Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#2446 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 28 June 2011 - 23:19

παντος εχω μια τερμα χαζη φιλη (σοβαρα, δεν κανω πλακα) που εγραψε πολυ ηψηλοτερα απο πολες αλλες που διαβαζαν εξισου και ηταν σαφως πιο εξυπνες
μιλαω για θεωριτικη κατευθυνση, τα συμπερασματα δικα σας

και διαφωνω με την ατακα που περασα τυχαια (δεν τα διαβασα ολα σορυ) "μονο στη θεωριτκη χρειαζεσε κριτικη σκεψη", περα απο το οτι στο σχολειο μου γραψαμε πολοι τεχνολογικοι και θετικοι υψηλοτερα απο τους περισοτερους θεωριτικους στην εκθεση, πιστευω οτι λογικη, εξυπναδα και μαθηματικη σκεψη στο 90% των περιπτωσεων συμπιπτουν με την κριτικη σκεψη

επισις οποιος παει θετικη η τεχνολογικη δεν σημαινει οτι ειναι εξυπνος ή παει τα μαθηματικα και αντιστιχα καποιος που παει θεωριτικη εχει κριτικη σκεψη ή αγαπαει την παπαγαλια και μισει τα μαθηματικα ή δεν ξερω και γω τι,
η κατευθυνση δεν σε καθοριζει σαν ατομο, το οτι ξερεις μαθηματικα δεν σε κανει πιο εξυπνο απο καποιον που δεν ξερει, αλλο γνωση αλλο τροπος σκεψης. το ιδιο ισχυει και για την κριτικη σκεψη, υπαρχουν παμπολα παραδειγματα με ατομα που δεν εχουν ασχοληθει καθολου με θεωριτικα μαθηματα και μια χαρα μπορουν να κρινουν τι συμβαινει στην κοινωνια και να καταλαβουν τι γραφει μια εφημεριδα :/

και στα θετικα μαθηματα χρειαζετε κατι παραπανω απο λογικη, πεστο διεσθηση πεστο κριτικη σκεψη, πεστο εμπειρια οπως θες πες το. νομιζω ομως οτι ειναι το ιδιο με αυτο που λετε οι θεωριτικοι "κριτικη σκεψη"

το ΑΟΔΕ αποτελει το μισο..(ξερει τι xD) της ιστοριας σε μας. Και να φανταστεις οτι η περισσοτερη υλη σε μας δεν ειναι η ιστορια, αλλα τα αρχαια. :P

μονο που εμεις επιλεξαμε μια κατευθυνση που δινει εμφαση στη λογικη ΚΑΙ ΟΧΙ στην παπαγαλια. αντιθετα εσεις ξερατε τι διαλεξατε, ολα ειναι θεωριτικα μαθηματα και η παπαγαλια αποτελει μερος τους. γι αυτο σε μας ειναι μεγαλο παλουκι το αοδε, και παραδεχομαι οτι αν δεν επεφταν σος θεματα που ειχα διαβασει καλα και πεφταν ακυριλες το 17,5 που εγραψα δεν θα το πιανα ουτε με τα 1000

#2447 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 28 June 2011 - 23:39

^^ σωστός ο matassos

απλά τα παιδια (οπως και εγώ) δε νομίζω να μιλούσαμε για το άτομο αλλά για τη δυσκολία της κάθε κατεύθυνσης

έχετε παρατηρήσει ότι όλα ξεκίνησαν από ένα σχόλιο για ένα μάθημα? >.<

#2448 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 30 June 2011 - 00:54

Ok, κι εγώ μαζί σας είμαι μη πάτε να με φάτε. Απλά έκανα μια παρατήρηση που στη θεωρητική κατεύθυνση είναι ωφέλιμη. Τα περνάω κι εγώ από πρώτο χέρι. Αυτές τις δύο μέρες διαβάζω ανελλειπώς και είμαι σε φάση φροντιστήριο-σπίτι, σπίτι-φροντιστήριο. Στην Ιστορία θέλει σκέτη παπαγαλία, αλλά θέλει και λίγο νιονιό για να συνθέσεις μια πηγή και να πάρεις άριστα. Εκεί δεν τίθεται μόνο θέμα παπαγαλίας. Και δε ξέρω αν το έχω ξαναπεί, αλλά είμαι μεγάλος εχθρός της παπαγαλίας. Γι'αυτό είναι και το μάθημα που δεν αντέχω από την κατέυθυνση. Συχαίνομαι και τη νεότερη.
Στη λογοτεχνία όμως, που είναι και το πιο δύσκολο μάθημα της κατεύθυνσης, τα πράγματα δεν είναι παπαγαλία. Άντε να μάθεις κανέναν ορισμό έτσι. Από κει και πέρα, τίποτα.

