Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Gunslinger Girl + GSG Teatrino


  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#61 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 14 April 2009 - 05:28

finished S2, μετα απο πολλα 'hiatus', θυμαμαι (lol) οτι σε καποιο σημειο εχασα λιγο το ενδιαφερον μου, αλλα τα τελευταια επισοδεια ηταν πολυ καλα, κριμα που περασε τοσο απαρατηρητη αυτη η σειρα. Αρκετα κοντα στο manga ( νομιζα πως δε θα βγουν τα υπολοιπα επισοδεια οποτε συνεχισα το manga ), δυνατα OP/Ed, ιστορια και χαρακτηρες δε χρειαζεται να αναφερθω.

Spoiler:


Αν εξαιρεσουμε τα τελευταια 3 επισοδεια, νομιζω πως η 2η season ηταν κατωτερη της πρωτης.

#62 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 posts

Posted 14 April 2009 - 09:58

Την πρωτη σαιζον την πριν κατι μηνες και πραγματικα τη λατρεψα τη δευτερη σεζον καταφερα και την βρηκα ολοκληρη πριν καμια βδομαδα και την ειδα αμεσως δυστηχως αν και δεν ειναι κακη σε συγκριση με την πρωτη χανει σε ολους τους τομεις το animation αν και στην αρχη με ξενισε σιγα σιγα το συνηθισα δεν συνεβη ομως το ιδιο με τον ηχο και την μουσικη της σειρας η οποια μαζι με χαρακτηρες ηταν τα δυνατοτερα σημεια της πρωτης το μεγαλυτερο προβλημα μου οσον αφορα τον ηχο ειναι οτι τα εφε κυριως στα οπλα μου ακουγονται καπως ξερα ενω η μουσικη παρολο που και εδω χρησιμοποιουν κοματια κλασικης μουσικης και συμβαλουν στην δημιουργια ατμοσφαιρας ειναι λιγα και επαναλαμβανωμενα και μερικες φορες κουραζουν.
Η υποθεση ειναι απο τα δυνατα στοιχεια της μιας και τωρα υπαρχει μια κεντρικη ιστορια που ακολουθειται και ειναι αρκετα ενδιαφερουσα ενω και οι χαρακτηρες αναπτυσωνται αρκετα με το βαρος αυτη τη φορα να πεφτει στην Triela και στους αντιπαλους τον κοριτσιων(Franko/Franca/Pinocchio,απο της λιγες βελτιωσεις που εχει σε σχεση με το αρχικο οπου επικεντρονοταν κυριως στα Fratello και της σχεσης κανοντας καταπλικτικη δουλεια)και ενω και τα υπολοιπα Fratello εχουν το χρονο τους η χαρακτηρες τους δεν εξελισονται αρκετα και παραμενουν οπως τις γνωρισαμε την πρωτη σεζον
Spoiler:
ενα απο τα λιγα στοιχεια που μπορω να πω οτι βελτιωθηκε ειναι η δραση καθως βλεπουμε περισοτερες μαχες αν και η πρωτη παρολο που ειχε λιγοτερες ηταν καλυτερα εκτελεσμενες και ποιο δυνατες.
Η δευτερη σεζον ειχε δυσκολο εργο μπροστα της οχι μονο λογω της αριστουργηματικης πρωτης σεζον αλλα και των προσδοκιων που δημιουργηθηκαν λογω της αναμιξης του δημιουργου του manga στη σερα γενικα ειναι μια αξιοπρεπεις αλλα αποτυνχανει σταθει στις προσδοκιες μας.

