Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

X TV

Fall 2001 Madhouse action super powers drama magic romance CLAMP

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 posts

Posted 08 December 2007 - 17:30

X (エックス[Ekkusu])

230px-Ekkusu_logo.jpg

Genre: Action, Romance, Supernatural
Σκηνοθεσία: Yoshiaki Kawajiri
Studio: MadHouse
Επεισόδια: 24 (3/10/2001 – 27/03/2002)

Το X είναι βασισμένο στην ανολοκλήρωτη δουλειά των CLAMP X. Στις 3 Οκτωβρίου 2001, ανακοινώθηκε η μεταφορά του manga σε anime. Στις 25 Αυγούστου 2001 κυκλοφόρησε το εισαγωγικό επεισόδιο X: An Omen (エックス - 前兆, Ekkusu – Yochō) και στις 3 Οκτωβρίου του ίδιου έτους ξεκίνησε η προβολή της σειράς στο τηλεοπτικό δίκτυο WOWOW. Η σκηνοθεσία είναι του Yoshiaki Kawajiri (Ninja Scroll, Vampire Hunter D: Bloodlust) και η μουσική επένδυση της σειράς είναι του Naoki Satō.

 

“The future hasn’t still been determined…”

 

ten.jpg

Σύνοψη:
Το έτος είναι 1999. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει εν αγνοία της ανθρωπότητας, ενώ άτομα με ξεχωριστές υπερφυσικές ικανότητες μαζεύονται στο Τόκυο και σχηματίζουν τις δύο ομάδες των οποίων η μάχη θα καθορίσει τη μοίρα του πλανήτη: οι Dragons of Heaven (天の龍, Ten no Ryū) και οι Dragons of Earth (地の龍, Chi no Ryū). Ο Kamui Shirō, είναι ένας νέος άνθρωπος που επιστρέφει στην πόλη της τελικής μάχης μετά από απουσία 6 χρόνων, για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας του και να προστατέψει τα αγαπημένα του άτομα. Εκεί ανακαλύπτει το βάρος της μοίρας του: είναι αυτός που θα οδηγήσει μία από τις δύο ομάδες για χάρη της σωτηρίας ή της καταστροφής της ανθρωπότητας

chi.jpg

Σχολιασμός:
Σίγουρα μία από τις πιο γνωστές δουλειές των CLAMP, μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη για να προβληματίσει, να συγκινήσει και να καθηλώσει τον θεατή, με τη δυνατή πλοκή της και την υπέροχη μουσική της. Στα 24 επεισόδια εκτυλίσσεται ομαλά ολόκληρη η ιστορία των ανθρώπων που κινούμενοι από τα γρανάζια της μοίρας κλήθηκαν να προστατέψουν ή να φέρουν μια επανάσταση. Μέσα σε αυτούς και ο Kamui. Το μέλλον του κόσμου είναι στα χέρια του αλλά εκείνος φοβάται, δειλιάζει. Ποια είναι η πραγματική του επιθυμία;

 

-To be a Dragon of Heaven and wish for the present. Or be a Dragon of Earth and wish for a revolution… Kamui, you will choose the future.

 

 

-I just want Kotori and Fūma to be happy…”
 

Οι Ten no Ryū είναι οι Εφτά Σφραγίδες (Seven Seals). Αποστολή τους είναι να προστατέψουν τα 7 kekkai (ασπίδες) του Τόκυο, γιατί αν χαθεί αυτή η πόλη, η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί στην καταστροφή: στην Αποκάλυψη. Οι Chi no Ryū είναι οι Εφτά Άγγελοι (Seven Angels), οι αγγελιαφόροι της καταστροφής που θα οδηγήσει στην αναγέννηση του πλανήτη Γη. Γιατί για να αναγεννηθεί η Γη, πρέπει να χαθεί η μεγαλύτερή της μάστιγα: η ανθρωπότητα. Αυτές οι δύο ομάδες, διεκδικούν τον Kamui για να τους οδηγήσει και να βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων της. Όμως, μόνο μία ομάδα μπορεί να τον έχει…

 

 

 

“Two Divine Swords… Two futures… I am your twin star.”

