Kamui μιλας για αυταρχισμο και για στερηση ελευθεριας αλλα μην ξεχνας πως αυτα προεκυψαν μετα απο αρκετες προειδοποιησεις. Δεν μας εκλεισαν μονο εδω μεσα στο σπιτι. Συμβαινει σε ολον τον κοσμο.
Οταν αρχικα μαθαμε για τον ιο και η κυβερνηση καλεσε τον κοσμο να μεινει σπιτι για να μην μεταδοθει ο ιος, ολοι ξεχυθηκαν στις παραλιες και στις πλατειες λες και τους ειχαμε μεσα κλεισμενους σαν την Ελενη απ'το Κωσταλεξι.Αν ειναι δυνατον, γεμισαν οι παραλιες Μαρτη μηνα. Τα σοσιαλ μιντια γεμισαν ανεκδοτα και memes και κοροιδευαν ολοι και πουλουσαν μουρη για το ποσο κουλ ειναι που αντιστεκονται στις οδηγιες των ειδικων. Πουλμαν ξεκινησε για ταξιδακι αναψυχης με 50 ατομα εν μεσω πανδημιας και ευτυχως τους προλαβαν και τους μαζεψαν.
Εμενα αυτο το βιντεο με τρομοκρατησε γιατι δεν ειναι μονο αυτοι που φαινονται στο βιντεο αλλα και παρα πολλοι ακομα που σκεφτονται σαν αυτους και κυκλοφορουν αναμεσα μας χωρις να τους νοιαζει τιποτα.
Απο τη στιγμη που υπαρχει ενας νεος ιος που δεν ξερουμε πολλα γ αυτον και κυριως δεν εχουμε φαρμακο να τον αντιμετωπισουμε , το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να συμορφωθουμε με αυτα που μας λενε μεχρι να δουμε τι θα κανουμε.
Για ποιο λογο να κολλησω κατι τον διαβητικο πατερα μου ή τη γιαγια μου ή τη μανα μου και χτυπα ξυλο να τους χασω επειδη "κλαιν εγω αμα θελω θα βγω , δε θα μου πουν εμενα τι θα κανω".
Και οχι ΔΕΝ ειναι οπως ειπες ενας ιος που σκοτωνει 80χρονους. Νεκρος 18χρονος στη Βρετανια , 55χρονος στην Ελλαδα , νεογεννητο μωρο διαγνωστηκε με τον ιο στην Κινα και πολλα αλλα. Δεν ειναι ασφαλιστικη εταιρια ο ιος για να ενδιαφερθει για την ηλικια σου.
Προσωπικα με τρομοκρατει περισσοτερο το γεγονος οτι μεσα σε 2 μηνες πεθαναν 17.500 ανθρωποι απο κατι το οποιο δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε πρακτικα παρα το να μεινω στο σπιτι μου ακομα και για μερικους μηνες.