#63 hyuga

hyuga

    hey hey ningen sucker

  • Members
  • 307 posts

Posted 14 April 2009 - 10:40

παιδιά εγώ δεν το έιδα ακόμα όλο..σταμάτησα μέχρι το 6 ΄΄η 7 επεισόδιο γιατι δεν έβρισκα υποτίτλους στα αγγλικά ..μόνο ιταλικά βρήκα...από που τα κατεβάζετε?και μου άρεσε πολύ σαν σειρα:congrats:
Posted Image

#64 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 14 April 2009 - 11:57

παιδιά εγώ δεν το έιδα ακόμα όλο..σταμάτησα μέχρι το 6 ΄΄η 7 επεισόδιο γιατι δεν έβρισκα υποτίτλους στα αγγλικά ..μόνο ιταλικά βρήκα...από που τα κατεβάζετε?και μου άρεσε πολύ σαν σειρα:congrats:


1-6 Triad
8-10 Zomg
11-13 Zomg-Killerhurtalot

το 7 παλι λογικα απο zomg. (εκτος απο αυτο τα αλλα τα βρισκεις irc )

#65 hyuga

hyuga

    hey hey ningen sucker

  • Members
  • 307 posts

Posted 14 April 2009 - 12:07

arigato!@!
Posted Image

#66 luffy the captain

luffy the captain

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 15 January 2012 - 23:51

Παιδιά αξίζει να δω την δεύτερη σεζόν ή θα μου χαλάσει την καλή εντύπωση που μου άφησε η πρώτη?

#67 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 January 2012 - 23:55

διαβασε το manga καλυτερα.

#68 luffy the captain

luffy the captain

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 16 January 2012 - 00:03

ΟΚ δε θα το δω :)

Δε διαβάζω manga, πονάνε τα μάτια μου (και δεν μου αρέσουν) και πιστεύω ότι τα anime μεταδίδουν καλύτερα την ατμόσφαιρα με μουσική κλπ

Η πρώτη σεζόν πολύ καλή πάντως.

#69 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 January 2012 - 00:15

μπα μην ανυσηχεις. το manga δινει εμφαση σε εικονες και οχι τοσο σε διαλογους. Καταιγιστικη δραση αλλα και δραματικες σκηνες. ειναι ξεκουραστο. βεβαια τα 3 πρωτα τευχη που καλυπτουν τη πρωτη σαιζον ειναι τα καλυτερα αλλα και τα υπολοιπα ειναι ποιοτικα.

#70 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 26 May 2019 - 14:04

Έχοντας δει πριν από δισεκατομμύρια χρόνια την 1η σεζόν είπα να ρίξω μια ματιά στην 2η, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ!

Τεσπα, δεν θυμόμουνα τίποτα από την 1η σεζόν εκτός από το premise. Επίσης ότι δεν με είχε συγκινήσει και τόσο.

Γενικά κακό animation, το ost αν και έχει τις καλές του στιγμές στις σκηνές δράσεις είχαν μια default μουσικούλα λες και ήταν QTE σε videogame, ε και τελικά το σύνολο έβγαινε μια μετριότητα.

Ειδικά το animation σε σχέση με την 1η σεζόν είναι μέρα με την νύχτα. Η madhouse είχε κάνει φοβερή δουλειά.

Η υπόθεση κάτι πάει να πει αλλά δυστυχώς είναι 2ον παράγοντας. Εδώ είμαστε για τα lolis. Που δυστυχώς γι αυτή τη σεζόν γίνεται κάτι σαν αυτοσκοπός. Δεν θυμάμαι να ήταν έτσι η 1η σεζόν.

Εδώ το loli έχει ανησυχία, εδώ το loli θέλει να πάρει εκδίκηση και γενικά πιο ρομάντζο η κατάσταση, ειδικά με ένα από αυτά. Τεσπά θα έμενα σε αυτά, ΑΝ, δεν υπήρχαν τα OVA.

 

To 1o ova είναι απλά μια standalone ιστοριούλα αλλά στο 2ο ας πούμε "εκνευρίστηκα", μάλλον γιατί η φάση ξέφυγε από lolis n guns σε loli-makes-relationship-with-male-adult.

Αν και δεν δηλώνεται πουθενά (στην main σειρά ειπώθηκε κάτι τέτοιο για μία από τις πρωταγωνίστριες αλλά έμεινε εκεί) οι σκηνές που ακολούθησαν, τουλάχιστον για μένα, ήταν τέρμα προβληματικές.

Εδώ χαλβαδιάζουμε τα λολι, εδώ τα πάμε έξω να φάνε, εδώ τα πάμε παραλία κι εδώ τα πάμε στο κότερο. Ε κάτσε ρε φίλε, τι μου δείχνεις.

