Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#2431 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 24 June 2011 - 15:35

Για την έκθεση, δε το συζητώ. Οι θεωρητικοί έχουν χαλαρά το πάνω χέρι... και το δίνουν και οι τεχνολογικοί και οι θετικοί (δεν ζητώ το λόγο που το δίνουν, μην πιαστείτε σε αυτό).

δεν ισχυει στο βαθμο που σκεφτεσαι.
Στην κατευθυνση μας δεν μαθαινουμε κατι παραπανω απο εσας.
Απλα αυτο που μας δινει μικρο προβαδισμα ειναι οτι εχουμε μια πιο συχνη επαφη με τον λογο (ειτε με τις ερμηνευτικες ειτε με τον σχολιασμο ενος κειμενου, ποιηματος κλπ).

Παντως πολλες φορες στις εξετασεις προτιμουν την απλοτητα στον λογο και την καλη δομη του, παρα ενα κειμενο με πολυ καλο και εξεζητημενο λεξιλογιο το οποιο μετα απο λιγο κουραζει..κι εκει μερικες φορες την παταμε εμεις της θεωρητικης..

2po6sfa_jpg.gif

#2432 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 24 June 2011 - 15:40

@Jorg: Έχει αποδειχθεί ότι οι τεχνολογικοί και θετικοί γράφουν καλύτερα στην έκθεση από τους θεωρητικούς.

@Kenobi: Δεν μπορείς να αναφέρεις ότι η θετική ειναι δυσκολότερη, διότι όλες οι κατευθύνσείς έχουν τις διαφορές τους.

Posted Image

#2433 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 24 June 2011 - 15:44

παπαγαλία?-ΑΟΔΕ (o matassos θα ξέρει καλύτερα XD)

το ΑΟΔΕ αποτελει το μισο..(ξερει τι xD) της ιστοριας σε μας. Και να φανταστεις οτι η περισσοτερη υλη σε μας δεν ειναι η ιστορια, αλλα τα αρχαια. :P

2po6sfa_jpg.gif

#2434 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 24 June 2011 - 15:54

δεν ισχυει στο βαθμο που σκεφτεσαι.
Στην κατευθυνση μας δεν μαθαινουμε κατι παραπανω απο εσας.
Απλα αυτο που μας δινει μικρο προβαδισμα ειναι οτι εχουμε μια πιο συχνη επαφη με τον λογο (ειτε με τις ερμηνευτικες ειτε με τον σχολιασμο ενος κειμενου, ποιηματος κλπ).

Μα και εγώ σε αυτό το βαθμό το σκέφτηκα.

@Jorg: Έχει αποδειχθεί ότι οι τεχνολογικοί και θετικοί γράφουν καλύτερα στην έκθεση από τους θεωρητικούς.

Αλήθεια; Περίεργο μου φαίνεται. Πάντως όσους θεωρητικούς ξέρωγράφουν καλύτερα από τους τεχνολογικούς και θετικούς.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#2435 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 24 June 2011 - 16:06

Μα και εγώ σε αυτό το βαθμό το σκέφτηκα.

απλα ανεφερες οτι της θεωρητικης εχουν χαλαρα το προβαδισμα και εκει μαλλον παρερμηνευσα τα λογια σου.

2po6sfa_jpg.gif

#2436 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 24 June 2011 - 16:20

Παιδιά ήρεμα. Κόντρες θα κάνουμε; Η κάθε κατεύθυνση έχει και τη δυσκολία της. Αλλά για να μπω στο διαταύτα, αυτό που έχει η θεωρητική και δεν έχουν οι άλλες κατευθύνσεις είναι η κριτική ικανότητα. Οι υπόλοιπες δύο θέλουν μυαλό-λογική και παπαγαλία σε συγκεκριμένα μαθήματα.

Και όταν λέω κριτική ικανότητα, το λέω γιατί αυτό ακριβώς είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει(εκτός των άλλων) να πάρεις το κάτι παραπάνω στη Λογοτεχνία Κατεύθυνσης και στην Ιστορία Κατεύθυνσης. Στην ιστορία είναι το όπλο που θα σου δώσει το άριστα στις πηγές και μόνο. Τ'άλλα όλα είναι παπαγαλία. Επίσης η Λογοτεχνία, επειδή την αγαπώ και έχω πάρα πολύ καλή καθηγήτρια στο φροντιστήριο, είναι ένα μάθημα κριτικής ικανότητας και πονηριάς που αναφέρθηκε πριν. Έχω ακούσει πολλά παιδιά που ξεσκίστηκαν στο διάβασμα και πήραν ένα 14. Άλλοι πάλι που το χειρίστηκαν αλλιώς πήραν πολύ καλό βαθμό.
Επίσης συμφωνώ με την Tristessa που λέει ότι βαθμολογείται άθλια το συγκεκριμένο μάθημα. Έχω ακούσει από κοντινό κύκλο, πως μια κοπέλα τα έγραψε σχεδόν άριστα όλα και πήρε 17 επειδή το γραπτό της ήταν ανοιμοιόμορφα γραμμένο στο χαρτί. Δηλαδή να εύχεσαι να μην πέσεις σε τέτοιον εξεταστή.
Επίσης άκουσα στο φροντιστήριο που πηγαίνω, πως φέτος, δύο παιδιά του φροντιστηρίου έγραψαν στη Λογοτεχνία 100/100.

