Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Τιμές μάνγκα στο εξωτερικό


  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#1 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 17 December 2007 - 00:45

Hello again!!! Μόλις γύρισα απο ένα αρκετά μεγάλο ταξιδάκι στο όμορφο Παρίσι όπου εκτός από τη μαγεία της πόλης διαπίστωσα και τα εξής:
1) Παντού πουλάνε κόμιξ και μάνγκα...σε βιβλιοπωλεία, σε δισκάδικα , σε ειδικά καταστήματα... μάλιστα υπάρχει μία οδός που μπορείς να βρείς κοντά 10 κομιξάδικα το ένα κοντά στο άλλο το μικρότερο ίσα με το τιλτ και το μεγαλύτερο διπλάσιο απο το σολάρις.
2)Κυκλοφορούνε τα μάνγκα πολύ πιο γρήγορα απ' ότι στην Ελλάδα πχ. είχαν ήδη κυκλοφορήσει καινούριο fullmetal alchemist, όλα τα ES, όλα τα Godchild , και όλα τα monster.
3) και πιό σημαντικό... οι τιμές ήταν σχεδόν τα μισά απ' ότι στην Ελλάδα. Τα γαλλικά κόμιξ ήταν όλα σε hard cover αλμπουμάκια σε μέγεθος α4 γύρω στο 10ευρο και τα μάνγκα ξεκίναγαν απο 2,5 ευρώ σε προσφορά μέχρι 7-7,5 ευρώ το ακριβότερο... πήρα και το πρώτο άκιρα που έχει μέγεθος α4 και πάχος καταλόγου του ΟΤΕ και έκανε 11 ευρώ, πιό φθηνό δηλαδή απ' ότι πληρώνω στην Ελλάδα ένα κανονικό μάνγκα...
έλεος...δεν ξέρω τι κάνουν τα καταστήματα κόμιξ αλλά θα πρέπει να γίνει κάτι με τις τιμές τους γιατί θα αρχίσω να παραγγέλνω απο γαλλικά κομιξάδικα στο ίντερνετ...πιό πολύ συμφέρει... πραγματικά είδα τις τιμές και εξοργίστικα...δηλαδή οι έλληνες είναι πιο μ**** από τους γάλλους...?
υπογραφή εκτός κανονισμών

#2 LucyBR

LucyBR

    宝塚歌劇団の歌姫

  • Members
  • 1,559 posts

Posted 17 December 2007 - 01:01

:oo::oo::oo::oo:

δεν ηξερα οτι ειναι τοσο χαλια τα πραγματα!!!!!!!!!!! (εδω)
το σκεφτομαι σοβαρα να παω γαλλια το καλοκαιρι μονο και μονο για το ανελεητο manga shopping therapy...........:fromabove::emptyonexg1:

Posted Image

Spoiler: &#33909


#3 boukaw7

boukaw7

    Anime Fan

  • Members
  • 164 posts

Posted 17 December 2007 - 04:20

Καλά ειδικά αυτό με τις τιμές είναι πίκρα μεγάλη εδώ και όχι μόνο στα manga, αλλά και οπουδήποτε αλλού φανταστείτε. Ειδικά στα μουσικά όργανα πχ γίνεται πανικός (άσχετο εντελώς)! Ίσως κάποια στιγμή το πάρουμε απόφαση ότι είμαστε πλέον ευρωπαίοι και σοβαρευτούμε (μουχαχαχαχα)

#4 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 17 December 2007 - 08:54

Υπάρχει μία βασική διαφορά που η Γαλλία έχει φθηνότερα μάνγκα. Τα μάνγκα τους είναι μεταφρασμένα στα γαλλικά, που σημαίνει ότι υπάρχουν εταιρίες στην Γαλλία που ασχολούνται με την μεταφρασή τους. Τα μάνγκα όλα στην Ελλάδα είναι εισαγωγή από την Αμερική. Μόνο τα μεταφορικά είναι αρκετά για να σου αυξήσουν την τιμή, χωρίς να ξεχάσουμε ότι δεν τα παίρνουν και ακριβώς σε χονδρική τιμή τα μάνγκα τα ελληνικά καταστήματα, γιατί δεν κάνουν και τόσο μεγάλες παραγγελίες.