Τεσπα, μπορεί να υπερβάλω λίγο αλλά δεν ξέρω, αυτό το τελευταίο ova με ξενέρωσε τόσο πολύ που μου χάλασε ότι καλό είχε η 2η σεζόν.

Θα έλεγα avoid like the plague αλλά μάλλον η 1η σεζόν αξίζει κάτι, μην δείτε τo τελευταίο ova. Τα υπόλοιπα, 2η και 1ο ova, παλεύονται. 


rsrGbGx.gif

#71 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 26 May 2019 - 17:07

Εγώ πάλι δεν έχω δει καμία από αυτές τις σειρές. Έχω όμως λιώσει αυτό το album https://www.youtube.com/watch?v=8KXOjGpgVT0&list=PLCPOPTeyVv1PMdFxuOg2e7Gsv6ivIa9A0

Ίσως κάποια στιγμή τις δω μόνο και μόνο για αυτό, χαχα.
phmava.php

#72 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 26 May 2019 - 17:17

Χα, κι εγώ έμαθα αυτό το τραγούδι από την 2η σεζόν

 

Youtube Video

 

Πάρτο και σε κανονικά Αγγλικά γιατί έχει πολύ Engrish μέσα.

 

Youtube Video

 

Για κάποιο λόγο μου θύμισε το ost του Nier Automata.


rsrGbGx.gif

#73 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 01 January 2020 - 23:56

WTF, το έχουμε στα DDL, βγαίνει S2, και δεν υπάρχει thread για αυτόν τον τίτλο... :bike: :fromabove:

Time to change that... :8):
AnimePaperwallpapers_Gunslinger--2.jpg

Βασισμένο πάνω στα 3 πρώτα τεύχη του καταπληκτικού ομώνυμου manga του Yu Aida, το Gunslinger Girl αποτελεί μια quarter horse σειρά (13 eps) του 2003 που συνδυάζει δράση και συναίσθημα σε ένα χιλιοπαιγμένο μοτίβο, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του (Noir κτλ) και να στήσει κάτι ολότελα δικό του.

Αν σκέφτεστε κοριτσάκια στον ήλιο, πλούσιο fanservice και ασταμάτητο action ξεχάστε το....αυτό το anime έχει πολύ σοβαρό θέμα, σε σημείο μάλιστα που να μην μπορεί να κατηγοριοποιηθεί καν στο girls with guns genre. Είναι μια ιστορία για ενήλικους που προσωπικά με καθήλωσε.

Στην ουσία αυτή η σειρά αποτελεί ένα case study των σχέσεων αλληλεπιδράσεων και καταλήξεων ανάμεσα στα 5(+1) fratello που παρουσιάζονται και αναλύονται. Οι μάχες, ακόμα και η ίδια η ιστορία (plot) λειτουργεί καθαρά υποστηρικτικά στο κύριο θέμα της σειράς. Μου προκάλεσαν δέος και πόνο τα ερωτήματα που αναβλύζουν απο την ιστορία αυτή, ερωτήματα για την κοινωνία, την τεχνολογία, την ίδια μας την ζωή...


Spoiler: Και μερικά οπτικά ερεθίσματα από S1

Επίσης πρέπει να ειπωθεί πως το Anime είναι τεχνικά αρτιότατο, με πανέμορφο animation, φοβερά εκφραστικό art και φανταστική (κλασσική κατά κύριο λόγο) μουσική. Έφαγα μεγάλη ήττα τόσο με το intro της σειράς (που πρέπει να είδα καμια σαρανταριά φορές) όσο και με το (υπέροχο για μένα) τέλος της (ο Μπετόβεν πάντα με τρέλαινε...δείτε και θα καταλάβετε.)

teatrino.jpg

Ένα από τα μεγάλα παράπονα του fanbase στο μεταξύ, ήταν πως το anime δεν είχε συνέχεια. Όπως είπαμε, μιας και το adaption ήταν πάνω στα 3 πρώτα vol του manga, το plot της σειράς ήταν λογικό να έμενε μετέωρο με αποτέλεσμα να νοιώθει ο θεατής πως πρέπει να δει και άλλο. Και επιτέλους, 4 χρόνια σχεδόν μετά, έρχεται το sequel του (Teatrino) για να συνεχίσει την ιστορία εκεί που σταμάτησε.

