Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#2731 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 29 September 2011 - 23:40

Το θεμα ειναι οτι και ορισμενοι καθηγητες ειναι κοματοποιημενοι...Αν και ειναι σπανιο φαινομενο οι καθηγητες να προσυτιλιζουν μαθητες.

ξερεις το να πιστευεις καποιος κατι ειναι δικαιωμα του, ακομα κα ιαυτα τα κομματα. Αλλα ειναι αλλο θεμα να παραπλανουν ατομα τα οποια στην ηλικια αυτη δεν ειναι σε θεση λογω εμπειρια και ενασχολησης να κρινουν. Δε νομιζω οτι διαφωνουμε αλλα τεσπα

#2732 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 30 September 2011 - 14:01

Σήμερα στο δικό μου σχολείο έγινε πάλι σαματάς διότι ξεσηκώθηκαν οι μαθητές να κατέβουν στην πορεία και μαλώναν μεταξύ τους για το ποιός θα κάτσει να φυλάει το σχολείο. Τελικά μέσα από το δεκαπενταμελές κληρώθηκαν 3 άτομα για τη φύλαξη του σχολείου όσο οι μαθητές θα απουσίαζαν στην πορεία. Κατεβήκαμε λοιπόν όμορφα και ωραία στο κέντρο, φωνάξαμε τα συνθήματά μας και όταν γυρίσαμε βρήκαμε το σχολείο ανοιχτό και τον διευθυντή να μας λέει οτι η κατάληψη έσπασε γιατί δεν υπήρχαν άτομα μες στο σχολείο. Μετά από μία ώρα ήρθαν οι 3 υπεύθυνοι και είπαν οτι δεν ήθελαν να κάτσουν στο σχολείο μόνοι τους ενώ όλοι οι άλλοι ήταν στην πορεία και σηκώθηκαν και έφυγαν αφήνοντας το σχολείο ανοιχτό. Έτσι ο διευθυντής βρήκε ευκαιρία, μπήκε μέσα και με την ησυχία του ξαναέβαλε το σχολείο σε λειτουργία. Γενικά, χάλασε η κατάληψη καθαρά από δικιά μας βλακεία και το χειρότερο, από Δευτέρα κανονικά μάθημα :nanana::cry5::zetsubou::nanteee::deadga6:
Posted Image

#2733 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 30 September 2011 - 14:17

Γενικά, χάλασε η κατάληψη καθαρά από δικιά μας βλακεία και το χειρότερο, από Δευτέρα κανονικά μάθημα

Το ξέρω ότι δεν το πιστεύεις.

#2734 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts

Posted 30 September 2011 - 14:26

Το ξέρω ότι δεν το πιστεύεις.

Γιατί να μην το πιστέψω? Αφού ήμασταν ανοργάνωτοι και αφήσαμε το σχολείο σε λάθος χέρια και αυτό μόνο και μόνο επειδή όλοι θέλαμε να το παίξουμε επαναστάτες και να κατέβουμε στην πορεία, δε λέω και εγώ αυτό ήθελα αλλά άμα ήξερα οτι θα γίνει κάτι τέτοιο θα καθόμουν εγώ στο σχολείο και βράστη τη πορεία, λες και δεν έχουνε ήδη πάει όλοι αρκετές φορές σε πορεία. Πάντως η όλη προθυμία για την πορεία πρέπει να έγινε διότι την οργάνωναν μαθητές χωρίς να μπλέκονται φοιτητές και κόμματα. Με τόσα που γίνονται στα σχολεία με τις κομματοποιήσεις ο μαθητής εμπιστεύεται μια πορεία όταν την οργανώνουν άτομα που είναι στην ίδια κοινωνική θέση με αυτόν και έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα.

#2735 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 30 September 2011 - 14:29

Εννοώ ότι το "το χειρότερο είναι ότι απο Δευτέρα μάθημα" δεν πιστεύεις

#2736 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts

Posted 30 September 2011 - 14:34

Ναι όντως υπάρχουν και χειρότερα από αυτό αλλά δε θα με χαλούσε άλλη μια βδομάδα κατάληψη

#2737 ryu

ryu

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

• Members
  • 22 posts

Posted 30 September 2011 - 14:38

Ναι όντως υπάρχουν και χειρότερα από αυτό αλλά δε θα με χαλούσε άλλη μια βδομάδα κατάληψη

