Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

.aNiMe//GR Awards 2008 - Προτάσεις


  • This topic is locked This topic is locked
104 replies to this topic

#76 donald13

donald13

    living on the dark side..

  • Members
  • 483 posts

Posted 05 June 2008 - 12:43

Πρώτα από όλα να σας συγχαρώ γιατι πραγματι το ψαχνετε πολύ και προσπαθητε να κανετε οσο το δυνατόν καλύτερη δουλεία:respect:.

Θα συνεχισω λεγωντας και εγω τη γνωμη μου αν και η αποσταση στις γνωσεις πανω στο συγκεκριμένο αντικείμενο που εχω με εσας μοιαζει χαωδης στα ματια μου:fromabove:

Συμφωνώ οτι πρέπει να διαχωρισουμε κατηγορίες ( οπως σε καθε σοβαρο διαγωνισμο/βραβεια) όμως θα πρπει να γινει με τέτοιο τρόπο ωστε να μη χαθεί η μπάλα! Δηλαδή να βαλετε 7-8 βασικές κατηγορίς π.χ. shounen. mecha κ.τ.λ. και να προσθέσετε μια που να περιλαμβανει τις σειρές που δεν εντασόνται σε καμμια κατηγορια απο τις αλλες.

Στη συνεχεια να βαλετε κάποιες special κατηγορίες οπως καλύτερος ανδρικός/γυναικείος χαρακτήρας αλλα και παλι να μην ξεφυγουμε 3-4 κατηγοριες νομιζω ειναι αρκετες. Μου αρέσει η ιδέα του newcomer αλλα δεν εχει σχεση με το on-going. Αν για παραδειγμα καναμε τωρα την ψηφοφορία θα χαρακτηρίζαμε ως newcomer το Soul Eater & VAmpire Knight ενω ως on going σχεδόν τα πάντα που εχουν πανω απο μια σεζόν ( +24 επεισόδια). Θα πρεπει αυτο να διαχωριστεί γιατι εγω ας πουμε θελω να ψηφίσω π.χ. το Naruto (λεμε τωρα...) γιατι θεωρω οτι στο 2008 είχε την καλυτερη εξελιξη και το μεγαλυτερο ενδιαφερον απο όλα!

Ακόμα μου αρεσει η ιδέα της τεχνικής επιτροπής αλλα θα πρεπει να ειστε προσεχτικοί στο ποιους θα διαλεξετε για ποιο κομματι και ποσοι θα ειναι συνολικά. Θα πρεπει να δοθεί μια τιμητική θεση στα θρυλικα μελη (+1000 posts) αλλα και σε καποια ατομα που θεωρειτε οτι σε συγκεκριμενη κατηγορία εχουν γνωσεις και παρακολοθούν πολλές σειρές ( shounentards). Οπωςδηποτε πρεπει να φτιαξετε poll (ξερω οτι ειναι κόπος) και να μην πεσετε στη παγιδα του μετραμε ποστς γιατι με 20-30 κατηγορίες θα γινει της τατανας το καγκελο:oo:.
Και ναι δικαιωμα ψηφου θα πρεπει να εχουν οσοι πληρουν καποιο συγκεκριμένο αριθμό ποστ αρκει να μην αποκλισετε το 80% των μελών:hahaha:

Τελος αφου εχετε καταληξει θα πρέπει να παρουσιασετε μια προφορμα του διαγωνισμού ωστε να παρετε τις τελικες εισηγησεις! Τελος του χρόνου θεωρω οτι ειναι η καλυτερη περιοδοςκαι ενας μηνας φτανει. Αυτα τα λιγα:oo: και αναμενω και εγω τις αποφασεις σας!
Posted Image

#77 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 05 June 2008 - 12:50

Καλά τα περισσότερα απ'αυτά που λες Donald οκ για το newcomer και ongoing συμφωνώ, αλλά νομίζω πως δε χάνουμε τπτ αν βάλουμε περίπου ίδιο αριθμό βραβείων με τα ARC awards. Κοινώς νομίζω πως τα best female/best male είναι μια χαρά βραβεία (και αρκετοί συμφωνούν νομίζω) και δε νομίζω να χαθεί η μπάλα έτσι. Σιγά μην είναι πρόβλημα το να ψηφίσουμε τον αγαπημένο μας/μένη μας ήρω-α/ίδα.

