Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#2041 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 10 May 2011 - 14:28

Btw προχτες εδωσα proficiency...MSU.

Τοσο καιρο προετοιμαζομουν για ΑΥΤΟ?????Και περσι να το εδινα θα το ειχα παρει!Στις εκθεσεις ειχε πανευκολα θεματα(αυτο που διαλεξα ηταν για το οτι οι νεοι πρεπει να κοιμουνται τουλαχιστον 9 ωρες αλλα κοιμουνται 6 πολλοι,και να εξηγησω γιατι συμβαινει αυτο και τι προβληματα φερνει)στο listening το μονο πραγμα που με δυσκολεψε λιιιγοοο ηταν στο τελος που ειχε κατι μεγαλες συζητησεις που ειχαν 10 ερωτησεις η καθεμια,με αποτελεσμα για να το περασεις ειτε να εχεις φωτογραφικη μνημη σαν εμενα ειτε να κρατας μικρες σημειωσεις εδω και εκει...Το grammar γελοιο,ειχα τελειωσει σε 13 λεπτα ενω κρατουσε 20 λεπτα,και το reading ο ορισμος της γελοιοτητας,το τελειωσα περιπου 20 λεπτα πριν το τελος...Το speaking ηταν ενα επιπεδο παραπανω απο το advanced,χωρις αυτο να σημαινει οτι ηταν δυσκολο.Απλα χρειαζοταν να εχεις αποψεις για πολλα θεματα(thank god εχω αποψη για ολα :D)

Επισης ακουσα οτι εγινε μια παπαρια στο lower το κρατικο φετος,οτι τους εβαλαν να γραψουν και Lower και pre lower μαζι(4 εκθεσεις σε μια μερα!)και οτι αμα δεν περασεις το ενα δεν περνας και το αλλο...θελω να δω ποιος πανεξυπνος αινσταιν το σκεφτηκε αυτο...λες και δεν εχει καταλαβει οτι το pre lower ειναι απλα και μονο για να προετοιμαζει τους μαθητες ωστε να μην εχουν υπερβολικο αγχος για το τι θα συμβει οταν δωσουν για lower...

#2042 ryu

ryu

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

• Members
  • 22 posts

Posted 10 May 2011 - 14:40

η παπαγαλία ισχύει για όλα τα μαθήματα των πανελληνίων....
το μίσος δε καταλαβαίνω, τι να πούνε και αυτοί που κάνουν ιστορία.
ακόμα άκουσα πως θα βγάλουν το αοδε και θα βάλουν ένα μάθημα με υπολογιστες

Επιτρεψτε μου αγαπητε να διαφωνησω... Σιγουρα υπαρχει το θεμα του παπαγαλιζειν στις πανελληνιες αλλα η ιστορια και το ΑΟΔΕ ειναι δυο διαφορετικα πραγματα οσων αφορα την αναγκαιοτητα τους στον μαθητη και στον καθε ανθρωπο...

Απο εκει και περα για τους θεωρητικους μπορει εν μερει και τα αλλα μαθηματα να εμπεριεχουν κομματια τα οποια μαθαινονται μονο παπαγαλια αλλα για τους τεχνολογικους- θετικους ολα τα μαθηματα ειναι θεμα μεθοδολογιας, παρατηριτηκοτητας και στροφων του μυαλου σε average βαθμο...

Επισης στο ΑΟΔΕ κομματια της υλης μοιαζουν υπερβολικα πολυ μεταξυ τους με αποτελεσμα να μπερδευονται νοηματα και σημασιες. Στην Ιστορια το μονο που γινεται ειναι η καταγραφη γεγονοτων (πραγμα οχι ευκολο αλλα σιγουρα πιο κατανοητο και "standar")

Anyway εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι αρχικα το Υπουργειο Παιδειας ειχε στο μυαλο του οτι προφανως ολοι μας θα γινουμε μερος του συστηματος των επιχειρησεων και φυσικα ολοι καποια στιγμη θα βρεθουμε να ανηκουμε σε μια ομαδα και εισηγαγε αυτο το μαθημα για να κατανοησουμε την αγορα εργασιας στην οποια αργα ή γρηγορα θα μπουμε ολοι... Βεβαια το αν πετυχε ή οχι αυτο ειναι αλλο θεμα, αν και απο οτι βλεπω συμφωνουμε οτι δεν ...

