Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole


 • Please log in to reply
93173 replies to this topic

#93166 GhostPrince

GhostPrince

  夢遊病者

 • Members
 • 2.142 Δημοσιεύσεις:
 • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2022 - 00:48

Ακομα ασχολείστε με το κορονα εκει στην Ελλάδα; Λονδινο ουτε ενας περιορισμος...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 02 Αύγουστος 2022 - 00:49

フカフカ

#93167 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

  Anime Fan

 • Members
 • 301 Δημοσιεύσεις:
 • Location札幌

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2022 - 13:59

Αναγκάζομαι να ασχολούμαι, όσο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο,

και όσο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι σε αναστολή εργασίας.

 

Στην Ιαπωνία, το μόνο, ας πούμε μέτρο, είναι ότι παρακαλούνται οι πολίτες να φορούν μάσκα στα ΜΜΜ. Ούτε πρόστιμα ούτε κάποια ποινή αν δε φοράς.


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#93168 Kamui

Kamui

  Degenerate aristocrat

 • Members
 • 615 Δημοσιεύσεις:
 • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2022 - 14:59

Ακομα ασχολείστε με το κορονα εκει στην Ελλάδα; Λονδινο ουτε ενας περιορισμος...

Ευτυχώς ούτε εδώ ασχολούμαστε οι "φυσιολογικοί" άνθρωποι, το ότι τα κανάλια δείχνουν ως δήθεν περαστικούς πληρωμένους κομπάρσους να κάνουν τους παρανοϊκούς μασκοφόρους εκδικητές για να τρομοκρατούν τον κόσμο και να παρουσιάζουν ως πραγματικότητα την επίπλαστη φούσκα τους είναι άλλη ιστορία. Ευτυχώς ζούμε σε μια νεοφιλελεύθερη δικτατορία. Αν είχαμε σύριζα θα ήμασταν στα λαγούμια non-stop δυόμισι χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα και τις οδηγίες των "αριστερών" επιστημόνων που τον συμβουλεύουν (γκουχ Γεροτζιάφας), επιβεβαιωμένα χρηματοδοτούμενων ευθέως από την υπερκαπιταλιστική βιομηχανία που λέγεται Pfizer.

 

Αναγκάζομαι να ασχολούμαι, όσο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο,

και όσο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι σε αναστολή εργασίας.

 

Στην Ιαπωνία, το μόνο, ας πούμε μέτρο, είναι ότι παρακαλούνται οι πολίτες να φορούν μάσκα στα ΜΜΜ. Ούτε πρόστιμα ούτε κάποια ποινή αν δε φοράς.

Αυτό για το πρόστιμο είσαι σίγουρος ότι ισχύει ακόμα; Νομίζω ότι έχει καταργηθεί από τον Απρίλιο και αμφιβάλλω αν το έχει πληρώσει και πολύς κόσμος. Είναι και το πιο τρωτό από όλα τα "μέτρα" από νομικής άποψης. Μπορεί το ΣτΕ να το έκρινε "συνταγματικά ανεκτό" lol αλλά οι μαζικές ατομικές προσφυγές που έκαναν οι πολίτες φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα. Αυτό πάλι που κάποιοι αριστεροί και συνταγματολόγοι εξοργίστηκαν με το πρόστιμο αλλά ο βίαιος εγκλεισμός, η μπατσοκρατία, η υποχρεωτική μασκοφορία ακόμα και στα νήπια, ο έλεγχος κοινωνικών φρονιμάτων σε πανεπιστήμια, χώρους εργασίας και ψυχαγωγίας και η αναστολή πολύτιμου υγειονομικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας δεν τους χάλαγε τόσο καιρό, ήταν κλάιν.

 

Μιας και αναφέρεις όμως την Ιαπωνία, είναι λίγο άτοπο να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα γιατί μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική σχέση κράτους-πολίτη ως προς το θέμα της πειθαρχίας. Απ' όσο αντιλαμβάνομαι στις περισσότερες ασιατικές χώρες τέτοιου τύπου η κοινωνική πειθαρχία είναι τόσο ενταγμένη στις συνήθειες των πολιτών που η βίαιη επιβολή της είναι συνήθως αχρείαστη. Απ' όσο είχα ακούσει τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ιαπωνία εκτινάχθηκαν αμέσως μόλις τους δόθηκε η δυνατότητα και ότι η πειθαρχία τους ως προς τις υγειονομικές υποδείξεις του κράτους ήταν αυτονόητη, εξ ου και η μάσκα που χρησιμοποιούσαν ούτως οι άλλως πολλοί. Στο δυτικό πολιτισμό -πόσο μάλλον στην Ελλάδα- έχουμε άλλη νοοτροπία και η απαξίωση στους θεσμούς εξουσίας είναι μέρος του ιστορικού μας dna, επομένως η "πανδημία" δεν θα μπορούσε παρά να επιφέρει μια τεράστια πληγή στον ίδιο μας τον πολιτισμό και στις αξίες μας ως πολίτες.

