Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Macross Frontier


  • Please log in to reply
226 replies to this topic

#211 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 27 November 2009 - 17:24

μα και εσυ ανθρωπε μου, απο το frontier βρηκες να ξεκινησεις?
ειναι η δευτερη χειροτερη επιλογη μετα το macross 7
κατσε δες το sdf macross να γουσταρεις σταχτη και μπουρμπερη

plus, what Boreas said

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#212 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 27 November 2009 - 22:55

Καταρχάς μεταξύ Gundam/ Macross υπάρχει τεράστια διαφορά και κάθε σύγκριση -για εμένα πάντα - είναι άτοπη: Τα Gundam είναι Mecha και SciFi action, τα Macross είναι Space Roma(nce) με συνοδεία Mecha και τραγούδια. Και πολύ σπάνια άτομο που προέρχεται από τα μεν, μπορεί να δει τα δε. Απευθύνονται σε τελείως διαφορετικό κοινό και γούστα, και μόνο επιφανειακά μοιάζουν. Κάποτε, στην δεκ του 80, είχαν παραληρήσει ότι το να συζητάς για Macross / Gundam, ήταν σαν να μιλάς - τότε - για Wham / Duran Duran...

Εγώ πχ, βλέπω Macross ακριβώς γιατί τα mecha και οι μάχες δεν είναι η ουσία της σειράς. To Macross Frontier είναι η επιτομή αυτής της λογικής, σε σημείο που οι φίλοι των "καθαρών" mecha να ενοχλούνται. E, τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά! Εμένα ακριβώς για αυτό το λόγο μου άρεσε! Αντίθετα το Macross 7, όντως το βρήκα πολύ ανάλαφρο , ανούσιο και για τα σημερινά δεδομένα γραφικό.

Ξέρω όμως πολύ περισσότερους στην Ελλάδα, που βλέπουν τα Gundam, γιατί είναι καθαρό Mecha, με μάχες, τραγικό τέλος, κλπ.
Το να συγκρίνουμε αυτές τις δύο σειρές, είναι σαν τα Μήλα με τα Πορτοκάλια. Είναι - κατά την γνώμη μου - άλλη κατηγορία τηλεθεατών τελείως!

Και επί της ευκαιρίας, έχω επιβεβαιώσει ότι όποιος βλέπει Gundam, δεν μπορεί να δει σειρές όπως Southern Cross, Choujikuu Seiki Orguss, Megazone 23, Genesis Climber Mospeada, κλπ. Όλες αυτές οι σειρές μπορεί να χαρακτηρίζονται "Mecha", αλλά ουσιαστικά είναι όλες Space Roma(nce) με το Mecha απλά να υπάρχει.

Από Gundam πας άνετα σε NGE πάντως (και το αντίστροφο). Αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει.

Τέσπα, καμία κριτική από την ταινία έχουμε; Κανένα link; Κάτι, εσείς που τα ψάχνετε; Έ;

#213 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 27 November 2009 - 23:35

Και επί της ευκαιρίας, έχω επιβεβαιώσει ότι όποιος βλέπει Gundam, δεν μπορεί να δει σειρές όπως Southern Cross, Choujikuu Seiki Orguss, Megazone 23, Genesis Climber Mospeada, κλπ.



Εντάξει, δεν νομίζω να βρεθούν και πολλά άτομα που να τους αρέσει το Southern Cross, άσχετα αν βλέπουν Gundam ή όχι
:hahaha: Από εκεί και πέρα, όντως ίσως τα δύο αυτά franchises να μοιάζουν μόνο εξωτερικά, όμως όπως και να το κάνουμε δεν είναι λίγες και οι ομοιότητές τους, ενώ ανέκαθεν συγκρίνονταν μεταξύ τους (καλώς ή κακώς). Σαν την κόντρα Street Fighter - Mortal Kombat ένα πράμα.

E5VV38U.jpg


#214 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 28 November 2009 - 07:51

Αντικειμενικά, από αυτά που αναφέρω η μεγαλύτερη "πατάτα" είναι το Megazone 23. Σεναριακά τρύπιο, ηλιθιοι χαρακτήρες, Στάθης Ψάλτης καταστάσεις, "Macross-οποίηση" χωρίς λόγο κλπ, κλπ, κλπ. Ασε που αυτό που έγινε μεταξύ της πρώτης ταινίας και των υπολοίπων δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει ποτέ σε αλλη σειρά anime (αν δεν υπήρχε ο τίτλος, θα έψαχνες να βρεις ποιας ταινίας συνέχεια ειναι η δεύτερη... ). Ωστόσο επειδή πολλοί θεωρούν αυτήν την σειρά "πρόδρομο" ή έμπνευση για το Matrix, της τα συγχωρούν όλα.