Αυτο με τους υπολογιστες παντως μακαρι να γινει...

#2043 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 10 May 2011 - 15:24

Btw προχτες εδωσα proficiency...MSU.

Τοσο καιρο προετοιμαζομουν για ΑΥΤΟ?????Και περσι να το εδινα θα το ειχα παρει!Στις εκθεσεις ειχε πανευκολα θεματα(αυτο που διαλεξα ηταν για το οτι οι νεοι πρεπει να κοιμουνται τουλαχιστον 9 ωρες αλλα κοιμουνται 6 πολλοι,και να εξηγησω γιατι συμβαινει αυτο και τι προβληματα φερνει)στο listening το μονο πραγμα που με δυσκολεψε λιιιγοοο ηταν στο τελος που ειχε κατι μεγαλες συζητησεις που ειχαν 10 ερωτησεις η καθεμια,με αποτελεσμα για να το περασεις ειτε να εχεις φωτογραφικη μνημη σαν εμενα ειτε να κρατας μικρες σημειωσεις εδω και εκει...Το grammar γελοιο,ειχα τελειωσει σε 13 λεπτα ενω κρατουσε 20 λεπτα,και το reading ο ορισμος της γελοιοτητας,το τελειωσα περιπου 20 λεπτα πριν το τελος...Το speaking ηταν ενα επιπεδο παραπανω απο το advanced,χωρις αυτο να σημαινει οτι ηταν δυσκολο.Απλα χρειαζοταν να εχεις αποψεις για πολλα θεματα(thank god εχω αποψη για ολα :D)

Επισης ακουσα οτι εγινε μια παπαρια στο lower το κρατικο φετος,οτι τους εβαλαν να γραψουν και Lower και pre lower μαζι(4 εκθεσεις σε μια μερα!)και οτι αμα δεν περασεις το ενα δεν περνας και το αλλο...θελω να δω ποιος πανεξυπνος αινσταιν το σκεφτηκε αυτο...λες και δεν εχει καταλαβει οτι το pre lower ειναι απλα και μονο για να προετοιμαζει τους μαθητες ωστε να μην εχουν υπερβολικο αγχος για το τι θα συμβει οταν δωσουν για lower...

Aυτο το Michigan πρεπει να ειναι πραγματικα γελοιο.
Συνεχως βλεπω τον ενα συμμαθητη μου να το δινει μετα τον αλλο, ενω βλεποντας και κρινοντας απο τις επιδοσεις τους στο σχολικο μαθημα τον αγγλικων, ΔΕΝ ξερουν αγγλικα.
Απλως εχουν βρει ενα συστημα στο οποιο απλα διαβαζεις συγγεκριμενα πραγματα, πληρωνεις, γραφεις, και το παιρνεις.
Εκει που λεγανε τους αγγλους κλεφτες στα πτυχια, οι Αμερικανοι ειναι μαλλον χειροτεροι.
Βλεπω παιδια να δινουν lower και να δυσκολευονται να βγαλουν απο το μυαλο τους εστω και μια προταση.Ειλικρινα απορω τι κανουν στην προφορικη εξεταση και καταφερνουν να περασουν...
Εγω παντως δε λεω οτι ξερω τελεια αγγλικα,(μαλιστα αναγνωριζω καποια γραμματικα λαθη που κανω και εντος του φορουμ) και δικαιως πηρα C στο proficiency του cambridge, αλλα γνωριζοντας τα καλυτερα αγγλικα στην ταξη (μαζι με μια συμαθητρια που οντως ξερει καλα αγγλικα), θα το θεωρουσα αδικο να κατεχω το ιδιο, ισοτιμο πτυχιο με τους περισσοτερους.

