Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* - - - - 1 votes

Macross Frontier

• Please log in to reply
226 replies to this topic

#181 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 posts

Posted 02 October 2008 - 18:26

Arigato gozaimasu!!!! Melkor san
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#182 Boreas

Boreas

Anime Newbie

• Members
  • 50 posts

Posted 03 October 2008 - 16:52

macross zero 1990

SDF Macross / Robotech 2010

the Robotech masters 2025

macross 7 / macross 7 encore 2036

Macross dynamite / macross dynamite the movie 2037

Macross plus / macross plus movie 2040

Robotech the next generation / the shadow chronicles 2050

Macross F 2070

Macross II ( OVA & movie) 2090-2100

αυτες εινια οι σειρες που εχουν βγει, και οι χρονολογιες διπλα ειναι χοντρικα οι χρονολογιες που λαμβανουν θεωρητικα χωρα τα γεγονοτα

τωρα, σαν σειρα παρακολουθησης

macross zero

SDF Macross/Robotech ( το πρωτο ειναι η ιαπωνικη εκδοση, το δευτερο η αμερικανικη εκδοση)

Μacross: Do you remember love ( movie)

Απο εδω και περα τα πραγματα δυσκολευουν

χωριζουν οι ιστοριες. απο τη μια εχεις το Macross 7, απο την αλλη το Macross F και απο την τριτη το Robotech Masters. ολα ειναι συνεχειες του SDF Macross/Robotech, με το καθενα να εχει αναφορα ή συνεχεια της ιστοριας σε διαφορετικους χαρακτηρες απο το αρχικο SDF Macross/Robotech.
τα πρωτα 2 διδραματιζονται στο διαστημα, ενω το Robotech masters στη Γη ( και σε εναν αλλο πλανητη, αλλα δεν πολυεχει σημασια). αν δεν υπηρχαν οι χρονολογιες θα μπορουσαμε να πουμε οτι συμβαινουν ταυτοχρονα.

το Macross dynamite, ειναι αμεση συνεχεια του Macross 7

το Robotech the next generation, ειναι συνεχεια του Robotech Masters, με την εννοια οτι διαδραματιζεται στη Γη, χωρις ομως να εμφανιζετια καποιος απο τους χαρακτηρες ειτε του Masters ειτε του SDF Macross/Robotech. επισης το Shadow Chronicles, ειναι αμεση συνεχεια του Next generation

το Macross Plus, ειναι εντελως εγκαθετο, χωρις κανενα συνδετικο κρικο με καποιο απο τα υπολοιπα ( οσον αφορα τα προσωπα), απλα συμβαινει αναμεσα στο Robotech Masters, & Next Generation

τελος το Macross II, στηριζεται, στο SDF Macross/Robotech, αλλα καθως τοποθειτειται χρονικα 80 χρονια μετα, λογικα κανενας απο τους original πρωταγωνιστες δεν ζει. ισως καποιος απογονος. δεν πολυθυμαμαι κιολας, παιζει να μην το εχω δει ενδεχομενως( note to myself)

Εφόσον μιλάμε για Macross νομίζω πως τα "Robotech" μπορείς να τα διαγράψεις από την λίστα. Το μόνο κοινό στοιχείο είναι πως οι Αμερικάνοι χρησιμοποίησαν το πρωτότυπο SDF-1 Macross ως την πρώτη σαιζόν όταν έκοψαν και έραψαν 3 διαφορετικές Ιαπωνικές σειρές για να φτιάξουν το Robotech. Αλλά και ακόμη και αυτό το σημείο του άλλαξαν τα φώτα οι Αμερικάνοι ώστε να υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές από το "Macross" κομμάτι που υπάρχει μέσα στο Robotech και στο πρωτότυπο Macross. Επιπλέον μετά την πρώτη σαιζόν οι Αμερικάνοι συνέχισαν το Macross με την δική τους φαντασία και το υλικό που είχαν από άλλες Ιαπωνικές σειρές ώστε εκτός από μερικά ίδια ονόματα να μην έχουν καμία απολύτως σχέση οι συνέχειες του Robotech με το σύμπαν και τις συνέχειες του Macross. Π.χ. ένα βασικό στοιχείο των Macross ή "protoculture" υπάρχει ως όρος και στο Robotech αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από ό,τι στο Macross. Την χρονολογική σειρά (με τα γεγονότα του Macross) θα την άλλαζα ως:

