Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#89221 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 November 2019 - 21:28

 

 

Η Ζήνα, θεά, έκανε τα πάντα και είχε ταξιδέψει παντού. Καλύτερο arc στην Κίνα φουλ στα ακροβατικά. Το επεισόδιο με τους κλώνους ήταν στην 6η και τελευταία σεζόν που τα είχαν κάνει όλα πια και σου λέει σε αυτό θα κολλήσουμε; :hahaha:

!

Πεστα. Η Ζήνα ήταν το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, είδωλο μιας ολόκληρης γενιάς τί να λέμε τώρα, είμαστε λίγοι και να την πιάνουμε στο στόμα μας!

 

Edit : Εντωμεταξύ εγώ απλά ενθουσιάστηκα με τη Ζήνα και δεν είδα τα επόμενα posts της συζήτησης, η οποία πήρε σοβαρή τροπή ~ουπς

 

Το πόσο συμφωνώ με το ποστ του Kamui δεν περιγράφεται, κύλησαν αγνά δάκρυα συντροφικότητας.

 

Εγώ απλά θα είμαι η κυνική της παρέας και θα πω ότι αν ήταν αιματηρή τρομοκρατική επίθεση η 11/09 τότε τα εγκλήματα των ΗΠΑ παγκοσμίως από επεμβάσεις και ανατροπές δημοκρατικά εκλεγμένων καθεστώτων μέχρι γενοκτονίες είναι και αυτά τρομοκρατικές επιθέσεις. Ναι οκ δεν είμαι ρομποτ στεναχωριέμαι για όσους πέθαναν την 11/09 αλλά είναι μία σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όσους πέθαναν ως "απάντηση" στην 11/09 βλ. πόλεμο στο Ιρακ, ένας πόλεμος που έγινε με ψεύτικα στοιχεία και φουλ προπαγάνδα και αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα για μένα.

 

Δεν θα συνεχίσω γιατί τα είπε υπερτέλεια ο Kamui θα πω μόνο κάτι τελευταίο μιας και δεν τα έζησες angel.tze. Όταν ήταν να ξεκινήσει ο πόλεμος στο Ιρακ στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη υπήρχε πολύ έντονο αντιπολεμικό κλίμα με συγκεντρώσεις και πορείες χιλιάδων κόσμου, στις οποίες συμμετείχαν και σχολεία. Και για να καταλάβεις πόσο πολύς κόσμος τότε θεωρούσε ότι οι Αμερικάνοι had it coming για το πολλαπλό αιματηρό τους παρελθόν, ένα από τα συνθήματα τότε (χωρίς να το ενστερνίζομαι προσωπικά) ήταν : "νατα νατα τα μποινγκ του Μανχαταν, 11 Σεπτέμβρη κάθε μέρα να ταν"

 

Τα αστεία για την 11/09 δεν είναι σε βάρος αυτών που πέθαναν αλλά σε βάρος ενός συμβόλου που χτίστηκε πάνω στα πτώματα αυτής της επίθεσης και όσων το κατασκεύασαν.

 

Αυτά. Ζήνα για πάντα. Ζήνα σαγαπώ.


xbJ3b2w.jpeg


#89222 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 28 November 2019 - 21:33

Και γι'αυτό μ'αρέσει αυτό το φόρουμ. Έχω την εντύπωση πως συζητάμε πιο πολύ για το οτιδήποτε εκτός των ίδιων των άνιμε. Δεν νιώθω σαν να βρίσκομαι στο anime.gr αλλά σε μια κλειστή κοινότητα με ελεύθερο θέμα. Το εκτιμώ xD Κάτι επίσης σημαντικό είναι το πως επιτρέπονται συζητήσεις με ευαίσθητη θεματολογία (πχ πολιτικά), κάτι που είναι κατακριτέο σε πάρα πολλά fora, ακριβώς επειδή δημιουργούνται εύκολα φασαρίες.

 

Επίσης, χαίρομαι που γίνονται συζητήσεις ακόμη κι αν -είμαι απόλυτα σίγουρος- τα έχετε χιλιοπεί εδώ μέσα. Παρολ'αυτά, επειδή εγώ προβληματίζομαι, είστε διατεθειμένοι να κάνετε διάλογο για μια ακόμη φορά!

 

Back to topic:

 

 

 

Ρε, εσύ μην με παρεξηγείς ποια πμς εδώ δημόσια ξεφτιλίκια! Δεν στην έλεγα ή κάτι τέτοιο.

"Δημόσια ξεφτιλίκια". Το λάτρεψα.

Προφανώς και δε μου την έλεγες, δεν εννοούσα να φανώ επιτιθέμενος. Απάντησα όπως θα απαντούσα κανονικά, εξηγώντας τη θέση μου (η οποία σαφώς θα έχει αλλάξει τελείως σε δύο μήνες για μια ακόμη φορά lol).

 

Επιπλέον, ποτέ δεν είπα ότι νιώθω άσχημα με τα memes, αντιθέτως αρκετά από αυτά τα βρίσκω και ευφάνταστα, αρκεί να μην ξεπερνούν μια λεπτή γραμμή η οποία είναι -apparently- τελείως υποκειμενική ανά άτομο. Απλά εξηγώ πως μπορώ να κατανοήσω μέχρι ένα σημείο την αγανάκτηση ορισμένων, ακριβώς επειδή ήταν ένα τραγικό γεγονός.