Το πρώτο eps είναι προγραμματισμένο για τις 7 του Γενάρη, και έχουν ως τώρα "κλείσει" 13 eps για τα vol 4-5-6 του manga (βρίσκεται στο vol 9 σχεδόν) και 2 eps για την DVD μεταφορά από την τηλεόραση (σύνολο 15).


Spoiler: Official S2 Char Design + extras

Το βασικό με το GCG II, είναι πως στο manga από το vol 4 και μετά η ιστορία βαθαίνει σημαντικά, και γίνεται πολύ καλύτερη. Αν το αποτέλεσμα περάσει σωστά στις οθόνες μας, η δεύτερη season θα ξεπεράσει με ευκολία την πρώτη.

Υπάρχουν μερικά στοιχεία για περισυλλογή φυσικά. Λόγω της μεγάλης διαφοράς μεταξύ των 2 season, καθώς και ενός προβλήματος με royalties, η S2 θα γίνει σε παραγωγή του studio artland, και σχεδόν με κανένα άτομο από αυτά που δούλεψαν πάνω στην S1. Μέχρι και οι seiyuu έχουν αλλάξει, αν και το νέο cast αποτελείται από εξίσου δυνατά ονόματα. Επιπρόσθετα, ο ίδιος ο Yu Aida θα ασχοληθεί αυτή την φορά με την σειρά περισσότερο, και θα έχει την εποπτεία της. Το στοίχημα είναι αρκετά μεγάλο, μιας και τόσο το madhouse όσο και ο Morio Osaka μας είχαν αποδώσει πάρα πολύ καλά τα 3 πρώτα vol του manga.

Eπίσης, έχουμε και μοιραία ανακολουθία στην υπόθεση του S2, μιας και:
Spoiler: S1 Spoiler

Τουλ, θα είμαστε σίγουροι, πως ότι βλέπουμε τώρα είναι αυτό ακριβώς που θέλει ο δημιουργός να μας δείξει..ίδωμεν...προσωπικά μάλλον θεωρώ το S2 ως διαφορετικό adaption του manga...

AnimePaperwallpapers_Gunslinger--5.jpg

Σε κάθε περίπτωση, ρίξτε μια ματιά στην σειρά, το αξίζει. Και ειδικά αν δεν έχετε επαφή μαζί της, θα πρέπει να διαβάσετε το καταπληκτικό μanga του
Yu Aida.

Για τους συλλέκτες της παρέας, υπάρχει ένα πολύ καλό (και φθηνό) boxset της πρώτης σειράς από FunAnimation (και MVM για τους R2 collectors), καθώς και τα 6 πρώτα Vol του manga σε πολύ καλή έκδοση από την ADV.

Και για τους "τελειωμένους", υπάρχει σε preorder το πρώτο R2 DVD του S2 με τίγκα xtras...