Για καλύτερο mecha δε ξέρω αν είναι ανάγκη. Ίσως το best sci-fi να τα περιέχει όλα μέσα...
Όσο αφορά την τιμητική θέση που είπες δε νομίζω πως ο αριθμός των posts λέει πολλά απαραίτητα. Το ότι κάποιος έχει λιώσει στο forum δε σημαίνει πως έχει δει πολλά anime και έχει αντικειμενική άποψη στο voting τους. Φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Το θέμα όμως είναι ποιος λιώνει και ΘΑ λιώσει σε ΦΕΤΙΝΕΣ σειρές... Τέτοιοι ίσως χρειάζονται...

#78 donald13

donald13

    living on the dark side..

  • Members
  • 483 posts

Posted 05 June 2008 - 13:04

Δεν ξερω αν το διαβασες σωστα ή αν εγω δεν το είπα καλα αλλα συμφωνώ με τα male/female awards και δεν θα ελεγα οχι σε 3-4 ακόμα ( best villian, new entry e.t.c.) αρκεί να μην ξεφυγουμε και βαλουμε 15 τετοιες κατηγοριες:oo:

Συμφωνω ακόμα οτι ο αριθμός των ποστ δεν λέει και πολλά απο μόνος του αλλα πιστευω πως δεν χαθηκε ο κοσμος με το να δωσουμε εναν επαινο σε αυτα τα παιδια ( σκεφτόμουν οτι αν εγω ειχα κανει 1000 ποστ θα ηθελα μια μικρη επιβραβευση).
Και αλλωστε δεν ξερω ποσο καλα γνωριζεστε ολοι μεταξυ σας αλλα δεν μου μοιαζει ευκολο να διαχωρίσεις ποιοι λιωνουν ολη μερα βλεπωντας οτι κυκλοφορει στην πιατσα! Σιγουρα μια τεχνική επιτροπή αποτελουν τα specia members ( mods, admin, vip, global mod) ων οποίων ομως οι αποφασεις θα πρεπει να μπούν σε ενα sticky ως ξεχωριστα βραβεία. Παραλληλα θα μπορουν να ψηφισουν και στα open poll
Posted Image

#79 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 05 June 2008 - 13:22

Ναι στο τιμητικη θεση των μελων που εχουν πανω απο 1000 posts.
Μεχρι στιγμης Kenny ολα τα βραβεια που λεμε οτι θα εχουμε στο διαγωνισμο ειναι αυτα που εχουμε στις πρωτες σελιδες μαζεμενα η θα εχουμε αλλαγες?

Posted Image



#80 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 05 June 2008 - 13:23

Το θέμα όμως είναι ποιος λιώνει και ΘΑ λιώσει σε ΦΕΤΙΝΕΣ σειρές... Τέτοιοι ίσως χρειάζονται...


Έχουμε κάποια τέτοια άτομα.Πχ εγώ,Kenny,Yami-chan,D.neko και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι.

ΥΓ.Πρέπει να με ανησυχεί το γεγονός το ότι όσοι ανέφερα είναι στο team του anime.gr;:terror2:

Posted Image


#81 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 June 2008 - 13:27

Σιγουρα μια τεχνική επιτροπή αποτελουν τα specia members ( mods, admin, vip, global mod) ων οποίων ομως οι αποφασεις θα πρεπει να μπούν σε ενα sticky ως ξεχωριστα βραβεία. Παραλληλα θα μπορουν να ψηφισουν και στα open poll

Mod/admin/VIP/global my ass, αν δεν βλέπει πολλά ongoing δεν μου κάνει. Ναι, odin, PK, Dante, Sponis, σας κράζω τώρα. :hahaha:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#82 donald13

donald13

    living on the dark side..

  • Members
  • 483 posts

Posted 05 June 2008 - 13:28

Έχουμε κάποια τέτοια άτομα.Πχ εγώ,Kenny,Yami-chan,D.neko και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι.

ΥΓ.Πρέπει να με ανησυχεί το γεγονός το ότι όσοι ανέφερα είναι στο team του anime.gr;:terror2:

Για αυτό ειπα οτι εσεις στο συνολο θα πρεπει να αποτελειτε μια τεχνικη επιτροπη!!!!
Posted Image

#83 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 05 June 2008 - 13:45

και ο Hajime Saito θυμαμαι βλεπει πολλα ongoing. Παντως ειναι κριμα που δεν τα βλεπουν πολλα μελη διοτι αυτην την περιοδο εχουν βγει πολλα και καλα ενω η προηγουμενη season ηταν για τα μπαζα.