• Macross Zero
  • SDF-1 Macross
  • SDF-1 Macross - Ai oboete imasuka (Do you remember love?) *
  • SDF-1 Macross - Flashback 2012 *
  • Macross Plus
  • Macross 7 & Encore & Movie & Dynamide
  • Macross F
* Η ταινία Ai oboete imasuka (DYRL?) είναι σχεδόν ένα remake της σειράς. Την προτείνω για όποιον δεν έχει χρόνο ή του φαίνεται πολύ παλιά να δει την πρώτη σειρά (μια και φαίνονται λίγο τα χρόνια της). Στο όλο σύμπαν του Macross η συγκεκριμένη αυτή ταινία θεωρείται πως φτιάχτηκε από τους επιζώντες του Space War 1 προς τιμήν των θυμάτων του πολέμου. Επίσης στο Macross 7 αναφέρεται σε κάποιο σημείο για αυτήν την ταινία.

* To Flaschback 2012 είναι μια σειρά από μουσικά βίντεο με τραγούδια της Minei Li και σκηνές από την πρώτη σειρά. Το τελευταίο βίντεο όμως έχει εντελώς καινούργιο υλικό και δείχνει την εκτόξευση του SDF-2 - Megaroad 1 το 2012. Τις συγκεκριμένες σκηνές σκόπευαν να τις προσθέσουν στο τέλος της πρωτότυπης σειράς αλλά τις έκοψαν τελικά λόγο έλλειψης χρηματοδότησης. Μικρό σε διάρκεια αλλά αξίζει.

Τα OVA / Ταινία του Macross II έγιναν χωρίς την ανάμειξη του Studio Nue και του Kawamori (του πατέρα του Macross). Αρχικά ο Kawamori και το Studio Nue ήθελαν να ασχοληθούν με καινούργια πράγματα από το να κάνουν συνέχειες σε υπάρχοντες σειρές. Η Big West όμως ήθελε να εκμεταλλευτεί το καλύτερο όνομα που είχε (το Macross) και να κάνει sequel. Έτσι δημιουργήθηκε το Macross II το οποίο όμως αφότου ο Kawamori και το Studio Nue ξανά ασχολήθηκαν με το Macross ανακηρύχθηκε ως parallel universe. Για αυτό και δεν το βάζω στην λίστα. Όποτε ότι έγινε σε αυτό δεν θεωρείται κομμάτι της κύριας ιστορίας του Macross.
Spoiler:

Edited by Boreas, 03 October 2008 - 16:59.

いつも、一人で歩きました。
[animΕΛ_ΛΑΣ] - [Εκτός Θέματος]

#183 Dammonar

Dammonar

Crusnic 02

• Members
  • 194 posts

Posted 04 October 2008 - 11:02

Απο τα καλυτερα που χω δει, Τα πιο δυνατα του στοιχεια ειναι το soundtrack, graphics, animation και φυσικα οι αερομαχιεσ! Καλυτερεσ αερομαχιεσ μονο στο Yukikaze.

#184 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 06 October 2008 - 16:21

@Boreas, εγω το βλεπω σαν συνολικη ιστορια, γιαυτο τα βαζω ολα μεσα στο καζανι. αν καποιος θεωρει, οτι δεν θελει να δει τα αμερικανικα, δικαιωμα του, απλα ας ενημερωνουμε τον κοσμακη, οτι και αυτα υπαρχουν
για την σειρα , δεν εχω να πω τιποτα, δεν θυμαμαι κιολας επακριβvς τα ορια της καθεμιας ( τα χρονικα και σεναριακα ορια ), τα ειδα ολα μαζι και εμπλεξα τα μπουτια μου. για να το λες, κατι παραπανω ξερεις

@Damonar, ναι οντως το Battle Fairy Yukikaze, εχει εκπληκτικες αερομαχιες και ατμοσφαιρα ( μαλιστα το ειδα επειδη εσυ πρωτος το ανεφερες) αλλα ξεκολλα λιγο, καθε φορα τα ιδια λες

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#185 Boreas

Boreas

Anime Newbie

• Members
  • 50 posts

Posted 06 October 2008 - 18:47

@Boreas, εγω το βλεπω σαν συνολικη ιστορια, γιαυτο τα βαζω ολα μεσα στο καζανι. αν καποιος θεωρει, οτι δεν θελει να δει τα αμερικανικα, δικαιωμα του, απλα ας ενημερωνουμε τον κοσμακη, οτι και αυτα υπαρχουν
για την σειρα , δεν εχω να πω τιποτα, δεν θυμαμαι κιολας επακριβvς τα ορια της καθεμιας ( τα χρονικα και σεναριακα ορια ), τα ειδα ολα μαζι και εμπλεξα τα μπουτια μου. για να το λες, κατι παραπανω ξερεις