Σίγουρα πιστεύω ότι είναι το πιο "δύσκολο" μάθημα της κατεύθυνσης, αλλά είναι και το πιό ελκυστικό και αγαπημένο μου. :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#2437 animestarling

animestarling

Anime Amateur

• Members
  • 108 posts

Posted 24 June 2011 - 16:25

Τι το ψαχνετε?

Απλα, η λογοτεχνια ειναι ενα πολυ εδνιαφερον μαθημα οπου η επιτυχια δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με το διαβασμα.Κι αυτο ειναι καλο.

Ειναι απλα θεμα να σε ενδιαφερει.
Εγω φετος στις εξετασεις εγραψα 19 στη λογοτεχνια, χωρις να διαβασω απολυτως τιποτα.
(βασικα ειχα διαβασει λιγη ισαγωγη αλλα δεν επεσε τιποτα απο εκει)
Επεσε το μελαγχολικο ποιημα του Κωστη Παλαμα "Το Πανηγυρι στα σπαρτα"
Εμενα δεν μου αρεζε ιδιαιτερα, και ηθελα να πεσει η Ιθακη (εκει μαλλον θα εγραφα 20) αλλα με λιγη σκεψη ηταν πολυ ευκολο να βρει κανεις τα εκφραστικα μεσα και το νοημα καθε στιχου, και με λιγο καλλιτεχνικο λογο μπορει να γραψει πολυ καλα.

Ας μην μπουμε στην διαδικασια να συγκρινουμε την Λογοτεχνια της Α' και της Β' Λυκειου με τη Λογοτεχνια Κατευθυνσης.. Ειναι τελειως αλλη η νοοτροπια που αντιμετωπιζεις το κειμενο η το ποιημα... η Λογοτεχνια παντως ειναι τα μαθηματικα Κατευθυνσης της Θεωρητικης.. Γι'αυτο ειμαι σιγουρη...
Τωρα για την Εκθεση που ειναι ενα μαθημα με μια τυποποιημενη μορφη για να ειναι προσιτο σε ολους αληθευει οτι καμια φορα οι Θετικοτεχνολογικοι γραφουν καλυτερα απο ορισμενους Θεωρητικους αλλα κατα γενικη ομολογια οι Θεωρητικοι γραφουν καλυτερα γιατι εχουν μεγαλυτερη τριβη με τη γλωσσα και τη χρηση της...

#2438 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 24 June 2011 - 16:28

^ Συμφωνώ. Οι Λογοτεχνίες μοίαζουν σε αρκετά αλλά διαφοροποιείται πάρα πολύ η προσέγγιση του κειμένου. Άσε Kamui, ας πάμε στα πιο ρηχά. Κι εγώ 96/100 έγραψα φέτος. Μακάρι να γράψω τόσο και του χρόνου :hahaha:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#2439 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 June 2011 - 17:01

Σιγουρα συμφωνω απολυτα με τον NWS, η λογοτεχνια ειναι ενα πολυ ενδιαφερον μαθημα που εχει κι αυτη τη δυσκολια της, αλλα ολα αυτα περι κριτικης ικανοτητας θα επρεπε να χρησιμοποιουνται απο πιο νωρις, αλλιως δεν υπαρχει ισσοροπια στα μαθηματα.

Λογικο ειναι να δυκσολευει ως μαθημα κατευθυνσης, αλλα στην πρωτη ειναι υπερβολικα ευκολο σε συγκριση με τα θετικα μαθηματα.Αυτο θελω να πω.
Φυσικα και υπαρχουν τα παιδια που διαβαζουν πολυ και τα καταφερνουν καλα σε ολα, ή απλα επειδη ειναι ιδιαιτερα εξυπνοι (εξαλλου και οι δυο κολλητοι μου τετοιου τυπου μαθητες ειναι) απλα λεω συγκριτικα με τις δυο κατευθυνσεις στα θεωρητικα που ειναι και πιο πλατυ θεμα, ειναι σχεδον αδυνατον να γραψεις 2.
Ακομα κι αν καποιος δεν εχει κριτικη σκεψη και δεν εχει ποιητικο λογο or anything, σιγουρα μπορει να γραψει μια μετρια προς κακη εκθεση για να παρει τουλαχιστον μια βαση.

Πολλα παιδια της θεωρητικης ομως ειναι λογικο να μη διαβαζουν τιποτα απο τα αλλα, γιατι απλα δεν μπορουν να καταλαβουν ουτε των περσινων χρονων που θεωρουνται δεδομενα.
ΑΚομα ομως κι αν καποιος δε μπορει να απομνημονευει τελεια την ιστορια πχ, σιγουρα μπορει να καταλαβει πεντε πραγματα απο ενα βιβλιο που ειναι γραμμενο στα ελληνικα.

Αlso:

Και η "εισαγωγή" γράφεται έτσι kamui.

