Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τιμές μάνγκα στο εξωτερικό

• Please log in to reply
103 replies to this topic

#16 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 posts

Posted 18 December 2007 - 13:25

οκ αρκετά λογικό επιχείρημα αλλά όταν είσαι επιχειρηματίας πρέπει να δίνεις κάτι καινούριο στην αγορά έστω και άν ρισκάρεις...
η καλή ποιότητα χαρτιού πχ πραγματικά δεν χρειάζεται καθόλου.Οσο για την ποσότητα, αν έβγαζε π.χ. το deathnote που έχει πολύ πέραση σε τιμή των 8 ευρώ θα γινόταν χαμός...
Γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα γιατί να στηρίξω εγώ την Anubis??? Και ακόμα πιό σημάντικο πως η Anubis περιμένει απο εμένα να την προτιμήσω...
Btw δες sin city ελληνικό και ξένο από την μαμούθ κόμιξ...μιλάμε για μεγάλη διαφορά τιμής (5-6 ευρώ αν θυμάμαι καλά) και έτσι ο κόσμος προτιμάει ελληνικό... το ίδιο θα περίμενα και από την Anubis
υπογραφή εκτός κανονισμών

#17 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 18 December 2007 - 13:59

η καλή ποιότητα χαρτιού πχ πραγματικά δεν χρειάζεται καθόλου

Εχμ,αν έχεις σκοπό να το διαβάσεις μια φορά και μετά όποιον πάρει ο Χάρος όχι δεν μετράει,αν έχεις σκοπό να το έχεςι μια ζωή και το νοιάζεσαι,μετράει και παραμετράει.Προτιμώ να αγοράζω τις μισές φορές λόγω τιμής με καλό χαρτί παρά να αγοράζω παρτσαλόχαρτα.
Posted Image

#18 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 posts

Posted 18 December 2007 - 14:03

γιατί το λες αυτό? εγώ κόμιξ και μάνγκα που ειδικά μάνγκα δεν έχουν καλή ποιότητα χαρτιού τα κρατάω στη βιβλιοθήκη μου μία χαρά...Αν τα προσέξεις και δεν τα βάλεις σε μέρη με υγρασία δεν παθαίνουν και τπτ σιγά....

#19 Speedgrapher

Speedgrapher

Hermetic Scholar

• Members
  • 394 posts

Posted 18 December 2007 - 14:06

OK *cracks knuckles*, disambiguation time: είναι αλήθεια ότι όλα τα entertainment-type προϊόντα είναι φτηνότερα στη Γαλλία. Επίσης, σχεδόν τα πάντα είναι στα Γαλλικά (luckily, I can read French:wooi2:). Αν κάτι είναι στα Αγγλικά, συνήθως είναι φτηνότερο, διότι ελάχιστοι Γάλλοι ξέρουν καλά Αγγλικά (δεν κάνω πλάκα: βρήκα στο Fireball στην Place Odeon βιβλία AD&D δεύτερης και πρώτης έκδοσης, out-of-prnit, εξαφανισμένα από το πρόσωπο της Γης, κοψοχρονιά στα Αγγλικά και αρκετά τσουχτερά όσα ήταν στα Γαλλικά. Πολύ απλά, τα Αγγλικά δεν τα παίνρει κανείς διότι κανείς δεν τα διαβάζει!). Έπειτα,η ακρίβεια στη Γαλλία είναι σχετικό πράγμα. Η μόνιμη στέγαση στο Παρίσι, πράγματι σε π#δ@ει,αλλά ρουχισμός, φαγητό κτλ, εκτός αν τα ζητάει ο κ&λος σου, είναι μάλλον φτηνότερα από Ελλάδα. Πάλι από την άλλη όμως, διάφορα είδη πρώτης ανάγκης π.χ. στο σούπερμάρκετ, είναι αδιανόητα ακριβά σε σχέση με εδώ, π.χ. το ελαιόλαδο και τα φρούτα.

Όσο για τα μεγέθη και την ποικιλία καταστημάτων, τσεκάρετε τα ακόλουθα:

Album
Descartes
Arkham

Edit: Όχι τίποτα, για να μην διπλοποστάρω, ίσως να αρχίσετε να σκέφτεστε παραγγελίες από εξωτερικό, όπως το Book Depository (από UK, χωρίς μεταφορικά!!!), το Play
καθώς και τα ευρωπαϊκά Amazon.