Ναι όμως δεν γίνεται να τα βάλεις όλα στο ίδιο καζάνι όταν γεγονότα από Macross και Robotech αντικρούονται. Το μόνο κοινό στοιχείο όπως είπα είναι η πρώτη σαιζόν το Robotech όπου χρησιμοποιείται το υλικό του Macross, με πολλές αλλαγές και πάλι. Αργότερα το Robotech συνεχίζει μέσω του Southern Cross για δεύτερη σαιζόν ως Robotech Masters και του Mospeada ως New Generation και η ιστορία αλλάζει μην έχοντας σχέση με το Macross παρά ονόματα που έχουν αλλάξει για να φαίνεται πως υπάρχει μια συνέχεια. Αν τα βάλεις όλα στο ίδιο καζάνι και να τα θεωρήσεις σαν συνολική ιστορία τότε δεν γίνεται στο μεν Macross, η Protoculture να είναι η πρώτη αναπτυγμένη διαστρική φυλή του γαλαξία ενώ στο Robotech Protoculture είναι απλώς μορφή ενέργιας που ανακάλυψε ο Zor. Ο οποίος στο Robotech είναι ο δημιουργός του SDF-1 και το έστειλε στην γη, ενώ στο Macross δεν υπάρχει τέτοιος χαρακτήρα και το SDF-1 αποτελεί πλοίο του Supervision Army. Επιπλέον στο Robotech το SDF-1 καταστράφηκε εντελώς μετά την τελευταία επίθεση του Kamjin στο τέλος της πρώτης σαιζόν και θάφτηκε κάτω από την γη λόγο της ραδιενέργιας. (Αυτό έγινε για να δικαιολογήσουν τη μη εμφάνιση του SDF-1 στις επόμενες σαιζον, μια και το υλικό που χρησιμοποίησαν είναι από άλλες σειρές που δεν έχουν το SDF-1). Αντίθετα στα Macross το SDF-1 επισκευάστηκε και του προστέθηκαν ARMD και έμεινε στο Macross City όπου εμφανίζεται και στις επόμενες σειρές. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις διαφορές, που κάνουν Robotech και Macross να είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Χωρίς να υπονωώ πως είναι καλύτερο ή όχι. Σίγουρα το Robotech άρχισε με στοιχεία από το Macross αλλά αργότερα έγινε κάτι εντελώς διαφορετικό. Και ναι να ενημερώνουμε τον κόσμο αλλά όταν σε κάποιον του αρέσει το Macross και ζητάει να δει περισσότερα δεν γίνεται να λέμε και το Robotech μια και ούτε τα ίδια Mecha, ούτε τους ίδιους χαρακτήρες, ούτε ίδιο στυλ έχει.
いつも、一人で歩きました。

#186 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 07 October 2008 - 11:54

ναι φιλε, εχεις απολυτο δικιο σε ολα αυτα που λες, αλλα, αυτα τα ξερουμε εσυ, εγω ( σε μικροτερο βαθμο, δεν ειμαι τοσο μεγαλος φαν τελικα) και ;αλλοι 5-6 ( εδω μεσα ). και αυτο γιατι τα εχουμε δει ολα. δεν βρισκω το κακο, οταν μου λεει καποιος οτι θελει να ασχοληθει, στο να του προτεινω να τα δει ολα, για να εχει ολοκληρωμενη αποψη, και απο εκει και περα, αναλογα με το ποσο θελει να μεινει πιστος στην αρχικη ιστορια, και ποσο σοβαρα θελει να το παρει, ας
πει ο/η ιδιος/ιδια οτι "ξερεις τι, τελικα το Robotech δεν ειναι καλο, εχει πολλα σεναριακα κενα και λαθη, και το αφηνω στην ακρη". δνε θυμαμαι να ειπα πουθενα οτι το Robotech masters & Next generation εινια καλοφτιαγμενα και αξιολογα. εμενα μου φανηκαν πληρως αδιαφορα.