Σκέψου ότι ξεκίνησα να ψάχνω για το 9/11 για να πάρω υλικό για ένα one-shot στο D&D που ήθελα να ετοιμάσω για την πενθήμερη που θα πάμε, να παίξουμε με την παρέα ένα βράδυ χαβαλεδιάρικα, ακριβώς επειδή είναι ένα meme. Σκόπευα και ακόμη σκοπεύω να είναι μια παρωδία του 9/11, με υπερβολές, εκρήξεις, λογοπαίγνια, αεροπλάνα σαν αυτό του plane! και ηλιθιότητες της παρέας, χωρίς όμως να προσβάλλεται με κανέναν τρόπο η μνήμη όσων πέθαναν. Αν κάποιος μου έλεγε πως είναι απαράδεκτο αυτό που κάνω, θα διαφωνούσα αλλά και πάλι θα καταλάβαινα γιατί μου το έχει πει. Ευτυχώς η παρέα είναι πολύ ανοιχτή στα offensive πράγματα (cards against humanity is so much fun btw). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μπλακ~ χούμορ~ μεταξύ μας και να καταλαβαίνουμε ο ένας τη διάθεση του άλλου, κάτι που δεν είναι εφικτό με ξένους και οδηγεί σε παρεξηγήσεις.

Το βίντεο είναι υπέροχο by the way.

 

 

 

δεν πρόκειται για κανένα λόγο για την πιο αιματηρή πράξη τρομοκρατίας της ιστορίας, αλλά για το γεγονός που επαναπροσδιόρισε την έννοια της τρομοκρατίας όσο κανένα προηγούμενο, αλλάζοντας εντελώς τους όρους. Το ότι όταν ο σύγχρονος άνθρωπος σκέφτεται τη λέξη τρομοκρατία (που στο ίδιο forum η ετυμολογία της έχει ερμηνευτεί και ως "τρομάζω το κράτος", γράψαμε γλωσσολογική ιστορία) είναι προϊόν της ίδιας προπαγάνδας που μετέτρεψε τα κράτη από θύτες σε θύματα και τα θύματα των κρατών σε θύτες. 

Συμφωνώ απόλυτα στο δεύτερο σκέλος, αλλά έχω την εντύπωση πως το γεγονός ότι επαναπροσδιορίστηκε η έννοια της τρομοκρατίας, κάνοντάς την να φαντάζει σαν προϊόν συγκεκριμένων λαών με συγκεκριμένες πεποιθήσεις, οφειλόταν εν μέρει στο πόσο αιματηρή ήταν η ενέργεια τούτη. Αν οι τρομοκράτες είχαν πχ κάνει μια πράξη σε πολύ μικρότερο σκέλος, δεν θα είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Το 9/11 είναι στατιστικά στην κυριολεξία η πιο θανατηφόρα ενέργεια τρομοκρατών που έχει καταγραφεί και σίγουρα τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις μπορούσαν να στηριχθούν πάνω στη βαρβαρότητα της επιθέσεως για να προωθήσουν την εικόνα που υπάρχει στο μυαλό οποιουδήποτε όταν ακούσει τη λέξη "τρομοκράτης" έκτοτε, όπως πολύ σωστά λες.

Νιώθω ότι αυτοαναιρείσαι. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η προοπτική εκμετάλλευσης της 9/11 προς όφελος των κυβερνήσεων, θα είχε γίνει πιθανώς μια ακούσια εντύπωση στο μυαλό των λαών, ακριβώς επειδή ήταν τόσο συγκλονιστικό όταν συνέβη. Οφείλω όμως να σημειώσω πως και αυτή η εντύπωση δεν θα ήταν τόσο έντονη μέχρι και σήμερα.

 

 

 

Έτσι, ξεχνώντας το ρόλο των παραδοσιακών φορέων της τρομοκρατίας, που δεν είναι άλλοι από τα κράτη, τους στρατούς, τα ΜΜΕ και πάσης φύσεως εξουσιαστικό θεσμό, ανακαλύπτεται μια νέα απειλή εξ ανατολάς που μας καθιστά υπόχρεους απέναντι στα κράτη, που όχι μόνο οφείλουν να μας ελέγχουν όλο και περισσότερο για την προστασία μας, αλλά και να προβαίνουν σε αντίποινα για να ικανοποιείται το λαϊκό αίσθημα.

Αυτή η περίοδος είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ανέκαθεν υπήρχε η μέθοδος του φόβου παντού, ώστε να επιτυγχάνεται η υποταγή των πολλών απέναντι στον έναν/τους λίγους. Δύο πολύ εύκολα παραδείγματα που μού έρχονται off the top of my head είναι οι δάσκαλοι στις προηγούμενες γενιές (με τις θρυλικές βίτσες και την απαγόρευση έκφρασης της γνώμης των μαθητών) και φυσικά οι εργοδότες πάντοτε (που μπορούσαν και μπορούν να μεταχειριστούν τον εργάτη όπως ήθελαν/θέλουν, ακριβώς επειδή είναι γνωστό πως δεν θα αντιδρούσαν από φόβο μη χάσουν το μοναδικό τους εισόδημα). Όταν όμως φτάνουμε σε κρατικό επίπεδο, με μέσο την προπαγάνδα, είναι ακόμη πιο ανησυχητικά τα πράγματα. Και είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικά σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πως να σκέφτονται και αδιαφορούν, άρα και δεν μπορούν να αντιδράσουν. Ακόμη κι όταν γίνεται μια εξέγερση, δεν διαρκεί παραπάνω από μερικές ώρες. Μια αληθινή επανάσταση διαρκεί μέχρι να περάσει το δίκιο των πολλών (γιατί είναι πολλοί και έχουμε "δημοκρατία") ή να πνιχτούν όλοι τους στο αίμα ή να φοβηθούν, το οποίο με οδηγεί στο βασικό σου επιχείρημα. Η επίδειξη δύναμης και κύρους από τους λίγους, καθώς και οι καταστροφολογίες αλλά και οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον μάς έχουν βάλει σε μια διαδικασία να επαναπαυόμαστε και να μην αντιδρούμε, είτε λόγω φόβου είτε λόγω οκνηρίας και πεποίθησης πως "το έχει αναλάβει άλλος".