Posted Image

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--

http://otakulens.wordpress.com

http://www.easysubjugation.blogspot.com

#20 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 18 December 2007 - 14:07

Ίσως,αλλά η ποιότητα του χαρτιού βοηθάει απίστευτα και προσδίδει κάτι διαφορετικό απο το συνηθισμένο,άλλη η αίσθηση του χαρτιού της φημερίδας ή τον κόμιξ τύπου Astroshininh X-Men(δεν μιλάω για τους τόμους) και άλλο η αίσθηση π.χ. του χαρτιού στο εξώφυλλο του Earthia.Έχει τεραστιότατη διαφορά,αν θέλει και κανείς άλλος ας σχολιάσει.
Posted Image

#21 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 posts

Posted 18 December 2007 - 14:23

οκ είναι θέμα προτίμησης προφανώς, πάντως εγώ προτιμώ να έχω περισσότερα σε χειρότερη ποιότητα χαρτιού παρά λιγότερα σε καλύτερη...
btw σε κομιξάδικο πάντως που έριξα και μία ματιά στις τιμές των αγγλόφωνων είναι περίπου τα ίδια με την Ελλάδα...

#22 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 18 December 2007 - 18:37

OK *cracks knuckles*, disambiguation time: είναι αλήθεια ότι όλα τα entertainment-type προϊόντα είναι φτηνότερα στη Γαλλία. Επίσης, σχεδόν τα πάντα είναι στα Γαλλικά (luckily, I can read French:wooi2:). Αν κάτι είναι στα Αγγλικά, συνήθως είναι φτηνότερο, διότι ελάχιστοι Γάλλοι ξέρουν καλά Αγγλικά (δεν κάνω πλάκα: βρήκα στο Fireball στην Place Odeon βιβλία AD&D δεύτερης και πρώτης έκδοσης, out-of-prnit, εξαφανισμένα από το πρόσωπο της Γης, κοψοχρονιά στα Αγγλικά και αρκετά τσουχτερά όσα ήταν στα Γαλλικά. Πολύ απλά, τα Αγγλικά δεν τα παίνρει κανείς διότι κανείς δεν τα διαβάζει!). Έπειτα,η ακρίβεια στη Γαλλία είναι σχετικό πράγμα. Η μόνιμη στέγαση στο Παρίσι, πράγματι σε π#δ@ει,αλλά ρουχισμός, φαγητό κτλ, εκτός αν τα ζητάει ο κ&λος σου, είναι μάλλον φτηνότερα από Ελλάδα. Πάλι από την άλλη όμως, διάφορα είδη πρώτης ανάγκης π.χ. στο σούπερμάρκετ, είναι αδιανόητα ακριβά σε σχέση με εδώ, π.χ. το ελαιόλαδο και τα φρούτα.

Όσο για τα μεγέθη και την ποικιλία καταστημάτων, τσεκάρετε τα ακόλουθα:

Album
Descartes
Arkham

Edit: Όχι τίποτα, για να μην διπλοποστάρω, ίσως να αρχίσετε να σκέφτεστε παραγγελίες από εξωτερικό, όπως το Book Depository (από UK, χωρίς μεταφορικά!!!), το Play
καθώς και τα ευρωπαϊκά Amazon.

έχεις αγοράσει από εκεί?
είναι αξιόπιστο?

#23 Speedgrapher

Speedgrapher

Hermetic Scholar

• Members
  • 394 posts

Posted 18 December 2007 - 20:31

Από τα Amazon (Γαλλικό και Βρετανικό) και Book Depository ναι, χωρίς πρόβλημα. Για το Play ξέρω ότι το εμπιστεύονται πολύ αρκετοί γνωστοί μου που ασχολούνται με comics.

Posted Image

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--

http://otakulens.wordpress.com

http://www.easysubjugation.blogspot.com

#24 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 18 December 2007 - 23:15

θα κοιτάξω το άμαζον της γαλλίας,
ξέρεις αν το fnac της αθήνας έχει αγορές απο νετ;

#25 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 posts

Posted 18 December 2007 - 23:45

ξέρεις αν το fnac της αθήνας έχει αγορές απο νετ;

nope απ' όσο ξέρω δεν έχει....
βασικά εγώ πήγα και στο bdnet (www.bdnet.com) και ήταν αρκετά καλό και μεγάλο....(αλλά έχει έξοδα μεταφοράς , συμφέρει αν παραγγείλεις καμία 50άρα...:(

#26 eXXentriX

eXXentriX

Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

• Members
  • 849 posts

Posted 19 December 2007 - 00:15

Κάποιες παρατηρήσεις μόνο.....

