Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93859 replies to this topic

#88621 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 30 May 2019 - 14:36

Προσωπικά και όχι μόνο μέχρι και ο Richard Stallman στην ομιλία του εδώ στην Ελλάδα (που πήγα και τον άκουσα) που έγινε στην ένωση αρχαιολόγων στο commons fest το 2015 νομίζω, είχε πει ότι οι ψηφιακές εκλογές έχουν θέματα και ευχρηστίας. Ακόμη υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας πχ. Εάν το μηχάνημα που ο πολίτης ψηφίζει  έχει πρόσβαση σε δίκτυο ποιος μου λέει ένα Cyberattack δεν μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα;

 

Προσωπικά προτιμώ το μηχάνημα να τυπώνει ψηφοδέλτια με κάποιο αριθμό ασφαλείας και ένα μηχάνημα να τα καταμετρά και ο άνθρωπος να είναι αυτός που θα επιλέγει ποιον να ψηφίζει με το χέρι και με κάλπη. Ακόμη ένα τέτοιου είδους λογισμικό θα πρέπει και επιβάλλετε να είναι ελευθέρου λογισμικού και ανοικτό για να υπάρχει διαφάνεια. Αντί για σταυρός θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκόλλητο που το κολλάς ή ένα πεδίο που το μαυρίζεις όπως τις εξετάσεις Lower για Michigan.

 

Ακόμα και φουλ ψηφιακές εκλογές θέλει ισχυρή κρυπτογραφία και ειδικής μορφής, που και πάλι τέτοιου είδους κρυπτογραφία σε μεγάλο βαθμό για τέτοια ζητήματα είναι ασύμφορη. Δηλαδή δεν είναι απλά ένας μετρητής ανά κόμμα αλλά έχει και κάποια άλλα ζητήματα ασφαλείας. Έτσι το να λέμε ψηφιακές εκλογές δεν είναι απλά μια κουβέντα.

 

 

Ουσιαστικά δηλαδή να αυτοματοποιηθεί το κομμάτι που θέλει χειρωνακτική εργασία. Ακόμη σε περίπτωση βλάβης θα μπορείτε να καταμετράτε χειροκίνητα και παραδοσιακά με ανθρώπους. Σε ΦΟΥΛ ψηφιακές εκλογές πως θα υπάρχει backup σύστημα σε περίπτωση βλάβης; Μην ξεχνάτε πως ακόμη και η διακοπή ενός φουλ ψηφιακών εκλογών κατά τη διάρκεια των εκλογών μπορεί να έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα για το πολίτευμα πχ λάθος καταμέτρηση.


Edited by Hazuki, 30 May 2019 - 15:07.


#88622 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 30 May 2019 - 14:40

Τα περισσότερα σχολεία έχουν ανελκυστήρες αλλά για κάποιο λόγο δεν δουλεύουν χαχαχα

 

Η σπατάλη χαρτιού είναι τραγική και αδιανόητη, τουλάχιστον θα μπορούσε να υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο κάπως θα βοηθούσε την κατάσταση. Τώρα για την ατομική κάρτα, υπάρχει θέμα γιατί μην ξεχνάμε ότι η ψήφος είναι ανώνυμη οπότε οποιαδήποτε μέθοδος απαιτεί επικύρωση πριν ψηφίσεις δημιουργεί πρόβλημα.

 