 

 

 

Συμφωνώ σε σχέση με την ιστορία, και εμένα με τρομάζει η άγνοια και πόσο μάλλον η αδιαφορία και η άρνηση απέναντι στη σημασία της. 

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο βαριανασαίνω όταν ακούω κάποιον να λέει πως το παρελθόν δεν είναι σημαντικό και να αναφέρει αυτή την χαζή κλισέ έκφραση που πάει "focus on the now!! Forget about the past, it does not matter!!11!1". Αυτό μου λέει πως δεν έχει διαβάσει ποτέ ιστορία, δεν έχει βρει τη μαγεία και τη σημαντικότητά της, διότι αυτά τα άχρηστα γεγονότα που δεν καταλαβαίνουμε γιατί μαθαίνουμε επί 9 χρόνια μάς επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, ιδίως στα πολιτικά παιχνίδια. Ο κάθε ένας στη Βουλή μπορεί να αναφέρει μια ημερομηνία ή ένα γεγονός και ο απλός πολίτης που παρακολουθεί τις ειδήσεις εκείνη τη στιγμή δεν έχει ιδέα σε τι έχει αναφερθεί, άρα δεν μπορεί να κατανοήσει τι μπορεί πιθανώς να εννοεί, αλλά ούτε κι αν αυτά που λέει είναι αρλούμπες. Ειδικά για συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών, άκουσα χίλια μύρια άσχετα πράγματα που πολλές φορές αντέκρουαν το ένα το άλλο, επειδή όσοι τα έλεγαν είχαν πχ διαβάσει ~σαφώς έγκυρα~ άρθρα στο facebook. Στο facebook!

Και το χειρότερο είναι πως η ιστορία προσφέρει και διορατικότητα, πώς πάει εκείνο το "η ιστορία επαναλαμβάνεται"; Ισχύει, καθώς οι ίδιοι ρόλοι επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά και υποφέρουμε επειδή δεν ξέρουμε ιστορία για να μπορέσουμε να τα ανατρέψουμε πριν συμβεί το κακό. Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας.

 

 

 

 Αποτέλεσε το θέμα μιας σειράς δοκιμίων του Beaudrillard σύμφωνα με τον οποίο η μιντιακή εξουσία στο να κατασκευάζει και να αποσιωπεί γεγονότα είναι τέτοια ώστε μπορούμε να συμπεράνουμε εύκολα ότι ο πόλεμος του κόλπου πράγματι δεν έγινε ποτέ. [...] Ό,τι πλήττει τους ισχυρούς είναι αυτομάτως συγκλονιστικό, οτιδήποτε άλλο μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν έγινε κιόλας.

 Το αστείο (ε δεν είναι αστείο) είναι πως η κατασκευή ειδήσεων και η αποσιώπηση γεγονότων δεν θα είχε καμία απολύτως επίδραση στο λαό, αν αυτός απλούστατα ασχολούταν σε βάθος με το ό,τι συνέβαινε και συμβαίνει.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#89223 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 29 November 2019 - 18:53


Συμφωνώ απόλυτα στο δεύτερο σκέλος, αλλά έχω την εντύπωση πως το γεγονός ότι επαναπροσδιορίστηκε η έννοια της τρομοκρατίας, κάνοντάς την να φαντάζει σαν προϊόν συγκεκριμένων λαών με συγκεκριμένες πεποιθήσεις, οφειλόταν εν μέρει στο πόσο αιματηρή ήταν η ενέργεια τούτη. Αν οι τρομοκράτες είχαν πχ κάνει μια πράξη σε πολύ μικρότερο σκέλος, δεν θα είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Το 9/11 είναι στατιστικά στην κυριολεξία η πιο θανατηφόρα ενέργεια τρομοκρατών που έχει καταγραφεί και σίγουρα τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις μπορούσαν να στηριχθούν πάνω στη βαρβαρότητα της επιθέσεως για να προωθήσουν την εικόνα που υπάρχει στο μυαλό οποιουδήποτε όταν ακούσει τη λέξη "τρομοκράτης" έκτοτε, όπως πολύ σωστά λες.

Νιώθω ότι αυτοαναιρείσαι. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η προοπτική εκμετάλλευσης της 9/11 προς όφελος των κυβερνήσεων, θα είχε γίνει πιθανώς μια ακούσια εντύπωση στο μυαλό των λαών, ακριβώς επειδή ήταν τόσο συγκλονιστικό όταν συνέβη. Οφείλω όμως να σημειώσω πως και αυτή η εντύπωση δεν θα ήταν τόσο έντονη μέχρι και σήμερα.