Αν σχολιαζε ο καθενας καθε ενα απο τα πολλα ορθογραφικα κπου κανω σε καθε post μου, τωρα καθε θρεντ θα ειχε γεμισει με τις διπλασιες σελιδες.:P

O6rrvsU.jpg

#2440 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 28 June 2011 - 06:45

Αλλά για να μπω στο διαταύτα, αυτό που έχει η θεωρητική και δεν έχουν οι άλλες κατευθύνσεις είναι η κριτική ικανότητα.

Srsly now? Κοίτα το και λίγο πέρα από το σχολείο. Αν δεν έχεις κριτική ικανότητα σε μαθήματα όπως είναι τα μαθηματικά, η φυσική ή ο προγραμματισμος, την έχεις επιεικώς ποτίσει.

Συγκεκριμένα, στον προγραμματισμό, αν δεν ξέρεις τι θα χρησιμοποιήσεις, πώς και γιατί (όλα θέματα κριτικής ικανότητας), κινδυνεύεις να φτιάξεις κάτι το οποίο δεν θα είναι οικονομικό και εύκολο στην συντήρηση καθώς και πολλά άλλα μαργαριταρένια.

Αν το δεις μονάχα μέσα από το σχολείο, μπορείς να γράψεις της παναγιάς τα μάτια σε όποια κατεύθυνση και να είσαι, αρκεί να έχεις βάλει χρόνο και πολλά φροντιστήρια (χωρίς αυτό να αποτελεί μονόδρομο), ανεξάρτητα του αν έχεις κριτική ικανότητα ή όχι.

#2441 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 28 June 2011 - 13:29

Συγγνώμη, αλλά εγώ αυτό το λέω λογική. Αυτά τα μαθήματα λογική θέλουν.
Βεβαια μπορεί να μου πεις, ότι συμπίμπτουν μερικώς σαν έννοιες. Δεκτόν.

Αν κάποιο παιδί καταφύγει στο στείρο διάβασμα, δε θα πάρει το άριστο πουθενά.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#2442 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 28 June 2011 - 13:49

Εβγαλα 17,5..........f*ck

sc5bab.jpg

#2443 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 28 June 2011 - 15:39

Εβγαλα 17,5..........f*ck

Wish i were in a position to swear at taking getting such a mark grade...

Edit:Μαλλον πρεπει να ξαναπιασω το βιβλιο της γραμματικης αγγλικων μου...

Edited by Kamui, 28 June 2011 - 21:51.

O6rrvsU.jpg

#2444 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 28 June 2011 - 21:14

Συγγνώμη, αλλά εγώ αυτό το λέω λογική. Αυτά τα μαθήματα λογική θέλουν.
Βεβαια μπορεί να μου πεις, ότι συμπίμπτουν μερικώς σαν έννοιες. Δεκτόν.

Αν κάποιο παιδί καταφύγει στο στείρο διάβασμα, δε θα πάρει το άριστο πουθενά.

Και η λογική ένα εργαλείο είναι. Το κατα πόσο θα την χρησιμοποιήσεις ή όχι είναι θέμα κριτικής ικανότητας (τι λέω το άτομο :P). Σοβαρά πάντως. Όταν έχεις ένα σωρό εργαλεία ανάλυσης και σχεδίασης, πρέπει να κρίνεις το τι θα κάνει καλύτερα την δουλειά (με πολλούς και διάφορους περιορισμούς). Και αυτό το καταλαβαίνεις κυρίως από την εμπειρία σου με αυτά τα εργαλεία καθώς και την σπάνια "θεία" (μη χέσω) έμπνευση. Φαντάζομαι παρόμοια θα είναι και με την χρήση ιστορικών πηγών ή αναφορά σε αυτές.

Επίσης, από πότε η δουλειά και τα φροντιστήρια συνεπάγονται "στείρο διάβασμα"; Δεν έγραψα κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν το εννοούσα. Και σίγουρα ένα άριστα στο σχολείο δεν συνεπάγεται πάντα ικανότητα σε κάτι. You know the drill.

#2445 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 28 June 2011 - 22:43

Παιδιά!

Μαντέψτε!

Μαντέψατε?

Τι?

Η θεωρητική κατεύθυνση δεν χρειάζεται κριτική ικανότητα!:oo::terror2:

Κασετόφωνο πρέπει να σε.Και ειδικά σε Λογοτεχνία και Ιστορία.Μα,θα μου πείτε,μας λένε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και τον δικό μας τρόπο σκέψης,να βάλουμε σάλτσες κτλ.Μα και βέβαια μπορείτε!Αφού όμως έχετε γράψει ήδη μισή/μία σελίδα από σημειώσεις/βοηθήματα/φροντιστήρια σε κάθε ερώτηση!

Αυτά ισχύουν βέβαια για όσους θέλουν να βγάλουν έναν μέτριο η' καλό μέσο όρο,δηλαδή από 12 και πάνω,αν θες απλά να πιάσεις την βάση και είσαι θεωρητική τότε ναι,υπάρχει μια πιθανότητα να το κάνεις και έχοντας διαβάσει(παπαγαλίσει) ελάχιστα.