Και συμφωνώ και εγώ μαζί σου Τάσε. Έτσι είναι τα πράγματα. Απλά προσπαθώ να δικαιολογήσω λίγο και την κατεύθυνση μου γιατί είναι αδικημένη. :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#2449 Johnyman

Johnyman

Clear Eyes,Full Hearts

• Members
  • 142 posts

Posted 30 June 2011 - 12:18

Παιδιά!

Μαντέψτε!

Μαντέψατε?

Τι?

Η θεωρητική κατεύθυνση δεν χρειάζεται κριτική ικανότητα!:oo::terror2:

Κασετόφωνο πρέπει να σε.Και ειδικά σε Λογοτεχνία και Ιστορία.Μα,θα μου πείτε,μας λένε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και τον δικό μας τρόπο σκέψης,να βάλουμε σάλτσες κτλ.Μα και βέβαια μπορείτε!Αφού όμως έχετε γράψει ήδη μισή/μία σελίδα από σημειώσεις/βοηθήματα/φροντιστήρια σε κάθε ερώτηση!

Αυτά ισχύουν βέβαια για όσους θέλουν να βγάλουν έναν μέτριο η' καλό μέσο όρο,δηλαδή από 12 και πάνω,αν θες απλά να πιάσεις την βάση και είσαι θεωρητική τότε ναι,υπάρχει μια πιθανότητα να το κάνεις και έχοντας διαβάσει(παπαγαλίσει) ελάχιστα.

και πηγαίνοντάς το ένα βήμα παρακάτω,ούτε στην θετική-τεχνολογική χρειάζεται μεγάλη εξυπνάδα..υπάρχουν πράγματα που θα τα μάθεις απ'έξω και δεν θα χρειαστεί να τα σκεφτείς εκείνη τη στιγμή..παίζει ρόλο όμως η εμπειρία σου και η συνεχής ενασχόληση με το συγκεκριμμένο μάθημα

Posted Image

#2450 animestarling

animestarling

Anime Amateur

• Members
  • 108 posts

Posted 30 June 2011 - 13:51

Παιδιά!

Μαντέψτε!

Μαντέψατε?

Τι?

Η θεωρητική κατεύθυνση δεν χρειάζεται κριτική ικανότητα!:oo::terror2:

Κασετόφωνο πρέπει να σε.Και ειδικά σε Λογοτεχνία και Ιστορία.Μα,θα μου πείτε,μας λένε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και τον δικό μας τρόπο σκέψης,να βάλουμε σάλτσες κτλ.Μα και βέβαια μπορείτε!Αφού όμως έχετε γράψει ήδη μισή/μία σελίδα από σημειώσεις/βοηθήματα/φροντιστήρια σε κάθε ερώτηση!

Αυτά ισχύουν βέβαια για όσους θέλουν να βγάλουν έναν μέτριο η' καλό μέσο όρο,δηλαδή από 12 και πάνω,αν θες απλά να πιάσεις την βάση και είσαι θεωρητική τότε ναι,υπάρχει μια πιθανότητα να το κάνεις και έχοντας διαβάσει(παπαγαλίσει) ελάχιστα.

