Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94066 replies to this topic

#92761 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 18 December 2021 - 14:11

ποια πιστευτε ειναι η καλυτερη διαχειριση της πανδημιας?

αυξηση προσωπικου και μεθ.

παραπανω ελεγχοι

lock?

εγω μια φορα εχω κουραστει να ακουω για λοκνταουν και μετρα απο την ομικρον. εδω καλα καλα δεν ξερουμε αν οντως προκαλει βαρια νοσηση ή αν τα εμβολια δεν την πιανουν καθολου και ηδη μιλανε για λοκ στην βρετανια και στην ολλανδια.

δεν νομιζω πως το λοκνταουν ειναι η λυση.

wdasa.png

#92762 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 18 December 2021 - 16:19

Το ολικό λοκνταουν ποτέ δεν ηταν η λυση, η καταληξη της ανικανότητας να διαχειριστείς τον λαο σου ηταν, ευτυχως δεν καταλήγουν σ'αυτες τις λυσεις ολοι και παντου τελικα. Χαίρεσαι να βλεπεις και τις εξαιρέσεις μέσα σολο το παιχνίδι ..
フカフカ

#92763 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 18 December 2021 - 23:32

7 χρόνια σχέσης εφαγαν γκολ................................................................................................

wdasa.png

#92764 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 19 December 2021 - 03:31

ποια πιστευτε ειναι η καλυτερη διαχειριση της πανδημιας?

αυξηση προσωπικου και μεθ.

παραπανω ελεγχοι

lock?

εγω μια φορα εχω κουραστει να ακουω για λοκνταουν και μετρα απο την ομικρον. εδω καλα καλα δεν ξερουμε αν οντως προκαλει βαρια νοσηση ή αν τα εμβολια δεν την πιανουν καθολου και ηδη μιλανε για λοκ στην βρετανια και στην ολλανδια.

δεν νομιζω πως το λοκνταουν ειναι η λυση.

Μοντέλο Ιαπωνίας.

1. Λήψη στοιχειωδών μετρών, χωρίς να περιορίζονται οι ανθρώπινες ελευθερίες

(όχι στα λοκντάουν, στα SMS, στην επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης/εμβολιασμού για είσοδο σε μαγαζιά).

2. Προαιρετικός εμβολιασμός αποκλειστικά και μόνο για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν.

3. Απαγόρευση διακρίσεων στο θέμα του εμβολιασμού.

4. Κλείσιμο συνόρων ή περιορισμό εισόδου ξένων στους απολύτως αναγκαίους.

5. Τονισμός ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδόσουν και να κολλήσουν, άρα προσοχή από όλους.

6. Εμβολιασμός χωρίς προνόμια (για όσους εμβολιάστηκαν) ή ποινές (για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν).

7. Ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

8. Καταγραφή των παρενεργειών από τα εμβόλια και αποζημείωση σε όσους είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι η Ιαπωνία τα πηγαίνει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της κατάστασης και ελπίζω και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#92765 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 19 December 2021 - 16:03

Μοντέλο Ιαπωνίας.

1. Λήψη στοιχειωδών μετρών, χωρίς να περιορίζονται οι ανθρώπινες ελευθερίες

(όχι στα λοκντάουν, στα SMS, στην επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης/εμβολιασμού για είσοδο σε μαγαζιά).

2. Προαιρετικός εμβολιασμός αποκλειστικά και μόνο για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν.

3. Απαγόρευση διακρίσεων στο θέμα του εμβολιασμού.

4. Κλείσιμο συνόρων ή περιορισμό εισόδου ξένων στους απολύτως αναγκαίους.

5. Τονισμός ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδόσουν και να κολλήσουν, άρα προσοχή από όλους.

6. Εμβολιασμός χωρίς προνόμια (για όσους εμβολιάστηκαν) ή ποινές (για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν).

7. Ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

8. Καταγραφή των παρενεργειών από τα εμβόλια και αποζημείωση σε όσους είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι η Ιαπωνία τα πηγαίνει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της κατάστασης και ελπίζω και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Βασικά το 4 και το 7 είναι αυτά που βοήθησαν όσες χώρες τα εφάρμοσαν (π.χ. Ν.Κορέα, Αυστραλία έως ένα βαθμό, Ν.Ζηλανδία). Φυσικά όλες αυτές έχουν σαν κοινό ότι είναι χώρες ανεξάρτητες με βιομηχανίες που μπορούν να συντηρήσουν την οικονομία.

