Το κειμενο ηταν "Του νεκρου αδερφου".Πολυ ευκολο,η λογοτεχνια δεν θελει διαβασμα ετσι κι αλλιως.Και παλι πιστευω πως επρεπε να παρω λιγο παραπανω,αλλα ειναι και μυστηρια η φιλολογος...
Πωω το μισούσα, πραγματικά αυτό. Βαρετό. Θα είναι και στα σος για τις εξετάσεις. Αλλά βλέπω να σας πέφτει καμιά Ιθάκη. Πρώτη λυκείου δεν πας;
Εμείς όταν πήγαμε να γράψουμε στις εξετάσεις, είπαμε οκ αυτό θα πέσει. Έγραψα καλά και μου κάνει μία "ε καλά δεν θα σου έβαζα και καθαρό 20, άσχετα που μου έγραψες άριστα". Αι στο καλό σου δηλαδή.
Μωρέ διάβασμα δεν θέλει, αν προσέχεις στο μάθημα και κάνεις ασκήσεις. Αν γράψεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι σε κάποιες ερωτήσεις, κάποιες είναι πολύ στάνταρ, κάποιες άλλες ίσως όχι. Είναι το θέμα τι ερωτήσεις θα σου βάλουν.
Σε αυτό που είχα γράψει πιο πάνω, αυτό στο γυμνάσιο, ήταν ένα ποίημα ούτε πού θυμάμαι ποιανού ήταν ούτε ξέρω τι έλεγε αυτός, θυμάμαι μόνο για κάτι βουνά που έλεγε, αλλά οι ερωτήσεις βοηθούσαν τόσο πολύ για να απαντήσεις και να πάρεις καλό βαθμό.
Όντως Jorg το παράθεμα έχει πολύ μεγάλη βάση. Ίσως και εγώ γι' αυτό έγραψα σχετικά οκ, αλλά δεν έγραψα μια ερώτηση που είχε η β' ομάδα. Δεν είχα διαβάσει το κομμάτι εκείνο αλλά ήμουν και τόσο ηλίθια και δεν έβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί, ενώ ήταν τόσο απλό. Τελείωνε και το διάλλειμα. Μου' ρθε στην επόμενη ώρα. Η ερώτηση ήταν τι διαφορά έχει η σύγχρονη διπλωματία με του Βυζαντίου. Είχα κάνει και κάτι βλακείες που δεν έγραψα ότι ο Ουμβέρτος ήταν καρδινάλιος κτλ
Σίγουρα κατεύθυνση, με γενικής παιδείας έχει μεγάλη διαφορά.
Όσο για τα μαθηματικά, δεν έχει σχέση πόσο έξυπνος είσαι αλλά να ξες πως να εφαρμόσεις κάτι στα μαθηματικά. Αν δεν έχεις πάρει τις βάσεις, και δεν ξες πως να αρχίσεις μια άσκηση ας πούμε εκεί την έχεις βάψει.
Αν πήγανε έτσι στην λογοτεχνία, φαντάσου πως ήταν στην έκθεση.
Jorg, χημεία αν κάτσεις και διαβάσεις και ξέρεις κάποια στάνταρ πιστεύω ότι είναι οκ, εύκολη. Δεν ξέρω για κατεύθυνση, σίγουρα έχει μεγάλη διαφορά με της γενικής. Τουλάχιστον μιλώντας από προσωπική εμπειρία.