ηρεμησε αυριο εχεις λαηβ πρεπει νασαι ηρεμος

#2738 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts

Posted 30 September 2011 - 14:44

ηρεμησε αυριο εχεις λαηβ πρεπει νασαι ηρεμος

:calm:. Ήρεμος είμαι μην ανησυχείς αλλά (και για να είμαι on topic) έτσι όπως έχει γίνει το εκπαιδευτικό σύστημα δεν αφήνει τους μαθητές να ασχοληθούν με εξωσχολικές δραστηριότητες π.χ. αθλητισμό, μουσική κλπ. Είναι κάτι που αν δεν κάνω λάθος δεν αναφέρθηκε στην τεραστίων διαστάσεων συζήτηση των προηγούμενων ημερών

#2739 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 30 September 2011 - 16:27

Έτσι ο διευθυντής βρήκε ευκαιρία, μπήκε μέσα και με την ησυχία του ξαναέβαλε το σχολείο σε λειτουργία.

Τι έκανε; Καταρχάς δώσατε κλειδιά και κλειδαριά σε εκείνους τους τρεις; Γιατί μπορεί πολύ απλά αυτοί
να ήταν κατά της κατάληψης και να του άνοιξαν, μου φαίνεται αδύνατο να σηκώθηκαν και να έφυγαν,
και ακόμα πιο αδύνατο απλά να πήδηξε από τη πόρτα. In any case, λάθος σας που δώσατε σε αυτούς την ευθύνη.

Γιατί να μην το πιστέψω? Αφού ήμασταν ανοργάνωτοι και αφήσαμε το σχολείο σε λάθος χέρια και αυτό μόνο και μόνο επειδή όλοι θέλαμε να το παίξουμε επαναστάτες και να κατέβουμε στην πορεία, δε λέω και εγώ αυτό ήθελα αλλά άμα ήξερα οτι θα γίνει κάτι τέτοιο θα καθόμουν εγώ στο σχολείο και βράστη τη πορεία, λες και δεν έχουνε ήδη πάει όλοι αρκετές φορές σε πορεία.

Είναι δυνατόν;! Να λες "θέλαμε να το παίξουμε επαναστάτες";! Πως ισοπεδώνεις έτσι το αίσθημα
των μαθητών για το δικαίωμα τους στην δωρεάν παιδεία. Το θέμα δεν είναι η κατάληψη. Η κατάληψη
είναι ένα όπλο(το πρώτο βήμα αν θες καλύτερα), το οποίο από μόνο του δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Κατά τη γνώμη μου,
αν δεν βγεις στον δρόμο να διεκδικήσεις ένα αύριο που δεν θα προκαθορίζεται από τον αυριανό
εργοδότη σου, γαργάλα την κατάληψη. Κάτσε σπίτι σου, χαμήλωσε το κεφάλι, πάρε αυτές τις λίγες
γνώσεις που από οίκτο σου δίνουν και μη μιλάς. Αλλά όχι να μου πεις ότι είναι πιο σημαντική η κατάληψη
(μέσα στην οποία βασικά κάθεσαι και δεν κάνει τίποτα, ενώ βλέπεις κάτι πολύ παραπάνω από τα μισά άτομα
που ψήφισαν ναι να μην έχουν πατήσει πόδι από τη δεύτερη μέρα) από ουσιαστικές μορφές πάλης όπως η πορεία.
Και αν στη τελική φοβάσαι τις απουσίες, μην κάνεις τίποτα, αλλά να ξέρεις ότι η πάλη απαιτεί θυσίες.
Παραθέτω στίχους από τραγούδι "Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή"

#2740 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 30 September 2011 - 18:19

Spoiler:

#2741 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 30 September 2011 - 18:36

Στα λύκεια οι καταλήψεις γίνονται κατά κύριο λόγο για να χαθεί μάθημα και τις διοργανώνουν μαθητές που τους αρέσει το ξύσιμο χωρίς να έχουν ιδέα περί πολιτικής ή/και κομματικά πουλέν. Επίσης, ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ΤΙΠΟΤΑ. Θα ήθελα να δω πως θα αντιδρούσαν οι επαναστάτες στον κίνδυνο επανάληψης της χρονιάς.
Βέβαια, οι περισσότεροι από αυτούς δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο, οπότε μπορεί και να μην τους πείραζε.

Αυτά δεν ισχύουν για ειδικές περιπτώσεις σχολείων με απαίσιες συνθήκες στις οποίες δεν μπορεί να γίνει σωστό μάθημα. Εκεί δεν μπαίνει υποκρισία και σταρχιδισμός στη μέση.