Νομιζω οτι ειναι λιγο ακραιο αυτο που λες.. Δηλαδη λες οτι τα παιδια που ηταν θεωρητικη Κατευθυνση περασαν στο πανεπιστημιο χωρις να τους δοθει η ευκαιρια μεσα απο την Κατευθυνση τους να ασκησουν την κριτικη τους ικανοτητα...;;;!!!!
Συμφωνω οτι οι Θετικοτεχνολογικοι πρεπει να ειναι συνεχως σε εγρηγορση για να λυνουν ασκησεις ενω οι Θεωρητικοι βρισκουν πατηματα απο διαφορες πηγες και βοηθηματα για να αναπτυξουν την σκεψη τους αλλα αυτο δεν μειωνει την προσπαθεια καθε μαθητη η την σπουδαιοτητα καθε μαθηματος...
Και εμεις χρησιμοποιουμε την λογικη μας... Μεταφραζουμε αγνωστα κειμενα που απαιτουν λογικη και κριτικη ικανοτητα ωστε να αποδιδουμε τελικως ενα κειμενο που να βγαζει νοημα... Και ερωτω με το μικρο μυαλο μου... Ενα κασετοφωνακι μπορει να το κανει αυτο;;;!!!

#2451 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 30 June 2011 - 20:40

Δηλαδη λες οτι τα παιδια που ηταν θεωρητικη Κατευθυνση περασαν στο πανεπιστημιο χωρις να τους δοθει η ευκαιρια μεσα απο την Κατευθυνση τους να ασκησουν την κριτικη τους ικανοτητα...;;;!!!!

You guessed right!!:respect:

Συμφωνω οτι οι Θετικοτεχνολογικοι πρεπει να ειναι συνεχως σε εγρηγορση για να λυνουν ασκησεις ενω οι Θεωρητικοι βρισκουν πατηματα απο διαφορες πηγες και βοηθηματα για να αναπτυξουν την σκεψη τους αλλα αυτο δεν μειωνει την προσπαθεια καθε μαθητη η την σπουδαιοτητα καθε μαθηματος...
Και εμεις χρησιμοποιουμε την λογικη μας... Μεταφραζουμε αγνωστα κειμενα που απαιτουν λογικη και κριτικη ικανοτητα ωστε να αποδιδουμε τελικως ενα κειμενο που να βγαζει νοημα... Και ερωτω με το μικρο μυαλο μου... Ενα κασετοφωνακι μπορει να το κανει αυτο;;;!!!

Αυτό για τις πηγές το πίστευα και γω,μέχρι που ανακάλυψα ότι είναι απ τα πιο κακόγουστα ανέκδοτα που υπάρχουν.Σου βάζουν ένα πεδίο 25/100 μορίων για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να αναπτύξεις την σκέψη σου...Λαμόγια...Γιατί τι χρειάζονται οι πηγές?Να ξέρεις απ' έξω το βιβλίο/σημειώσεις!Από κει και πέρα η αντιστοίχηση με την πηγή που πρέπει να κάνεις είναι επιπέδου δημοτικού.Και 0 κριτική σκέψη να έχεις,αν ξέρεις απ' έξω τα παραπάνω γράφεις για πλάκα ένα 20-22/25.Ειλικρινά.
Τώρα για το άγνωστο ισχύει ότι με τις πηγές,σε μικρότερο επίπεδο.Αν ξέρεις υποθετικούς λόγους/είδη προτάσεων και τι άλλο σκατά κάναμε,γράφεις και κει αντίστοιχα ένα 5/8.

Κριτική σκέψη δεν είναι να διαβάζεις βοηθήματα για το τι π.χ εννοεί ο ποιητής,αλλά να δίνεις την δική σου εκδοχή,τεκμηριωμένη σωστά.Το ξέρεις ότι η Δημουλά είπε όταν είδε τις υπεραναλύσεις:''Τι είναι όλα αυτά?'',και ότι είπε ότι δεν θέλει να δει ποτέ κείμενό της στις Πανελλήνιες?Και οι υπόλοιποι συγγραφείς των πεζών/ποιημάτων της ύλης άμα ζούσανε το ίδιο θα λέγανε(για αυτό άλλωστε και το 99% της ύλης είναι έργα ατόμων που βλέπουν ήδη τα ραδίκια ανάποδα,για να μην μπορούν να διαμαρτυρηθούνPosted Image).

Αυτό θα το διαπιστώσεις και όταν μπεις σε ένα θεωρητικό πανεπιστήμιο.Τουλάχιστον εγώ όσα άτομα ξέρω που πηγαίνουν σε θεωρητικά και συμφοιτητές μου,και πιστεψέ με είναι πολλοί,το 70% αυτών όχι μόνο δεν έχει κριτική σκέψη,αλλά δεν ξέρει και να ξεχωρίσει το στρείδι απ τ' αρχ**ι(και είμαι και άπλας με το ποσοστό έτσι?)