Ακόμα να ξεχνάμε ότι η Γαλλία έχει μεγαλήτερο αγοραστικό κοινό σε σχέση με την Ελλάδα στα μάνγκα όποτε είναι ευκολότερο για αυτούς να τα έχουν φτηνότερα γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι θα αγοραστούν. Το κοίνο ακόμα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλο.
Posted Image

#5 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 17 December 2007 - 11:49

Τα μάνγκα τους είναι μεταφρασμένα στα γαλλικά, που σημαίνει ότι υπάρχουν εταιρίες στην Γαλλία που ασχολούνται με την μεταφρασή τους....Ta μάνγκα όλα στην Ελλάδα είναι εισαγωγή από την Αμερική. Μόνο τα μεταφορικά είναι αρκετά για να σου αυξήσουν την τιμή, χωρίς να ξεχάσουμε ότι δεν τα παίρνουν και ακριβώς σε χονδρική τιμή τα μάνγκα τα ελληνικά καταστήματα, γιατί δεν κάνουν και τόσο μεγάλες παραγγελίες.

Ακόμα να ξεχνάμε ότι η Γαλλία έχει μεγαλήτερο αγοραστικό κοινό σε σχέση με την Ελλάδα στα μάνγκα όποτε είναι ευκολότερο για αυτούς να τα έχουν φτηνότερα γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι θα αγοραστούν. Το κοίνο ακόμα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλο.

Καταλαβαίνω τι λες και είναι αρκετά λογικό αυτό αλλά ακόμα κι έτσι δε νομίζω οτι δικαιολογείται τέτοιο κόστος...για παράδειγμα αν παραγγείλεις απο γαλλία που κοίταξα σε ένα site που πουλάει κόμιξ οι τιμές είναι οι εξής:

GrèceNous étudions encore les meilleures conditions pour un service de livraison rapide

Nb d'articles

Francs

Euros

De 1 à 4

124.63

19

De 5 à 8

150.87

23

De 9 à 12

170.55

26

De 13 à 16

183,67

28

De 17 à 20

203,35

31

De 20 à 25

223,03

34

De 26 à 35

282,06

43

De 36 à 45

314,86

48

De 46 à 50

347,66

53

πράγμα που σημαίνει οτι αν πάρεις 50 κόμιξ θα σου έρθει περίπου ένα ευρώ ακριβότερο δηλαδή αντί για 7 ευρώ να το πάρω 8 , δεν θα με πειράξει ιδιαίτερα. Φυσικά αυτές οι τιμές είναι για ελλάδα-γαλλία δεν ξέρω τι παίζει για αμερική - ελλάδα αλλά δε νομίζω οτι είναι τόσο μεγάλη η τιμή που να δικαιολογείται να πάει ένα μάνγκα στα 12 ευρώ.
Αλλά δες και τις ελληνικές εταιρίες όπως η Άνουβις που βγάζει μάνγκα στα ελληνικά . Ενδεικτικά παραθέτω έναν τίτλο και την τιμή του...
PRINCESS AI ΤΟΜΟΣ 1
ΑΦΙΞΗ
ANUBIS 12.00EUR γιατί να κάνει ίσα με τα εισαγόμενα ο ελληνικός τίτλος που δεν έχει έξοδα μεταφοράς και γιατί να προτιμίσουμε το ελληνικό αφού η πλειοψηφία που τα διαβάζει ξέρει άπταιστα αγγλικά?
Μήπως τα μάνγκα απο την άλλη δεν έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση ακριβώς εξαιτίας της τιμής τους???
υπογραφή εκτός κανονισμών

#6 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 17 December 2007 - 12:30

:oo::oo::oo::oo:

δεν ηξερα οτι ειναι τοσο χαλια τα πραγματα!!!!!!!!!!! (εδω)
το σκεφτομαι σοβαρα να παω γαλλια το καλοκαιρι μονο και μονο για το ανελεητο manga shopping therapy...........:fromabove::emptyonexg1:

Και εγώ μαζί σου τότε!!