Posted Image



#84 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 05 June 2008 - 13:50

Ο αριθμός των posts δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο άτομο είναι κατάλληλο να κρίνει ορισμένες σειρές. Εγώ για παράδειγμα από την season που μας πέρασε έχω δει 2-3 σειρές, και αυτές περίμενα να ολοκληρωθούν για να τις δω. Με ongoings δεν ασχολούμαι καθόλου.

Και αφήστε τον Kenny να κράζει όσο θέλει :hahaha:

E5VV38U.jpg


#85 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 June 2008 - 15:14

Υπάρχουν μέλη με πάνω από 1000 posts, που δεν έχουν δει πολλά anime, πόσο μάλλον πολλά ongoing. Και το ανάποδο, άτομα που έχουν λιγότερα από 1000 posts και βλέπουν πολλά ongoing. It's not that simple. :bleh:

Anyway, μην ανησυχείτε, θα τα βρω τα μέλη της επιτροπής.

Πάμε μια επανάληψη στους κανόνες:

> Διαγωνίζονται anime των οποίων το fansubbing ολοκληρώθηκε το 2008. IOW, για να διαγωνιστεί, θα πρέπει να έχουμε δει το τέλος.

Παραδείγματα: Διαγωνίζεται το Moyashimon, το Ghost Hound, το Piano No Mori, το Vexille, και άλλα anime που μπορεί να προβλήθηκαν στην Ιαπωνία, εν μέρει ή και καθ' ολοκληρία, μέσα στο 2007, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να τα παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους μέσα στο 2007. Αντιθέτως, αν μια σειρά που παίζει μέχρι το Δεκέμβρη αργήσει στο fansubbing, θα λογαριαστεί σαν Newcomer και θα διαγωνιστεί εκεί.

> Δεν διαγωνίζονται sequels, εκτός από τη σπάνια περίπτωση που και η προηγούμενη season είναι εντός χρονιάς.

Παραδείγματα: Μένουν έξω anime όπως το School Rumble OVA, το Lucky Star OVA, το Code Geass R2, το Zoku Sayonara Zetsubou Sensei, καθώς και οτιδήποτε τραβάει ιστορία από προηγούμενη χρονιά.

> Εξαιρούνται από τον προηγούμενο κανόνα τα non-direct sequels (spin-off/alternate setting).

Παραδείγματα: Gundam 00, Macross Frontier, Evangelion 1.01

Πάμε και μια επανάληψη στις κατηγορίες:

Best Quick Watch

Best Newcomer

Best Action
Best Adventure/Fantasy
Best Comedy
Best Drama
Best Fanservice/Ecchi
Best Horror/Thriller/Mystery
Best Romance
Best Sci-fi/Mecha
Best Slice-Of-Life
Best Sports

Best Character Development
Best Story
Best Direction
Best Animation
Best Character/Mechanical/Background Design
Best OP/ED Sequence
Best Background Music
Best Voice Acting
Best Sound Effects*

Best Lead Female Character
Best Lead Male Character
Best Supporting Female Character*
Best Supporting Male Character*
Best Non-human Character
Best Hero*
Best Antihero*
Best Villain*
Best Bishoujo*
Best Bishounen*

Με αστερίσκο έχω κατηγορίες που μπορεί να θεωρηθούν περιττές, οπότε πείτε μου ποιες θέλετε να μείνουν. Εξακολουθώ βέβαια να ακούω για νέες κατηγορίες, αν έχω ξεχάσει κάτι.

(Βασικά, την Best Sound Effects λέω να τη βγάλω μόνος μου γιατί είναι και πολύ cheat/ξεφτίλα. :bleh:)

Τέλος, ερωτήσεις περί quick watch.

Δεν υπάρχει μια ομοφωνία αν τα anime που θα διαγωνιστούν στο quick watch θα διαγωνιστούν και στις άλλες κατηγορίες. Προσωπικά το θεωρώ άδικο να αποκλειστούν (και τι έγινε πχ αν αποδειχτεί και πάλι ότι μια ταινία/OVA έχει καλύτερο animation από οποιαδήποτε σειρά), κι απ' ότι βλέπω και στο anime-reactor, δεν τα αποκλείουν. Αλλά η πλειοψηφία θα αποφασίσει.