#2452 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 30 June 2011 - 21:23

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με τον Zane.Δεν ξέρω για ποια φανταστική θεωρητική κατεύθυνση μιλάτε όμως αυτήν που ήμουν εγώ δύο χρόνια και στη σχολή που είμαι σχεδόν ένα δεν μου χρειάστηκε ποτέ.Ίσως στη σχολή να βοήθησε (ελάχιστα) αλλά σίγουρα όσο μιλάμε για το Λύκειο ήταν εντελώς άχρηστη.

#2453 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 30 June 2011 - 22:09

Σήμερα έμαθα ότι πέρασα ΜΝΕΦ στην Παν. Κύπρου. Και δεν με ενθουσιάζει.
Βρήκα ένα πρόγραμμα λισάνς Sciences du langage στο Grenoble 3, στην Γρενόβλη - Γαλλία. Αν έχει κανένας έστω και την παραμικρή γνώμη, να την πει.

#2454 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 30 June 2011 - 23:48

Καλό όμως είναι να μην απολυτολογούμε και από τις δύο πλευρές. Δεν είπαμε ότι όλα είναι καλά στην κατεύθυνση, ακόμα και εγώ το παραδέχομαι. Και λίγα άτομα που πάνε στη θεωρητική κατεύθυνση θα χρησιμοποιήσουν αυτά που έμαθαν. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτή που θα πάνε Φιλολογία και Ιστορία-Αρχαιολογία, κ.λπ.

Τώρα πιστεύω είναι στη σκέψη του καθενός, το τί θα αποκομήσει από αυτήν την κατεύθυνση. Εγώ ξέρω πως σε όποια σχολή και να πάω, σε κάποια θέμα προσπωπικού επειπέδου η αντίληψης, κάποια πράγματα που πήρα και παίρνω από την κατεύθυνση θα μου είναι χρήσιμα για όσο τα έχω στο μυαλό μου.

Το ξαναλέω, η διδασκαλία είναι πολύ κακή. Και στο τρόπο εξέτασης της Λογοτεχνίας και στην Ιστορία και στο θέμα της παπαγαλίας. Οπότε καλό είναι να κοιτάμε στα ουσιώδη της κατεύθυνσης. Σαφώς και δεν ταιριάζει σε πολλούς.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#2455 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 01 July 2011 - 00:15

Ναι το 80% της θεωρητικής θέλει κασετόφωνο το υπόλοιπο όμως θέλει skills.
Όσο παπαγαλάκι και να είσαι εαν δεν σου κόβει δεν πας πουθενά....
Posted Image

#2456 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 01 July 2011 - 00:54

Καλό όμως είναι να μην απολυτολογούμε και από τις δύο πλευρές. Δεν είπαμε ότι όλα είναι καλά στην κατεύθυνση, ακόμα και εγώ το παραδέχομαι. Και λίγα άτομα που πάνε στη θεωρητική κατεύθυνση θα χρησιμοποιήσουν αυτά που έμαθαν. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτή που θα πάνε Φιλολογία και Ιστορία-Αρχαιολογία, κ.λπ.

Τώρα πιστεύω είναι στη σκέψη του καθενός, το τί θα αποκομήσει από αυτήν την κατεύθυνση. Εγώ ξέρω πως σε όποια σχολή και να πάω, σε κάποια θέμα προσπωπικού επειπέδου η αντίληψης, κάποια πράγματα που πήρα και παίρνω από την κατεύθυνση θα μου είναι χρήσιμα για όσο τα έχω στο μυαλό μου.

Το ξαναλέω, η διδασκαλία είναι πολύ κακή. Και στο τρόπο εξέτασης της Λογοτεχνίας και στην Ιστορία και στο θέμα της παπαγαλίας. Οπότε καλό είναι να κοιτάμε στα ουσιώδη της κατεύθυνσης. Σαφώς και δεν ταιριάζει σε πολλούς.

