Τέλη του 1998, είχα βρει μια κασσετα στο συρταρι με τις πολλες κασετες που εχουμε συλλογη. Αυτες οι κασετες περιεχουν διαφορα προγραμματα οπως διαφημισεις, παιδικα, ταινιες ,σειρες που εγραφαν οι γονεις μου απο τοτε που δεν ξερω. δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο νοσταλγικο ειναι να βλεπεις, το logo του αντ1 με μια Χριστουγεννιατικη μπαλα, την θολη αναλυση του vhs. διαφημισεις παλιες. παλια κινουμενα σχεδια. μιλαμε για πολυ νοσταλγια.
Οπως και να εχει οταν ημουν 10 ετων, ειχα βρει τυχαια μια κασετα. ειχαμε τοσες πολλες στο συρταρι, που δεν ηξερες τι θα βρεις μεσα. ετσι λοιπον, ειχα βρει ενα στιγμιοτυπο απο μια ταινια/σειρα/διαφημιση (δεν ξερω τι ηταν) οπου εδειχνε το εξης:
Ενα παιδάκι βρίσκεται σε ενα σκοτεινο χωρο. σαν σοφιτα. μπροστα του εχει εναν τεραστιο χοντρο Κλουν. κοιταζονται μες στο σκοταδι. υπαρχει πληρης ακινισια. καθολου ηχος. μονο κοντινα πλανα στο παιδακι και στον κλοουν. ξαφνικα, το παιδακι τρεχει και αγκαλιαζει τον κλοουν και μαζι στριφογυριζουν καθως αγκαλιαζονται. αυτο που μου εχει μεινει εντονα, ειναι το γενικο απο ψηλα πλανο, και να βλεπω τις 2 φιγουρες να στριφογυριζουν ενω φωτιζονται απο το φως του φεγγαριου, Νομιζω, ηταν το μονο σημειο που ξαφνικα εμπαινε μια ωραια μουσικη σαν κλασσικη καπως.
Ολο αυτο κρατουσε περιπου 20 δευτερολεπτα. το θεμα ειναι το εξης: πριν απο αυτο, η κασετα ειχε γραμμενη διαφημισεις και ξαφνικα, στην μεση της διαφημισης, υπαρχει γραμμενο το στιγμιοτυπο που περιεγραψα. προφανως, και ηταν γραμμενο απο αλλη χρονικη στιγμη γιατι οπως ξερετε σε αυτες τις κασετες, γραφαμε και ξεγραφαμε. μισα παιδικα, μισες διαφημισεις, στιγμιοτυπτα κλπ.
Θυμαμαι, προσπαθουσα πολλες φορες με το vhs να γυρισω ακριβως το σημειο που ξεκιναει να παιζει το στιγμιοτυπο μονο και μονο για να δω παραπανω πληροφοριες. αλλα τιποτα.
Βλεπουμε το προσωπο ενος παιδιου μες στο σκοταδι να κοιταζει σε κοντινο πλανο. βλεπουμε την φιγουρα ενς χοντρου κλοουν, ξαφνικα, το παιδακι τρεχει, τον αγκαλιαζει, και φωτιζονται απο το φως του φεγγαριου.
20 δευτερολεπτα. 20 δευτερολεπτα στην μνημη μου. αρχικα, μου ειχε κανει εντυπωση, η ησυχια και η ακινησα που επικρατουσε. το σκοταδι δημιουργουσε κατι το ανατριχιαστικο. το οποιο καπως μετατρεποταν σε κατι ηρεμο και ζεστο με το φιναλε.
Δεν θυμαμαι αν ηταν παιδικο, 3d, ζωγραφιες, ή clay/puppet animation. ηταν παντως πολυ ιδιαιτερο. απο τοτε, ψαχνω να βρω τι ηταν και ξερω οτι δεν θα το βρω ποτε.
Η κασετα μαλλον δεν την εχουμε πια και αν την εχουμε δεν ξερω που ειναι, μπορει και να σβηστηκε το στιγμιοτυπο απο αλλο προγραμμα της τηλεορασης. δηλαδη να εγινε ξανα εγγραφη πανω στο στυγμιοτυπο.
εχουν περασει 22 χρονια απο τοτε και ακομη το θυμαμαι. απο τοτε που το ειδα, ψαχνω να το βρω. αλλα δεν εχω τιποτα. μονο 20 δευτερολεπτα απο κατι που δεν ξερω αν ειναι ταινια/ διαφημιση/ σειρα/παιδικο.
δεν ξερω καν αν ηταν κινουμενά ή μαριονεττες.
σκεφτομαι μετα απο πολυ καψιμο, μηπως ηταν καποια χριστουγεννιατικη διαφημιση και ο κλουν δεν ηταν κλοουν αλλα αγιος βασιλης.
Μπορει να βρεθει μονο αν καποιος θυμαται ενα παιδι και εναν χοντρο ανθρωπο να αγκαλιαζονται στο φως του φεγγαριου σε γενικο πλανο. αλλα και παλι οι πιθανοτητες ελαχιστες.