Στο θέμα της αποχής. Το καταλαβαίνω ότι κάποιοι αρνούνται να συμμετέχουν σε εκλογές γιατί θεωρούν ότι δεν έχει νόημα, ότι ο κόσμος δεν αλλάζει με εκλογές, ότι όλοι είναι το ίδιο μπλα μπλα μπλα Προσπερνάω αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι αν το 42% ΄των ψηφοφόρων που απείχαν ήταν αγανακτισμένοι ή διαφωνούντες ουσιαστικά με το παρόν σύστημα θα βρισκόμασταν σε προεπαναστατικές διαδικασίες, προσπερνάω το γεγονός ότι μπορείς να δώσεις συμβολικά την ψήφο σου σε κάποιο κόμμα από τα 40 που κατεβαίνουν στις βουλευτικές με το οποίο να έχεις τα περισσότερα κοινά ιδεολογικά έστω για να δηλωθεί μία τάση ή μία ωριμότητα ως προς κάποια ζητήματα, προσπερνάω το γεγονός ότι ακόμα και ο Λένιν κατέβηκε σε εκλογές και ας πούμε ότι όντως με την αποχή κάνεις μία δήλωση. Ίσως και είναι κάτι που σκέφτομαι χωρίς απαραίτητα να έχω καταλήξει είναι καλύτερο να πας να ψηφίσεις και να ψηφίσεις λευκό ώστε να μειώσεις τα ποσοστά των κομμάτων σε σύνολο ψηφισάντων ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τους ψηφίσαντες το τάδε κόμμα πήρε πραγματικό ποσοστό πολύ μικρότερο από αυτό που θα έπαιρνε αν τα λευκά ήταν αποχή.

 

Δεν ξέρω είναι αυτά τα ψευδοδιλήμματα στα οποία πέφτουμε ~ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, τώρα ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ και αποχή/συμμετοχή~ τα οποία δεν βοηθάνε στην προώθηση των πολιτικών ζητημάτων. Πρώτα έρχεται η συνειδητοποίηση των μαζών, μετά οι αγώνες σε καθημερινή βάση και μετά οι εκλογές οι οποίες δηλώνουν την ωρίμανση του λαού αλλά για κάποιο λογο προσπερνάμε διαρκώς τα πρώτα δύο και ασχολούμαστε με το τελευταίο λες και έχει σημασία.


xbJ3b2w.jpeg


#88623 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 30 May 2019 - 15:01

Από την άλλη δεν επιλέγεις ένα κόμμα αλλά ΚΑΙ βουλευτή δηλαδή βάση του παρόντος συστήματος επιλέγεις πρώτα ένα κόμμα και μετά έναν βουλευτή, όμως δεν υπάρχει καθαρή και μαζεμένη πληροφορία το τι σχεδιάζει ένα κόμμα και ποιοσ βουλευτής θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί ο στόχος. Δηλαδή βλέπω ένα χάος τα site των κομμάτων δεν δίνουν 100% καθαρή εικόνα και ειδικά στο:

  • Τι θα κάνουν εάν βγει κυβερνών κόμμα.
  • Πως θα το κάνουν.
  • Ποιο περιθώριο λάθους.
  • Ποια εναλλακτική έχουν.

Δηλαδή υπάρχει ένα blame game χωρίς καθαρή και ολοκληρωμένη πρόταση το τι, πως, και σε λάθος πως αλλιώς. Δηλαδή ok o Μύριζα, Νέα Δημοπρασία ή το Κόμμα Χόρτου Ελλάδος έκανε το χ-ψ λάθος ή η χ-ψ πορεία θα έχει μια μακροχρόνια συνέπεια δώσε προσχέδιο στο τι θα κάνεις και IN CONTEXT.



#88624 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 30 May 2019 - 15:51

145000000 χαρτιου ξοδευτικε λεει μεσα σαυτη τη μια μερα....κιερχονται κιεπαναλληπτικες και βουλευτικές μετα χαχαχα. Ριπ αμαζονιος

Edited by GhostPrince, 30 May 2019 - 15:54.