Ποια είναι τα ουσιώδη της κατεύθυνσης?Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά υπάρχουν(που διαφωνώ κάθετα καθώς τα περισσότερα πραγματικά ουσιώδη η' αποκρύπτονται η' αναφέρονται ελάχιστα,αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα γιατί θα πάρει 2 παραγράφους για κάθε μάθημα)θα πρέπει να λάβεις υπόψην και τον παράγοντα χρόνο,δεν νομίζεις?
Προσωπικά έμαθα τα δεκαπλάσια ''ουσιώδη'' τον πρώτο χρόνο που πέρασα στο πανεπιστήμιο,και από αυτό και από εξωτερικά ερεθίσματα,χωρίς να έχω χαλάσει ούτε το 1/5 του χρόνου σε διάβασμα που χάλασα σε 2α και 3η Λυκείου.Που υποτίθεται και ότι αυτές οι τάξεις σε εισάγουν και σε ένα ανώτερο επίπεδο μόρφωσης τρομάρα τους.

Επίσης οι politically correct φράσεις για απολυτότητες κτλ δεν με αγγίζουν...

Τέλος πάντων εγώ αποχωρώ από την συγκεκριμένη συζήτηση,καθώς θεωρώ πως ότι είχα να πω το είπα....

#2457 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 01 July 2011 - 01:12

Αυτό θα το διαπιστώσεις και όταν μπεις σε ένα θεωρητικό πανεπιστήμιο.Τουλάχιστον εγώ όσα άτομα ξέρω που πηγαίνουν σε θεωρητικά και συμφοιτητές μου,και πιστεψέ με είναι πολλοί,το 70% αυτών όχι μόνο δεν έχει κριτική σκέψη,αλλά δεν ξέρει και να ξεχωρίσει το στρείδι απ τ' αρχ**ι(και είμαι και άπλας με το ποσοστό έτσι?)

zane στο μελλον αν σου τυχει κατι και χρειαζεσαι οπωσδηποτε αποδεικτικα στοιχεια για να ξεμπλεξεις τι θα σε σωσει? Η λογικη του μαθηματικου ή η λογικη του δικηγορου?
Tην τυχη σου θα την αναλαβει ανθρωπος που κατα 70% οπως λες δεν θα χει κριτικη σκεψη καθως και την δυνατοτητα να ξεχωρισει το στρειδι απο το αρχ**ι ?

Υ.Γ Στην ιστορια το 50% ειναι οι πηγες. Επισης η καθε πηγη ξεχωριστα δεν απαιτει μολις ενα σημειο ή μολις μερικα στοιχεια απο ενα κεφαλαιο.. Μπορει να σου απαιτησει πολλα στοιχεια και απο τρια διαφορετικα κεφαλαια ταυτοχρονα. Και ολα αυτα σε μια ερωτηση. Και αυτα τα στοιχεια μπορει να μην ειναι και τα πιο τρανταχτα σημεια του κοσμου. Μπορει ανετα να ειναι μια παραγραφουλα απο 2 προτασεις ή σκετο και μια προταση(NWS προετοιμασου:P)
Υ.Γ2 Αφου λες οτι το αγνωστο απαιτει να ξερεις απλα κανονες πχ τους υποθετικους λογους κλπ κλπ, τοτε απλα και τα μαθηματικα και η φυσικη χρειαζονται μονο να ξερεις τους τυπους. Γιατι οι κανονες του αγνωστου να μην θελουν κριτικη ικανοτητα, ενω οι τυποι των φυσικομαθηματικων να θελουν, απο την στιγμη που και οι δυο(κανονες και τυποι) χρησιμοποιουνται για την λυση ασκησεων?
Υ.Γ3 Δεν διαφωνω οτι στην θεωρητικη μπορεις ανετα μονο με παπαγαλια να εξασφαλισεις ενα 14-15(ανετα που λεει ο λογος.. 200+ σελιδες μονο η παπαγαλια), αλλα για να παρεις 18-20 πιστεψε με ειναι πιο ευκολο να το παρεις στην θετικοτεχνολογικη.
ΥΓ4 Νομιζω εχεις μπερδεψει την κριτικη ικανοτητα με την λογικη.

Edited by zoro77, 01 July 2011 - 01:28.

