Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93858 replies to this topic

#89206 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 25 November 2019 - 01:05

Καλινότσες στη παρέα!

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#89207 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 25 November 2019 - 08:29

O Angel.tze ανακαλύπτει το Αμερικανικό trash cinema, άντε και Ζήνα την επόμενη φορά.

οχοχοχο, Ζήνα έχω δει με το κουτάλι της σούπας. Χρόνια πίσω, θυμάμαι που απλώς ξέφυγε από ένα σημείο και μετά. Ήταν λέει ένα επεισόδιο που επιστήμονας από το μέλλον έφερε στη ζωή τη Ζήνα και την Γαβριέλα (έτσι τη λέγανε?) και γίνονταν μάχες σε γκαράζ με αυτοκίνητα και είχε και εκρήξεις και τέτοιες αηδίες. Αισχος κι η Ζήνα.

Σκουπίδια πολλά έχω επίσης δει, αλλά ταινία μυθολογικού χαρακτήρα με τόση ασέβεια προς το όνομα του χαρακτήρα που δανείζεται και το αρχικό υλικό δεν έχω ξαναδεί. Πχ η Οδύσσεια που είχε γυριστεί προ δεκαετιών ήταν πολύ πιο αξιόλογη, ακόμη κι αν τράβηξαν από τα μαλλιά κάποια σημεία. Ετούτο δω ήταν απλά μαλακία. Ανοιχτή ήταν η τηλεόραση και έριχνα κλέφτες ματιές και τρελαινόμουν σταδιακά.

Στυγνό cash-grabbing.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#89208 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 25 November 2019 - 10:14

Έλα μωρέ σίγα το cash grabbing, άγνο hollywood. Στοίχισε 70, τελικά έβγαλε 62 μύρια. Chillax!

Εν το μεταξύ την ίδια χρονιά βγάλανε και άλλη μία ταινία Hercules με τον Rock και έβγαλε τα διπλά από όσα στοίχισε, not bad.

Αλλά τι φάση πάθανε το 2014, μία ταινία από Paramount και μία από Lionsgate, ξεπουλάγαμε τότε ότι είχαμε σε αρχαίο για να σώσουμε την χώρα!  :dazed:


rsrGbGx.gif

#89209 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 25 November 2019 - 13:08

Καλά δεν πήραν και κανένα εξαιρετικό λογοτεχνικό έργο και το κατέστρεψαν, τους άθλους του Ηρακλή πήραν και προσπάθησαν και καλά να εξηγήσουν πώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μύθοι από κάποια γεγονότα. Η εκτέλεση ήταν μεν κακή αλλά σαν ιδέα από ποια άποψη ήταν ασεβής σαν προϊόν μυθοπλασίας; Και πολύ σημασία δίνεις. 

 

Η Ζήνα, θεά, έκανε τα πάντα και είχε ταξιδέψει παντού. Καλύτερο arc στην Κίνα φουλ στα ακροβατικά. Το επεισόδιο με τους κλώνους ήταν στην 6η και τελευταία σεζόν που τα είχαν κάνει όλα πια και σου λέει σε αυτό θα κολλήσουμε; :hahaha:


ySss0UF.jpg


#89210 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 25 November 2019 - 14:19

Βασικά μέχρι χτες δεν ήξερα ότι υπήρχε η συγκεκριμένη ταινία. Αυτή με τον rock κάπου την είχε πάρει το μάτι μου.

Μετά το παραπάνω post, είπα να ρίξω μια ματιά στο στορυ.

 

Παραθέτω:

 

 

 

Alcemene tells him of his true lineage and that his name is Hercules, not Alcides. Hercules vows to return to Hebe in three moons, before her impending nuptials. He joins the command of Captain Sotiris in the Egyptian desert, where their small company is ambushed, leaving "Alcides" and Sotiris as the last survivors.

 

Ρε Hollywood, πας καλά! Κάπταιν Σωτήρης στα χρόνια του Ηρακλή! 


rsrGbGx.gif

#89211 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 25 November 2019 - 14:28

Ρε Hollywood, πας καλά! Κάπταιν Σωτήρης στα χρόνια του Ηρακλή!