Άσκοπη μετακίνηση θα ήταν αυτή που κάνει κάποιος χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό. Για να είναι τόσος κόσμος ακόμα έξω ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιος λόγος θα υπάρχει. Δεν μπορεί να αποφασίζει μια κυβέρνηση για το αν οι ιδιωτικές μας μετακινήσεις είναι σκόπιμες ή όχι ή να κρίνει τη είναι σημαντικό και τι όχι για τις ζωές μας. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς αυταρχικά. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, υπάρχει και ο παράγοντας της κατάθλιψης, και ένα σωρρό ψυχικών διαταραχών από τις οποίες πάσχει τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού. Δεν ξέρεις τι καταστάσεις βιώνει ο καθένας μέσα στο σπίτι του και πόσο απαραίτητο μπορεί να του είναι να βγει μια βόλτα. Δεν μιλάω για εμένα, τυχαίνει να ήρθε όλο αυτό σε μια περίοδο που δεν έχω ανάγκη να βγαίνω έξω (ακόμα, δύο εβδομάδες πέρασαν, χαχα) και ειλικρινά, έχω να βγω από το σπίτι μια ολόκληρη εβδομάδα, και άλλη μία πριν από εκείνη τη φορά που υπήρχε για μένα πολύ σοβαρός λόγος που προφανώς δεν συγκαταλέγεται πια από το κράτος στους σοβαρούς. Φαντάζομαι όμως ότι σε άλλες περιόδους που μπορεί να το είχα περισσότερο ανάγκη θα με πείραζε πολύ περισσότερο, και ψυχικά μπορεί να με έβλαπτε και μακροπρόθεσμα αν δεν μου έκανε καλό. Έχω ακούσει πχ για τις συνέπειες των μέτρων στην Κίνα σε διαζύγια και περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Εδώ ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ελλάδα είπε με απόλυτη ψυχραιμία σε μια εκπομπή ότι θα αυξηθούν οι ενδοοικογενειακές ανθρωποκτονίες, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του κράτους οπότε το θεωρούμε παράπλευρες απώλειες. Το να λέμε ότι "θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς" είναι εύκολη κουβέντα, ειδικά μέχρι να το δεις να συμβαίνει και στη δική σου ζωή αυτό χωρίς να προλάβεις να το συνειδητοποιήσεις. Σκέφτομαι ζευγάρια που μπορεί να περνάνε κρίση και πλέον να μην μπορούν καν να συναντηθούν. Ανθρώπους που παλεύουν κάθε μέρα με την τρέλα και τις καταστροφικές τάσεις τους. Όποια και να είναι η ιστορία του καθενός, έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίσουν ποια είναι η προτεραιότητα στη ζωή τους, και προσωπικά εννοείται ότι την αναγνωρίζω, εννοείται οι συνέπειες ενός εγκλεισμού για μήνες είναι για τους περισσότερους ανθρώπους πολύ πιο επικίνδυνες από την μικρή πιθανότητα να κολλήσουν έναν ιό που σκοτώνει 80χρονους. Όσο για εκείνους, το πώς θα περάσουν ίσως τα τελευταία χρόνια της ζωής τους είναι επίσης δικό τους θέμα και δεν μπορείς να θεωρείς τη δραστηριότητά τους άσκοπη γιατί δεν μπορείς να θέτεις εσύ τις προτεραιότητες για αυτούς.
Συμφωνω απολυτα στο οτι ενας εξαναγκαστικος εγκλεισμος μπορει να ειναι τρομακτικα δυσκολος για παρα πολυ κοσμο. Αυτο δε σημαινει ομως οτι θα τους αφησουμε να αλωνιζουν εξω και να αρχισουν να μεταφερουν τον ιο παντου. Εχουμε στην Αττικη 22 "ορφανα" κρουσματα, απ οσο ξερουμε δλδ γιατι μπορει να ειναι κ αλλα ,και προσπαθουμε ολοι πιστευω να προστατευτουμε οσο πιο πολυ γινεται. Για τους ανθρωπους που εχουν ψυχολογικα προβληματα υπαρχει ειδικη γραμμη στην οποια μπορουν να καλεσουν για να βοηθηθουν οπως μπορουν μεχρι να τελειωσει ολο αυτο. Τωρα για τα διαζυγα και για τα ζευγαρια που χωριζουν τι να πω...Δε νομιζω οτι εφταιξε ο εγκλεισμος που κατεληξαν ετσι αλλα ψυχολογος δεν ειμαι οποτε δεν θα ηθελα να παρω θεση αλλα δεν ειναι κατι που θεωρω πως ειναι τοσο σημαντικο οσο η υγεια ολων μας.
Εντωμεταξυ τωρα που ειπαν οτι επιτρεπεται να βγαλεις βολτα το κατοικιδιο σου μεχρι και τα μυρμηγκια της αυλης τους θα δεις να βγαζουν βολτα 27 φορες τη μερα. Α και σουπερ μαρκετ καθε 4 ωρες σα φαρμακο..