フカフカ

#88625 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 31 May 2019 - 01:18

Καλά επειδή δεν θέλω να ευλογάω τα γένια μου εδώ μέσα πρώτον στις συγκεκριμένες εκλογές λόγω των πολλών εκλογικών τμημάτων αναγκαστικά όλοι οι δικηγόροι διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι οπότε και να μην ήθελα πάλι θα το έκανα και δεύτερον οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πληρωνόμαστε και πληρωνόμαστε καλά για να το κάνουμε όλο αυτό άσχετο που είναι μανίκι και ευθύνη και κούραση και γραφειοκρατία και μπλα μπλα. Πάλι πληρωνόμαστε. Δεν λέω μπράβο στο δικηγορικό σώμα που κουβαλάει την ευθύνη των εκλογών και το κάνει με συνέπεια αλλά δεν είμαστε και τπτ ήρωες της δημοκρατίας χαχαχαχ Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

 

Δεκτό, και δε τα γνωριζα όλα αυτά αλλά ειμαι σιγουρο οτι αν καποιος δεν θελει να το κανει ολο αυτο σιγουρα δεν θα τον συρουν. Σε καθε περιπτωση μια καποια αποζημιωση και προς τους υπολοιπους, θα εκανε τη διαφορά. Και γω ειμαι της αποψης οτι θα επρεπε να το κανουμε και τζαμπα ως κοινωνικη μας υποχρεωση, αλλά πιο σωστό θα ηταν το κρατος να δινει κατι συμβολικά, από το να προυποθετει τον εθελοντισμό... Ακομα και ρευστό να μην ηταν θα μπορουσε να ειναι με τη μορφη εκπτωσεων σε κρατικές/δημοτικές υπηρεσιες κτλ.

 

 

 

 

Από κει και πέρα αλήθεια είναι ότι με όσους διαφωνούμε πολιτικά καλό είναι να μην τους απομονώνουμε διότι αυτό δεν παράγει κανένα πολιτικό αποτέλεσμα. Από την άλλη βέβαια όταν βλέπεις φτωχό κόσμο να ψηφίζει να ιδιωτικοποιηθεί η υγεία και η παιδεία, τα τελευταία πράγματα που μας έμειναν αντί να ζητάει βελτίωση των δομών κάπου σε πιάνει ρε φίλε και λες αι σιχτιρ θα φύγω στο εξωτερικό και ας κάτσουν να βγάλουν τα μάτια τους εδώ πέρα... Παγκοσμίως τα πράγματα είναι δύσκολα και προσωπικά ταλαντεύομαι ανάμεσα στην υπαρξιακή απελπισία, την παραίτηση και την οργή εδώ και μέρες και κάπου έχω αρχίσει να καταλαβαίνω και τη θέση της Ντενέρυς χαχαχαχαχ ~Ντρακαρυς~

 

Ακομα και να ιδιοτικοποιηθει μπορει να παρεχεται τζαμπα, αλλά και δημοσια αμα ειναι μπορει να πληρωνεις.

 

 

Αλλά εδώ έχουμε άστεγους και πεινασμένους, το εκλογικό σύστημα θα εκσυγχρονίσουμε..

Αναρωτιέμαι πόσο καλό θα ήταν να ήταν όντως υποχρεωτική η ψηφοφορία, με σοβαρές κυρώσεις για απουσία. Απ τη μία δε γίνετε να υπάρχει αποχή 40-50% και να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία, απ την άλλη έχουμε αρκετή βλακεία από αυτούς που θέλουν να πάνε, αναρωτιέμαι τι βελόπουλους και λιακόπουλους θα βγάλουν αυτοί που βαριόνται.

 

Αστεγους και πεινασμενους εχεις παντου, ειναι πολυπλοκο θεμα. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσους εχω προσπαθησει να βοηθησω και ηθελαν να παραμεινουν ετσι... και για ποσους διαφορετικους λόγους...

 

Υποχρεωτικη ασκηση του δικαιωματος σου ειναι γελοιο. (Και μη μου πειτε οτι ειναι υποχρέωση νομικη, γιατι δεν θα συμφωνήσω στο θεωρητικο της κομμάτι. Ηθική, ναι.) Οσο γελοιο ειναι που ειμαστε απο τις ελαχιστες ευρωπαικες χωρες με υποχρεωτική θητεια και ψηφο...