 

Μάλλον δεν κατάλαβες τι ακριβώς προσπαθώ να πω. Αυτό που εννοώ είναι ότι η ίδια η έννοια "τρομοκράτης" είναι προϊόν αυτής της προπαγάνδας, γιατί συγκεκριμενοποιεί τον όρο και ταυτόχρονα ξεπλένει χιλιετίες τρομοκρατίας και "έννομης βίας" από τα κράτη. Επομένως, όταν λες ότι η 9/11 είναι η πιο θανατηφόρα ενέργεια τρομοκρατών που έχει καταγραφεί αυτομάτως όλες οι έννομες, στρατιωτικού τύπου ή κρατικές μορφές τρομοκρατίας που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε επι χιλιάδες φορές περισσότερους ανθρώπους στην ιστορία δεν θεωρούνται τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά κάτί άλλο. Υπολογίζεται πχ ότι οι εκστρατείες του Genghis Khan και των διαδόχων του είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του παγκόσμιου πλυθησμού κατά 5%. Δε χρειάζεται να αναφερθώ στους Ρωμαίους (που θεωρούνται και οι πολιτισμικοί πρόγονοι ολόκληρης της Δύσης), σε κάθε επανάσταση ή περίοδο κρίσης στην Κίνα, στην αποικειοκρατία (ακόμα και αν εξαιρέσουμε ότι το 90% των θανάτων οφείλονταν σε ασθένειες που αποτέλεσαν ίσως και μελετημένη απόρροιά της), στη Γαλλική Επανάσταση, στις δίκες της Μόσχας, στον τεχνητό λοιμό της Ουκρανίας, στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Εβραίων, και ούτω καθεξής. Σίγουρα αυτά τα γεγονότα έχουν και άλλες διαστάσεις πέρα από αυτόν της τρομοκρατίας, αλλά το κοινό κεντρικό ζήτημα είναι το ότι όλες μπορούν να ερμηνευτούν ως προσπάθεια των λίγων να επιβληθούν στους πολλούς διά του φόβου. Ενίοτε οι πολλοί είναι αυτοί που εξολοθρεύουν τους λίγους για τον ίδιο λόγο αλλά αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα, γιατί αυτό κάνει μια τέτοια ενέργεια λιγότερο τρομοκρατική. Το να χρησιμοποιείς τα νούμερα της 11/9 για να ερμηνεύσεις την ιστορική της σημασία νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα παράλογο γιατί 3.000 άνθρωποι (πόσο μάλλον δεδομένης της τεράστιας πληθυσμιακής αύξησης) δεν είναι πραγματικά τίποτα μπροστά στις μαζικές σφαγές που έχουν συντελεστεί στο όνομα της ενότητας των κρατών, ούτε συγκρίνεται με τις απώλειες άμαχου πληθυσμού που είναι αποτέλεσμα αμερικανικών επεμβάσεων πριν και μετά την 11/9. Και ένας άλλος λόγος που νομίζω ότι δεν είναι τα νούμερα η αιτία πίσω από τη συμβολική σημασία είναι ακριβώς το ότι η δολοφονία του Kennedy είχε μια σχεδόν ανάλογη ιστορική σημασία ενώ πρόκειται για την απώλεια ενός ανθρώπου. Τα νούμερα δεν έχουν κάποια μεγάλη δύναμη από μόνα τους, νοηματοδοτούνται από ιδεολογικούς παράγοντες, καθώς στην ιστορική συνθήκη που ζούμε οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ίδια αξία. Πόσοι γνωρίζουν ή ενδιαφέρονται για τις ζωές που χάνονται σε τροχαία ατυχήματα ετησίως (ως θυσίες στο βωμό της ταχύτητας) και πόσοι γνωρίζουν και θρηνούν ακόμα για το τροχαίο της Πριγκίπισσας Diana?
 

 

Αυτή η περίοδος είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ανέκαθεν υπήρχε η μέθοδος του φόβου παντού, ώστε να επιτυγχάνεται η υποταγή των πολλών απέναντι στον έναν/τους λίγους. Δύο πολύ εύκολα παραδείγματα που μού έρχονται off the top of my head είναι οι δάσκαλοι στις προηγούμενες γενιές (με τις θρυλικές βίτσες και την απαγόρευση έκφρασης της γνώμης των μαθητών) και φυσικά οι εργοδότες πάντοτε (που μπορούσαν και μπορούν να μεταχειριστούν τον εργάτη όπως ήθελαν/θέλουν, ακριβώς επειδή είναι γνωστό πως δεν θα αντιδρούσαν από φόβο μη χάσουν το μοναδικό τους εισόδημα). Όταν όμως φτάνουμε σε κρατικό επίπεδο, με μέσο την προπαγάνδα, είναι ακόμη πιο ανησυχητικά τα πράγματα. Και είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικά σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πως να σκέφτονται και αδιαφορούν, άρα και δεν μπορούν να αντιδράσουν. Ακόμη κι όταν γίνεται μια εξέγερση, δεν διαρκεί παραπάνω από μερικές ώρες. Μια αληθινή επανάσταση διαρκεί μέχρι να περάσει το δίκιο των πολλών (γιατί είναι πολλοί και έχουμε "δημοκρατία") ή να πνιχτούν όλοι τους στο αίμα ή να φοβηθούν, το οποίο με οδηγεί στο βασικό σου επιχείρημα. Η επίδειξη δύναμης και κύρους από τους λίγους, καθώς και οι καταστροφολογίες αλλά και οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον μάς έχουν βάλει σε μια διαδικασία να επαναπαυόμαστε και να μην αντιδρούμε, είτε λόγω φόβου είτε λόγω οκνηρίας και πεποίθησης πως "το έχει αναλάβει άλλος".

