Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#92416 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 18 September 2021 - 20:29

καλα σαν πρωην και ετσι οπως το κοβω και νυν ντελιβερας , με τους ελεγχους του ΣΕΠΕ γελαω οσο δε παει



#92417 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 18 September 2021 - 20:58

Τελος τα ντελιβερυ , να δω πως θα ζησουμε στο επόμενο λοκ.
Αν κ νταξ υπαρχει και το wolt
フカフカ

#92418 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 18 September 2021 - 21:51

To wolt εν τω μεταξύ δουλεύει αποκλειστικά με freelancer ντελιβεραδες.
Το πρόβλημα είναι ότι το efood με 20 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη για το 2020, έδειξε το χειρότερο και το πιο άπληστο προσωπό του με αυτή την κίνηση.
Σκεφτείτε απλώς ότι η 2η μεγαλύτερη ψηφιακή πλατφόρμα (wolt) είχε τζίρο 13 εκατομμύρια, οπότε φανταστείτε για τι μεγέθη μιλάμε όσον αφορά το efood (που στην ουσία πουλάει αέρα-->αναγνωρισιμότητα).

Το πρόβλημα με τους ντελιβεραδες είναι πολύ έντονο τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει νόμο προς την σωστή κατεύθυνση (παροχή ατομικών μέσων προστασίας, μηχανής, καυσίμων, κλπ από τους εργοδότες). Πρακτικά, όμως, ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ακόμη βλέπω ντελιβεραδες με δικά τους παπάκια, ακόμη και με ξερό (ένας).
Τώρα που ήρθε ο Χατζηδάκης και έδωσε το οκ για το μπλοκακι, άνοιξε τον δρόμο ακόμη και για τους εργαζόμενους χαμηλής εξειδίκευσης (ντελιβεραδες). Οι επόμενοι ποιοι θα είναι; Οι σερβιτόροι;
Βγαίνουν τώρα και λένε για τα αυστηρά κριτήρια και τις 4 προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να είναι freelancer, αλλά πότε γίνεται έλεγχος; Πόση ανέχεια υπάρχει από τους εργαζόμενους;

Το υπουργείο εργασίας κάνει λες και ζει σε άλλο πλανήτη...

#92419 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 19 September 2021 - 11:49

Το συγκεκριμένο υπουργείο εργασίας έχει σαν πρότυπο τις Ηνωμένες Πολιτείες που το gig economy ανθεί οπότε δεν ζει σε άλλο πλάνητη, ξέρει πολύ καλά τι κάνει απλά βάζει εκεί κάτι χαζό άρθρα να θολώσει τα νερά π.χ. ότι μπορούν να φτιάξουν σωματείο, το οποίο με τον ίδιο νόμο το αχρηστεύει, talk about sinister!  :hehehe:

Στην ουσία προσωρινή η νίκη των παιδιών μέχρι την επόμενη φορά μιας και που η εταιρεία έχει business plan που βασίζεται στους freelancers. Φαίνεται και από τις συμβάσεις ορισμένου που δίνουν που είναι μόλις τρίμηνες. Απλά μόνο και μόνο για να μην πάνε οι οδηγοί στην wolt ή να γυρίσουν πίσω στο πατροπαράδωτο delivery.

Επίσης φυσικά οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ δεν θα κάνουν τίποτα. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν καταγγελίες μήνες τώρα αλλά θυμήθηκαν ξαφνικά ότι έχει παραγίνει το κακό. Ανακοινώθηκε απλά για να φύγει η κουβέντα από το νόμο Χατζηδάκη.

Και ναι οι άμεσα επόμενοι που κινδυνεύουν είναι οι σερβιτόροι αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο τουρισμό. Δες τι γίνεται στην Αμερική, εκεί πληρώνονται από τα tips, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΔΩ!  :dazed:

Εσύ δεν είχες βάλει εκείνο το video από τη Καλαμάτα που έλεγε ο μπάρμπας ότι δεν βρίσκουν σερβιτόρους επειδή μάθανε στα επιδόματα! ΤΕΜΠΕΛΗ!


rsrGbGx.gif

#92420 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 19 September 2021 - 15:30

πως ειναι δυνατον να υπαρχουμε??????!!!


wdasa.png


#92421 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 19 September 2021 - 16:03

πως ειναι δυνατον να υπαρχουμε??????!!!