Μα γιατί το λες αυτό? Αγνό Χόλυγουντ! xD

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#89212 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 25 November 2019 - 19:44

Ο άθλος ανήκει στο θεατή, που σαν σύγχρονος ημίθεος καταφέρνει να παρακολουθήσει το έργο. Γενικά το βλέπω θετικά να εμπνέονται οι άνθρωποι και να δημιουργούν νέες ιστορίες με βάση παλιούς μύθους και να μην αρκούνται σε ανούσιες επαναλήψεις των ίδιων και των ίδιων.



#89213 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 25 November 2019 - 22:12

Εάν πω ότι το έβλεπα όταν πήγαινα δημοτικό τότε τι στο καλό είμαι; Μάλλον η επόμενη επιτυχία των Sabbaton. :gotit:

Αντε να έλθει και η Μαύρη Παρασεκυη να τινάξω την κάρτα στον αέρα. Ήδη σταμπάρισα κάποια Marshall Major 3.



#89214 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 November 2019 - 01:08

Θυμαμαι σε ενα σχολειο ενας σχετικα κοντος μαθητης αλλα με κατι μπρατσα σα σβαρτσενεγκερ ειχε μανια με τη Ζηνα. Και δεν μπορουσες να τον κοροιδεψεις κιολας ή να του τη θίξεις, με τετοια δυναμη εσπαγε τοιχο!

 

Κατα τα αλλα, δανειστηκε ο πατερας μου εναν σκληρο δισκο απο εναν συναδελφο οπου ειχε ταινιες για παιδια, για τον ανιψιο μας μελλοντικα. Φανταστηκα τιποτα χαμηλης ποιοτητας εικονας θα ειναι, αλλα τελικα ειναι 850Gb με ότι ταινιες κινουμενων σχεδιων DVD και Blueray, 2D και CGI, κυκλοφορουν με ελληνική μεταγλώττιση, δηλ την πλειοψηφια των τελευταιων 15-20 ετων και σε πολυ καλη ποιοτητα. Τα αντεγραψα ολα και γλιτωνω ετσι μερες ψαξιματος και κατεβασματος σε τορρεντ. Τωρα δεν ξερω, μπορει να καναν mux ελληνικου ήχου σε μερικα. Θα δω ετσι καποια και στα Ελληνικα, γιατι αλλιως επρεπε να ψαχνω σε βιντεοκλαμπ ή σε μπελαλιδικα ελληνικα τορρενταδικα.



#89215 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 27 November 2019 - 16:40

Η Ζήνα είναι καθάρά acquired taste και ο Ηρακλής ένας, αδιαίρετος και στην Νέα Υόρκη

 

Spoiler:


Edited by pasxaleas, 27 November 2019 - 16:40.

                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#89216 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 27 November 2019 - 18:07

Αποφάσισα σήμερα να μορφωθώ πάνω στο θέμα των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, όπως τους αποκαλούμε κοινώς. Αυτά που διάβασα ήταν απλά συγκλονιστικά (+ το φωτογραφικό υλικό). Όσο περνά ο καιρός, έχω την εντύπωση πως θέλω πραγματικά να μάθω ιστορία.

 

Έμαθα και λεπτομέρειες που δεν νομίζω πολλοί να γνωρίζουν, όπως το γεγονός ότι ήταν δύο αεροπλάνα που συμμετείχαν στην επίθεση της al-Qaeda, ένα για κάθε ουρανοξύστη, και όχι ένα, αλλά και το γεγονός ότι στην αρχική επιχείρηση ήταν τέσσερα! Τα δύο boeing 767-200 που έπεσαν πάνω στους πύργους, προκαλώντας συνολικά ~2.000 θανάτους και ακόμη περισσότερους τραυματισμούς, άλλο ένα που έπεσε στα δυτικά headquarters του Πενταγωνου και η θρυλική πτήση της United Airlines 93, η οποία ήταν και αυτή που μ'έκανε να ανατριχιάσω περισσότερο, κυρίως λόγω των πράξεων των επιβατών και του πληρώματος πριν την συντριβή του αεροπλάνου σε ένα χωράφι στην Πενσιλβανία και την αποτυχία των τεσσάρων τρομοκρατών να ρίξουν το αεροπλάνο (πιθανώς) στην Ουάσινγκτον, στο Λευκό Οίκο.