#2742 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 30 September 2011 - 20:15

που πηγαν οι αθωες εποχες που καναμε καταληψη στο σχολειο για να μας βαλουν τυροπιτα στο κυλικειο?
βεβαια ....οι πρωτοι κοπανατζιδες την κανανε...οπως και τωρα στα πανεπιστημια ...πρεπει να στησουμε αγαλμα στον αγνωστο κοπανατζη καταληψια καποτε ... παντα τους πιανει ο πονος στις κρισιμες στιγμες.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#2743 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 30 September 2011 - 21:07

που πηγαν οι αθωες εποχες που καναμε καταληψη στο σχολειο για να μας βαλουν τυροπιτα στο κυλικειο?
βεβαια ....οι πρωτοι κοπανατζιδες την κανανε...οπως και τωρα στα πανεπιστημια ...πρεπει να στησουμε αγαλμα στον αγνωστο κοπανατζη καταληψια καποτε ... παντα τους πιανει ο πονος στις κρισιμες στιγμες.

Ακομα εδω ειναι αυτες οι εποχες...

Btw,σας μοιρασαν και εσας μια ανακοινωση απο τον ΟΛΜΕ που βασικα παροτρεινει τους γονεις και τους μαθητες να εναντιωθουν στους νεους νομους?

Και μαλον επομενη βδομαδα μας βλεπω και εμας για καταληψη,οι περισσοτεροι δεν εχουν προβλημα να καθονται ολη την μερα μεσα στο λυκειο και να παιζουν ταβλι και να πινουν μπυρες...Ετσι και αλλιως αυτο κανουν συνηθως και εξω απο το σχολειο.Αν και δεν νομιζω να εχουμε κανενα σοβαρο αιτημα ακομα εκτος απο το οτι δεν εχουμε βιβλια...Νομιζω ειμαστε ενα απο τα λιγα σχολεια που δεν του λειπει κανενας καθηγητης,και μαλλιστα περισσευουν κιολας(εχουμε 3 διαφορετικες φιλολογους σε ενα τμημα...)

Edited by M@R!()$, 30 September 2011 - 21:14.

#2744 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts

Posted 01 October 2011 - 09:42

Τι έκανε; Καταρχάς δώσατε κλειδιά και κλειδαριά σε εκείνους τους τρεις; Γιατί μπορεί πολύ απλά αυτοί
να ήταν κατά της κατάληψης και να του άνοιξαν, μου φαίνεται αδύνατο να σηκώθηκαν και να έφυγαν,
και ακόμα πιο αδύνατο απλά να πήδηξε από τη πόρτα. In any case, λάθος σας που δώσατε σε αυτούς την ευθύνη.

Κοίταξε, αυτοί οι τρείς ήταν υπέρ και ήταν μάλιστα από τους πρώτους που οργάνωναν την κατάληψη αλλά τους την έσπασε που δε θα κατέβαιναν στην πορεία και έφυγαν απ'το σχολείο αφήνοντας την πόρτα ξεκλείδωτη, αυτό δεν το ανέφερα. Γενικά, ήθελαν να μας την σπάσουν που τους αφήναμε να φυλάν το σχολείο.