Δεν υπάρχετε πραγματικά, είστε μέρος της φαντασίας μου.


phmava.php

#92422 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 19 September 2021 - 16:59

πως ειναι δυνατον να υπαρχουμε??????!!!

 

Έλα ποιος στην χάρη σου, βγήκε το trailer για το νέο matrix.

 

Youtube Video

 

Indulge yourself.  :hehehe:


rsrGbGx.gif

#92423 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 19 September 2021 - 19:10

Το συγκεκριμένο υπουργείο εργασίας έχει σαν πρότυπο τις Ηνωμένες Πολιτείες που το gig economy ανθεί οπότε δεν ζει σε άλλο πλάνητη, ξέρει πολύ καλά τι κάνει απλά βάζει εκεί κάτι χαζό άρθρα να θολώσει τα νερά π.χ. ότι μπορούν να φτιάξουν σωματείο, το οποίο με τον ίδιο νόμο το αχρηστεύει, talk about sinister! :hehehe:
Στην ουσία προσωρινή η νίκη των παιδιών μέχρι την επόμενη φορά μιας και που η εταιρεία έχει business plan που βασίζεται στους freelancers. Φαίνεται και από τις συμβάσεις ορισμένου που δίνουν που είναι μόλις τρίμηνες. Απλά μόνο και μόνο για να μην πάνε οι οδηγοί στην wolt ή να γυρίσουν πίσω στο πατροπαράδωτο delivery.
Επίσης φυσικά οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ δεν θα κάνουν τίποτα. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν καταγγελίες μήνες τώρα αλλά θυμήθηκαν ξαφνικά ότι έχει παραγίνει το κακό. Ανακοινώθηκε απλά για να φύγει η κουβέντα από το νόμο Χατζηδάκη.
Και ναι οι άμεσα επόμενοι που κινδυνεύουν είναι οι σερβιτόροι αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο τουρισμό. Δες τι γίνεται στην Αμερική, εκεί πληρώνονται από τα tips, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΔΩ! :dazed:
Εσύ δεν είχες βάλει εκείνο το video από τη Καλαμάτα που έλεγε ο μπάρμπας ότι δεν βρίσκουν σερβιτόρους επειδή μάθανε στα επιδόματα! ΤΕΜΠΕΛΗ!

Άλλο Ηνωμένες Πολιτείες και άλλο Ψωροκώσταινα, όμως. Εξάλλου, το μοντέλο των ΗΠΑ το κατακρίνει όλος ο κόσμος και όντως είναι "άλλος πλανήτης", αν σκεφτούμε ότι οι υπόλοιπες χώρες ακολουθούν ένα διαφορετικό μοντέλο ασφάλισης και κοινωνικής πολιτικής.
Στην Ελλάδα ειδικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοαπασχολουμενους ντελιβεραδες, όταν το κράτος μπαίνει συνέταιρος ακόμη και στην ατομική επιχείρηση. Νομίζω ότι οι ατομικές επιχειρήσεις έχουν απαλλαγή από ΦΠΑ μόνο αν έχεις εισοδήματα μέχρι 10.000€, ενώ αν επιλέξεις να δουλέψεις με μπλοκακι έχεις αφορολογητο μέχρι 8.400€. και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε για μηνιαίο εισόδημα κάτω των 850€, άρα γιατί να τον συμφέρει τον ντελιβερα να μην είναι μισθωτός; Αν ήταν άλλες οι συνθήκες στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, ίσως να το βλέπαμε διαφορετικά.