Καλησπερα,χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε!Εχω να γραψω πολυ καιρο στο www.anime.gr.Kαι τωρα γραφω.Σχετικα με το"Gunslinger girls".To ομωνυμο "μανγκα κομικς"του Γιου Αιντα,αρχισε να κυκλοφορει απο τις 21 Μαιου 2002 εως τις 27 Σεπτεμβριου 2012,απο τον εκδοτικο οικο"μανγκα""ASCII Media Works,και ειναι 15 τομοι.Πρωτοτυπος Ιαπωνικος τιτλος:"Gansuringa Garu".O Γιου Αιντα,εχει σχεδιασει τους χαρακτηρες σε μια "γραφικη νουβελα"με τιτλο"Bittersweet fools",το οποιο εγινε βιντεοπαιχνιδι για το Playstasion 2,στις 12 Αυγουστου 2002,και κυκλοφορει μονο στην Ιαπωνια.Ναι καλα ακους!Μεταφερονται σε βιντεοπαιχνιδια στην Ιαπωνια,πολλα "μανγκα κομικς","ανιμ"και"γραφικες νουβελες".Η και το ακριβως αντιθετο:Πολλα βιντεοπαιχνιδια,η υποθεση τους μεταφερεται σε"ανιμ",οπως το"Little Busters"για παραδειγμα,που ηταν στην αρχη βιντεοπαινιδι,και μετα εγινε"ανιμ",και που ειναι μια απο τις πολλες αγαπημενες μου σειρες"ανιμ".Την εχω σε dvd,oλοκληρητ ην σειρα,στους πρωτοτυπους Ιαπωνικους διαλογους με Αγγλικους υποτιτλους.Αλλα τωρα δεν πρεπει να ξεφευγουμε απο το θεμα μας.Μερικες πληροφοριες για τον δημιιουργο Γιου Αιντα:Γεννηθηκε στις 8 Νοεμβριου 1977,στην πολη Τοτσιγκι στην Βορεια Ιαπωνια.Σπουδασε στο πανεπιστημιο του Μειτζι,σχεδιαστης"ανιμ"και εικονογραφος.Και τωρα η σειρα"ανιμ":Σκηνοθεσια:Μοριο Ασακα.Ο Μοριο Ασακα εχει σκηνοθετησει επεισοδια της σειρας..."Cardacaptor Sakura"(!)2 επεισοδια συγκεκριμενα:Το 1ο και το 69ο,και εχει κανει τα σχεδια παραγωγης σε 5 επεισοδια.Εχει κανει εεπισης τα σχεδια παραγωγης στο"Claaymore",στο"Galaxy Angel",στο"Αzuki Chan",και σε αλλες σειρες.Σεναριο:Τζουνκι Τακεγκαμι.Μουσικη:Τοσιχικο Σασαμι.Στουντιο παραγωγης:Madhouse.Ο 1ος κυκλος αρχισε να προβαλεται στην Ιαπωνικη Τηλεοραση,απο τις 9 Οκτωβριου 2003 εως τις 19 Φεβρουαριου 2004 απο το τηλεοπτικο δικτυο"Φουτζι".Ο 2ος κυκλος"Τεατρινο"αρχισε να προβαλεται στην Ιαπωνικη Τηλεοραση απο τις 8 Ιανουαριου 2008 εως τις 1 Απριλιου του τρεχοντος ετους,απο το τηλεοπτικο δικτυο"Τοκυο ΜΧ".Σκηνοθεσια:Χιροσι Ισιντορι.Σεναριο:Γιου Αιντα,Τατσουχικο Ουραχαρα.Μουσικη:Κοου Οτανι.Στουντιο παραγωγης:Αρτλαντ.Γενικα η σειρα μου αρεσε.Την παρακολουθησα πρωτα στο www.Kissanime.ru,στους πρωτοτυπους Ιαπωνικους διαλογους με Αγγλικους υποτιτλους,και τους 2 κυκλους.Ξαναπετυχα τον 1ο κυκλο,στο Γιουτουμπ,και με Ελληνικους υποτιτλους.Μονο τον 1ο.Καθησα και παρακολουθησα ολα τα επεισοδια οσο πιο γρηγορα γινεται πριν τα"σβυσουν".Δεν μπορεσα ομως να πετυχω και τον 2ο με Ελληνικους υποτιτλους.Θα ξανακανω προσπαθεια καποια στιγμη.Eιχε πολυ περιπετεια,δραση,αγωνια,αλλα και δραματικες καταστασεις.Γενικα αυτα τα κοριτσια τα συμπαθησα,και ας ειναι τοσο..."τραγικοι χαρακτηρες",λες και ειναι βγαλμενοι απο Αρχαια Ελληνικη τραγωδια.Αυτη η Ενριετα,ειναι τοσο ομορφη,τοσο γλυκια,αλλα και τοσο τραγικη ταυτοχρονα.Ειναι αυτη που κλεβει την παρασταση.Αν τα καταφερω,θα την"κατεβασω"απο το Διαδικτυο,και θα την γραψω σε dvd.Περιμενω να ακουσω την αποψη σου για τα σχολια που εγραψα.Ευχαριστω...