Για να μη μιλήσω και για τους θανάτους όσων βρίσκονταν από κάτω την ώρα που κατέρρεαν οι πύργοι, καθώς και των πυροσβεστών (350 πέθαναν στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια και τους ορόφους που δεν είχαν ακόμη πέσει), αλλά και των αστυνομικών (άλλοι 75).

 

Αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβησαν σε ένα πρωί. Δεν τολμώ καν να φανταστώ την ψυχική διάθεση όλου του λαού ύστερα από εκείνο το πρωινό. Μιλάμε για την πιο μαζική και αιματηρή τρομοκρατική πράξη στα χρονικά της ιστορίας της ανθρωπότητας. Τρομερά γεγονότα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί πολλοί εκνευρίζονται όταν άτομα φτιάχνουν memes που διακωμωδούν την κατάσταση. Η νέα γενιά δεν το έζησε και ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να πληροφορηθεί.

 

Τέλος, αυτό που με τρελαίνει ακόμη περισσότερο είναι τα κίνητρα της al-Qaeda και το πόσο πρόσφατα συνέβη το 9/11. Δεν έχει κλείσει καν εικοσαετία.

 

Σκοπεύω σίγουρα να δω την ταινία-ντοκιμαντέρ που έχει φτιαχτεί για την πτήση 93, ακριβώς επειδή ήταν ειλικρινώς το ένα σκέλος της όλης τρομοκρατικής ενέργειας που με συγκλόνισε περισσότερο απ' ό,τι άλλο. Το άρθρο στη βικιπαίδεια παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον κατ'εμέ.


Edited by Angel.tze, 27 November 2019 - 18:09.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#89217 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 27 November 2019 - 21:46

Κοίταξε δεν θέλω να μαι ο παρτι πουπερ στο πάρτι σου άλλα όλα όλα αυτά που λες ήταν γνωστά από την 1η στιγμή.

Φαντάσου μέχρι και στα Ελληνικά κανάλια είχαν παίξει σαν ρεπορταζ όλα τα παραπάνω.Τα θυμάμαι χωρίς να έχω ξανά ασχοληθεί με τα γεγονότα της συγκεκριμένης μέρας.

Πιο πολύ αν σε ενδιαφέρει καλό είναι να δεις το aftermath του συγκεκριμένου γεγονότος. Το war on terror που ξεκίνησε η Αμερική χωρίς στοιχεία, τα νέα μέτωπα που άνοιξε σε Ιρακ/Αφγανισταν τα οποία τώρα τα λουζόμαστε με τον Isis.

Ξέρεις κάτι, ναι τρομακτικό γεγονός, πέθανε τόσος κόσμος, ειδικά τώρα που ας πούμε έχω μία καλύτερη αντίληψη στο πως είναι η ζωή στο γιουσα νιώθω μια μεγαλύτερη συμπόνοια προς τα θύματα.

Παρόλα αυτά, μετά από τόσες επεμβάσεις (άμεσες και έμμεσες) τον ΗΠΑ τα memes μπορώ να τα δικαιολογήσω ειδικά όσα βγαίναν την περίοδο 2004 με 2009. Τα σημερινά αν υπάρχουν πιστεύω πως απλά είναι καθαρό τοξικό τρολο ιντερνετ doing its usual business harassing people for fun.

