Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Gunslinger Girl + GSG Teatrino


  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 30 December 2007 - 09:05

WTF, το έχουμε στα DDL, βγαίνει S2, και δεν υπάρχει thread για αυτόν τον τίτλο...:bike::fromabove:

Time to change that...:8):

Posted Image

"Henrietta" was an innocent little girl when her entire family was massacred and she was left for dead. She was rescued by a privately-owned social welfare organization and given cybernetic components over her battered body. Brainwashed by the organization, she and four other girls now work as cold-blooded assassins, doing the dirty work for the Italian government.

Βασισμένο πάνω στα 3 πρώτα τεύχη του καταπληκτικού ομώνυμου manga του Yu Aida, το Gunslinger Girl αποτελεί μια quarter horse σειρά (13 eps) του 2003 που συνδυάζει δράση και συναίσθημα σε ένα χιλιοπαιγμένο μοτίβο, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του (Noir κτλ) και να στήσει κάτι ολότελα δικό του.

Αν σκέφτεστε κοριτσάκια στον ήλιο, πλούσιο fanservice και ασταμάτητο action ξεχάστε το....αυτό το anime έχει πολύ σοβαρό θέμα, σε σημείο μάλιστα που να μην μπορεί να κατηγοριοποιηθεί καν στο girls with guns genre. Είναι μια ιστορία για ενήλικους που προσωπικά με καθήλωσε.

Στην ουσία αυτή η σειρά αποτελεί ένα case study των σχέσεων αλληλεπιδράσεων και καταλήξεων ανάμεσα στα 5(+1) fratello που παρουσιάζονται και αναλύονται. Οι μάχες, ακόμα και η ίδια η ιστορία (plot) λειτουργεί καθαρά υποστηρικτικά στο κύριο θέμα της σειράς. Μου προκάλεσαν δέος και πόνο τα ερωτήματα που αναβλύζουν απο την ιστορία αυτή, ερωτήματα για την κοινωνία, την τεχνολογία, την ίδια μας την ζωή...

Spoiler: Και μερικά οπτικά ερεθίσματα από S1

Επίσης πρέπει να ειπωθεί πως το Anime είναι τεχνικά αρτιότατο, με πανέμορφο animation, φοβερά εκφραστικό art και φανταστική (κλασσική κατά κύριο λόγο) μουσική. Έφαγα μεγάλη ήττα τόσο με το intro της σειράς (που πρέπει να είδα καμια σαρανταριά φορές) όσο και με το (υπέροχο για μένα) τέλος της (ο Μπετόβεν πάντα με τρέλαινε...δείτε και θα καταλάβετε.)

Posted Image

Ένα από τα μεγάλα παράπονα του fanbase στο μεταξύ, ήταν πως το anime δεν είχε συνέχεια. Όπως είπαμε, μιας και το adaption ήταν πάνω στα 3 πρώτα vol του manga, το plot της σειράς ήταν λογικό να έμενε μετέωρο με αποτέλεσμα να νοιώθει ο θεατής πως πρέπει να δει και άλλο. Και επιτέλους, 4 χρόνια σχεδόν μετά, έρχεται το sequel του (Teatrino) για να συνεχίσει την ιστορία εκεί που σταμάτησε.

Το πρώτο eps είναι προγραμματισμένο για τις 7 του Γενάρη, και έχουν ως τώρα "κλείσει" 13 eps για τα vol 4-5-6 του manga (βρίσκεται στο vol 9 σχεδόν) και 2 eps για την DVD μεταφορά από την τηλεόραση (σύνολο 15).

Spoiler: Official S2 Char Design + extras

Το βασικό με το GCG II, είναι πως στο manga από το vol 4 και μετά η ιστορία βαθαίνει σημαντικά, και γίνεται πολύ καλύτερη. Αν το αποτέλεσμα περάσει σωστά στις οθόνες μας, η δεύτερη season θα ξεπεράσει με ευκολία την πρώτη.