Οπως έλεγε και ενας που ξεχναω στη "θεια απο το σικάγο": «Φοβού τους ηθικούς που ειναι ηθικοί επειδή δεν μπορουν να ειναι οτισηποτε άλλο.» Οπως πολύ σωστά εθεσες πλαγίως, δεν θελουμε να φαμε στη μαπα την αντιδραστικοτητα που μπορει να επιφερει ενα τετοιο εγχείρημα...

 

 

 

Προσωπικά προτιμώ το μηχάνημα να τυπώνει ψηφοδέλτια με κάποιο αριθμό ασφαλείας και ένα μηχάνημα να τα καταμετρά και ο άνθρωπος να είναι αυτός που θα επιλέγει ποιον να ψηφίζει με το χέρι και με κάλπη. Ακόμη ένα τέτοιου είδους λογισμικό θα πρέπει και επιβάλλετε να είναι ελευθέρου λογισμικού και ανοικτό για να υπάρχει διαφάνεια. Αντί για σταυρός θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκόλλητο που το κολλάς ή ένα πεδίο που το μαυρίζεις όπως τις εξετάσεις Lower για Michigan.

 

Ακόμα και φουλ ψηφιακές εκλογές θέλει ισχυρή κρυπτογραφία και ειδικής μορφής, που και πάλι τέτοιου είδους κρυπτογραφία σε μεγάλο βαθμό για τέτοια ζητήματα είναι ασύμφορη. Δηλαδή δεν είναι απλά ένας μετρητής ανά κόμμα αλλά έχει και κάποια άλλα ζητήματα ασφαλείας. Έτσι το να λέμε ψηφιακές εκλογές δεν είναι απλά μια κουβέντα.

 

 

Ουσιαστικά δηλαδή να αυτοματοποιηθεί το κομμάτι που θέλει χειρωνακτική εργασία. Ακόμη σε περίπτωση βλάβης θα μπορείτε να καταμετράτε χειροκίνητα και παραδοσιακά με ανθρώπους. Σε ΦΟΥΛ ψηφιακές εκλογές πως θα υπάρχει backup σύστημα σε περίπτωση βλάβης; Μην ξεχνάτε πως ακόμη και η διακοπή ενός φουλ ψηφιακών εκλογών κατά τη διάρκεια των εκλογών μπορεί να έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα για το πολίτευμα πχ λάθος καταμέτρηση.

 

Μια κρυπτογραφια παρόμοια του bitcoin ή και άλλων cryptocurrencies δε θα μπορουσε να λειτουργήσει; Δεν ειμαι γνώστης αλλά νομιζω οτι το ζητουμενο ειναι το ιδιο. Να βλέπεις τι εχει κανει ο καθενας χωρις να βλεπεις το ονομα του. Για μικρές χωρες με λιγα εκατομμυρια πλυθησμο δεν θα ταν εφικτό;

Μπορει να λέω και πίπες, αλλά ακομα και αν δε γινεται, θα μπορουσαμε να κανουμε διαφορα για να βελτιωσουμε τη διαδικασια. Π.χ. να τυπωνονται τα δελτια ad hoc επί τόπου αντι εκ των προτέρων, να εχουν και την επιλογή του τάμπλετ για οποιον θέλει, να μπορει να ψηφισει ηλεκτρονικά απο το σπιτι του όποιος θέλει (υπο προυποθεσεις) κτλ. Ναι, ειναι θεμα ασφαλειας, αλλά το αν θελει να το ρισκάρει θα επρεπε να ειναι επιλογή το καθε ψηφοφόρου. Για άλλα και άλλα ζητηματα που ειναι παρομοιας σημαντικοτητας η ασφαλεια και η ανωνυμία δεν του βλεπω να φοβουνται τόσο...