Κάνεις δεν νοιάστηκε για τα αθώα θύματα του πολέμου του Κόλπου 1 αλλά και του μετέπειτα 2 (πόσο τρολιά, sequel πόλεμος). Για παράδειγμα

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Highway_of_Death

 

Τέλος αν θες να δεις ταινίες δες το Fahreneit 9/11, νταξ λαικίστικο κάπως αλλά καλό, ε και το Jarhead το ένα για να πάρεις μια light ιδέα για τo mentality των φαντάρων στο κόλπο 

 

Youtube Video

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#89218 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 27 November 2019 - 23:29

Κοίταξε δεν θέλω να με ο παρτι πουπερ στο πάρτι σου άλλα όλα όλα αυτά που λες ήταν γνωστά από την 1η στιγμή.

Εννοείται. Εσύ, εσείς τα βιώσατε. Εγώ, αν και κακώς δεν το ξεκαθάρισα, μιλούσα κυρίως για τη δική μου γενιά, που δεν έχει ιδέα για το τι συνέβη. Εγώ δεν τα είδα όλα αυτα. Γεννήθηκα ένα μήνα αφού συνέβησαν. Αν ρωτήσω τον οποιονδήποτε της ηλικίας μου, δεν θα ξέρει τι έγινε και ομολογώ και εγώ ότι μέχρι σήμερα ήξερα πολύ βασικές, ανεπαρκείς πληροφορίες. Δυστυχώς σαν γενιά αποστρεφόμαστε την ιστορία. Πχ περιστατικό στη τάξη μου, παιδί να μη ξερει πότε συνέβη ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά (και ενδιαφέροντα κατ'εμε) γεγονότα του περασμένου αιώνα, παγκοσμίως. Ακόμη κι αυτά που ξέρουμε, τα γνωρίζουμε μόνο μέσω της παπαγαλιας και τα ξεχνάμε μετά από τις εξετάσεις. Καμία απολύτως ουσία.

Διάβασα λίγο για το aftermath με τον πόλεμο που άνοιξαν οι Αμερικάνοι αλλά δεν έχω μπει σε λεπτομέρειες ακόμη. Τα concepts των ταινιών μού φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα, ειδικά της δεύτερης θα έλεγα.

Όπως και να έχει, το 9/11, όπως και πολλά άλλα γεγονότα προηγούμενων και μετέπειτα ετών, άφησε σημάδι στην ιστορία και ανατριχιάζει. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έκαναν ενέργειες δεν σημαίνει ότι φταίει απαραίτητα και ο απλός λαός για να πούμε ότι δικαιολογούνται τα memes και οι τρολιες σε βάρος (έμμεσα) όσων πέθαναν.

Φυσικά και τα θύματα του κόλπου πήγαν άκλαφτα. Από το Ιράκ ήταν εξάλλου. Πώς θα παρουσίαζαν οι ΗΠΑ ή η οποιαδήποτε χώρα που συμμετείχε στην διαδικασία εναντίον τους την είδηση? Όταν γίνεται πόλεμος οποιασδήποτε μορφής, ο λαός είναι που τρώει άδικα τις συμφορές στη μάπα, όχι αυτοί με τα συμφέροντα.

Μην με παρεξηγείς, αντιλαμβάνομαι πως οι ΗΠΑ δεν ήταν τα θύματα της υπόθεσης και πως υπήρχαν συγκρούσεις εκ μέρους τους. Παρόλ'αυτα, νομίζω πως οποιαδήποτε πράξη στην οποία εμπλέκεται και τίθεται σε κίνδυνο η αθώα ανθρώπινη ζωή είναι τουλάχιστον συγκλονιστική. Και ναι, μπορεί να μη γνώριζα για τον πόλεμο του Κόλπου (in fact, δεν το είχα ξανακούσει ποτέ). Πράγματι δίνεται βαση σε συγκεκριμένα γεγονότα που προωθούν συγκεκριμένες χώρες (πχ ώρα καλή το 9/11) και αγνοούνται άλλες χώρες που δεν είναι λιγότερο αξίες της συμπόνοιας όλων. Αυτό όμως δεν με σταματάει από το να συνεχίσω να μαθαίνω και να συμπάσχω, αλλά και να ευαισθητοποιούμαι.