Εντάξει, η efood για να περισώσει το brand name της πήρε πίσω την ανακοίνωσή της, χαίρω πολύ. Σε λίγους μήνες θα το κάνει ούτως ή άλλως υποχρεωτικό το free-lancing (θα βγάζει 1-2 θέσεις εξαρτημένης εργασίας και 10-15 θέσεις για ανεξάρτητο συνεργάτη, ξέρω 'γω).

Στον τουρισμό οι μπαρμπάδες είχαν καλομαθει με τα 12ωρα, τα 7/7 και τα μισά ένσημα με 600-700€ και μετά παραπονιούνταν που ο κόσμος τους έγραψε, γιατί προφανώς ήταν καλύτερα τα 540€/25 ένσημα με καθισιό (κι εκεί, πόσους φίλους είχα που τους δήλωσαν εργαζόμενους γύρω στον Οκτώβριο, μόνο και μόνο για να απομυζούν τα φράγκα από το κράτος...).

Από όποια πλευρά και να το δούμε, η σαπιλα της κοινωνίας είναι εμφανής.
Kono sekai wa kusatte iru!

#92424 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 19 September 2021 - 20:40

Ναι οκ δεν είναι το ίδιο αλλά για δες εδώ κάτι συμπτώσεις

 

https://www.cnbc.com/2020/11/05/after-their-projected-victory-in-california-labor-law-fight-gig-companies-like-uber-and-lyft-eye-other-states.html

 

 

Prop 22 will exempt these and other “gig economy” companies from a law that would have forced them to treat drivers and delivery workers as employees. Instead, they will be able to continue treating them as independent contractors, saving the companies money on employee expenses such as paid sick days, unemployment insurance and health care.

 
 

 

και εδώ το περίφημο άρθρο του νόμου Χατζηδάκη

 

https://www.alfavita.gr/sites/default/files/2021-06/nomos%20chatzidaki.pdf

 

 

Άρθρο 69 Συμβατική σχέση ψηφιακών πλατφορμών με παρόχους υπηρεσιών

1. Οι ψηφιακές πλατφόρμες συνδέονται με τους παρόχους υπηρεσιών με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ή συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου.

2. Η σύμβαση μεταξύ ψηφιακής πλατφόρμας και παρόχου υπηρεσιών τεκμαίρεται ότι δεν είναι εξαρτημένης εργασίας, εφόσον ο πάροχος υπηρεσιών δικαιούται, βάσει της σύμβασής του, σωρευτικά:

α) Να χρησιμοποιεί υπεργολάβους ή υποκατάστατους για να παρέχουν τις υπηρεσίες που έχει αναλάβει να προσφέρει. Η προϋπόθεση αυτή πληρούται, ακόμη και αν η ψηφιακή πλατφόρμα αξιώνει οι υπεργολάβοι και υποκατάστατοι του παρόχου υπηρεσιών να έχουν υποβληθεί σε εκπαίδευση ή να φέρουν στολή ή να τηρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας ή να έχουν τύχει των κατάλληλων εξετάσεων υγείας και γενικότερα να συμμορφώνονται προς τους γενικούς όρους παροχής υπηρεσιών, υγιεινής και ασφάλειας που ισχύουν για τους παρόχους υπηρεσιών, που συνδέονται συμβατικώς με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

β) Να επιλέγει τα διάφορα έργα που η ψηφιακή πλατφόρμα του προτείνει να αναλάβει ή να θέτει μονομερώς ο ίδιος τον μέγιστο αριθμό τέτοιων έργων που εκάστοτε θα αναλαμβάνει, ο οποίος μπορεί και να μεταβάλλεται, υπό την προϋπόθεση ότι πάντοτε καθορίζεται μονομερώς από τον ίδιο.

γ) Να παρέχει τις ανεξάρτητες υπηρεσίες του προς οποιονδήποτε τρίτο ή να εκτελεί έργα για οποιονδήποτε τρίτο, συμπεριλαμβανομένων ανταγωνιστών της ψηφιακής πλατφόρμας.

δ) Να καθορίζει ο ίδιος τον χρόνο παροχής των υπηρεσιών του, εντός δεδομένων χρονικών πλαισίων, προσαρμόζοντάς τον στις προσωπικές του ανάγκες και όχι με βάση τα συμφέροντα της ψηφιακής πλατφόρμας.