1)../..Η διαφορά τιμής στα μεταφορικά είναι όχι απλά μεγάλη...αλλά
τεράστια...όσον αφορά τα προς γαλλία απ'τη μιά και τα προς ελλάδα
απ'την άλλη,εν λόγω αναγνώσιμα έντυπα....
Λίγο πιο συγκεκριμένα,μετά απο σχετική συνθήκη που έχει υπογραφεί
το '99...(ελσίνκι νομίζω)....η αγγλία και η γαλλία λογίζονται ως πρωταρχικοί σταθμοί άφιξης για διαφόρων κατηγοριών προϊόντα...(μέσα σε αυτά και τα αναγνώσιμα έντυπα........ως εκ τούτου απαλάσσονται απο σταθμική πρωτογενή φορολόγηση...(κοινώς φόρο)....
Πράγμα το οποίο με τη σειρά του εφαρμόζεται...απο τη στιγμή που αυτοί
(UK,FR) διανέμουν προς 3α κράτη της Ε.Ε....Κόστος..UP.....

2)../..

Δεν είναι μόνο η ποιότητα του χαρτιού αλλά και η ποσότητα εκτύπωσης. Δηλαδή η Anubis θα εκτυπώσει 1000-2000 αντίτυπα το πολύ (πες και 10.000 να είναι)ενώ η Viz (π.χ.) από κάθε τίτλο θα εκτυπώσει τουλάχιστον ένα εκαττομμύριο αντίτυπα μόνο για την Αμερική και βάλε.
Οπότε: ποιότητα χαρτιού, μικρότερη ποσότητα αντίτυπων = μεγαλύτερο κόστος εκτύπωσης άρα και ακριβότερη τιμή.

x2......

3)../..Ακριβά...??...Ναί σαφώς....
αλλά για τον μέσο έλληνα "όλα" είναι ακριβά...
Μήν ξεχνάς ότι δεν μιλάμε για αγαθό πρώτης ανάγκης....

4)../..

και γιατί να έχει καλύτερη ποιότητα χαρτιού, εμένα με ενδιαφέρει να διαβάσω το μάνγκα και όχι να σκουπίσω τον κ*** μου, χαχαχα!!!

Εδώ έχεις ένα δίκιο...σε ορισμένα κράτη..(μεγάλου μεγέθους obv.)..
υπάρχουν περισσότερες απο μία εκδόσεις manga,comics πολλές φορές...
είτε με alternate art covering,είτε με καλύτερη ποιότητα χαρτιού,είτε,είτε,είτε......
Δεν περιμένεις να εφαρμοστεί αυτό όμως απο ελληνική εταιρία στυλ Anubis
όταν έχεις αγοραστικό κοινό 2000 ατόμων και άμα...

Άλλη ώρα περισσότερα...
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#27 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 posts

Posted 19 December 2007 - 01:30

thanx duude never knew that....
τα μόνα που έχω να πώ είναι τα εξής

Η διαφορά τιμής στα μεταφορικά είναι όχι απλά μεγάλη...αλλά
τεράστια...όσον αφορά τα προς γαλλία απ'τη μιά και τα προς ελλάδα
απ'την άλλη,εν λόγω αναγνώσιμα έντυπα....

οπότε αν φέρει το οποιοδήποτε κατάστημα απο αγγλία ή γαλλία σε μαζικές ποσότητες μάνγκα (ως προείπα για πάνω απο 50 πάνε γύρω στα 53 ευρώ απο παραγγελία απο το www.dbnet.com) ισούται με περίπου 1 ευρώ πάνω σχετικά με τις άλλες χώρες.Αλλά εδώ μιλάμε για >5 ευρώ διαφορά.Γιατί να μην εισάγει απο αγγλία και να εισάγει απο αμερική??? Πως το εξηγείς αυτό???

υπάρχουν περισσότερες απο μία εκδόσεις manga,comics πολλές φορές...
είτε με alternate art covering,είτε με καλύτερη ποιότητα χαρτιού,είτε,είτε,είτε......