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Ένα άσχετο με τη διαδικασία αλλά θέλω να το βγάνω από μέσα μου: εμενα αυτο που με ενοχλουσε πάντα πιο πολυ ειναι οτι η κουβεντα για το ποιος θα κυβερνησει δεν εφευγε ποτέ απο τα λεφτά, με τον ενα η τον άλλο τροπο. Και σε ατομικο επιπεδο κυριως. Αν  μιλησεις για δικαιωματα ομοφυλοφιλων, αυτισμο, ΑΜΕΑ, επανενταξη πρωην καταδικων, εκπροσωπηση γυναικων σε τεχνικα επαγγελματα, προστασια ειδων υπο εξαφανιση, ενταξη μεταναστων, μεταρρυθμισεις στην εκπαιδευτική ύλη, εκσυγχρονιση και αυτοματισμο δημοσιων υπηρεσιων και άλλα πολλά σε κοιταν ολοι σα να μιλας σουαχιλι.  Και πολλά απο αυτά μπορουν να βελτιωθουν πολύ φτηνα, ή δωρεαν, η και μακροπροθεσμα να εκοικονομησεις και χρημα. Αλλά που...

 

Και οχι δεν δεχομαι την οικονομική κριση σαν επιχειρημα διότι το ίδιο ηταν και πριν.


stasou%2520mygdala.jpg


#88626 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 31 May 2019 - 02:00

Ας συμφωνήσουμε ότι όταν δουλεύεις πρέπει να πληρώνεσαι. Διαφωνώ κάθετα με το να μην πληρώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διότι το βάρος της ευθύνης και η ίδια η δουλειά είναι τόσο μεγάλα που οριακά μου φαίνεται και αστείο. Και θα μου πεις ναι και γιατί να μην πληρώνεται η εφορευτική επιτροπή. Πρώτον γιατί η μόνη ευθύνη των μελών της εφορευτικής επιτροπής είναι να φτιάξουν κανα πακέτο με ψηφοδέλτια και μετά απλά να παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων την οποία την κάνει εξολοκλήρου ο δικαστικός αντιπρόσωπος και γιατί καλούνται να το κάνουν αυτό μια φορά στη ζωή τους ενώ εγώ ας πούμε από το 2014 έχω κάνει 4 εκλογές. Αλλά ακόμα και έτσι μέσα είμαι για μία συμβολική αποζημίωση των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

 

Το ιδιωτικοποιημένο και δωρεάν δεν υφίσταται. Δεν μιλάω για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων αλλά για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Τα αποτελέσματα δοκιμασμένα στις ΗΠΑ με τραγικές επιπτώσεις σε σημείο που παρακαλάνε τώρα για medicare expansion. Τα ταμεία πρέπει να παραμείνουν δημόσια και να παλέψουμε για εξυγίανση τους όπως και για μεγαλύτερα κονδύλια στην υγεία διότι σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία οι συνθήκες είναι τραγικές.

 

Ωραία όλα αυτά που είπες στο τέλος αλλά δεν είναι εκτός των δομών αποκλεισμού που δημιουργεί ένα οικονομικό σύστημα. Κανένα κοινωνικό αίτημα δεν είναι αποκομμένο από την οικονομική πραγματικότητα καθότι ανάλογα με το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζεται δημιουργείται και το ανάλογο μοντέλο κράτους προνοίας (βλ. ταξινόμηση του Esping-Andersen). Οι νόμοι και οι θεσμοί λειτουργούν με όρους συμμετοχής και αποκλεισμού επομένως είναι λίγο απλοϊκό να διαχωρίζουμε το οικονομικό από το κοινωνικό και εν τέλει το πολιτικό. Αν και η σχέση μου μαζί του είναι σε πρωτόλειο στάδιο και δεν είμαι σε κανένα πλανήτη εξπερ προτείνω και λίγο Φουκώ για την δημιουργία των δομών εξουσίας.

 

Εδώ από μία συνομιλία του με τον Τσόμσκυ που είδα πρόσφατα στο πλαίσιο του μαθήματος (μας έχουν ταράξει με τους ποστστρουκτουραλιστές αυτό το εξάμηνο και είμαστε όλη η τάξη με ναρκωτικά για να την παλέψουμε χαχαχαχ)

 

Youtube Video


xbJ3b2w.jpeg


#88627 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 31 May 2019 - 11:33

Μαστα, τώρα γίναμε ...