 

οπότε αν στην σύμβαση δηλώνεται ότι έχει τα δικαιώματα α μέχρι δ τότε είναι μη εξαρτημένη εργασία κι άρα καταργείται έμμεσα η εξαρτημένη εργασία.

 

Βλέπεις δεν απέχουμε τόσο πολύ όσο νομίζεις. Ειδικά η συγκεκριμένη κυβερνησάρα τα φέρνει καρμπον από Αμερική.

Η μεταφορά χρηματοδότησης των σχολείων στους δήμους που θέλουν να περάσουν είναι το σύστημα αυτή την στιγμή στην Αμερική και έχει οδηγήσει στην καταστροφή των σχολείων σε φτωχούς δήμους που δεν πληρώνουν οι δημότες τα τέλη.


rsrGbGx.gif

#92425 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 19 September 2021 - 22:48

ποιο ειναι το αγαπημενο σας delivery μαγαζια?


wdasa.png


#92426 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 20 September 2021 - 16:59

λοιπον θα ήθελα να μου πείτε ποιο  απο τις 2 φωνες προτιμάτε στο εποmeno demo που ετοιμαζω.

 

η 1 ειναι μια κλασσικη ελληνικη μεταγλωτιση που θα ακουγαμε στην τιβι, σε καμια σαπουνοπερα, πχ ατρομητους.

 

η 2 είναι οσο πιο κοντα στο original. απλα δεν ξερω κατα ποσο ρεαλιστικο ειναι να ακους ελληνικες φωνες να μιλανε τοσο ηρεμα. ειδικα οταν προκειται για τηλεοπτικο talk show.

 

Youtube Video


Edited by Erudinam, 20 September 2021 - 16:59.

wdasa.png


#92427 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 20 September 2021 - 20:56

Youtube Video


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#92428 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 20 September 2021 - 21:10

λοιπον θα ήθελα να μου πείτε ποιο  απο τις 2 φωνες προτιμάτε στο εποmeno demo που ετοιμαζω.

 

η 1 ειναι μια κλασσικη ελληνικη μεταγλωτιση που θα ακουγαμε στην τιβι, σε καμια σαπουνοπερα, πχ ατρομητους.

 

η 2 είναι οσο πιο κοντα στο original. απλα δεν ξερω κατα ποσο ρεαλιστικο ειναι να ακους ελληνικες φωνες να μιλανε τοσο ηρεμα. ειδικα οταν προκειται για τηλεοπτικο talk show.

 

Youtube Video

 

Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα διαφορά.

 

Youtube Video

 

Χαχαχαχαχα, ΔΙΣ ΙΣ ΣΟΟΥ ΤΡΟΥ.

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#92429 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 20 September 2021 - 21:30

το 1 ειναι πιο εντονο, οπως κατα την γνωμη μου γινεται η μεταγλωτιση στην ελλαδα.

 

το 2 ειναι πιο ηπιο ακολουθωντας το αμερικανικο υφος. βεβαια και τα 2 εχουν τις παγιδες τους.

 

 

το 1 εχει την παγιδα της σαπουνοπερας/καρτουν

 

το 2 εχει την παγιδα του να βγει λιγο weird καθως δεν ειναι και πολυ συνηθισμενο ως ελληνες να ακουμε τοσο "ηρεμες" φωνες ειδικα στην τιβι και ειδικα οταν εχει να κάνει με χαρακτηρας που ειναι σε talk show.. οποτε δεν ξερω.

 

εδω και μερες φτιαχνω και διορθωνω συνεχεια. απο την μια ξενερωνω και λεω "μιεχ βγαινει πολυ καρτουν"  απο την άλλη λεω "μιεχ βγαινει πολυ ξενερωτο"


wdasa.png


#92430 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 20 September 2021 - 21:45

Καλύτερα κάντα σε δύο διαφορετικά video, δεν καταλάβαινα ποιο είναι ποιο.


rsrGbGx.gif