Η αλήθεια είναι πως γενικά τα manga στο εξωτερικό είναι κατα γενική ομολογία πολύ φθηνότερα απ'ότι είναι εδώ. --για τους λόγους που ανέφερε Alexiel-- Η ξαδελφή μου είχε πάει πριν μισό χρόνο Παρίσι και μου είχε πει για τις χαμηλές τιμές των περιοδικών γενικά. --το ίδιο ισχύει και στη Γερμανία-- Θα ήθελα πολύ να αγοράζω απο Ελλάδα αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές συγκρινόμενες με έξω!

Posted Image


#7 netel

netel

    Last Episode Bad Guy

  • Members
  • 38 posts

Posted 17 December 2007 - 13:47

παιδες . Εγω εδω και μισο χρονο τωρα εχω μετακομισει στην Αυστραλια .. Τα πραματα εδω ειναι πολυ διαφορετικα σε οσον αφορα τα μανγκα ... Επειδη η Ιαπωνια ειναι αρκετα κοντα μπορω να πω τα κομματια ερχοντε πολυ φτηνα σε σχεση με Αμερικα και Ελλαδα και Γαλλια και απο ολο τον κοσμο :)

2ον Επειδη εδω πεζει πολυ Ασια.... εννοω πως οπου και να πας θα δεις καμια 213123 ασιατες ιδικα μεσα στα πανεπιστιμια... ,αυτο που θα πω μπορειτε ευκολα να το κοιταξετε σε πολλα site στο ιντερνετ, εδω εχουμε βιβλιοθηκες ολοκληρες που μπορεις να πας και να διαβαζεις μανγκα... οπως ειναι τα public librarys ετσι ειναι και αυτα.... και μπορω να πω πως εχω τρελαθει να διαβαζω μανγκα ....
:hahaha::hahaha:
No 1 Greek/Australian Mangaka....

Το πρωτο manga ερχετε πολυ συντομα....:congrats:

#8 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 17 December 2007 - 14:04

Α ξέχασα να πω οτι υπάρχει και στην Γαλλία το μάνγκα καφε που πίνεις καφέ και έχει βιβλιοθήκες με μάνγκα για να διαβάσεις....sweet....
υπογραφή εκτός κανονισμών

#9 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 17 December 2007 - 15:09

Ένα πράγμα μόνο steliospal: τα manga είναι μόνο στα γαλλικά ή έχει και την ίδια ποσότητα στα αγγλικά;

#10 Yu~Kun

Yu~Kun

    P.S.O.F.A{Bug Eater}

  • Members
  • 158 posts

Posted 17 December 2007 - 18:34

Kαι δυστυχως θα επαναλαβω....



Αλλο Ευρωπη ,αλλο Ελλαδα.......:(:(:(

Posted Image


#11 pershs

pershs

    ΚΑΡΙΟΛΗΣ

  • Members
  • 206 posts

Posted 17 December 2007 - 19:15

Απλά να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι η διαφορά τιμής στα μεατφορικά για γαλία και την ελλαδάρα απο αμερική είνια γύρο στα 50 λεπτά το container ένα container πιστέψτεμε χωράει ΠΑΡΑ πολά manga από εκεί και πέρα έχουμε και το θέμα της φορολογίας στην κολο χώρα που ζούμε και ότι αν τα κομικάδικα πουλάγανε στις ίδιεσ τιμές με εξωτερικό οι άνθρωποι θα έπρεπε να βγούν στο κλαρί για να ζήσουν (τι ενοώ με αυτό ότι ο γάλος πουλάει 7 euro to manga αλλά αγοράζει και πολύ ποιο φτηνά το γάλα το ψωμί κτπλ και σίγοθρα η γαλία δεν είναι η δεύτερη χώρα σητν ευρόπη με τους χειρότερους μισθούς ούτε η ακριβότερη χώρα στην ευρώπη)
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#12 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 18 December 2007 - 01:22

