Οι αρχικές δόσεις ίσχυαν για ένα εξάμηνο. Με την σειρά τους και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Πριν λήξουν πρέπει να κάνεις συμπληρωματική όποιο εμβόλιο κι αν έχεις κάνει.
Αυτό με τα πιστοποιητικά δε νομίζω πως ισχύει ακόμα, μόνο τους άνω των 60 εκβιάζουν άμεσα μέχρι στιγμής. Τώρα είπαν ουσιαστικά ότι οι δόσεις ισχύουν για ένα τρίμηνο, αλλά αν αυτό σημαίνει άρση πιστοποιητικών, αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή ότι όλοι όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, δηλαδή γιατροί και πολιτικοί, δηλαδή όλοι οι καραγκιόζηδες που μας κουνάνε το δάχτυλο επί ένα χρόνο, εδώ και ένα εξάμηνο είναι επί της ουσίας ανεμβολίαστοι! Νομίζω ότι δεν θα τολμήσουν να αφαιρέσουν τόσο εύκολα τα πιστοποιητικά από τους νέους ή να παραδεχτούν ότι η πραγματική διάρκεια του εμβολίου είναι τόση γιατί δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα κάνει τα μαθηματικά και μετά δε θα είμαστε μόνο εμείς οι ψέκες και οι ακροδεξιοί στους δρόμους!
O Kamui δηλαδή γιατί έκανε J&J αν σε έξι μήνες πρέπει να κάνει δεύτερη δόση Pfizer? Η είναι εξαίρεση το J&J και η μία δόση του ισχύει όσο οι δύο δόσεις των άλλων;
Το J&J ούτως ή άλλως μετράει σαν δύο δόσεις άλλων. Η αναμνηστική δόση συστείνεται όμως μετά από 2 μήνες και όχι 6, αλλά δεν είναι υποχρεωτική ακόμα, παρά μόνο ίσως για τους 60 και άνω. Και δεν είναι απαραίτητο να κάνεις Pfizer, μπορείς να ξανακάνεις J&J αν είναι διαθέσιμο (πράγματι πλέον επιλέγεις εταιρεία στο σάιτ που κλείνεις ραντεβού, επέλεξα στοχευμένα J&J, Pfizer δεν παίζει να έκανα). Προσωπικά δεν σκοπεύω να κάνω άλλη δόση, τους το είπα και στο κέντρο και η καλή γιατρός με ενημέρωσε ότι θα ξαναχρειαστεί σε 6 μήνες. Της είπα αυτό που πιστεύω, ότι ελπίζω σε έξι μήνες να υπάρχει οργανωμένο κίνημα και να τιμωρηθούν αυτοί που χρειάζεται. Το έκανα στη συγκεκριμένη φάση για να βγάλω το χειμώνα που τα μέτρα δεν παίζει να υποχωρήσουν και η κατάσταση είναι ακραία από πολλές πλευρές. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά, και ακόμα και αν μου το αφαιρέσουν μπορεί να μην το χρειάζομαι πια.
Σημασία έχει ότι πρέπει όλοι να ξεφύγουμε από τη διάκριση εμβολιασμένος/ανεμβολίαστος γιατί όπως καταλαβαίνετε ήταν εξαρχής μια ανόητη και αντιεπιστημονική προπαγάνδα που υποσχέθηκε στον κόσμο ελευθερία και υγεία, αποτελώντας τη βάση για κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό. Το θέμα νομίζω είναι πώς να ξαναφτιάξουμε μια κοινωνία στοιχειωδώς ανθρώπινη, όπου η αποδοχή και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπό μας να μην εξαρτάται από χαρτιά πιστοποίησης κοινωνικών φρονημάτων, QR codes, ούτε από το πόσες δόσεις έχει κάνει ο ένας ή ο άλλος. Όταν ο διχασμός και οι διωγμοί θα επεκταθούν από τους "ανεμβολίαστους" σε όσους δεν έκαναν την τάδε ενισχυτική που θυμήθηκαν ετεροχρονισμένα οι γιατροί ότι οι ίδιοι "θα έπρεπε" προ πολλού να έχουν κάνει, ίσως υπάρχει κάποια ελπίδα να καταλάβουμε όλοι μαζί ότι τίποτα δεν μας χώριζε εξαρχής, ο καθένας να κάνει αυτό που θεωρεί καλό για την υγεία του και να πάψουμε να παίζουμε το άρρωστο παιχνίδι τους, από το οποίο εξακολουθούν να θυσαυρίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες την ώρα που εξακολουθούν να μπλοκάρουν την παραγωγή φαρμάκων και το ΕΣΥ να εξαθλιώνεται εν μέρει λόγω των ελλείψεων προσωπικού που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε και αρνείται να ανακαλέσει.
Edited by Kamui, 10 December 2021 - 08:55.