Ποτέ δεν είπα οτι είναι πιο σημαντική η κατάληψη από την πορεία και μιλούσα για την πλειοψηφία των μαθητών οι οποίοι το μόνο πιου τους νοιάζει είναι η φασαρία και ο σαματάς (ανερχόμενοι μπαχαλάκηδες μερικοί από αυτούς), και για να σου αποδείξω οτι κατέβηκαν στην πορεία μόνο για φασαρία: όταν είδαν οτι η πορεία περιφρουρείται από την αστυνομία και όχι οτι η αστυνομία είναι εναντίον μας και εμείς πάμε να χτυπηθούμε μαζί τους, σηκώθηκε και έφυγε το 1/3 των μαθητών από το σχολείο μας ενώ όσοι έμειναν φώναζαν τα συνθήματα στην αρχή αλλά μετά βαρέθηκαν και έφυγαν και οι υπόλοιποι. Γενικά, το θέμα πορεία το έχουν παρεξηγήσει οι περισσότεροι και το θεωρούν σαν πάω και κάνω φασαρίες ή σαν πάω και χάνω το χρόνο μου χωρίς να πετυχαίνω τίποτα.
Συμφωνώ οτι η κατάληψη είναι το πρώτο βήμα και μετά πρέπει να προχωρήσεις σε άλλη μορφή αγώνα αλλά όπως είπες και εσύ, πως να πάμε σε πορεία αν οι μισοί μαθητές έρχονται μόνο για φασαρία και οι υπόλοιποι κάθονται σπίτια τους και ξύνονται. Εννοείται πως πρέπει να αγωνιζόμαστε και εκτος κατάληψης αλλά ποιός ακούει τους 5-10 μαθητές από τους 300.
Απουσίες δεν φοβήθηκα ποτέ και ούτε πρόκεται να το κάνω, κάθε χρονιά ήμουν στο όριο, και αν θες να διεκδικήσεις κάτι πραγματικά πρέπει όντως να κάνεις αρκετές θυσίες, τις οποίες τις κάνουν ελάχιστοι και αυτό γιατί οι γονείς και οι δάσκαλοι μας λένε : Πάτε στην πορεία, μην κάνετε κατάληψη. Αλλά, όταν δεν κάνουμε κατάληψη και το σχολείο λειτουργεί κανονικά, όποιος κατεβαίνει σε πορείες παίρνει τις απουσίεσς του και μια ωραιότατη ημερήσια γιατί θεωρείται κοπάνα. Οι περισσότεροι για αυτό το λόγο δεν συμμετέχουν, επειδή φοβούνται τις απουσίες και τις αποβολές.
Πάντως όλα αυτά που κατακρίνω παραπάνω τα έκανα και εγώ πέρσυ-πρόπερσυ και από φέτος είμαι και εγώ πλέον στους 5-10 που συντονίζουν τις καταλήψεις και τις πορείες που κάνει το σχολείο και από φέτος βλέπω τι βόδι ήμουνα που έκανα αυτές τις μ*λακίες παλιότερα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά όπως πάντα οι πλειοψηφία σκέφτεται λάθος σε τέτοια θέματα :bahhh:
Posted Image

#2745 Maffy

Maffy

Maffcaekz

• Members
  • 291 posts

Posted 03 October 2011 - 18:25

Σήμερα είχαμε την τρίτη Γενική Συνέλευση στο πανεπιστήμιό μου και δεν είχα πάει τις 2 πρώτες φορές οπότε αφελώς πίστεψα σε 1-2 ώρες θα'χαμε τελειώσει. Υποτίθεται ότι ξεκινάγαμε 2, τελικά ξεκινήσαμε 3 παρά και τελειώσαμε 6. Το τι γινόταν δε λέγεται. Πως όρμαγαν η μια παράταξη στην άλλη δε λέγεται. Το αστείο ήταν ότι κάθε φορά που κάποιος είχε το λόγο (αφού παρέταξαν τα πλαίσια τους και προχώρησαν σε ερωτήσεις) είτε μίλαγαν 5-6 άτομα μαζί, είτε το έριχναν στο διάλογο με την παράταξη που ρωτούσαν με αποτέλεσμα κανείς να μη τελειώνει αυτό που έλεγε. Σε κάποια στιγμή άρχισαν κι οι άκυρες ερωτήσεις για το πολιτικό κόμμα το ίδιο και για πριν 30 χρόνια. Εκεί να δεις χαρά που οι μισοί απαντούσαν κι οι άλλοι μισοί δεν ενδιαφέρονταν για 30 χρόνια πριν και για κάτι που δεν βοηθάει πια. Μετά από αυτό το χαμό, έρχεται μια παράταξη (ΜΑΣ αν δε κάνω λάθος) και προτείνει να γίνει ψήφισμα κανείς φοιτητής να μη πληρώσει για το νέο πάσο κλείνοντας το Γερμανό που τα δίνει για μια μέρα. Ένας κνίτης το πήρε πατριωτικά κι έλεγε ναι κι άλλοι έλεγαν ότι δε φταίει το μαγαζί να τη πληρώσει. Τελικά δεν πέρασε με τα χίλια ζόρια και τελικά ήρθε η ώρα για τα πλαίσια και πρέπει να ήταν το μόνο πράγμα σ'όλη τη συνέλευση που δεν κράτησε καθόλου ώρα! Τελικά επικράτησε η ΔΑΠ με 6 ψήφους διαφορά και από αύριο ξεκινάμε κανονικά μαθήματα Τ.Τ Εγώ ψήφισα ΔΑΠ αλλά για να πω την αλήθεια συμφωνούσα με κομμάτια από τις περισσότερες παρατάξεις. Το κρίμα είναι ότι κολλημένοι υποστηρίζοντας τη δικιά τους παράταξη, κανένας δεν κρατά κάπως πιο ανοιχτό μυαλό αλλά τι να πεις? Ιδανικά~

Αύριο έχω 3 μαθήματα Τ.Τ = σχεδόν 7 ώρες μάθημα Τ.Τ