2po6sfa_jpg.gif

#2458 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 01 July 2011 - 01:33

Eίπα να μην ξαναποστάρω αλλά με καράφλιασες!:bleh:Posted Image

zane στο μελλον αν σου τυχει κατι και χρειαζεσαι οπωσδηποτε αποδεικτικα στοιχεια για να ξεμπλεξεις τι θα σε σωσει? Η λογικη του μαθηματικου ή η λογικη του δικηγορου?
Tην τυχη σου θα την αναλαβει ανθρωπος που κατα 70% οπως λες δεν θα χει κριτικη σκεψη καθως και την δυνατοτητα να ξεχωρισει το στρειδι απο το αρχ**ι ?

Τι επίχειρημα είναι αυτό?Την λογική του δικηγόρου στο σχολείο την μαθαίνεις η' στην σχολή?Επίσης από πότε η επαγγελματική ικανότητα έχει σχέση με την κριτική ικανότητα?Τα περισσότερα επαγγέλματα θέλουν κριτική ικανότητα στον τομέα τους εξάλλου.

Υ.Γ Στην ιστορια το 50% ειναι οι πηγες. Επισης η καθε πηγη ξεχωριστα δεν απαιτει μολις ενα σημειο ή μολις μερικα στοιχεια απο ενα κεφαλαιο.. Μπορει να σου απαιτησει πολλα στοιχεια και απο τρια διαφορετικα κεφαλαια ταυτοχρονα. Και ολα αυτα σε μια ερωτηση. Και αυτα τα στοιχεια μπορει να μην ειναι και τα πιο τρανταχτα σημεια του κοσμου. Μπορει ανετα να ειναι μια παραγραφουλα απο 2 προτασεις ή σκετο και μια προταση(NWS προετοιμασου:P)

Στην ιστορία υπάρχουν 2 πηγές,των 25 μορίων η καθεμία.Ανέφερα παραπάνω τι παίζει με αυτές,ας μην επαναλαμβάνομαι.

Υ.Γ2 Αφου λες οτι το αγνωστο απαιτει να ξερεις απλα κανονες πχ τους υποθετικους λογους κλπ κλπ, τοτε απλα και τα μαθηματικα και η φυσικη χρειαζονται μονο να ξερεις τους τυπους. Γιατι οι κανονες του αγνωστου να μην θελουν κριτικη ικανοτητα, ενω οι τυποι των φυσικομαθηματικων να θελουν, απο την στιγμη που και οι δυο(κανονες και τυποι) χρησιμοποιουνται για την λυση ασκησεων?

Εγώ δεν είπα αυτά που είπα για να μπει σε σύγκριση ο δικός μου δρόμος(που πήρα θεωρ.κατ.)με τις άλλες 2.Δεν έχω τέτοια κολλήματα ούτε ψάχνω να επιβεβαιωθώ μέσω των επιλογών μου.Δεν με απασχολεί τι γίνεται στις άλλες κατευθύνσεις,εγώ κριτικάρω το σίχαμα που πήρα.

Υ.Γ3 Δεν διαφωνω οτι στην θεωρητικη μπορεις ανετα μονο με παπαγαλια να εξασφαλισεις ενα 14-15(ανετα που λεει ο λογος.. 200+ σελιδες μονο η παπαγαλια), αλλα για να παρεις 18-20 πιστεψε με ειναι πιο ευκολο να το παρεις στην θετικοτεχνολογικη.

'Ατοπο και αυτό το επιχείρημα,αφού αυτό γίνεται γιατί στην θετικοτεχνολογική έχεις μια συγκεκριμένη απάντηση(μπορεί και 2 καμιά φορά?δεν ξέρω)ενώ στην θεωρητική είναι ανάλογα με τον διορθωτή που θα πέσεις.Οι μεγαλύτερες ''αποστάσεις'' βαθμολογιών μεταξύ των γραπτών στην θεωρητική παρατηρούνται.
Ισχύει βέβαια εδώ ότι έγραψα και πιο πάνω,δεν με νοιάζει τι γίνεται στην θετικοτεχνολογική.

Αυτά από μένα,δεν θα ξαναμιλήσω για το θέμα,οριστικά αυτήν την φορά.

#2459 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 01 July 2011 - 02:09

1ο

Τι επίχειρημα είναι αυτό?Την λογική του δικηγόρου στο σχολείο την μαθαίνεις η' στην σχολή?Επίσης από πότε η επαγγελματική ικανότητα έχει σχέση με την κριτική ικανότητα?Τα περισσότερα επαγγέλματα θέλουν κριτική ικανότητα στον τομέα τους εξάλλου.