Δεν θέλω να στοχοποιήσω μόνο τη ΝΔ γιατί και τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα φαίνεται να συμφωνούν με τα μέτρα, αλλά το πώς από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλλου (το οποίο και εμένα περιττό θα μου έμοιαζε αν η αστυνομία δεν ήταν πιο επικίνδυνη από οποιουσδήποτε καταδιώκει) με ξυλοδαρμούς φοιτητών για κάτι άδεια μπουκάλια και τις εισβολές σε σπίτια, με "πρώην" χουντικούς και φασίστες νυν υπουργούς ναπαρελαύνουν στα κανάλια υπερασπιζόμενοι την αστυνομική βία και τους δημοσιογράφους να την ηρωοποιούν κιόλας, περάσαμε σε σύμπραξη στρατού και αστυνομίας για να συλλαμβάνουν όποιον βγαίνει έξω χωρίς να ενημερώσει επίσημα την κυβέρνηση για τους σκοπούς που εκείνη έχει αναθέσει σε αυτόν, ε, κάπως γρήγορα το συνηθίσαμε όλο αυτό. Εντύπωση μου κάνει που δε σας κάνει εντύπωση.
Χωρις να θελω να μειωσω σε σημασια αυτα που λες , με τα οποια συμφωνω παρεπιπτοντως , θα ηθελα να σημειωσω πως ειναι ,αν οχι η μονη, απο τις ελαχιστες φορες που ολα τα κομματα συμφωνουν πως η λυση για την ωρα ειναι το να μεινουμε στα σπιτια μας. Φασιστες,χουντικοι, μπατσοι, κομματοσκυλα, δημοσιογραφοι φοβουνται μην κολλησουν κατι με ο τι αυτο συνεπαγεται..Νομιζω πως κανεις δεν βαζει κατι πανω απο την υγεια του ο τι και αν ειναι σαν ανθρωπος.
Οπως ειπα και πιο πανω , ειναι παγκοσμιο φαινομενο αυτη τη στιγμη ο υποχρεωτικος εγκλεισμος. Μου κανει εντυπωση που δε σου κανει εντυπωση το ποσο προφανες ειναι το οτι θα επρεπε απο μονοι μας να μεινουμε μεσα για να προστατευσουμε και να προστατευτουμε απο αυτον τον καινουριο ιο που ακομα δεν εχουμε βρει τροπο να τον αντιμετωπισουμε. Δεν θα επρεπε να φτασουμε καν στο σημειο να μας υποχρεωσουν.
Προφανως και δεν προσπαθω να σου επιτεθω με κανεναν τροπο απλως εχω την εντυπωση πως νομιζεις οτι μας τιμωρουν για κατι ή οτι προσπαθουν να επιβαλουν καποιου ειδους χουντα. Νομιζω οτι απλως προσπαθουν να μας προστατευσουν απο τον εαυτο μας μιας και περιτρανα αποδειξαμε οτι απο μονοι μας δεν μπορουμε..
Καθε μερα διαβαζω στο φβ απο φιλους και διαφορες ομαδες το ποσο στα παπακια τους ειναι ολοι και δε τηρουν τις αποστασεις αλλα σπρωχνονται μεσα στα σπουπερ μαρκετ και βηχουν μεσα στα μουτρα των υπαλληλων, φτυνουν τα χερια τους για να μετρησουν χαρτονομισματα, βηχουν στα χερια τους και ακουμπανε τα παντα.
Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι υπερμαχος της τρομοκρατιας που τις περισσοτερες φορες παρουσιαζουν τα μιντια , απλως αυτη τη φορα πιστευω πως οντως τα πραγματα ειναι ιδιαιτερα σοβαρα και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι. Ευτυχως τις τελευταιες μερες δειχνουν να καλυτερευουν τα πραγματα και ελπιζω να το ξεπερασουμε συντομα.