Επίσης, θέλουμε έναν ορισμό του quickwatch. Στο anime-reactor έχουν τον κανόνα "συνολική διάρκεια 3 ωρών ή και λιγότερο". Γενικά σαν κανόνας ακούγεται καλός γιατί αποκλείει τις σειρές (μια 12άρα διαρκεί τουλάχιστον 3 ώρες), αλλά στην περίπτωσή μας αφήνει απ'εξω το OVA Mnemosyne που θα έχει συνολική διάρκεια 4 ωρών.

Θέλετε να κρατήσουμε τον ορισμό του anime-reactor, ή να το αλλάξουμε σε "anime με αριθμό επεισοδίων μικρότερο του 10";

Edited by Kenny, 05 June 2008 - 17:32.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#86 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 05 June 2008 - 15:29

Best Supporting Female Character*
Best Supporting Male Character*
Best Antihero*
Εγω ψηφιζω να μεινουν παντοτε με αρεζαν οι συγκεκριμενες κατηγοριες.
Πολλα anime εχουν χαλια πρωταγωνιστες αλλα οι δευτερευοντες χαρακτηρες ηταν φανταστικοι.(esp. τα shounen)
Αντιηρωας ειναι παντοτε πιο ενδιαφερων απο ενα "φλωρο" ηρωα που θελει να σωσει τον κοσμο χωρις ο ιδιος να κερδιζει τιποτα.

Posted Image



#87 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 05 June 2008 - 16:02

παντως να μην μπλεξουμε πολυ τα πραγματα, γτ κατα βαθος ολοι ελληναρες ειμαστε, και θα ψηφισουμε οπως ναναι

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#88 donald13

donald13

    living on the dark side..

  • Members
  • 483 posts

Posted 05 June 2008 - 17:06

Best Supporting Female Character*
Best Supporting Male Character*
Best Antihero*
Best Character/Mechanical/Background Design
Best Voice Acting

Tα παραπανω τα θεωρω too much για να πω την αληθεια!!!

Επισης μπερδευτηκα λιγο με το τι θα θεωρησουμε newcomer:nosey:
Και κατι αλλο , οπως προείπα δεν εχω εμπειρία και γνωσεις πανω σε αυτα τα ζητήματα αλλα γιατι τα sequel αποκλείονται? Δηλαδή γιατι δεν θεωρείται το CC R2 on going??? Τέλος δεν καταλαβα αν θα μπορούμε τελικα να ψηφίσουμε σειρές όπως ΟΡ, Βleach κ.τ.λ.
Posted Image

#89 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 05 June 2008 - 17:13

Best Background Music
Best Voice Acting
Best Sound Effects*
Best Non-human Character?
Αυτες οι κατηγοριες προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο και δεν θα μπορουσα να τις ψηφισω.
Επισης προσθετω οτι πρεπει να εχουμε και ενα best overall anime. κατι που τα συνδυαζε ολα ιδανικα.

Υ.Kenny please don't put out these categories
Best Supporting Female Character
Best Supporting Male Character
Best Antihero

Posted Image



#90 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 June 2008 - 17:30

donald, ας πούμε ότι ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 1-1-2009. Αν μέχρι τότε, για ένα anime που ξεκίνησε το 2008, δεν έχουμε δει το τέλος (είτε επειδή δεν προβλήθηκε ακόμα, είτε επειδή οι fansubbers αργούν), μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μόνο στην κατηγορία Best Newcomer, πουθενά αλλού. Θα συμμετέχει κανονικά στα awards του 2009, όμως.

Επίσης, Best Voice Acting και Best Design είναι δύο κατηγορίες που δεν πρέπει να φύγουν. Πρόκειται για δύο πτυχες των anime στις οποίες δεν δίνεται όση προσοχή θα έπρεπε.

lordofblues, η ανησυχία μου είναι ότι τα όρια μεταξύ ήρωα και αντιήρωα είναι κάπως θολά. Πολλές φορές βλέπεις fans να διαφωνούν αν ένας χαρακτήρας ανήκει στους ήρωες ή στους αντι-ήρωες. Εξάλλου, τα συγκεκριμένα δύο βραβεία υπερκαλύπτονται από τα τέσσερα Character Awards. Τώρα που τα ξανασκέφτομαι, πρέπει να βάλω αστερίσκο και στο Βest Villain.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||