Θα μου πειτε:Και γιατι εδωσες Cambridge? Για μαγκια?
Απλα μου αρεσει περισσοτερο σα συστημα, κι ας ειναι δυσκολοτερο και πιο κουραστικο.
Εμενα με ενδιαφερει να παιζω με τη γλωσσα και να εχω το χρονο μου να γραψω τις εκθεσεις μου.Εκτος αυτων, ειναι και το οτι θελω να σπουδασω αγγλικα, οποτε ειναι καλυτερα να προσπαθω παντα στο μεγιστο επιπεδο των δυνατοτητων μου.

O6rrvsU.jpg

#2044 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 10 May 2011 - 15:38

Καλη σας επιτυχια παιδες και παιδουλες!
Να πατε να γραψετε με αυτοπεποιθηση ^^

2bbd14fc.jpg

#2045 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 10 May 2011 - 15:46

Aυτο το Michigan πρεπει να ειναι πραγματικα γελοιο.
Συνεχως βλεπω τον ενα συμμαθητη μου να το δινει μετα τον αλλο, ενω βλεποντας και κρινοντας απο τις επιδοσεις τους στο σχολικο μαθημα τον αγγλικων, ΔΕΝ ξερουν αγγλικα.
Απλως εχουν βρει ενα συστημα στο οποιο απλα διαβαζεις συγγεκριμενα πραγματα, πληρωνεις, γραφεις, και το παιρνεις.
Εκει που λεγανε τους αγγλους κλεφτες στα πτυχια, οι Αμερικανοι ειναι μαλλον χειροτεροι.
Βλεπω παιδια να δινουν lower και να δυσκολευονται να βγαλουν απο το μυαλο τους εστω και μια προταση.Ειλικρινα απορω τι κανουν στην προφορικη εξεταση και καταφερνουν να περασουν...
Εγω παντως δε λεω οτι ξερω τελεια αγγλικα,(μαλιστα αναγνωριζω καποια γραμματικα λαθη που κανω και εντος του φορουμ) και δικαιως πηρα C στο proficiency του cambridge, αλλα γνωριζοντας τα καλυτερα αγγλικα στην ταξη (μαζι με μια συμαθητρια που οντως ξερει καλα αγγλικα), θα το θεωρουσα αδικο να κατεχω το ιδιο, ισοτιμο πτυχιο με τους περισσοτερους.

Θα μου πειτε:Και γιατι εδωσες Cambridge? Για μαγκια?
Απλα μου αρεσει περισσοτερο σα συστημα, κι ας ειναι δυσκολοτερο και πιο κουραστικο.
Εμενα με ενδιαφερει να παιζω με τη γλωσσα και να εχω το χρονο μου να γραψω τις εκθεσεις μου.Εκτος αυτων, ειναι και το οτι θελω να σπουδασω αγγλικα, οποτε ειναι καλυτερα να προσπαθω παντα στο μεγιστο επιπεδο των δυνατοτητων μου.

Θεωρεις τους αγγλους και τους αμερικανους κλεφτες?Μαντεψε...κυκλοφορουν φημες και για κρατικο proficiency...Ειχα δωσει και lower και advanced κρατικο και σαν συστημα ειναι οτι χειροτερο εχει υπαρξει.Στο lower τα ηχεια ηταν χαλασμενα στο listening,με αποτελεσμα να ακουγονται μονο καμια δεκαρια σκορπιες λεξεις απο καθε συζητηση.Εγω το 91% μου το πηρα μονο και μονο επειδη απο αυτες τις σκορπιες λεξεις μπορουσα να καταλαβω το νοημα της συζητησης.Στο advanced πηρα 72%,οταν το πρωτοειδα ειπα "ενταξει ανεβασμενο επιπεδο ειναι λογικο ειναι να παρω χαμηλοτερο βαθμο",μεχρι που ειδα τα αποτελεσματα σε καθε εξεταση ξεχωριστα.Χειροτερο βαθμο ειχα στο speaking,παρολο που ημουν μαζι με αλλα δυο ατομα τα οποια ηταν σε πολυ κατωτερο επιπεδο απο εμενα στα προφορικα και χρησιμοποιουσα την γλωσσα οσο καλυτερα μπορουσα.Βεβαια ημουν ο μονος που το περασε στο φροντιστηριο μου(μια πηρε 8% ενω ξερει αρκετα καλα αγγλικα ωστε να παρει ενα advanced!)και ειχα δευτερο βαθμο σε ολη τη χαλκιδικη.Οποτε ναι ως συστημα το michigan ειναι 1000 φορες καλυτερο απο το κρατικο τουλαχιστον και απο κατι αλλα που ειναι τελειως ξεφτιλα.

