Γιατρός δεν είμαι όμως ο κορονοϊός είναι όντως σοβαρό πρόβλημα. Δεν τίθεται θέμα απειλής της ανθρωπότητας , οι περισσότεροι( 80%-90%) θα τον περάσουν είτε χωρίς να τον καταλάβουν είτε ως μια γρίπη όμως ένα 5%-10% μπορεί να τον περάσει με πολύ βαρύ πυρετό ως και θάνατο (συνήθως από πνευμονία ). Ευτυχώς προσωπικά δεν έχω συμβάν στον στενό μου κύκλο όμως ξέρω άτομο που τον πέρασε με βαρύ πυρετό και 2 συγγενείς γνωστόν που ο ένας βρίσκεται ακόμη στην ΜΕΘ και ο άλλος βγήκε απ την ΜΕΘ αλλά πλέον θα ζει την ζωή με μπουκάλες οξυγόνου ( ο ιός του έφαγε τα πνευμόνια - ο τύπος,γαμπρός γνωστής μου, ήταν γυμναστής δεν κάπνιζε και υποτίθεται full υγιεινή ζωή )
Για καμία κυβέρνηση δεν κάνει καλό στην εικόνα της στους πολίτες το lockdown ειδικά όταν αυτό δεν κρατάει 1-2 βδομάδες αλλά μήνες όμως ακόμη χειρότερο για την εικόνα της κυβέρνησης θα ήταν να χάσει το 1%-10% των πολιτών της .
Και από οικονομική άποψη ( ούτε οικονομολόγος είμαι ) δεν πιστεύω ότι τους συμφέρει να χάσουν 100 000 πολίτες που υπάρχουν για να τους παίρνουν τα λεφτά .