Το Southern Cross είναι μια μέτρια σειρά, που ωστόσο αν την κρινεις με τα δεδομένα της εποχής της, έχει ένα επαναστατικό στοιχείο: Γυναίκα πρωταγωνίστρια, που αποτελεί το ακριβώς αντίθετο του Γιαπωνέζικου στερεότυπου της τότε εποχής.
Προσωπικά το Southern Cross το θεωρώ ως ένα πειραματισμό για σειρά με Mecha για ...γυναίκες, ενταγμένο στο όλο φεμινιστικό κίνημα της εποχής, που αρκετά χρόνια αργότερα οδήγησε στο "Girl Power" και δεν συμμαζεύεται. Αποτυχημένος πειραματισμός, χωρίς στοιχεία ρεαλισμού και πολλές επαναλήψεις από όλα τα άλλα mecha που προϋπήρχαν. Ωστόσο βρίσκω και σε αυτήν την σειρά καλά στοιχεία. Δεν είναι τελείως άχρηστη. Σαφώς και δε θα την πρότεινα όμως σε όλους, παρά μόνο σε φανατικούς τους είδους. Και ναι, μετά από τα anime του Matsumoto, είμαι Macross-ομανής! Είναι και η μουσική που μου αρέσει.

Το Mospeada αποτελεί μια anime προσαρμογή της ταινίας "my enemy" σε Mecha έκδοση, ενώ μου θύμισε έντονα και κάποια επεισόδια της σειράς "Διάστημα 1999" (Space 1999), παραγωγής RAI-BBC στην δεκ. του 1970. Το κακό με αυτήν την σειρά είναι ότι είναι πολύ προβλεπόμενη ως προς την κεντρική ιδέα της. Ωστόσο το σύνολό της, είναι μια άριστη 80ήλα, που όσοι αρέσκονται σε τέτοιες φάσεις, την καταβρίσκουν. Ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος, και δε σε νοιάζει να το δεις γρήγορα, απλά απολαμβάνεις το "ταξίδι" της σειράς.

Το Orguss είναι - για εμένα- αρκετά έξυπνο και διαφοροποιημένο από τα υπόλοιπα, ενώ θεωρώ ότι έχει αρκετά καλή ιστορία και ενδιαφέρον τέλος. Βέβαια έχει και πολλά γούτσου - γούτσου, αλλά αυτά είναι απαραίτητα στο Space Roma(nce).
Το OVA δε το θυμάμαι, μαλλον θα το ξαναδώ τις επόμενες μέρες.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι Macross / Gundam συγκρίνονται συνεχώς, και κυρίως ο "καυγάς" γίνεται για το ποιο είναι το καλύτερο.
Για εμένα δεν υπάρχει καλύτερο, είναι και τα δύο ισάξια. Σε κάποιους αρέσουν τα μεν, σε κάποιους τα δε. Οι περισσότεροι γενικότερα προτιμούν Gundam. Οι Macross-αδες είναι μια μειοψηφία, αλλά αρκετά σεβαστή θα έλεγα, εξαιτίας της τρέλας της. Στην τελική, το να βλεπεις μάχες μετά pop μουσικής, μόνο σε ένα Macross μπορεί να γίνει! Φαντάσου μάχη Gundam και να ακούς από πίσω "Watashi no Kare wa Pilot"... Δεν υπάρχει περίπτωση!

#215 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 21 December 2010 - 01:15

Μολις τελειωσα το Macross Frontier.Μπορω να πω οτι ηταν αρκετα καλο διοτι το εβλεπα πολυ χαλαρα ενα επ την ημερα και αν.

Η τελικη μαχη ηταν πολυ ωραια αλλα δεν εχω και πολλες σειρες να συκρινω τελικη μαχη mecha εκτος απο TTGL & NGE.
Οσο αφορα την επιλογη του Αλτο
Spoiler:

Τα υπολοιπα macross αξιζουνε για να δεις κατι χαλαρο?Αν ναι πιο?
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#216 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 21 December 2010 - 01:24

SDF

qzMHWHd.png


#217 Boreas

Boreas

    Anime Newbie

  • Members
  • 50 posts

Posted 21 December 2010 - 01:32

Γενικά δεν θα χαρακτήριζα τις σειρές macross ιδιαίτερα χαλαρές... Πάντως αν σου άρεσε το Macross F θα συνιστούσα να δεις την πρωτότυπη σειρά ή έστω την ταινία «Do you remember love» γιατί το animation της πρωτότυπης σειράς έχει γεράσει αρκετά. Πέρα από αυτό το Macross Zero είναι επίσης μια καλή επιλογή. Έτσι θα έχεις και μια ιδέα πως ξεκίνησαν όλα αυτά που αναφέρονται λίγο πολύ στο Macross F. Και μετά αν έχεις όρεξη μπορείς να δεις και τα υπόλοιπα ;)
いつも、一人で歩きました。
[animΕΛ_ΛΑΣ] - [Εκτός Θέματος]