 

Η μεγαλύτερη τραγικότητα βρίσκεται στο σκληρό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον Kamui. Ο καλύτερός του φίλος, ο Fūma, είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του στην ομάδα που δεν θα επιλέξει. Και χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό, οι δύο φίλοι γίνονται θανάσιμοι εχθροί. Από τη στιγμή που αποκαλύπτεται αυτή η τραγική ειρωνεία, πρώτα στον θεατή και μετά στον Kamui, όλα αλλάζουν. Το ψυχολογικό φορτίο γίνεται μεγάλο και η αγωνία βρίσκεται συνεχώς στα ύψη. Ένα μεγάλο «γιατί» σχηματίζεται, που ίσως να μην απαντηθεί…
Παράλληλα, παρακολουθούμε και τις ιστορίες, τα διλλήματα και τις επιθυμίες των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην Αποκάλυψη. Απαγορευμένοι έρωτες, όρκοι ζωής, αγάπη, μίσος και πάθος βρίσκονται στο χειρότερο περιβάλλον που θα μπορούσαν. Όταν όλα γύρω τους καταρρέουν, πώς μπορούν να αγαπήσουν, να σκεφτούν καθαρά και να διαλέξουν; Χαμένοι σε έναν αέναο αγώνα για τα ιδανικά, πού να βρουν χώρο για την ίδια τους τη ζωή;
Αυτά είναι τα θέματα που πραγματεύεται το X. Αρκετά για να προβληματίσουν και να καθηλώσουν σε ένα πολύ καλό anime.
 

 

“The toughest thing is not to be able to protect the person you care for… I wanted to change destiny, but I couldn’t change anything. Not one thing…”

 

kamui.jpg

Σχέδιο:
Το anime διατηρεί το σχέδιο του manga, το οποίο δημογραφικά χαρακτηρίζεται Shōjo, μάλλον λόγω του ρομαντικού στοιχείου που διαθέτει. Γι’ αυτό το λόγο διακρίνουμε όλα τα χαρακτηριστικά σχεδίου σειράς που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Μεγάλα μάτια, bishōnen χαρακτήρες και αρκετά ρομαντικά σκηνικά. Εν τούτοις έχουμε και πολύ έντονο το στοιχείο της μάχης, φυσικά. Η γραφική βία υπάρχει, χωρίς όμως να ενοχλεί ιδιαίτερα αφού δεν φτάνει τα ακραία επίπεδα σειρών όπως Claymore, Berserk και σίγουρα είναι πολύ πιο ανεκτή (έως ανεπαίσθητη) συγκρινόμενη με την κινηματογραφική προσαρμογή του X που είχε προηγηθεί της σειράς.
Τα σκηνικά είναι καλοδουλεμένα. Τα μέρη του Τόκυο που απεικονίζονται είναι πιστά στην πραγματικότητα και άμεσα αναγνωρίσιμα από αυτούς που τα έχουν δει. Τα διάφορα τοπία που έχουν καταστραφεί δίνουν την αίσθηση της απόγνωσης, ενώ τα ειρηνικά καθημερινά σκηνικά χαλαρώνουν τον θεατή. Τα ειδικά εφέ είναι πολύ όμορφα και αποπνέουν όλη την δύναμη των χαρακτήρων. Τέλος, οι χαρακτήρες είναι εκφραστικότατοι και η κίνηση ομαλή.

yume.jpg

Ήχος / Μουσική επένδυση:
Από τα δυνατά σημεία της σειράς είναι η μουσική επένδυση. Καταπληκτικά κομμάτια με τα έγχορδα να κυριαρχούν και να δένουν αψεγάδιαστα με όλα τα σκηνικά και τις περιστάσεις. Φυσικά και οι ηλεκτρονικοί ήχοι ακούγονται ανά διαστήματα, αλλά όχι μόνο δεν ενοχλούν αλλά προσθέτουν στην ηχητική εμπειρία.
Οι seiyū ως συνήθως είναι επιλεγμένοι σωστά και αποδίδουν πολύ ωραία τους χαρακτήρες που έχουν αναλάβει να ενσαρκώσουν ηχητικά.
Το τραγούδι των τίτλων αρχής είναι το exDream από Myuji και το τραγούδι τίτλων τέλους έιναι το Secret Sorrow.
Το soundtrack, του οποίου το καλύτερο και πιο γνωστό κομμάτι είναι το Sadame, έχει κυκλοφορήσει σε δύο cd:


X-TV Original Soundtrack 1 & 2
xtv1.jpgxtv2.jpg


Συνοψίζοντας:
Αξιόλογη και ενδιαφέρουσα σειρά με δράση και συναίσθημα που με «ανάγκασε» να την δω ολόκληρη σε δύο μέρες (ευτυχώς που είχαμε κατάληψη). Την προτείνω άφοβα σε κάθε μυημένο ή αμύητο στα anime γιατί, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται περί εμπειρίας, όχι απλά άλλης μιας σειράς.