τεσπα, ο καθενας κανει οτι θελει. πρεπει να δινουμε ολες τις πληροφοριες, και απο εκει και περα να αφηνουμε τον αλλον να κρινει μονος του, αφου φυσικα τον εχουμε προειδοποιησει( οπως πολυ σωστα, και με ακριβεια εκανες)

#187 Kurosaki_Angellust

Kurosaki_Angellust

Achieved Bankai

• Members
  • 254 posts

Posted 08 October 2008 - 23:06

xmm απο τα πρωτα επεισοδια φαινεται να εχει αρκετο ζουμι η υποθεση και το animation ειναι τελειο :wooi2:
Posted Image
Posted Image

#188 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 08 October 2008 - 23:19

να πω παντως ( και φανταζομαι οτι θα συμφωνει και ο φιλος Boreas ), οτι ναι μεν, δνε υπαρχει καποιο προβλημα να αρχισεις με το macross F, αλλα καλυτερα θα ηταν αν εχεις δει το SDF Macross τολαχιστον(στην συγκεκριμενη περιπτωση, ισως και το Μacross Zero), για να ξερεις τι γινεται πληρως στην υποθεση. δηλαδη, οι χαρακτηρες εχουν ενα υποβαθρο απο πισω

#189 Boreas

Boreas

Anime Newbie

• Members
  • 50 posts

Posted 16 October 2008 - 21:46

οταν μου λεει καποιος οτι θελει να ασχοληθει, στο να του προτεινω να τα δει ολα, για να εχει ολοκληρωμενη αποψη, και απο εκει και περα, αναλογα με το ποσο θελει να μεινει πιστος στην αρχικη ιστορια, και ποσο σοβαρα θελει να το παρει, ας
πει ο/η ιδιος/ιδια οτι "ξερεις τι, τελικα το Robotech δεν ειναι καλο, εχει πολλα σεναριακα κενα και λαθη, και το αφηνω στην ακρη"

Ξανά επιστρέφω πάλι! lol Βασικά όλα όσα έγραψα δεν τα έγραψα για να πω πόσο άσχημο είναι το Robotech και πόσο θεϊκό το Macross. Απλώς, όπως λες όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί και ρωτάει για περισσότερα από Macross, το να του προτείνεται το Robotech το βρίσκω το ίδιο σαν κάποιον να του αρέσει το Α anime με σαμουράι και να του προτείνει κάποιος την συνέχεια του Α anime και το B anime επιπλέον επειδή και μόνο και αυτό έχει και το Β σαμουράι. Γιατί στην ουσία το Robotech είναι και σεναριακά ένα διαφορετικό "universe" από το Macross αλλά και στην πράξη είναι και διαφορετικές anime σειρές που μεταφέρθηκαν στην Αμερική μόνο κάτω από το όνομα του Robotech. Αυτή ήταν η ένσταση μου. Άλλο να πεις πως από Macross υπάρχουν οι Α, Β, Γ σειρές και ταινίες και επιπλέον σε παρόμοιο στυλ αλλά διαφορετική σειρά υπάρχει και το Robotech. Δεν είναι κακό να το πει κάποιος αλλά όπως είπες, να το ξεκαθαρίσουμε πως είναι κάτι το διαφορετικό, γιατί αν κάποιος προσπαθήσει βγάλει λογική συνέχεια μεταξύ των Robotech και Macross τα έχει βάψει σκούρα.

να πω παντως ( και φανταζομαι οτι θα συμφωνει και ο φιλος Boreas ), οτι ναι μεν, δνε υπαρχει καποιο προβλημα να αρχισεις με το macross F, αλλα καλυτερα θα ηταν αν εχεις δει το SDF Macross τολαχιστον(στην συγκεκριμενη περιπτωση, ισως και το Μacross Zero), για να ξερεις τι γινεται πληρως στην υποθεση. δηλαδη, οι χαρακτηρες εχουν ενα υποβαθρο απο πισω

Για όποιον έχει χρόνο και όρεξη θα του πρότεινα καλύτερα να δει όλα τα Macross :P Μια και το Macross F είχε αναφορές σε όλα τα προηγούμενα. Σίγουρα όμως μπορεί να το απολαύσει κάποιος και χωρίς να τα έχει δει. Θα χάνει όμως τις καλλιτεχνικά τοποθετημένες λεπτομέρειες από ονόματα, μέχρι τραγούδια, παρόμοιες σκηνές, ατάκες κτλ στην σειρά που αναφέρονται στα προηγούμενα Macross. Όλα αυτά δεν εμποδίζουν να καταλάβει κάποιος την ιστορία αν δεν τα ξέρει, αλλά σε όποιον τα ξέρει του προσφέρουν μια εντελώς μεγααλύτερη εμπειρία.