Εμείς από την άλλη περιμένουμε κάθε χρόνο τα τουριστάκια οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

rsrGbGx.gif

#92766 ge0__

ge0__

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 19 December 2021 - 20:36

Μπορεί να κανω λάθος, αλλά δεν θυμαμαι κανεναν εδω μέσα να ηταν ποτέ εναντιον του εμβολιασμου, γενικώς. Οι ενδοιασμοι ηταν παντα γυρω απο το να κανεις ενα εμβολιο που δεν μειωνει την εξαπλωση, ειναι λιγοτερο δοκιμασμενο και εχει πιθανως παρενεργειες, υποχρεωτικά. Αρα καμία σχεση. Οποτε καλό θα ήταν αντί να ποστάρουμε τετοια condencending posts, να ακουμε περισσοτερο τι λέει ο άλλος προτου πάμε να τον εκπαιδευσουμε, αλλιώς γινομαστε μερος του προβληματος και όχι της λύσης. 

...αν και γελασα δυνατά με τη δεύτερη παραγραφο, ήταν οτι πιο κοντά εχω διαβασει ποτε στο «εγώ ο κόσμος καίγεται και η τσουτσού χτενίζεται» οπότε χαλάλι  :kakaka:

Διεκπαιρεώσεις για 'Ελληνες του εξωτερικού... Ξέρεις εσύ...

Εν τω μεταξύ ο άλλος ποστάρει από πάνω βίντεο από pro news κατά του εμβολιασμόυ και για υγιειονομικό apartheid και εσύ γράφεις ότι δεν θυμάσαι κανέναν εδώ μέσα εναντίον του εμβολιασμού. Πήγαινε να τρολάρεις αλλού ρε.

Επίσης δεν ξέρω γιατί γέλασες με τη δεύτερη παράγραφο όπως λες... Εγώ την παρέθεσα γιατί καθημερινά διαβάζω πόσες χίλιες δυο μπούρδες για στείρωση από το εμβόλιo. Στις παρενέργειες όπως λες και εσύ δεν συγκαταλέγεται και αυτό;

Edited by ge0__, 19 December 2021 - 20:42.

#92767 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 19 December 2021 - 22:31

Διεκπαιρεώσεις για 'Ελληνες του εξωτερικού... Ξέρεις εσύ...

Εν τω μεταξύ ο άλλος ποστάρει από πάνω βίντεο από pro news κατά του εμβολιασμόυ και για υγιειονομικό apartheid και εσύ γράφεις ότι δεν θυμάσαι κανέναν εδώ μέσα εναντίον του εμβολιασμού. Πήγαινε να τρολάρεις αλλού ρε.

Επίσης δεν ξέρω γιατί γέλασες με τη δεύτερη παράγραφο όπως λες... Εγώ την παρέθεσα γιατί καθημερινά διαβάζω πόσες χίλιες δυο μπούρδες για στείρωση από το εμβόλιo. Στις παρενέργειες όπως λες και εσύ δεν συγκαταλέγεται και αυτό;

Αν εννοεις του Kamui, δεν τα ειδα, αλλά οι τιτλοι υποδηλωνουν οτι τα βιντεο ειναι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, όχι κατά του εμβολίου - πόσο μαλλον, κατά των εμβολίων γενικώς. Αν δεν σε ενδιαφερει να καταλαβεις ποσο σημαντικός ειναι αυτος ο διαχωρισμος, αν όχι για εσενα εστω για τους άλλους, δεν νομίζω οτι εχει σημασία οτι και να πω γιατι δεν εχεις προθεση να ακουσεις.

Οσο για τι δευτερο, οχι δεν εχω ακουσει για στειρωσεις, οποτε οταν διαβασα την τελευταια παραγραφο απο μονη της, ε, ήταν καπως αστεια. :) Now it kinda makes sense. Kinda.

stasou%2520mygdala.jpg

#92768 ge0__

ge0__

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 20 December 2021 - 00:15

Αν εννοεις του Kamui, δεν τα ειδα, αλλά οι τιτλοι υποδηλωνουν οτι τα βιντεο ειναι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, όχι κατά του εμβολίου - πόσο μαλλον, κατά των εμβολίων γενικώς. Αν δεν σε ενδιαφερει να καταλαβεις ποσο σημαντικός ειναι αυτος ο διαχωρισμος, αν όχι για εσενα εστω για τους άλλους, δεν νομίζω οτι εχει σημασία οτι και να πω γιατι δεν εχεις προθεση να ακουσεις.