 

In other news, αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο είναι ότι παρ' όλα όσα ανέφερα προηγουμένως, μου φαίνεται πως έχουμε συνηθίσει να είμαστε εξαιρετικά πειθαρχημένοι απέναντι σε κάθε έκφανση της μπατσοκρατίας και οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες και πάντα συμβολικές. Προχτές πήγα να παρακολουθήσω κάτι προβολές μιας μυστικής κινηματογραφικής σέκτας στην ταράτσα ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, μέσα σε ένα άκρως δυστοπικό industrial τοπίο στη μέση του πουθενά. Μέσα σε περίπου δύο ώρες ήρθαν δύο αστείοι μπάτσοι με φακούς και μας έδιωξαν γιατί "σύμφωνα με καταγγελίες ντόπιων νόμιζαν πως ήμασταν ληστές"! Ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός και πως έπρεπε να πάρουμε άδεια ( από ποιον; κάποια επιτροπή που συντηρεί ερείπια; ) , οπότε μέσα σε συνοπτικές διαδικασίες δύο άτομα κατάφεραν να διώξουν περίπου πενήντα από έναν χώρο όπου απλώς παρακολουθούσαν ένα αυτοοργανωμένο πολιτιστικό γεγονός, που εφόσον δεν χρηματοδοτούταν από καπιταλιστικά ιδρύματα, κρίθηκε παράνομο, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική αντίσταση. Η εμπειρία είχε πλάκα πάντως, ήταν η ολοκλήρωση της δυστοπίας υπό μία έννοια, έτσι για να μην ξεχνάμε και μέσα σε ποιο καθεστώς προσπαθούμε να στήσουμε τις ετεροτοπίες μας.
 


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 02 Αύγουστος 2022 - 15:00

O6rrvsU.jpg


#93169 Angel.tze

Angel.tze

  Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

 • Members
 • 309 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2022 - 16:45

 

 

Προχτές πήγα να παρακολουθήσω κάτι προβολές μιας μυστικής κινηματογραφικής σέκτας στην ταράτσα ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, μέσα σε ένα άκρως δυστοπικό industrial τοπίο στη μέση του πουθενά.

:lovulovu:  :lovulovu:

 

Ομολογώ ότι ακούγεται και γαμώ τις φάσεις πάντως.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#93170 ge0__

ge0__

  Starting...

 • Members
 • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Αύγουστος 2022 - 07:28

Γιατρός δεν είμαι να πω αν το εμβόλιο κάνει καλό ή κάνει κακό, είναι χρήσιμο ή είναι άχρηστο

Θα πω τι έζησα στην Ιαπωνία. Ή μάλλον τι ΔΕΝ έζησα:

 

Δεν έζησα λοκντάουν.

Δεν έζησα υποχρεωτικότητα μάσκας δια προστίμου.

Δεν έζησα χλευασμό και γκετοποίηση των ανεμβολίαστων.

Δεν έζησα δωροδοκίες και προνόμια υπέρ των εμβολιασμών.

Δεν έζησα απειλές και πρόστιμα υπέρ των εμβολιασμών.

Δεν είδα ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή.

Δεν είδα ανεμβολίαστα γερόντια να απελπίζονται για το πώς θα πληρώσουν το μηναίο χαράτσι από την πενιχρή τους σύνταξη.

Δεν έστειλα SMS για να πάω στη δουλειά μου, για να ψωνίσω ή γενικά για να μετακινηθώ.

Δεν έκανα τεστ για να μάθω αν είμαι άρρωστος, ενώ δεν έχω κάποιο σύμπτωμα.

Δεν έζησα πλύση εγκεφάλου από το συγγενικό, το φιλικό ή το εργασιακό περιβάλλον έτσι ώστε να εμβολιαστώ.

 

Στην Ιαπωνία το διαφημιστικό του εμβολιασμού έρχεται μαζί με τη λίστα των παρενεργειών.

Τονίζεται ότι υπάρχουν παρενέργειες και παρακαλείται ο κάθε πολίτης να υπολογίσει το τι θεωρεί καλό για την υγεία του και να συμβουλευτεί γιατρό πριν τον εμβολιασμό.