δεν ξερω αν προσεξατε την φωτογραφια της Min Mei, που ειχε στο φυλαχτο ο ιδρυτης του SMS

Στο προηγούμενο επεισόδιο λίγο πριν επιτεθούν στον πλανήτη των Vajra κοιτούσε την ίδια φωτογραφία (χωρίς να μας δείξουν τότε όμως ποια ήταν πάνω) και έλεγε πως σύντομα θα την συναντήσει. Υποθέτω πως ο Κ. Breeler (αν θυμάμαι καλά το όνομά του) απλώς ήθελε να συναντήσει την Minmei. Πιθανώς μια έμμεση αναφορά στην εξαφάνιση του SDF-2 Megaroad 01; Σύμφωνα με την χρονολογία του Macross το 2016 χάθηκε κάθε επαφή με το SDF-2 αλλά δεν ανακοινώθηκε αυτό στο ευρύ κοινό. Τώρα αν μέχρι και το 2059 έγινε αυτό γνωστό στο ευρύ κοινό και για αυτόν τον λόγο ο Breeler θέλει με την τεχνική των Vajra να καταφέρει να ψάξει το SDF-2 και την Minmei ένας Kawamori το ξέρει. Ίσως κάποια στιγμή να μας αποκαλύψουν τι έγινε.
いつも、一人で歩きました。

#190 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 posts

Posted 23 October 2008 - 12:44

Το τελειωσα ...
Δεν ειναι κανενα αριστουργημα, αλλα τουλαχιστον περναει καλα η ωρα....
ωραια τα j-pop τραγουδακια...
πολυ moe η ιδεα
Spoiler:

δεν καταλαβα
Spoiler:

Sheryl FTW ♥_♥

#191 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 23 October 2008 - 14:36

Το τελειωσα ...
Δεν ειναι κανενα αριστουργημα, αλλα τουλαχιστον περναει καλα η ωρα....
ωραια τα j-pop τραγουδακια...
πολυ moe η ιδεα

Spoiler:

δεν καταλαβα
Spoiler:

Sheryl FTW ♥_♥

γιαυτο σε παω με τα χιλια ρε Sunabozu.
Sheryl's cleavage uber alles!

#192 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 posts

Posted 23 October 2008 - 18:18

Arigato Merukoru-san
βλεπω οτι και συ επικεντρωθηκες στο καλυτερο στοιχειο της σειρας

#193 kagemaru igano

kagemaru igano

Anime Freak

• Members
  • 424 posts

Posted 09 February 2009 - 03:09

μολις την τελειωσα την σειρα...εμενα προσωπικα μου αρεσε το animation αλλα το plot ρε παιδια πολυ μπερδεμενο....φοβερο μωρο η sheryl...

#194 Valevaru

Valevaru

Imperium Guild

• Members
  • 6 posts

Posted 29 March 2009 - 12:57

επι τροχάδην είδα και εγώ την σειρά,πρώτη επαφή με το "Macross",ήταν η πρώτη σειρά "Macross" που παρακολούθησα. Εντάξει ήτανε σε μερικά κομμάτια λίγο μπέρδεμα για εμένα,αλλά οk καλή αρχή ήταν. Ρε παιδιά η Sheryl δεν θα πεθάνει στα κοντά? και όσον αναφορά το "Macross" θα δω το "Macross Zero" που έχω πρόχειρο,αλλά μετά με τι να συνεχίσω?
i am one of them and
when the time will come
i`ll be prepared..

#195 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 29 March 2009 - 13:56

επι τροχάδην είδα και εγώ την σειρά,πρώτη επαφή με το "Macross",ήταν η πρώτη σειρά "Macross" που παρακολούθησα. Εντάξει ήτανε σε μερικά κομμάτια λίγο μπέρδεμα για εμένα,αλλά οk καλή αρχή ήταν. Ρε παιδιά η Sheryl δεν θα πεθάνει στα κοντά? και όσον αναφορά το "Macross" θα δω το "Macross Zero" που έχω πρόχειρο,αλλά μετά με τι να συνεχίσω?

πρωτον καλη αρχη:gotit:
δευτερον, λιγο προσοχη μαν πλζ, μην πετας ετσι σποιλερς.

τριτον, το Macross Zero, εινια εξαιρετικη επιλογη, απο ολες τις αποψεις. Μπορεις να συνεχισεις με την original SDF Macross σειρα, ομως να ξερεις οτι η διαφορα στα γραφικα και animation ειναι τεραστια.