 

Δεν έχεις άδικο ως προς τις ομοιότητες, αλλά το ότι θεωρείς την 9/11 ένα τόσο αιματηρό γεγονός και ως παραδείγματα σύγκρισης σου έρχεται στο μυαλό ο δάσκαλος με τη βέργα με προβληματίζει ως προς το κατά πόσο αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος των σφαγών τις οποίες έχουν προκαλέσει, προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν οι απανταχού εξουσιάζοντες για να παραμείνουν ισχυροί, που κάνει την 11/9 να μοιάζει με πυροτέχνημα μπροστά τους.

 

Το αστείο (ε δεν είναι αστείο) είναι πως η κατασκευή ειδήσεων και η αποσιώπηση γεγονότων δεν θα είχε καμία απολύτως επίδραση στο λαό, αν αυτός απλούστατα ασχολούταν σε βάθος με το ό,τι συνέβαινε και συμβαίνει.

Πόσο "απλούστατα" είναι εν τέλει αυτό; Μου φαίνεται μάλλον αδύνατον ακόμα και για τους ιδιαίτερα μορφωμένους, πόσο μάλλον για τους υπόλοιπους.


O6rrvsU.jpg


#89224 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 November 2019 - 20:07

Καλά εντάξει και οι καμμένοι με το QAnon σε βάθος νομίζουν ότι ασχολούνται. Λες και οι δομές εξουσίας και η διατήρησή τους είναι θέμα μη καλής ενημέρωσης από το πόπολο.


xbJ3b2w.jpeg


#89225 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 30 November 2019 - 00:28

.

Συμφωνώ απόλυτα στο δεύτερο σκέλος, αλλά έχω την εντύπωση πως το γεγονός ότι επαναπροσδιορίστηκε η έννοια της τρομοκρατίας, κάνοντάς την να φαντάζει σαν προϊόν συγκεκριμένων λαών με συγκεκριμένες πεποιθήσεις, οφειλόταν εν μέρει στο πόσο αιματηρή ήταν η ενέργεια τούτη. Αν οι τρομοκράτες είχαν πχ κάνει μια πράξη σε πολύ μικρότερο σκέλος, δεν θα είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Το 9/11 είναι στατιστικά στην κυριολεξία η πιο θανατηφόρα ενέργεια τρομοκρατών που έχει καταγραφεί και σίγουρα τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις μπορούσαν να στηριχθούν πάνω στη βαρβαρότητα της επιθέσεως για να προωθήσουν την εικόνα που υπάρχει στο μυαλό οποιουδήποτε όταν ακούσει τη λέξη "τρομοκράτης" έκτοτε, όπως πολύ σωστά λες.

Νιώθω ότι αυτοαναιρείσαι. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η προοπτική εκμετάλλευσης της 9/11 προς όφελος των κυβερνήσεων, θα είχε γίνει πιθανώς μια ακούσια εντύπωση στο μυαλό των λαών, ακριβώς επειδή ήταν τόσο συγκλονιστικό όταν συνέβη. Οφείλω όμως να σημειώσω πως και αυτή η εντύπωση δεν θα ήταν τόσο έντονη μέχρι και σήμερα.

 

Αυτή η περίοδος είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ανέκαθεν υπήρχε η μέθοδος του φόβου παντού, ώστε να επιτυγχάνεται η υποταγή των πολλών απέναντι στον έναν/τους λίγους. Δύο πολύ εύκολα παραδείγματα που μού έρχονται off the top of my head είναι οι δάσκαλοι στις προηγούμενες γενιές (με τις θρυλικές βίτσες και την απαγόρευση έκφρασης της γνώμης των μαθητών) και φυσικά οι εργοδότες πάντοτε (που μπορούσαν και μπορούν να μεταχειριστούν τον εργάτη όπως ήθελαν/θέλουν, ακριβώς επειδή είναι γνωστό πως δεν θα αντιδρούσαν από φόβο μη χάσουν το μοναδικό τους εισόδημα). Όταν όμως φτάνουμε σε κρατικό επίπεδο, με μέσο την προπαγάνδα, είναι ακόμη πιο ανησυχητικά τα πράγματα. Και είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικά σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πως να σκέφτονται και αδιαφορούν, άρα και δεν μπορούν να αντιδράσουν. Ακόμη κι όταν γίνεται μια εξέγερση, δεν διαρκεί παραπάνω από μερικές ώρες. Μια αληθινή επανάσταση διαρκεί μέχρι να περάσει το δίκιο των πολλών (γιατί είναι πολλοί και έχουμε "δημοκρατία") ή να πνιχτούν όλοι τους στο αίμα ή να φοβηθούν, το οποίο με οδηγεί στο βασικό σου επιχείρημα. Η επίδειξη δύναμης και κύρους από τους λίγους, καθώς και οι καταστροφολογίες αλλά και οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον μάς έχουν βάλει σε μια διαδικασία να επαναπαυόμαστε και να μην αντιδρούμε, είτε λόγω φόβου είτε λόγω οκνηρίας και πεποίθησης πως "το έχει αναλάβει άλλος".