#2046 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 10 May 2011 - 16:21

Θεωρεις τους αγγλους και τους αμερικανους κλεφτες?Μαντεψε...κυκλοφορουν φημες και για κρατικο proficiency...Ειχα δωσει και lower και advanced κρατικο και σαν συστημα ειναι οτι χειροτερο εχει υπαρξει.Στο lower τα ηχεια ηταν χαλασμενα στο listening,με αποτελεσμα να ακουγονται μονο καμια δεκαρια σκορπιες λεξεις απο καθε συζητηση.Εγω το 91% μου το πηρα μονο και μονο επειδη απο αυτες τις σκορπιες λεξεις μπορουσα να καταλαβω το νοημα της συζητησης.Στο advanced πηρα 72%,οταν το πρωτοειδα ειπα "ενταξει ανεβασμενο επιπεδο ειναι λογικο ειναι να παρω χαμηλοτερο βαθμο",μεχρι που ειδα τα αποτελεσματα σε καθε εξεταση ξεχωριστα.Χειροτερο βαθμο ειχα στο speaking,παρολο που ημουν μαζι με αλλα δυο ατομα τα οποια ηταν σε πολυ κατωτερο επιπεδο απο εμενα στα προφορικα και χρησιμοποιουσα την γλωσσα οσο καλυτερα μπορουσα.Βεβαια ημουν ο μονος που το περασε στο φροντιστηριο μου(μια πηρε 8% ενω ξερει αρκετα καλα αγγλικα ωστε να παρει ενα advanced!)και ειχα δευτερο βαθμο σε ολη τη χαλκιδικη.Οποτε ναι ως συστημα το michigan ειναι 1000 φορες καλυτερο απο το κρατικο τουλαχιστον και απο κατι αλλα που ειναι τελειως ξεφτιλα.

Oχι, δεν τους θεωρω κλεφτες.
Απλα πολλοι τους κατηγορουν πως κανουν τα διπλωματα ακριβα, και εχουν σκοπο κερδους, ενω φυσικα οι ιδιοι οι ελληνες δεν ειναι καν υποχρωμενοι να δωσουν για τα συγγεκριμενα διπλωματα.
Εξαλλου οι Ελληνες ειναι αυτοι που πληρωνουν και το εχουν κανει δογμα ολα τα παιδια της ηλικιας μας να πλακωνοντε στα φροντηστηρια και στα διπλωματα.
Αυτα τα διπλωματα δεν υπαρχουν σε καμια ευρωπαϊκη χωρα, γιατι εκει εχουν οργανωση και ξερουν πως να στηριχτουν μονες τους.
Συμφωνα με αυτα που λες, (που λογικα ειναι αληθινα) οι Ελλαδα δεν μπορει να στηριξει καποιο αξιοπρεπες συστημα ξενογλωσσων εξετασεων, οποτε θα καθομαστε και θα πληρωνουμε για πολυ ακομα.
Εγω δεν εχω καποιο προβλημα γενικα με τις εξετασεις.
Αντιθετως, το βρησκω αρκετα διασκεδαστικο σα διαδικασια, (αμα εξαιρεσουμε τα πολλα μαθηματα και τα χρηματα).
Απλως βλεπω οτι προσπαθουν να τα κανουν ολα οσο πιο ευκολα γινεται, και να τα προαγουν υπερβολικα, σαν επιχειρηση.
Το προβλημα ειναι οτι καποια στιγμη αυτα τα διπλωματα θα χασουν ολοκληρωτικα την αξια τους, καθως θα θεωρουνται αυτονοητα απ' ολους.
Ετσι, η αξια της γλωσσας θα ξεφτιλιστει, και θα καταληξουν αντι να ρωτανε καποιον αν πραγματικα ξερει να μιλαει αγγλικα, θα του λενε: Εχεις proficiency?
(λες και ειναι κατι που ειναι απαραιτητο να εχει οποιοσδηποτε)