#218 alxdjo

alxdjo

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 788 posts

Posted 21 December 2010 - 02:08

Χαλαρες σαν τα moeblobs δεν το λες το macross αλλα και παλι δεν φτανει επιπεδα σκεψης NGE πχ.
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#219 papp0us

papp0us

    Clean-Up Batter

  • Members
  • 515 posts

Posted 15 August 2011 - 20:16

Ερχόμενος ταχύτατα απο το παρελθόν, έτσι για να σας τη σπάσω "GRRRRRAAAVEDDIGGING!"

Αρχισα και εγώ το Frontier, και έφτασα σερί στο 10.. έχω μια ερώτηση κρίσεως λοιπον.. στο δέκα η ταινία που γυρίζουν, το macross Zero δεν είναι;; η εγώ αρχίζω και τρελαίνομαι;;where the hell did that came from?

Angroid.gr Android à la Ελληνικά


#220 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 August 2011 - 23:37

Ερχόμενος ταχύτατα απο το παρελθόν, έτσι για να σας τη σπάσω "GRRRRRAAAVEDDIGGING!"

Αρχισα και εγώ το Frontier, και έφτασα σερί στο 10.. έχω μια ερώτηση κρίσεως λοιπον.. στο δέκα η ταινία που γυρίζουν, το macross Zero δεν είναι;; η εγώ αρχίζω και τρελαίνομαι;;where the hell did that came from?

Γυρίζουν την ιστορία που είδαμε στο zero, ναι.

Εγώ μολις το τελειωσα και στα 3/4 του βαρεθηκα την ζωή μου. Για την ακρίβεια βαρεθηκα τα ηλιθια μισολογα, υπονοούμενα και διαφορα κουλα. Αν και σε γενικές γραμμές είχε ενδιαφερουσα πλοκή, στο μεγαλύτερο μερος της η υποθεση λίμναζε. Το animation ήταν παρα πολύ καλό αλλα σαν συνολο η σειρά δεν ξεφευγει απο το μετριο.
Τελικα απο όλα τα macross προτιμω το αρχικο. Παρόλες τις ελλείψεις λόγω παλαιότητας (και η μουσική του δεν μου αρεσε καθόλου) για καποιο λόγο δεν μπορούσα να σταματησω να το βλεπω. Με τραβούσε αφανταστα να δω τι θα γίνει (και να σκεφτει κανεις ότι πριν 3 χρόνια είχα κατσει να δω το robotech). Ολα τα υπολοιπα(είδα τα macross plus, zero, frontier), πέρα του ότι δεν δωσαν αρκετες απαντησεις αλλά αντίθετα γεννούσαν επιπλέον καινούργια ερωτήματα, μου χαλασαν την εντυπωση που είχα σχηματίσει για τον κόσμο του macross...

Posted Image

Posted Image


#221 papp0us

papp0us

    Clean-Up Batter

  • Members
  • 515 posts

Posted 17 August 2011 - 01:25

Οκ μόλις το τέλειωσα.Έχω την εντύπωση οτι αυτή τη σειρά τη χαλάσανε επίτηδες αλλιώς δεν εξηγείτε.. Ξεκίνησε μια χαρά, καλό στόρυ, καλό ρυθμό, και μια χαρα animation, αλλα απο τη μέση και μετά το ψοφίσανε..Νομίζω οτι δώσανε βάση στο τραγούδι, περισσότερο απο οτι έπρεπε και το πράγμα ξέφυγε λίγο.
Είχα τη συνεχή εντύπωση οτι ο δημιουργός του είχε κάτι τεράστιο στο μυαλό του, αλλα δεν έκανε ποτέ τον κόπο να πεί και εμάς, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε με το εντελώς GAY τελευταίο επεισόδιο. Εκεί που έπρεπε να γίνει η απόλυτη badass μάχη να και να ψοφίσει το μισό cast, είδα.... οτι τέλοσπάντων είδα. Oh well.

Σε γενικές γραμμές κρίμα, γιατι σε βάση και σε animation είχε αρκετά να δώσει, αλλα μας έφαγε το λαβ στορυ. Αμα θέλαμε ρομάντζο θα βλέπαμε τοραντόρα κύριοι! :P Δε λέω στο κάτω κάτω το περίμενα, το διάβασα οτι δεν είναι χαρντκορ mecha(τα οποία δε μ'αρέσουν κιολας) αλλα στο τέλος ηθελα σφαγή!