 

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο βαριανασαίνω όταν ακούω κάποιον να λέει πως το παρελθόν δεν είναι σημαντικό και να αναφέρει αυτή την χαζή κλισέ έκφραση που πάει "focus on the now!! Forget about the past, it does not matter!!11!1". Αυτό μου λέει πως δεν έχει διαβάσει ποτέ ιστορία, δεν έχει βρει τη μαγεία και τη σημαντικότητά της, διότι αυτά τα άχρηστα γεγονότα που δεν καταλαβαίνουμε γιατί μαθαίνουμε επί 9 χρόνια μάς επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, ιδίως στα πολιτικά παιχνίδια. Ο κάθε ένας στη Βουλή μπορεί να αναφέρει μια ημερομηνία ή ένα γεγονός και ο απλός πολίτης που παρακολουθεί τις ειδήσεις εκείνη τη στιγμή δεν έχει ιδέα σε τι έχει αναφερθεί, άρα δεν μπορεί να κατανοήσει τι μπορεί πιθανώς να εννοεί, αλλά ούτε κι αν αυτά που λέει είναι αρλούμπες. Ειδικά για συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών, άκουσα χίλια μύρια άσχετα πράγματα που πολλές φορές αντέκρουαν το ένα το άλλο, επειδή όσοι τα έλεγαν είχαν πχ διαβάσει ~σαφώς έγκυρα~ άρθρα στο facebook. Στο facebook!

Και το χειρότερο είναι πως η ιστορία προσφέρει και διορατικότητα, πώς πάει εκείνο το "η ιστορία επαναλαμβάνεται"; Ισχύει, καθώς οι ίδιοι ρόλοι επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά και υποφέρουμε επειδή δεν ξέρουμε ιστορία για να μπορέσουμε να τα ανατρέψουμε πριν συμβεί το κακό. Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας.

 

 Το αστείο (ε δεν είναι αστείο) είναι πως η κατασκευή ειδήσεων και η αποσιώπηση γεγονότων δεν θα είχε καμία απολύτως επίδραση στο λαό, αν αυτός απλούστατα ασχολούταν σε βάθος με το ό,τι συνέβαινε και συμβαίνει.

 

Βρηκα πού ωραια τα όσα εγραψες και νομιζω οτι εισαι σε πολύ καλό δρομο δεδομενο οτι εισαι στην αρχη του ψαξιματος. Αν μου επιτρεπεις μερικες προσωπικές διαφωνιες συνοπτικά και συνολικά:

 

  1. Δε νομίζω ότι εχει πολύ σημασια το ποτε εγινε το καθε τι. Σε αυτο ολοι καλοι ειναι (εκτος απο εμενα, επρεπε να γκουγκλαρω το 9/11 παρολο που ημουν φοιτητης τοτε, γιατομπουτσ' τελείως λεμε) Το δυσκολο ειναι να θυμασαι τις πραγματικές αιτιες για το καθετι, σε τι οδηγησαν, τι πετυχε, τι απετυχε και γιατι. Σε αυτο η πλειοψηφια αποτυγχανει. Απο που ηταν οι τρομοκρατες και πως δημιουργηθηκαν; τι ειχαν εναντιον των αμερικάνων και γιατι επελεξαν αυτους τους στοχους; γιατι αυτον τον τροπο χτυπηματος; Πως απαντησε η Αμερικανικη κυβερνηση; Ποιοι πετυχαν τους στοχους τους, πως, και ποιοι ηταν πραγματικά αυτοι οι στοχοι; Ποτε ξανα ειχε συμβει κατι αντιστοιχο; κτλ. 

    Όοοοταν γινονται αυτές οι συζητησεις, σπανια φτανει το μαχαιρι στο κοκκαλο και υπαρχει συνηθως μια εσσάνς του "φταιμε όλοι μας" "φταινε οι άλλοι" "φταιει το σύστημα" "φταιει η αμερικη που φυτευει εγκάθετους" κτλ. και φυσικά ετσι δεν καταληγεις σε λυσεις. Για την ακριβεια η παρανοια ειναι οτι αντι να πεις "το καναμε λαθος και πρεπει να το αλλάξουμε" καταληγουμε στο ποιηματάκι "δεν το καναμε αρκετά καλά"! Το μονο που μενει ειναι οτι οι περισσοτεροι θελουν μια απατηση για αν σταματησουν οι ερωτησεις.
     
  2. Δε νομιζω οτι εχει να κανει με τη βιαιοτητα, την αιματηρότητα και την αυτοκτονικότητα. Μπορει να μας τρομαζουν αλλά η απογνωση και οι παραπλευρες απώλειες ειναι ψιλοαπαραιτητες οταν εχεις κατωτερη τεχνολογια και πορους και ο στοχος σου ειναι να χτυπησεις το κεφαλι του εχθρου. Απλώς τονιστηκε ολος αυτος ο χαμος γιατι επρεπε να παρουν τον κοσμο με το μερος τους. Οταν ο εγκεφαλος σοκαρεται, κυβερνα η αμυγδαλή και η λογική παρακάμπτεται.