Υπάρχουν μερικά στοιχεία για περισυλλογή φυσικά. Λόγω της μεγάλης διαφοράς μεταξύ των 2 season, καθώς και ενός προβλήματος με royalties, η S2 θα γίνει σε παραγωγή του studio artland, και σχεδόν με κανένα άτομο από αυτά που δούλεψαν πάνω στην S1. Μέχρι και οι seiyuu έχουν αλλάξει, αν και το νέο cast αποτελείται από εξίσου δυνατά ονόματα. Επιπρόσθετα, ο ίδιος ο Yu Aida θα ασχοληθεί αυτή την φορά με την σειρά περισσότερο, και θα έχει την εποπτεία της. Το στοίχημα είναι αρκετά μεγάλο, μιας και τόσο το madhouse όσο και ο Morio Osaka μας είχαν αποδώσει πάρα πολύ καλά τα 3 πρώτα vol του manga.

Eπίσης, έχουμε και μοιραία ανακολουθία στην υπόθεση του S2, μιας και:
Spoiler: S1 Spoiler

Τουλ, θα είμαστε σίγουροι, πως ότι βλέπουμε τώρα είναι αυτό ακριβώς που θέλει ο δημιουργός να μας δείξει..ίδωμεν...προσωπικά μάλλον θεωρώ το S2 ως διαφορετικό adaption του manga...

Posted Image

Σε κάθε περίπτωση, ρίξτε μια ματιά στην σειρά, το αξίζει. Και ειδικά αν δεν έχετε επαφή μαζί της, θα πρέπει να διαβάσετε το καταπληκτικό μanga του
Yu Aida.

Για τους συλλέκτες της παρέας, υπάρχει ένα πολύ καλό (και φθηνό) boxset της πρώτης σειράς από FunAnimation (και MVM για τους R2 collectors), καθώς και τα 6 πρώτα Vol του manga σε πολύ καλή έκδοση από την ADV.

Και για τους "τελειωμένους", υπάρχει σε preorder το πρώτο R2 DVD του S2 με τίγκα xtras...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 EXORISTOS

EXORISTOS

    見捨てられた

  • Members
  • 44 posts

Posted 30 December 2007 - 14:06

Dante80 απλά το review σου τα σπάει ειλικρινά διάβασα το plot στο wikipedia αλλα δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ένα είναι σίγουρο αυτό το manga/anime έχει μπει πλέον στην συλλογή μου :D

Your Life Is An Illusion, Life Starts After Death
Posted Image


#3 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 30 December 2007 - 19:47

Δεν υπήρχε θεμα για αυτήν την σειρά παράξενο, άμα το είχα πάρει χαμπάρι θα το είχα φτιαξεί. Τέλοσπάντων.

Πραγματικά η προηγούμενη σειρά ήταν πάρα πολύ καλή,
Spoiler:


Να δούμε πως θα είναι η επόμενη.
Posted Image

#4 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 30 December 2007 - 23:34

edit: Και μερικά οπτικά ερεθίσματα από S1 (no major spoilers)

[youtube]http://ca.youtube.com/watch?v=CG6fv-2x_tQ[/youtube][youtube]http://ca.youtube.com/watch?v=-0b5NYcqLGI[/youtube]

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#5 EXORISTOS

EXORISTOS

    見捨てられた

  • Members
  • 44 posts

Posted 31 December 2007 - 16:16


Επίσης πρέπει να ειπωθεί πως το Anime είναι τεχνικά αρτιότατο, με πανέμορφο animation, φοβερά εκφραστικό art και φανταστική (κλασσική κατά κύριο λόγο) μουσική. Έφαγα μεγάλη ήττα τόσο με το intro της σειράς (που πρέπει να είδα καμια σαρανταριά φορές) όσο και με το (υπέροχο για μένα) τέλος της (ο Μπετόβεν πάντα με τρέλαινε...δείτε και θα καταλάβετε.)


Όντως είναι κάτι το έκπληκτα αισθησιακό, όχι απλά το intro αλλα και το ending, ακόμα και η ίδια η μουσική στις σκηνές action και στις σκηνές με λεπτά συναισθήματα. Απλά πρέπει να το δεις για να καταλάβεις.