Οσο για τι δευτερο, οχι δεν εχω ακουσει για στειρωσεις, οποτε οταν διαβασα την τελευταια παραγραφο απο μονη της, ε, ήταν καπως αστεια. :) Now it kinda makes sense. Kinda.

Το ακούω αυτό που λες. Και ίσως εσύ, όπως και άλλοι εδώ μέσα να έχετε βάσιμες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα/ποιότητα των εμβολίων. Αλλά ειλικρινά τώρα, αν πάρουμε 100 random ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και τους ρωτήσουμε για ποιο λόγο, πόσοι πιστεύεις (πιστεύετε) θα απαντήσουν ορθολογικα με επιχειρήματα, πέραν θεωριών συνομοσίας για τσιπάκια, στειρώσεις, κλπ. Ειλικρινά όμως...

Edited by ge0__, 20 December 2021 - 00:16.

#92769 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 20 December 2021 - 01:41

Το ακούω αυτό που λες. Και ίσως εσύ, όπως και άλλοι εδώ μέσα να έχετε βάσιμες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα/ποιότητα των εμβολίων. Αλλά ειλικρινά τώρα, αν πάρουμε 100 random ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και τους ρωτήσουμε για ποιο λόγο, πόσοι πιστεύεις (πιστεύετε) θα απαντήσουν ορθολογικα με επιχειρήματα, πέραν θεωριών συνομοσίας για τσιπάκια, στειρώσεις, κλπ. Ειλικρινά όμως...

My point λιγο πολυ απτην αρχη της πανδημίας^

Αλλα ακομα κιαυτους που εχουν σοβαρά επιχειρήματα, που οκ τα δέχεσαι γιατι ολοι ειχαμε τετοιες αμφιβολίες και στην αρχή αλλα πόσο μαλλον τωρα που χει ξεφυγει κιη κατάσταση τελείως, προσωπικα πάλι το θεωρω λαθος να βασίζεσαι στις παπαριες και τον φασισμό της πολιτικής για να λάβεις ή να μην λαβεις υποψη την υγεία (σου). Υποψιν και την παρακμή των ελληνικων νοσοκομείων που δημιουργεί ακομα περισσότερο φόβο απο κάποια πιθανή παρενέργεια κατ' εμέ. Και οκ να σαι ο 20ρης υγειης που κιεκει σχετικα ολα αλλά πες χαλάλι, οταν εισαι μεγαλύτερος ή με ευπάθειες και όντος κινδυνεύεις γίνεται τουλάχιστον αντιφατικό και με υποκρισία ολο αυτο. Αποτελεσματικοτητα επισης θα λεγα πως θεωρουμε πλέον πως υπαρχει ακομα κιαν δεν εμβολιαστηκαν ολοι και εχουμε ενα καρο μεταλλαξεις οπου προφανως πιανει λιγότερο σαυτες, αλλα ως προς ενα βαθμό απτη στιγμη που στις ΜΕΘ βλέπουμε ελαχιστους εμβολιασμένους ή και καθόλου σε καποιες χώρες, δεν είναι λογικό να τα ριχνουμε ολά στην πολιτική, στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση ακόμα κιαν φταίνε εξ ολοκλήρου με τη σταση τους κι αυτοί. Με τη σειρά της κιη δική μας σταση δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση, ισα ισα που δημιουργεί και παραπανω διχασμό με όλες αυτες τις πορειες "αρνητων" του εμβολίου ή της μασκας ή και του τέστ. Καλό θα ηταν να κοιταμε που και που και τον ϊο, πέρα απτα απερχάϊντ μέτρα κατά της οποιας κυβέρνησης. Βγες και μίλα για την ανεργία ή για κάτι αλλο καλυτερα όχι για το μπόλι που καταφεραμε βεβαια με τον καιρό να το κανουμε να συνδέεται και μαυτα και με ότι κινείται κιαναπνεει. Maybe its already too late, δεν ξερω.
Μακαρι να μασταν σαν την Ιαπωνία ή και την Δανία ή και Σουηδία ακομα που δεν πάρθηκαν τετοια μετρα και υποχρεωτικοτητες, αλλα εκει ειχανε και τις αντίστοιχες δομες ή την οικονομική δυνατότητα για να το υποστηρίξουν υποθετω ή να ρισκαρουν στο τι θα κάνει ο κοσμος, ειναι και πιο υπάκουοι λαοί νομιζω.
Ιαπωνια εντομεταξυ εχει αρκετα υψηλά επίπεδα εμβολιασμών χωρις κανενα υποχρεωτικό μέτρο προς αυτη τη κατεύθυνση. Λιγη παραπάνω ενημέρωση χωρις τόσο μεγάλες απειλές να ειχαμε και ισως να ηταν διαφορετικά όλα και εδω, ποτέ δεν ξέρεις.
Τα γράφω υπερβολικά κιεγω ωρες ωρες αλλα θέλω να ελπιζω πως καταλαβαινώμαστε.