Αν σ'ενδιαφερει να συνεχίσουμε τη συζήτηση, ΠΜ για να μην ενοχλούμε

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#89219 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 28 November 2019 - 00:25

Ρε, εσύ μην με παρεξηγείς ποια πμς εδώ δημόσια ξεφτιλίκια! Δεν στην έλεγα ή κάτι τέτοιο.

Είναι που σου ρίχνω και 20 χρόνια και δεν μπορώ να το συνηθίσω, by default σκέφτομαι ότι μιλάω σε συνομήλικο οπότε λογικό ας πούμε να μην ξέρεις τι συνέβη τότε μιας και που μόλις είχες γεννηθεί όπως λες (όσο πάει γίνεται τρομακτικότερη αυτή η συζήτηση, τα χάπια μου  :wet2: ).

 

Τέσπα δες και το σχετικό απόσπασμά από Chappelle που τρολάρει ο ίδιος τους Αμερικάνους για το War on terror για να μην νιώθεις άσχημα με τα σχετικά αστεία

 

Youtube Video

 

Πάνω κάτω έτσι εξελίχθηκε μετά απλά χωρίς τα μπινελίκια και το yellow cake! 


rsrGbGx.gif

#89220 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 28 November 2019 - 01:14


Αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβησαν σε ένα πρωί. Δεν τολμώ καν να φανταστώ την ψυχική διάθεση όλου του λαού ύστερα από εκείνο το πρωινό. Μιλάμε για την πιο μαζική και αιματηρή τρομοκρατική πράξη στα χρονικά της ιστορίας της ανθρωπότητας. Τρομερά γεγονότα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί πολλοί εκνευρίζονται όταν άτομα φτιάχνουν memes που διακωμωδούν την κατάσταση. Η νέα γενιά δεν το έζησε και ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να πληροφορηθεί.

Δεν ξέρω κατά πόσο οι άνθρωποι που είδαν το γεγονός στις ειδήσεις από την άλλη άκρη του κόσμου το έζησαν (εγώ ήμουν 6, θυμάμαι ελάχιστα), όμως αυτό που είναι καλό να αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι δεν πρόκειται για κανένα λόγο για την πιο αιματηρή πράξη τρομοκρατίας της ιστορίας, αλλά για το γεγονός που επαναπροσδιόρισε την έννοια της τρομοκρατίας όσο κανένα προηγούμενο, αλλάζοντας εντελώς τους όρους. Το ότι όταν ο σύγχρονος άνθρωπος σκέφτεται τη λέξη τρομοκρατία (που στο ίδιο forum η ετυμολογία της έχει ερμηνευτεί και ως "τρομάζω το κράτος", γράψαμε γλωσσολογική ιστορία) είναι προϊόν της ίδιας προπαγάνδας που μετέτρεψε τα κράτη από θύτες σε θύματα και τα θύματα των κρατών σε θύτες. Σίγουρα, αν το συγκεκριμένο γεγονός είναι σημαντικό για την παγκόσμια ιστορία είναι ότι κλόνισε ανεπανόρθωτα την παντοδυναμία της δύσης απέναντι σε μεμονωμένες επιθέσεις από τις οποίες αδυνατεί να προφυλαχτεί, και πυροδότησε φυσικά μια αλυσίδα τρομοκρατικών πράξεων στη μέση ανατολή όπως ανέφερε και ο Hazuki. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού, τα κράτη δεν δίσταζαν να σκοτώνουν απείρως περισσότερους άμαχους ανθρώπους για να διατηρηθούν στην εξουσία και να διατηρήσουν τα πολιτικά τους προνόμια. Ελπίζω να μη χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα, η ιστορία είναι τόσο γεμάτη από αυτά που το να επιλέξεις ένα μοιάζει άδικα γενικευτικό. Αυτή η αντίληψη της τρομοκρατίας ως "κάτι τύποι με τουρμπάνια που σκοτώνουν αθώους γιατί είναι μουσουλμάνοι" αν δεν γεννήθηκε την 11/9/01, τότε σίγουρα θεσμοθετήθηκε από αυτό το γεγονός, αποσιωπόντας χιλιετίες μαζικών εκκαθαρίσεων πλυθυσμών εντός και εκτός των κρατικών συνόρων εκ μέρους κρατικών φορέων με στόχο την υποταγή τους μέσω της πρόκλησης φόβου, aka τρομοκρατία. Έτσι, ξεχνώντας το ρόλο των παραδοσιακών φορέων της τρομοκρατίας, που δεν είναι άλλοι από τα κράτη, τους στρατούς, τα ΜΜΕ και πάσης φύσεως εξουσιαστικό θεσμό, ανακαλύπτεται μια νέα απειλή εξ ανατολάς που μας καθιστά υπόχρεους απέναντι στα κράτη, που όχι μόνο οφείλουν να μας ελέγχουν όλο και περισσότερο για την προστασία μας, αλλά και να προβαίνουν σε αντίποινα για να ικανοποιείται το λαϊκό αίσθημα.