O6rrvsU.jpg

#2047 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 10 May 2011 - 16:29

Kamui,M@R!()S
πάνω σε αυτό που λέτε νομίζω(χωρίς να είμαι σίγουρος) πως η κάθε εταιρεία εκτός από το πτυχίο σε περνάει και η ίδια από εξέταση για τα αγγλικά σου και μάλιστα σε ρωτάει και πως θεωρείς και εσύ ο ίδιος το επιπεδό σου (κάτι του στυλ "από το 0 έως το 5 πόσο θα έβαζες στον εαυτό σου").
Βέβαια δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο συμβαίνει αυτό.

#2048 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 May 2011 - 16:31

Ισχύει αυτό το οποίο λέει ο Kenobi-Sensei. Kαι αυτό γιατί οι εταιρείες έχουν μπεί πλέον στο νόημα και δεν ενδιαφέρονται μόνο για το χαρτί αλλά και το κατά πόσο την κατέχεις πραγματικά τη γλώσσα

#2049 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 10 May 2011 - 16:35

Kamui,M@R!()S
πάνω σε αυτό που λέτε νομίζω(χωρίς να είμαι σίγουρος) πως η κάθε εταιρεία εκτός από το πτυχίο σε περνάει και η ίδια από εξέταση για τα αγγλικά σου και μάλιστα σε ρωτάει και πως θεωρείς και εσύ ο ίδιος το επιπεδό σου (κάτι του στυλ "από το 0 έως το 5 πόσο θα έβαζες στον εαυτό σου").
Βέβαια δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο συμβαίνει αυτό.

Eγω δε θυμαμαι να ειχα ερωτηθει κατι τετοιο, παντως αυτο που λες ισως ισχυει σε καποιες περιπτωσεις, ή ισως εχει καταργηθει τα τελευταια χρονια.
Εγω θυμαμαι μονο στο lower νομιζω, που με ειχαν βαλει να συμπληρωσω ενα χαρτι για το πως θα βαθμολογουσα την εξυπηρετιση του αγγλικου ινστιτουτου, μαζι με καποιες αλλες ερωτησεις.
Αυτο με την αυτοκριτικη παντως μ' αρεσει σαν ιδεα.
Αμα καποιος δεν εχει αυτοπεποιθιση πρωτα απ΄ολα στον εαυτο του, δεν θα μπορεσει ποτε να χρησιμοποιησει μια γλωσσα πραγματικα ανετα και να τη βαλει στην καθμερινη ομιλια του.

O6rrvsU.jpg

#2050 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 May 2011 - 16:40

Kamui μιλάτε μάλλον για διαφορετικά πράγματα (ή εγώ δεν κατάλαβα κάτι σωστά). Ο Kenobi sensei λέει για το πώς αντιμετωπίζεται πρακτικά πλέον η κατοχή ενός πτυχίου ξένης γλώσσας στο εργασιακό πεδίο. Δεν λέει για την ώρα των εξετάσεων τι σε ρωτάνε.

#2051 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 10 May 2011 - 16:45

Kamui μιλάτε μάλλον για διαφορετικά πράγματα (ή εγώ δεν κατάλαβα κάτι σωστά). Ο Kenobi sensei λέει για το πώς αντιμετωπίζεται πρακτικά πλέον η κατοχή ενός πτυχίου ξένης γλώσσας στο εργασιακό πεδίο. Δεν λέει για την ώρα των εξετάσεων τι σε ρωτάνε.

αυτό ακριβώς λέω:thatsit:

#2052 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 10 May 2011 - 19:04

Στο κρατικο εδιναν ενα χαρτι να συμπληρωσεις,στο Michigan που εδωσα δεν ειχε τιποτα τετοιο.Αλλα και παλι που το βαζουν εκεινο το χαρτι στο κρατικο τι διαφορα εχει?Αμα απλα ακουνε τι λαθη εχουν κανει και δεν τα διορθωνουν δεν εχει κανενα νοημα.Τωρα γενικα για την γλωσσα πανω κατω καταλαβαινουν ποσο την κατεχεις στο speaking,αφου εκει ολο το νοημα ειναι να πεις οτι εχεις να πεις με δυσκολη γλωσσα.