Edited by GhostPrince, 20 December 2021 - 01:46.

フカフカ

#92770 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 20 December 2021 - 14:41

Το τελευταίο που είπες νομίζω ότι είναι το κλειδί για την ανάλυση της κατάστασης.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καλή σχέση κράτους-πολίτη. Ο πολίτης βλέπει το κράτος ως δυνάστη και το κράτος βλέπει τον πολίτη ως εγκληματία.

Δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

Το αντίθετο συμβαίνει στην Ιαπωνία όπου οι σχέσεις κράτους-πολίτη είναι περισσότερο αρμονικές. (Το γιατί αυτό, είναι τεράστιο θέμα, δε θα το αναλύσω εδώ.)

Έχοντας ζήσει σχεδόν 20 χρόνια στην Ιαπωνία, βλέπω ότι η καλή σχέση κράτους-πολίτη είναι ευεργετική και για τις δυο πλευρές.

Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά τα πράγματα είναι σίγουρα πιο ήρεμα και πιο νοικοκυρεμένα.

Από την άλλη βλέπω ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι καλά (το μόνο που νομίζω ότι συμφωνούν όλοι οι Έλληνες!) και προσπαθώ να υποδείξω κάποια βήματα τα οποία ίσως θα μπορούσαν να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν ραγίσει το γυαλί, δεν επανέρχεται στην αρχική μορφή, αλλά τουλάχιστον κάνω ότι μπορώ να κάνω.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#92771 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 20 December 2021 - 14:47

στολισατε δεντρο;

wdasa.png

#92772 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 20 December 2021 - 16:59

Δυστυχώς εκει ειναι κιη δυσάρεστη ουσία. Που υπηρχε κιεξαρχης αυτη η τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης και απτις δύο πλευρες , γι'αυτό και βλέπουμε ότι με μια τέτοια κριση εσκασε τοσο γρήγορα η φούσκα της όποιας ανοχής είχε απομείνει. Και το ειδαμε αυτο σε παρα πολλες χωρες, δυστυχώς τείνουν να είναι λιγες οι εξαιρέσεις.
フカフカ

#92773 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 20 December 2021 - 17:52

ΌΧΙ.

Γιατί αν πάρεις 100 random ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο πόσοι από αυτούς θα απαντήσουν ορθολογικά με επιχειρήματα γιατί το έκαναν, πέραν θεωριών επιστημονικής φαντασίας περί τείχους ανοσίας, ευθύνης προς το κοινωνικό συνολο, εξάλειψης του ιού, προστασίας των άλλων, των παιδιών τους κλπ. Ειλικρινά όμως...

στολισατε δεντρο;

ΌΧΙ.

Edited by Kamui, 20 December 2021 - 17:53.