Μην με παρεξηγείς, αντιλαμβάνομαι πως οι ΗΠΑ δεν ήταν τα θύματα της υπόθεσης και πως υπήρχαν συγκρούσεις εκ μέρους τους. Παρόλ'αυτα, νομίζω πως οποιαδήποτε πράξη στην οποία εμπλέκεται και τίθεται σε κίνδυνο η αθώα ανθρώπινη ζωή είναι τουλάχιστον συγκλονιστική. Και ναι, μπορεί να μη γνώριζα για τον πόλεμο του Κόλπου (in fact, δεν το είχα ξανακούσει ποτέ). Πράγματι δίνεται βαση σε συγκεκριμένα γεγονότα που προωθούν συγκεκριμένες χώρες (πχ ώρα καλή το 9/11) και αγνοούνται άλλες χώρες που δεν είναι λιγότερο αξίες της συμπόνοιας όλων. Αυτό όμως δεν με σταματάει από το να συνεχίσω να μαθαίνω και να συμπάσχω, αλλά και να ευαισθητοποιούμαι.
 

Συμφωνώ σε σχέση με την ιστορία, και εμένα με τρομάζει η άγνοια και πόσο μάλλον η αδιαφορία και η άρνηση απέναντι στη σημασία της. Actually, το θέμα με τον Πόλεμο του Κόλπου είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ακούσει για αυτόν, ακόμη και απ' όσους τον έζησαν. Αποτέλεσε το θέμα μιας σειράς δοκιμίων του Beaudrillard σύμφωνα με τον οποίο η μιντιακή εξουσία στο να κατασκευάζει και να αποσιωπεί γεγονότα είναι τέτοια ώστε μπορούμε να συμπεράνουμε εύκολα ότι ο πόλεμος του κόλπου πράγματι δεν έγινε ποτέ. Για αυτό και αποτελεί κάτι σαν αντίβαρο προς τους δίδυμους πύργους, γιατί τα ΜΜΕ μπορούν απλά να αποφασίσουν για τη σημασία ενός γεγονότος, ακόμα και σε ιστορικό επίπεδο, πριν καν αυτό γραφτεί ως ιστορία. Ό,τι πλήττει τους ισχυρούς είναι αυτομάτως συγκλονιστικό, οτιδήποτε άλλο μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν έγινε κιόλας. Κάτι που μπορεί να σε σοκάρει είναι ότι οι γενιές που "έζησαν" τη δολοφονία του JFK φαίνονται να τη θεωρούν ίσης σημασίας με την 11/9, εν τέλει γιατί η συμβολική σημασία των γεγονότων (και πώς αυτή κατασκευάζεται από τους φορείς ενημέρωσης) είναι αυτό που έχει σημασία και όχι τα νούμερα. Τα νούμερα είναι κατά βάση ασύλληπτα, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία του τρόμου και του θανάτου. Τα σύμβολα είναι αυτά που καθιστούν τα νούμερα πραγματικά ή όχι.


O6rrvsU.jpg