 

Γιατί στην Ιαπωνία έγιναν τα πράγματα έτσι, αλλά διαφορετικά στην Ελλάδα ή άλλες χώρες;

Γιατί στην Ιαπωνία θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα έγιναν σεβαστά, ενώ σε άλλες χώρες καταπατήθηκαν;

 

Η αντίδρασή μου είναι γιατί επιβλήθηκε υγειονομική δικτατορία.

Πολλά κράτη εκμεταλλεύτηκαν μια πανδημία* (*δεν θα αναλύσω εδώ αν ήταν όντως πανδημία ή όχι, δεν με ενδιαφέρει)

και έστησαν μια μεγάλη επιχείρηση εξόντωσης όσων απλά ήθελαν να έχουν λόγο στο τι θα βάζουν στο σώμα τους.

Τόσο φθόνο, τόσο μίσος προς τους ανεμβολίαστους δεν έχω ξαναδεί. Ειλικρινά ντράπηκα ως Έλληνας με αυτά που έμαθα ότι έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα.

 

Ζεις στην Ιαπωνία τόσο καιρό και αναρωτιέσαι γιατί δεν τα έζησες όλα αυτά; Με τη νοοτροπία που έχει ο γκασμάς ο Έλληνας αν δεν υπήρχε υποχρεωτικότητα ούτε ένα 20% δεν θα είχαν εμβολιαστεί... Στην Ιαπωνία απλά δεν χρειάζεται η υποχρεωτικότητα - εκεί οι (περισσότεροι) άνθρωποι ξέρουν τι πρπ να κάνουν...


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ge0__: 03 Αύγουστος 2022 - 07:28


#93171 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

  Anime Fan

 • Members
 • 301 Δημοσιεύσεις:
 • Location札幌

Καταχωρήθηκε 03 Αύγουστος 2022 - 12:24

Έχεις συνειδητοποιείσει ότι το να αναγκάζεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι κατάφορη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, άσε τον κάθε άνθρωπο να το αποφασίσει για τον εαυτό του, όπως πολύ σωστά κάνουν στην Ιαπωνία.

 

UPDATE:

https://www.japantimes.co.jp/news/2022/08/02/national/science-health/omi-coronavirus-disease-downgrade/

Η Ιαπωνία σκέφτεται να υποβαθμίσει τον κίνδυνο του COVID στην κατηγορία ανάλογη της εποχικής γρίπης.

Με μόνο 464 σοβαρές περιπτώσεις σε 139.668 κρούσματα, δεν το λες και φονική πανδημία.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ATANASHIOSU: 06 Αύγουστος 2022 - 03:45

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#93172 Akihito

Akihito

  Anime Fan

 • Members
 • 160 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε Χθες, 22:38

Ο Αύγουστος είναι τοοοοοοοοσο νεκρός μήνας, όταν δουλεύεις... Ευτυχώς κλείσαμε για θερινές διακοπές και το επόμενο μισό θα έχω άδεια, γιατί δεν την πάλευα στο γραφείο που ήμασταν 2 άτομα και με τους πελάτες να ρωτάνε κάθε λίγο και λιγάκι "γιατί έχει άδεια αυτός; και την προηγούμενη εβδομάδα είχε" :borednn9: 

 

Εν τω μεταξύ έχει λίγες μέρες που σκέφτομαι πόσο γαμάτο θα ήταν να ανοίξω το δικό μου γραφείο κάποια στιγμή (αν και δεν έχω ιδέα τι υπηρεσίες θα μπορούσα να προσφέρω). Έχω παρατηρήσει ότι τελικά το επιχειρείν είναι να το 'χεις μέσα σου και έχω δει αρκετούς ανθρώπους να τα καταφέρνουν εν τέλει, κόντρα στη γενικότερη μιζέρια που επικρατεί. Αν ξέρεις λίγο-λίγο τι σου γίνεται, στη χειρότερη θα βγάζεις 500-600 ευρώ κέρδος το μήνα, που ούτως ή άλλως είναι ο βασικός μισθός. Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί που είναι βάρκα γυαλό και καταλήγουν χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό. Δεν ξέρω, διάφορες σκόρπιες σκέψεις.#93173 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

  Anime Fan

 • Members
 • 301 Δημοσιεύσεις:
 • Location札幌

Καταχωρήθηκε Σήμερα, 07:52

Αν ήμουν στην Ελλάδα, θα ήθελα να γινόμουν επίσημος εισαγωγέας του puccho.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kPGeCcxzsmw


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ATANASHIOSU: Σήμερα, 07:52

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#93174 GhostPrince

GhostPrince

  夢遊病者

 • Members
 • 2.142 Δημοσιεύσεις:
 • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε Σήμερα, 10:15

Αυτο ακούστηκε τοοοοοοσο λάθος στα ελληνικα χαχαχχαχα (έκλαψα)
フカフカ