Your Life Is An Illusion, Life Starts After Death
Posted Image


#6 Konata

Konata

    mukyu~

  • Members
  • 311 posts

Posted 31 December 2007 - 17:16

Από τις καλύτερες σειρές έβερ. :) 2 thumbs up. 10/10 απλά.
Posted Image

#7 Skyhigh

Skyhigh

    In need of vacation...

  • Members
  • 99 posts

Posted 02 January 2008 - 01:31

Now, that is GOOD news!
:congrats:
Μία από τις καλύτερες anime σειρές συνεχίζεται.... για να δούμε...
Όσον αφορά το τέλος της S1 αν και προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό (ναι, και εγώ έχω κόλλημα με τον Beethoven), κάποιοι το χαρακτήρισαν "υπερβολικά μελό"... γούστα είναι αυτά...

#8 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 03 January 2008 - 15:38

o καινουργιος χρονος ξεκιναει με το καλυτερο τροπο! Μια εξαιρετικη σειρα που ελπιζω το sequel της να ειναι τουλαχιστον το ιδιο σπουδαιο.

Για το τελος που λες skyhigh ναι ισως να δινει αυτη την αισθηση αλλα πιστευω οτι τη 2η φορα που θα το ξαναδεις, θα μαγευτεις ( προσωπικη εμπειρια :D )

Kαι ναι το OP song απλως μαγευει, ιδιαιτερα αμα διαβαζεις τα lyrics μαζι ( και μιλαω για ολοκληρο το κομματι απο το album του συγκροτηματος.) Το εχω μαζι με αλλα κομματια απο ανιμε και το play count συγκεκριμενα σε αυτο εχει ξεφυγει :bike:

#9 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 11 January 2008 - 00:10

shinsen η triad ??? Aυτοι εως τωρα δεν εχουν πει οτι το αναλαβανε?? αντε να βγει το πρωτο επισοδειο δε παει αλλο :D



αν θελει mod προσθεστε αυτο το κειμενο στο απο πανω μου ποστ και βαρεστε delete σε τουτο

#10 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 January 2008 - 04:49

Εννοείται ότι ψοφάω να δω τη συνέχεια. :) Το Gunslinger Girl είναι ένα πολύ αξιόλογο anime, από αυτά που οφείλουν να τα δοκιμάσουν όλοι, και προσωπικά το λάτρεψα. Και σαν φίλος του "girls with guns" genre, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dante80 στο εξής: ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. This is serious stuff.

BTW, έχουμε τους πρώτους επίδοξους fansubbers της 2ης season, τους [aen]. ^^ Δεν έχουν και πολύ καλή φήμη σαν group, αλλά για τους καήλες σαν εμένα που απλά δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, ΒΟΥΡ! :congrats:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#11 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 13 January 2008 - 14:40

thx Kenny-kun το κατεβαζω!! αλλα κριμα που δε παιζει irc 33 seeders 44 peers και κατεβαζω με 14-22..... και πριν λιγο με 7 seeds 2 peers κατεβαζα με 70 :oo:

give irc non firewalled, non min dl speed bots kkthxbb?

sto myanimelist μερικοι διαμαρτυρονται για την ποιοτητα δουλειας σε σχεση με το προηγουμενο, μιας και το κανει αλλη εταιρια σωστα? κυριως με το backround και αντικειμενα.
θα το δω και θα εκφερω γνωμη ( η θα δοκιμασω :D ), αν η ποιοτητα του video ειναι καλη, μη φαμε χαλια fansubber δουλεια στη μαπα:nosey:

update: το ειδα λιγο στα γρηγορα βασικα προσεχοντας την ιστορια, δε προσεχα πολυ για animation, music , φωνες χαρακτηρων κτλπ ακα δεν ειναι ουτε για πλακα review. Και μιας και λατρεψα τη σ1, η παραμικρη διαφορα βαρουσε...


καταρχας η ποιοτητα του fansub ε δεν ειναι οτι καλυτερο, σε μερικες γρηγορες σκηνες κολλαει ( και οχι δεν ειναι το pc), οι υποτιτλοι θα τους ελεγα λιγο ενοχλητικους και τωρα κατα ποσο εχουν πειραξει χρωματα και λοιπα δε ξερω.