     Συνολικά ο Πολ Ποτ στην Καμποτζη εκανε ισως χειροτερα πραγματα, αλλά δεν υπηρχε το απαραιτητο μαρκετινγκ για να ξεκινησει "πολεμος στον κομμουνισμο" - τουλαχιστον οχι οπως σημερα. Αυτή τη στιγμή όμως, ΚΑΙ εξαιτίας των πυργων, συμβαινει απίστευτο μπουλινγκ προς τους μουσουλμάνους παγκοσμίως και ελαχιστοι μη μουσουλμανοι αντιδρουν σε αυτο.

 

Θέλω να καταλήξω, οτι αν φοβομαστε τις ερωτησεις, επιλέγουμε μονο τις απαντησεις που μας βολευουν (κακος ιμπεριαλισμος, φανατισμενο ισλαμ κτλ.)  ειτε λογω απλοτητας ειτε λογω του οτι στρεφουν το φακο σε μια ομαδα που δεν ανηκουμε, δεν αλλάζει κατι. Μονο οι ημερομηνιες και τα προσωπα. Eξαιτιας αυτου, κατ'εμέ, δεν χρειαζεται καν να κανεις καμια φοβερη προπαγανδα. Τα συνθηματα θα τραβηξουν πιο πολυ κοσμο απο τις συζητησεις. Δεν χρειαζεται να κρυψεις την αληθεια, πολυς λιγο κοσμος θα ασκοληθει και θα κρυφτει μονη της κατω απο ενα τονο σκουπιδιων.


stasou%2520mygdala.jpg


#89226 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 30 November 2019 - 01:15

Ο Πολ Ποτ είχε τόση σχέση με τον κομμουνισμό όση έχω εγώ με τα μαρούλια. Επίσης μία περίοδο είχε την στήριξη των ΗΠΑ γιατί έτσι τους συνέφερε λόγω της κατάστασης στην περιοχή (βλ. Βιετνάμ) και ας ισχυρίζονται αντιθέτως οι επίσημες πηγές, οι πράξεις τους (βλ. στήριξη στον ΟΗΕ) μιλάνε πιο δυνατά.

 

Φυσικά και είναι πολύπλοκο το ζήτημα, φυσικά και έχει να κάνει με μία αλυσίδα συμφερόντων και ιστορικών συγκυριών σε βάθος χρόνου και εννοείται ότι δεν υπάρχουν απλοϊκές απαντήσεις. Δεν χρειάζεται όμως να είσαι ιστορικός ή ακαδημαϊκός ή πολιτικός φιλόσοφος για να εναντιώνεσαι στους επεκτατικούς πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις ούτε χρειάζεται ένας τόνος βιβλία για να έχεις μία στοιχειώδη αντίληψη ότι ναι ο ιμπεριαλισμός είναι "κακός". Η γνώση είναι απλά μπόνους στην στοιχειώδη ανθρωπιά και όχι το αντίθετο.


xbJ3b2w.jpeg


#89227 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 30 November 2019 - 21:02

Για να ελαφρώσω το θέμα λίγο. Αύριο εγώ και κάποιοι άλλοι δίνουμε Ιαπωνικά. Εγώ το Ν5 και μόλις τώρα το πήρα χαμπάρι.



#89228 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 01 December 2019 - 02:16

Ελάφρωσέ το ρε πισι!

 

Καλή επιτυχία σας εύχομαι!!!


xbJ3b2w.jpeg


#89229 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 01 December 2019 - 20:35

Επιτέλους δώσαμε. Στο Ν5 η Γραμματική ήταν τσιμπιμένο στην πολλάπλή επιλογή (Mondai 1) όμως το Mondai 2  αλλά τα υπόλοιπα αέρα και άνετα τα πέρναγες.

Άντε καλά αποτελέσματα τέλη Φλεβάρη. Τώρα για εμένα μένει να δώσω IELTS ACADEMIC και TOEFL (επειδή δεν ξέρω τι ζητούν τα Ιαπωνικά Παν/μια)


Τέλος, σαν καλές πόρνες του καπιταλισμού και του αχαλίνωτού καταναλωτισμού που ηδονιζόμαστε δημιουργώντας απορρίμματα και βασανίζοντας τον πλανήτη ικανοποιόντας τα υποχηνείδητα σαδιστικά μας ένστικτα, τι πήρατε την Μαύρη Παρασκευή;


Edited by pc_magas, 01 December 2019 - 20:41.


#89230 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 01 December 2019 - 22:43

Ν1 εγω ένιωσα ψυχολογικη επιθεση παντος, δεν τ περιμενες τοσο σε φαση που δεν εισαι συγουρος και πως να συνεχισεις να διαβαζεις απο δω κ στο εξής.
Μονο γραμματική ηταν βατη και ισως κιακουστικό...
Κειμενα πανεπιστημιακού λβλ μερικα και γενικως λιγο απολα αθρα επιστιμων κατασταση, ισως η πρωτη χρονια που ασχετως του θέματος χρονου εβγαινες κουρασμενος μετα το τεστ. Τελικα η εστω ετσι ενιωσα, μου φανηκε αρκετη η διαφορα απτου ν2 τα περσυνα. Καπου που λες βελτιωθηκα μεσα σενα χρονο και σε κανει να νιωθεις αχρηστος παλυ ειδικα στο λεξιλόγιο. Μακαρι να το περασα εστω στο τσακ αλλα δν ξερω.