O6rrvsU.jpg

#92774 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 20 December 2021 - 18:30

Τα πράγματα είναι πάντα κάπου στη μέση. Όταν παραλαμβάνεις καμένη γη από κακή διαχείριση δεκαετιών ολόκληρων στις δομές του κράτους, δεν μπορείς να τις αλλάξεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει τόσο μακρόχρονη κρίση, γιατί κανένας δεν είναι ικανός να χαράξει μία σοβαρή πολιτική, οικονομική και κοινωνική πορεία. Το ΠΑΣΟΚ βγήκε με το "λεφτά υπάρχουν", η ΝΔ βγήκε με το "θα σκίσω το μνημόνιο", ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με το "θα καταργήσω τα μνημόνια με ένα άρθρο" και η ΝΔ ξαναβγήκε γιατί "η τραγωδία στο Μάτι στοίχισε 102 ανθρώπινες ζωές". Κανένας δεν βρέθηκε προ των ευθυνών του για να δώσει λύση στην ανεπάρκεια του κράτους στη διαχείριση κρίσεων.

Από την άλλη, οι ίδιοι οι πολίτες δεν θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση, επιβραβεύοντας κάθε φορά τον λαϊκισμό. Η κοντόφθαλμη αντίληψη των πραγμάτων δημιουργεί ομάδες "ψεκασμενων", "θεματοφυλακων του Συντάγματος" και 1002 άλλων ηλιθίων, οι οποίοι δυσχεραίνουν τις όποιες προσπάθειες του κράτους να δημιουργήσει ένα νέο success story, μακριά από το κλασικό "στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και των παχιων αγελάδων".

Και κάπως έτσι φτάνει το brain drain: το κράτος δεν δίνει ευκαιρίες στο επιστημονικό του προσωπικό και οι νέοι πτυχιούχοι/επιστήμονες καταλήγουν σε ένα δυτικό κράτος που τους σέβεται, γιατί η πατρίδα τους -η Ελλάδα- δεν τους σεβάστηκε ποτέ...

Για αυτό τώρα ψάχνουμε να βρούμε γιατρό και δεν βρίσκουμε ούτε με το κυαλι, γιατί... well, ποιος θα πάει να κάνει ειδικότητες εντατικολογου, αναισθησιολόγου και άλλων καθαρά "ενδονοσοκομειακών" όταν είναι να πληρώνεται με 850-1000€ πρώτο μισθό (σαν τους ΕΠΟΠ...).

Τραγικά πράγματα...

#92775 MPVNsf123

MPVNsf123

Anime Fan

• Members
  • 140 posts

Posted 20 December 2021 - 20:49

Πάνω στο θέμα θεωριών συνομωσίας:

https://rairfoundation.com/alert-japan-places-myocarditis-warning-on-vaccines-requires-informed-consent/

Συμφωνώ ότι πολλοί ανεμβολίαστοι πιστεύουν σε κάποια ακραία πράγματα, αλλά καλό είναι να μην αγνοούμε και κάποια δεδομένα.

Επίσης, από περιέργεια θέλω να ρωτήσω:

-Βλέπω πολλούς στο Twitter που συμβουλεύουν τον κόσμο να μετράει τα επίπεδα οξυγόνου με οξύμετρο και σε περίπτωση που πέσουν κάτω από 94, να πάει στο νοσοκομείο. Εγώ προσωπικά πρώτη φορά το ακούω. Άλλο ένα παράδειγμα κακής ενημέρωσης; Δεν ξέρω αν κάποιος από εδώ είχε ποτέ Covid, αλλά καθόσασταν εσείς και μετρούσατε τα επίπεδα οξυγόνου σας;

-Επίσης, εγώ απ' την αρχή του Covid, προσέχω σε σημείο υπερβολής, με την ένοια ότι όποτε βγαίνω, πέρα από το να απολυμαίνω με μαντηλάκια τα χέρια μου, το κινητό και πράγματα (εκτός τροφίμων) που αγοράζω απ' έξω, θεωρώ ότι τα ρούχα μου είναι "μολυσμένα" και τα τοποθετώ προσεκτικά σε ειδικό χώρο. Κάνετε εσείς κάτι παρόμοιο ή είμαι υπερβολικός; Έχω διαβάσει πολλά αντικρουόμενα πράγματα για το πόσο επιβιώνει ο κορονοϊός σε επιφάνειες, και φυσικά εξαρτάται και από την επιφάνεια (π.χ. στα ρούχα άλλοι λένε επιβιώνει 3 ώρες, άλλοι μία μέρα).

Edited by MPVNsf123, 20 December 2021 - 21:54.