Αλλαζεις τα λογια σου. Eσυ ειπες εδω ξεκαθαρα οτι αυτοι που ειναι ηδη σε θεωρητικο πανεπιστημιο και χωρις να κανεις καμια αναφορα για θεωρητικη κατευθυνση οτι..

2ο

Στην ιστορία υπάρχουν 2 πηγές,των 25 μορίων η καθεμία.Ανέφερα παραπάνω τι παίζει με αυτές,ας μην επαναλαμβάνομαι.

Το ιδιο λεμε οσον αφορα την βαθμολογια των πηγων. Εγω αλλο ηθελα να σου πω. Τεσπα αστο.
3ο

Εγώ δεν είπα αυτά που είπα για να μπει σε σύγκριση ο δικός μου δρόμος(που πήρα θεωρ.κατ.)με τις άλλες 2.Δεν έχω τέτοια κολλήματα ούτε ψάχνω να επιβεβαιωθώ μέσω των επιλογών μου.Δεν με απασχολεί τι γίνεται στις άλλες κατευθύνσεις,εγώ κριτικάρω το σίχαμα που πήρα.

Μα ουτε εγω το εκανα για συγκριση. Αυτο το παραδειγμα στο εθιξα γιατι θελω να σου πω οτι το επιχειρημα σου ειναι λαθος οτι ''το αγνωστο δεν χρειαζεται κριτικη ικανοτητα μονο και μονο επειδη χρειαζεται να γνωριζεις απλα και μονο τους κανονες''. Ειναι τοσο λαθος οσο λαθος ειναι εγω να σου λεω οτι ''τα φυσικομαθηματικα δεν χρειαζονται κριτικη ικανοτητα επειδη χρειαζεται να γνωριζεις απλα και μονο τους κανονες''.
4ο

'Ατοπο και αυτό το επιχείρημα,αφού αυτό γίνεται γιατί στην θετικοτεχνολογική έχεις μια συγκεκριμένη απάντηση(μπορεί και 2 καμιά φορά?δεν ξέρω)ενώ στην θεωρητική είναι ανάλογα με τον διορθωτή που θα πέσεις.Οι μεγαλύτερες ''αποστάσεις'' βαθμολογιών μεταξύ των γραπτών στην θεωρητική παρατηρούνται.
Ισχύει βέβαια εδώ ότι έγραψα και πιο πάνω,δεν με νοιάζει τι γίνεται στην θετικοτεχνολογική.

Δεν ειναι ατοπο απο την στιγμη που αναφερεις οτι

Αυτό για τις πηγές το πίστευα και γω,μέχρι που ανακάλυψα ότι είναι απ τα πιο κακόγουστα ανέκδοτα που υπάρχουν.Σου βάζουν ένα πεδίο 25/100 μορίων για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να αναπτύξεις την σκέψη σου...Λαμόγια...Γιατί τι χρειάζονται οι πηγές?Να ξέρεις απ' έξω το βιβλίο/σημειώσεις!Από κει και πέρα η αντιστοίχηση με την πηγή που πρέπει να κάνεις είναι επιπέδου δημοτικού.Και 0 κριτική σκέψη να έχεις,αν ξέρεις απ' έξω τα παραπάνω γράφεις για πλάκα ένα 20-22/25.Ειλικρινά.
)

Απαντησα στο επιχειρημα οτι για πλακα γραφεις εναν καλο βαθμο. Δεν διαφωνησα απλα επισημανα οτι δυσκολα θα παρεις το απολυτο 20. Οπως το διαπιστωνεις κι εσυ βαζωντας μεχρι 22/25 αντι του 25/25.
5ο

Αυτά από μένα,δεν θα ξαναμιλήσω για το θέμα,οριστικά αυτήν την φορά.

Θα σε περιμενω στις γωνιες των thread του One Piece xD:P

2po6sfa_jpg.gif

#2460 Sledgehammer

Sledgehammer

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 01 July 2011 - 07:58

Παιδιά μόλις τελείωσα εγώ και ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση. Οπότε ότι θέλετε εδώ είμαι!