γιατί να μη βγάλει η άνουβις μόνο με τη φθηνή ποιότητα για να τα προτιμάει ο κοσμάκις???
και τελευταίο: το sin city πως τα κατάφερε η μάμουθ και το έβγαλε πιό φθηνό ...
αν κάποιος το ξέρει ας απαντήσει...
exxentrix thnx for the info

#28 eXXentriX

eXXentriX

Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

• Members
  • 849 posts

Posted 19 December 2007 - 03:16

γιατί να μη βγάλει η άνουβις μόνο με τη φθηνή ποιότητα για να τα προτιμάει ο κοσμάκις???

Dunno 'bout that....
Πιθανώς πολιτική της εταιρίας.....πιθανώς να είναι ασύμφορο οικονομικά_
(αν αναλογιστείς την επεξεργασία που χρειάζεται),πιθανώς για λόγους συγκριτικού πλεονεκτήματος,κλπ......
Δεν μπορώ να σου απαντήσω δυστυχώς.....:nosey:
Πάντως να είσαι σίγουρος πως γενικώς πάλι θα κράζαμε.....
(μή σου πώ μέχρι να επερχόταν εξίσωση τιμών).....

οπότε αν φέρει το οποιοδήποτε κατάστημα απο αγγλία ή γαλλία σε μαζικές ποσότητες μάνγκα (ως προείπα για πάνω απο 50 πάνε γύρω στα 53 ευρώ απο παραγγελία απο το www.dbnet.com) ισούται με περίπου 1 ευρώ πάνω σχετικά με τις άλλες χώρες.Αλλά εδώ μιλάμε για >5 ευρώ διαφορά.Γιατί να μην εισάγει απο αγγλία και να εισάγει απο αμερική??? Πως το εξηγείς αυτό???

Aυτό δεν το πολυκατάλαβα να σου πώ την αλήθεια....:hmmm:....:)
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#29 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 19 December 2007 - 10:05

εγώ πάντως συμφωνώ με την anubis, όπως και να το κανεις ένα μάγκα το κρατάς συλλεκτικό, προερχομενη από το αναγνωστικό κοινό comics προτιμώ την καλή ποιόητα σε ένα μάγκα. Αν ήθελα κακής ποιότητας μάγκα η comics θα αγόραζα blake και περιπέτεια. .

αυτό με τα μεταφορικά να πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα, αλλα αν δω ότι το κόστος ενός μάγκα μαζί με τα μεταφορικά είναι ίδια με αυτή του βιβλιοπωλείου τότε θα προτιμήσω αυτό του βιβλιοπωλείου

#30 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 19 December 2007 - 10:22

Όσον αφορά τα μεταφορικά είναι πανάκριβα. Και είναι σχετικά πιο ακριβό να φέρεις μία μικρή ποσότητα (π.χ. 10 κούτες με Manga) παρά ένα ολόκληρο container. Και αυτό το γνωρίζω επειδή στην εταιρεία φέρνουμε πράγματα από εξωτερικό, και βλέπω τα τιμολόγια... Δηλαδή ένα container που χωράει 200 κούτες μπορεί να στο χρεώσουν 2000 ευρώ, ενώ τις 10 κούτες θα στις χρεώσουν σύμφωνα με τον όγκο και τα κιλά! Δηλαδή για τις 10 κούτες θα πληρώσεις πάνω από 200 ευρώ ! Και αυτά χωρίς ΦΠΑ. (ΣΗΜ. Οι τιμές αυτές είναι παραδείγματα και όχι τιμές κανονικής χρέωσης).

Επίσης με DHL κλπ. είναι πιο φτηνά να σου τα χρεώσουν στο εξωτερικό μαζί με την παραγγελία παρά Ελλάδα. Και δνε μιλάμε για λίγα ευρώ αλλά για διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές. Για να μου παραδώσουν κουτί μικρό 1kg το οποίο το πήρανε από Ιταλία μου το χρεώνανε κάπου 130-150 ευρώ, ενώ στα τιμολόγια της εταιρείας απ'όπου παραγγέλνουμε η αξία της μεταφοράς είναι 40-50 ευρώ το πολύ για το ίδιο κουτί με τα ίδια ακριβώς πράγματα μέσα με την ίδια εταιρεία courier!!!!!!!!!!!!!!!!!!