(τι ενοώ με αυτό ότι ο γάλος πουλάει 7 euro to manga αλλά αγοράζει και πολύ ποιο φτηνά το γάλα το ψωμί κτπλ και σίγοθρα η γαλία δεν είναι η δεύτερη χώρα σητν ευρόπη με τους χειρότερους μισθούς ούτε η ακριβότερη χώρα στην ευρώπη)

για τι πράγμα μιλάς??? η γαλλία είναι πιό ακριβή απο την Ελλάδα...ειδικά τα νοίκια που είναι είδος πρώτης ανάγκης και γι αυτό και οι μισθοί είναι αυξημένοι σε σχέση με Ελλάδα...
Για την γκαρσονιέρα που θα πληρώσεις στην Ελλάδα 300-350 στην Γαλλία θα την πληρώσεις διπλάσια τιμή...
επαναλαμβάνω οτί ακόμα και αν είναι ρίσκο πιστεύω οτί τα μάνγκα και γενικά τα κόμιξ θα πούλαγαν περισσότερο αν ήταν πιό φθηνά (by the way άκουσα οτι το καινούριο πολυκατάστημα στο Σύνταγμα -δεν θυμάμαι όνομα-έχει πολύ καλύτερες τιμές) και οι ελληνικές εταιρίες τύπου άνουβις είναι απαράδεκτα ακριβές δεδομένου οτι δεν παίζουν έξοδα μεταφοράς...
darkchilde βρήκα μάνγκα ΜΟΝΟ στα γαλλικά...
υπογραφή εκτός κανονισμών

#13 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 18 December 2007 - 09:05

Για την Anubis το ότι έχει ακριβότερα τα μάνγκα της για μένα είναι φυσιολογικό, γιατί άμα δείτε την ποιότητα χαρτιού είναι ανώτερη .

Βέβεια θα ήταν αποδεκτή η διαφορά 1 - 2 ευρώ, αλλά τόσο και εμένα μου κακοφαίνεται.

Από ότι έμαθα για το Public (το νέο κατάστημα που άνοιξε στο Σύνταγμα) είναι αρκετά ακριβό από έναν φίλο μου. Θα πάω μέσα στην εβδομάδα να το επισκεπτώ.
Posted Image

#14 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 18 December 2007 - 12:56

Για την Anubis το ότι έχει ακριβότερα τα μάνγκα της για μένα είναι φυσιολογικό, γιατί άμα δείτε την ποιότητα χαρτιού είναι ανώτερη .

και γιατί να έχει καλύτερη ποιότητα χαρτιού, εμένα με ενδιαφέρει να διαβάσω το μάνγκα και όχι να σκουπίσω τον κ*** μου, χαχαχα!!!
Ναι το public έλεγα και εμένα φίλος μου , μου το είπε, μου είπε οτί βρήκε κόμιξ με διαφορά 4-5 ευρώ (όχι μάνγκα) και συγκεκριμένα για το priest το βρήκε ένα 10ευρο.... αλλά θα πάω να το τσεκάρω κι εγώ
υπογραφή εκτός κανονισμών

#15 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 18 December 2007 - 13:17

Δεν είναι μόνο η ποιότητα του χαρτιού αλλά και η ποσότητα εκτύπωσης. Δηλαδή η Anubis θα εκτυπώσει 1000-2000 αντίτυπα το πολύ (πες και 10.000 να είναι)ενώ η Viz (π.χ.) από κάθε τίτλο θα εκτυπώσει τουλάχιστον ένα εκαττομμύριο αντίτυπα μόνο για την Αμερική και βάλε.
Οπότε: ποιότητα χαρτιού, μικρότερη ποσότητα αντίτυπων = μεγαλύτερο κόστος εκτύπωσης άρα και ακριβότερη τιμή.