Also @Acid bl.cherry σορρυ που σας πιστολιασα τλκα...αλλα συσσωρεύτηκε κουραση τλκα, ελεγα να ρθω κατα τις 8 αλλα δν τη πάλευα τελικα. Μεσα για οποιο μεετ απ Χριστουγέννων, ειτε ιαπωνικων ειτε ανιμε θα ξαναμαι καπου 21 πισω νμζω xDD

@πι σι μαγκα δεν σε πετυχα , ειναι και διαφορετικές ωρες τα Ν5, καλα τα πηγες βλεπω
フカフカ

#89231 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 02 December 2019 - 07:51

Ν1 εγω ένιωσα ψυχολογικη επιθεση παντος, δεν τ περιμενες τοσο σε φαση που δεν εισαι συγουρος και πως να συνεχισεις να διαβαζεις απο δω κ στο εξής.
Μονο γραμματική ηταν βατη και ισως κιακουστικό...
Κειμενα πανεπιστημιακού λβλ μερικα και γενικως λιγο απολα αθρα επιστιμων κατασταση, ισως η πρωτη χρονια που ασχετως του θέματος χρονου εβγαινες κουρασμενος μετα το τεστ. Τελικα η εστω ετσι ενιωσα, μου φανηκε αρκετη η διαφορα απτου ν2 τα περσυνα. Καπου που λες βελτιωθηκα μεσα σενα χρονο και σε κανει να νιωθεις αχρηστος παλυ ειδικα στο λεξιλόγιο. Μακαρι να το περασα εστω στο τσακ αλλα δν ξερω.

Also @Acid bl.cherry σορρυ που σας πιστολιασα τλκα...αλλα συσσωρεύτηκε κουραση τλκα, ελεγα να ρθω κατα τις 8 αλλα δν τη πάλευα τελικα. Μεσα για οποιο μεετ απ Χριστουγέννων, ειτε ιαπωνικων ειτε ανιμε θα ξαναμαι καπου 21 πισω νμζω xDD

@πι σι μαγκα δεν σε πετυχα , ειναι και διαφορετικές ωρες τα Ν5, καλα τα πηγες βλεπω

 

No problem man

 

Να πουμε παντως οτι οσο περιμεναμε μεχρι 1 παρα δεκα που κατεβαινανε ολοι οι Ν5κηδες τον πισιμαγκα δεν τον ειδαμε.

Οσοι τον εχουν συναντησει καταλαβαινουν οτι αυτο εινα σχεδον αδυνατο.

Μηπως η γουαϊφου σε εβαλε να ξυρισεις το μουστακι και γιαυτο δε σε καταλαβαμε?

 

Εγω ειχα παει στις εξετασεις εντελως γιολο αφου τελικα δεν ειχα διαβασει τιποτα.

Η μαλακια ειναι πως δεν πηγα εθελοντης στο τσαμπα γουηκ καθως υποτιθεται θα διαβαζα χΔ


i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#89232 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 02 December 2019 - 20:54

Εγώ πάλι τις τελευταίες 2 εβδομάδες βιβλίο δεν άνοιξα. Ελπίζω να τα πήγα καλά. Τώρα ψάχνω πόσο θέλω IELTS για Ιαπωνικά Παν/μια. Πόλοι άγνωστοι παράγοντες γνωρίζετε κανά συμβοηλευτικό κέντρο με ειδίκευση στις σπουδές στην Ιαπωνία;


Edited by pc_magas, 02 December 2019 - 20:54.


#89233 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 10 December 2019 - 21:41

Meanwhile in Αίγιο...

 

Youtube Video

 

Έλα ρε παιδιά, μια χαρά τα καλικατζαράκια, απορώ εκεί στο Αίγιο δεν τους λέγανε την ιστορία με δέντρο και που όλο το χρόνο προσπαθούν να το κόψουν αλλά τελικά δεν καταφέρνουν.


rsrGbGx.gif

#89234 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 14 December 2019 - 15:48

Nerd JOKE TIME:

Πως πέθανε η τελευταία Πόντια Waifu;

Spoiler:

 

Γιατί αυτοκτόνησε ο τελευταίος Πόντιος Otaku;

Spoiler:


Πως λέγετε ένα σφάλμα που προκύπτει όταν η τράπεζα δίνει σύνταξη στους ηλικιωμένους;

Spoiler:


Γιατί οι Web Developers δεν πάνε στον γιατρό;

Spoiler:

 

Τι παίρνεις όταν βγαίνεις ραντεβού με μια tsundere κοπέλα που έχει κατακαρακαψουρευτεί μαζί σου;

Spoiler:

 

Τι παίρνεις όταν και η φίλη της κοπέλας ποιο πάνω σε γουστάρει και σου την πέφτει;

Spoiler:


Ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των Linux Χρηστών;
Spoiler:


Πως λέγετε η πολεμική τέχνη που σπάει το Wi-Fi του γείτονα;
Spoiler:


Edited by pc_magas, 14 December 2019 - 16:06.


#89235 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 December 2019 - 17:32

Μιας και το παίζω αυτή την περίοδο.

 

mqgRI45.jpg


O6rrvsU.jpg