Review by rtpresizeze0.jpg


Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#2 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 08 December 2007 - 22:52

Πράγματι, αρκετά καλή μεταφορά --αν και είμαι manga lover--, με απίστευτα καταπληκτική μουσική και ικανοποιητικό τέλος! thumbs up!

Posted Image


#3 Lumiaen

Lumiaen

    Starting...

  • Members
  • 29 posts

Posted 13 December 2007 - 20:29

Όποιος δεν το έχει δει δεν ξέρει τι χάνει. Αλλά και όποιος το έχει δει ξέρει.
Πολύ καλή σειρά που κουράζει λίγο από τη μέση και μετα αλλά σίγουρα αξίζει
τον κόπο.

#4 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 posts

Posted 13 December 2007 - 21:41

Ίσα ίσα, από τη μέση και κάτω στρώνει (όχι ότι από τη μέση και πριν δεν είναι πολύ καλή) όπου τα πράγματα αρχίζουν και κινούνται!
Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#5 nasia27

nasia27

    Anime Freak

  • Members
  • 273 posts

Posted 13 December 2007 - 21:41

τέλεια σειρά. υπέροχο σχέδιο, αρκετά καλό σενάριο και αξίζει σίγουρα! το τέλος δεν με ενθουσίασε αλλά ήταν κάπως ανατρεπτικό άλλο ένα καλό στοιχείο!

#6 SSJGojeta

SSJGojeta

    Anime Fan

  • Members
  • 145 posts

Posted 16 December 2007 - 04:37

Ένα anime που πρέπει να δουν όλοι. Από τα λίγα anime που δεν επικεντρώνετε σε κανα δύο χαρακτήρες, αλλά αναπτύσει εις βάθος όλους τους χαρακτήρες έναν έναν. Καταπληκτική εμπειρία, όποιος δεν το έχει δει, καλά θα κάνει να το δει, όποιος το έχει δει... Ε δεν πειράζει μια επανάληψη βρε παιδιά :P . Πολύ ωραίο review. Keep up the good work.
I am a proud "human" obsessed with anime and manga. And i am proud with that obsession:wis:

#7 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 16 December 2007 - 11:26

Ένα anime που πρέπει να δουν όλοι. Από τα λίγα anime που δεν επικεντρώνετε σε κανα δύο χαρακτήρες, αλλά αναπτύσει εις βάθος όλους τους χαρακτήρες έναν έναν. Καταπληκτική εμπειρία, όποιος δεν το έχει δει, καλά θα κάνει να το δει, όποιος το έχει δει... Ε δεν πειράζει μια επανάληψη βρε παιδιά :P.

Νταξ ρε παιδία είνια γνωστό οτι οι Clamp εχουν σκληροπυρηνικούς fans αλλα λίγο ψυχραιμία:emptyonexg1:
Εμένα απο την αλλη δε μου άρεσε καθόλου που το X ασχολέιτε με τόσους χαρακτήρες. Δε θα εναπτυχθώ τώρα επι του θέματος τώρα μίας και εχω ήδη γράψει γι' αυτο στο thread για το X.
Αλλα σε καμία περίπτωση το X δεν είναι γενικής αποδοχης anime και προσωπικά δε θα το ξανάβλεπα με τη καμία και ας έχουν περάσει 2-3 χρόνια απο τότε που το είδα:nosey:.
Posted Image


#8 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 23 December 2007 - 03:45

Καλή σειρά αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Αν και η ιστορία ήταν πολλά υποσχόμενη, δεν ξέρω... περίμενα περισσότερα. Πάντως αξίζει να της ρίξετε ένα βλέφαρο !

E5VV38U.jpg


#9 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 posts

Posted 02 January 2008 - 23:32

Μόλις το τελείωσα.. βασικά δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Δεν είχα πρόβλημα που αναλύει όλους τους χαρακτήρες, μια χαρά ήταν αλλά όμως ομολογώ πως περίμενα καλύτερες μάχες ` πιο δυναμικές ,πράγμα που δεν είχε Αυτό όμως που πραγματικά με ενόχλησε ήταν οι συνεχόμενες επαναλήψεις προηγούμενων σκηνών που το έκαναν κάπως κουραστικό. Σαν ιστορία όμως πολύ καλή :)
Posted Image


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:



Also tagged with one or more of these keywords: Fall 2001, Madhouse, action, super powers, drama, magic, romance, CLAMP