OP καμια επαφη με του prequel, το video ηταν ενδιαφερον αν και μετριο, αρκετα μακρια απο τα συνηθισμενα, η μουσικη καμια σχεση με το The Light Before We Land.

τωρα δυστυχως προσωπικα πιστευω οτι εχει αρκετη διαφορα απο το προηγουμενο απο αποψη animation, η δουλεια ειναι πιο απλη δεν εχει ουτε τη ποιοτητα ουτε τη λεπτομερεια ουτε τη μαγεια του s1.

καποια screenshot εντελως random κλικ στη τυχη. Προσοχη ειμαι ασχετος στα περι screenshot Και μιας και το zoom player αρνηται να δωσει sc με alt+print πηγα μεσω λαμιας..... συνεπως στη πραγματικοτητα θα ειναι καλυτερα το ποσο βεβαια ....

backround
1. s1 | 2. s2 (η φοτο απο σ2 ειναι σε κινηση ενω απο την σ1 ηταν ακινητη, αρα ηδη χανει αρκετα απο τη πραγματικοτητα.)

http://static3.filefront.com/images/personal/s/shyco/99395/ofgrzjybpz.jpg
http://static3.filefront.com/images/personal/s/shyco/99395/qkmiwuzkju.jpg

characters

http://static3.filefront.com/images/personal/s/shyco/99395/wfefhuflcc.jpg
http://static3.filefront.com/images/personal/s/shyco/99395/hnbaoqolqg.jpg

Τελος το πρωτο επ ηταν λιγο intro (filler?) στη σειρα, αλλα παλι στη σ1 το ειχαν κανει πολυ καλυτερα, οποτε απο το επομενο θα δουμε ποσο καλη δουλεια εχει γινει. Αντε να δουμε και τα επομενα και να μην ειναι τοσο καλο οσο το σ1 δε πειραζει παλι θα τα σπαει :D, εγω σιγουρα θα παρακολουθησω ολη τη σειρα και gief next episodes asap.

@dante ακουγεται οτι ο Yuu Aida ηθελε να εχει μεγαλη συμμετοχη στη παραγωγη αλλα υπηρχαν πολλες διαφωνιες κλτπ ..... :(

#12 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 14 January 2008 - 03:31

ξεχωριστο γιατι αξιζει :hahaha::hahaha::hahaha: αμα Mod θελει ενωστε τα.
απο triad website!!!!!!!!!! που εβγαλε το πρωτο επισοδειο!!!!

Anyway, don't want to disappoint you, so I'll critique our "competition" for you. We'll upload some pics for you later, but suffice it to say that if you like to set animals on fire, you'll probably like AEN's attempt at a sub. Maybe that's not quite right... it's more like, if you like drinking your own piss, I suggest getting their release since it's right up your alley.

In their torrent, they say that they're recruiting translators, timers, and encoders. I would also recommend that any available editors and typesetters apply as well, since those positions seem to need filling as well. They seem to need a few good QCers, too. All willing applicants, please head over to Anime Enlightenment - The ultimate anime manga resource website and let them know you're willing to start a new fansub group, because the one they have needs to be burned to the ground.


τους φαγανε ζωντανους τα καημενα τα παιδα :oo::terror2:

update

καλα καμια σχεση εκτος απο χρωματα των aen μου φαινεται λιγο θαμπο με μια γρηγορη ματια που εριξα.... το πρωι θα κατσω να το ξαναδω :D:D

#13 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 15 January 2008 - 00:32

watched epi 1 a while ago..
αν και εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα οσο αναφορα VA,animation etc..το στυλ παραμενει το ιδιο και αυτο ειναι που μετραει,imo..
αν και θα μου παρει λιγο χρονο να συνηθισω το νεο animation.. =3=

#14 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 January 2008 - 01:32

Άχρηστοι οι Artland... >.> gief back MADHOUSE, ρε.

Σ' όλους τους άλλους τομείς, hell yeah. ^^

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#15 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 15 January 2008 - 10:15

Τι περιμενες? :wis:

Ξερεις πολλα στουντιο που μπορουν να κανουν καλυτερη δουλεια απο τα MADHOUSE?

MADHOUSE + KYOANI = RESPECT!!
Posted Image