Υ.Γ είναι η δεύτερη φορά που δε με ενοχλεί καθόλου η χρήση CGI.. η πρώτη ήταν το Macross Zero, τυχαίο; δε νομίζω!

Angroid.gr Android à la Ελληνικά


#222 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 09 September 2011 - 10:41

Σε γενικές γραμμές κρίμα, γιατι σε βάση και σε animation είχε αρκετά να δώσει, αλλα μας έφαγε το λαβ στορυ. Αμα θέλαμε ρομάντζο θα βλέπαμε τοραντόρα κύριοι! :P Δε λέω στο κάτω κάτω το περίμενα, το διάβασα οτι δεν είναι χαρντκορ mecha(τα οποία δε μ'αρέσουν κιολας) αλλα στο τέλος ηθελα σφαγή!


κοίταξε, το τραγούδι σε συνδυασμό με το ερωτικό τρίγωνο είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε όλο το εύρος του Macross. Έπαθε τραλαλα ο Kawamori από τις επιπτώσεις του WWII και των πυρηνικών βομβών εν μέσω των οποίων μεγάλωσε, και γι' αυτό μέσα από όλο το Macross Saga εκφράζει την άποψη "οι Αμερικάνοι εξωγήινοι μας καταστρέφουν, αλλά εμείς στο τέλος θα υπερισχύσουμε εκπολιτίζοντάς τους", a.k.a. "make song not warcraft".
Φαντάζομαι αυτό είναι κάποιο μεταπολεμικό σύνδρομο με κάνα όνομα νααααααα με το συμπάθειο. κάποιος ψυχολόγος θα μπορεί να ρίξει περισσότερο φως.

από κει και πέρα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό:

Είχα τη συνεχή εντύπωση οτι ο δημιουργός του είχε κάτι τεράστιο στο μυαλό του, αλλα δεν έκανε ποτέ τον κόπο να πεί και εμάς, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε με το εντελώς GAY τελευταίο επεισόδιο. Εκεί που έπρεπε να γίνει η απόλυτη badass μάχη να και να ψοφίσει το μισό cast, είδα.... οτι τέλοσπάντων είδα. Oh well.

το Macross F το βάζω τέταρτο συγκριτικά με τα άλλα τέσσερα, με πέμπτο και μακριά στον ορίζοντα το σιχαμένο 7.
γι'αυτό σου προτείνω να ρίξεις μαι ματιά στο δεύτερο καλύτερο, το Macross Plus. με animation στο χέρι που φτάνει αυνανιστικά επίπεδα, το πρώτο άνιμε που χρησιμοποίησε ψηφιακή επεξεργασία, καλό σενάριο, εκπληκτική μουσική και εντυπωσιακές αερομαχίες.

κάτι για να σου δώσω μια γεύση:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=pTJLX3an1To&feature=feedrec[/media]
τα υπόλοιπα στο ανάλογο θρεντ, τα λέω αναλυτικότερα εκεί.
Spoiler:

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#223 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 20 March 2013 - 23:17

ααανασταινεται το παρων thread ημων... :cry5: :cry5: :cry5:
κατ'αρχας να δηλωσω οτι δεν κατεχω καθολου την λοξα των gundam/macross, απλα το ξεθαψα καπου στο σκληρο μου και ειπα να το τσεκαρω...

απο κει και υστερα το ολο love story/musical/dogfights/mecha σκηνικο δεν με ψηνει ιδιαιτερα.Ωστοσο δεν θα χαρακτηριζα την σειρα κακη, μαλλον προς το μετρια θα την ελεγα.το animation ειναι ωραίο, και το ost μου αρεσε (το aimo εχει μπει για ξυπνητηρι) , αν και στα πρωτα 5-6 επεισοδια ημουν ετοιμος να το ντροπαρω, η σειρα με κρατησε μεχρι το τελος.μαχες, anti war sentiments, catchy καταστασεις ηταν καλοφτιαγμενα.
Στα πλην οτι ειπε ο nighteyes "Για την ακρίβεια βαρεθηκα τα ηλιθια μισολογα, υπονοούμενα και διαφορα κουλα. Αν και σε γενικές γραμμές είχε ενδιαφερουσα πλοκή, στο μεγαλύτερο μερος της η υποθεση λίμναζε."
καποια στιγμη θα πιασω το sdf αλλά δεν με κοβω συντομα.
Posted Image

#224 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 21 March 2013 - 00:21

Δες τις ταινίες αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Macross Frontier like it's meant to be.

#225 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 21 March 2013 - 19:40

υπαρχουν ταινιες για το frontier? :wth:
Posted Image