#2053 twin

twin

follow the white rabbit.

• Members
  • 89 posts

Posted 10 May 2011 - 19:57

Στις εκθεσεις ειχε πανευκολα θεματα(αυτο που διαλεξα ηταν για το οτι οι νεοι πρεπει να κοιμουνται τουλαχιστον 9 ωρες αλλα κοιμουνται 6 πολλοι,και να εξηγησω γιατι συμβαινει αυτο και τι προβληματα φερνει

αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου πεις περιληπτικά τι έγραψες;
μ'ενδιαφέρει το θέμα.

και με pm αν θες. Αν και νομίζω εντάσσεται άνετα "στα βάσανα του μαθητή".

ευχαριστώ!
Posted Image

#2054 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 10 May 2011 - 20:09

Oχι, δεν τους θεωρω κλεφτες.
Απλα πολλοι τους κατηγορουν πως κανουν τα διπλωματα ακριβα, και εχουν σκοπο κερδους, ενω φυσικα οι ιδιοι οι ελληνες δεν ειναι καν υποχρωμενοι να δωσουν για τα συγγεκριμενα διπλωματα.
Εξαλλου οι Ελληνες ειναι αυτοι που πληρωνουν και το εχουν κανει δογμα ολα τα παιδια της ηλικιας μας να πλακωνοντε στα φροντηστηρια και στα διπλωματα.
Αυτα τα διπλωματα δεν υπαρχουν σε καμια ευρωπαϊκη χωρα, γιατι εκει εχουν οργανωση και ξερουν πως να στηριχτουν μονες τους.
Συμφωνα με αυτα που λες, (που λογικα ειναι αληθινα) οι Ελλαδα δεν μπορει να στηριξει καποιο αξιοπρεπες συστημα ξενογλωσσων εξετασεων, οποτε θα καθομαστε και θα πληρωνουμε για πολυ ακομα.
Εγω δεν εχω καποιο προβλημα γενικα με τις εξετασεις.
Αντιθετως, το βρησκω αρκετα διασκεδαστικο σα διαδικασια, (αμα εξαιρεσουμε τα πολλα μαθηματα και τα χρηματα).
Απλως βλεπω οτι προσπαθουν να τα κανουν ολα οσο πιο ευκολα γινεται, και να τα προαγουν υπερβολικα, σαν επιχειρηση.
Το προβλημα ειναι οτι καποια στιγμη αυτα τα διπλωματα θα χασουν ολοκληρωτικα την αξια τους, καθως θα θεωρουνται αυτονοητα απ' ολους.
Ετσι, η αξια της γλωσσας θα ξεφτιλιστει, και θα καταληξουν αντι να ρωτανε καποιον αν πραγματικα ξερει να μιλαει αγγλικα, θα του λενε: Εχεις proficiency?
(λες και ειναι κατι που ειναι απαραιτητο να εχει οποιοσδηποτε)

το τι μεγαλη διαφορα ευκολιας εχουν τα cambridge-michigan το συνειδητοποιησα φετος οταν εκανα το πρωτο listening του proficiency και συνειδητοποιησα οτι ηταν πολυυυυυυυυ πιο ευκολο απ'το listening του cambridge του ADVANCED το οποιο ειχα δωσει περυσι μαϊο(σε σημειο να φτασω να πιανω σε καθε test ενα σταθερο 94-97%)....

btw καλη επιτυχια σε ολους(myself included)που δινουν michigan το σαββατο!!!!

#2055 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 10 May 2011 - 20:15

Καλά η διαφορά ανάμεσα σε cambridgee και michigan/edexcel είναι γνωστή.
Είχα κάνει ένα test στο φροντηστήριο και από τότε ούτε που ξάνασχολήθηκα. Γιατί να παιδεύομαι αφού και τα άλλα δύο έχουν την ίδια αξία (τουλάχιστον στην Ελλάδα);

Also καλή επιτυχία σε όσους δίνουν (διπλώματα, πανελλήνιες, ενδοσχολικές... :P)!

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*