 

https://www.thepressproject.gr/article/141677/Upopsifios-tis-Neas-Dimokratias-o-Mpampis-Papadimitriou-tou-SKA

 

 

Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ


rsrGbGx.gif

#88628 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 31 May 2019 - 11:47

Άιντε να βγει η νδ κυβέρνηση για να γίνει ο σκαι κρατικό κανάλι.



#88629 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 31 May 2019 - 12:07

Καλέ πέφτουν βροχή τα ονόματα ...

 

https://www.thepressproject.gr/article/141681/Mpogdanos-kai-Papadimitriou-stous-neous-upopsifious-tis-ND

 

Συγκεκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη λίστα της ΝΔ βρίσκονται η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου που ανήκε την ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας, τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον ποδοσφαιριστή της χρυσής εθνικής ομάδας του 2004 Τάκη Φύσσα, τον αρχιτέκτονα Αντώνη Γιαννικουρή με μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την οικονομολόγο Βασιλική Τσιλιγγίρη που έχει εξειδίκευση στην Οργάνωση Αθλητικών Επιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και την έμπειρη στη δημόσια διοίκηση Ρένα Βασιλάκη που έχει υπηρετήσει επί χρόνια την παράταξη της ΝΔ.

 

Όρε κάτι τρολιές πρωινιάτικα ...

 

 

«Γνωρίζομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάρα πολύ καιρό και του είχα πει πως αν μπορώ από οποιοδήποτε πόστο να βοηθήσω, πολύ ευχαρίστως» ανακοίνωσε μέσα από τη συχνότητα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου το πρωί της Παρασκευής, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα παραμείνει δημοσιογράφος.


rsrGbGx.gif

#88630 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 31 May 2019 - 12:32

Και μετά πας και ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ ενώ τους θεωρείς αισχρούς μνημονιακούς λαϊκιστές και κλαις για χρόνια με αυτήν σου την απόφαση τρώγοντας κάθε μέρα το μισό σου ψυγείο για να γεμίσεις το κενό μέσα σου.


xbJ3b2w.jpeg


#88631 Hisahito85

Hisahito85

    Red Pineapple

  • Members
  • 63 posts

Posted 31 May 2019 - 12:47

 

Που είναι η έκπληξη?


pic.jpg


#88632 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 31 May 2019 - 12:47


Μια κρυπτογραφια παρόμοια του bitcoin ή και άλλων cryptocurrencies δε θα μπορουσε να λειτουργήσει; Δεν ειμαι γνώστης αλλά νομιζω οτι το ζητουμενο ειναι το ιδιο. Να βλέπεις τι εχει κανει ο καθενας χωρις να βλεπεις το ονομα του. Για μικρές χωρες με λιγα εκατομμυρια πλυθησμο δεν θα ταν εφικτό;

Μπορει να λέω και πίπες, αλλά ακομα και αν δε γινεται, θα μπορουσαμε να κανουμε διαφορα για να βελτιωσουμε τη διαδικασια. Π.χ. να τυπωνονται τα δελτια ad hoc επί τόπου αντι εκ των προτέρων, να εχουν και την επιλογή του τάμπλετ για οποιον θέλει, να μπορει να ψηφισει ηλεκτρονικά απο το σπιτι του όποιος θέλει (υπο προυποθεσεις) κτλ. Ναι, ειναι θεμα ασφαλειας, αλλά το αν θελει να το ρισκάρει θα επρεπε να ειναι επιλογή το καθε ψηφοφόρου. Για άλλα και άλλα ζητηματα που ειναι παρομοιας σημαντικοτητας η ασφαλεια και η ανωνυμία δεν του βλεπω να φοβουνται τόσο...

Και πάλι δεν έχω δει πως είναι ένα σύστημα ψηφιακών εκλογών πλήρως και διεξοδικά, όμως στο ΠΑ/ΠΕΙ κάναμε μαθήματα στο κομμάτι αυτό και αρκετοί scolars έχουν δει το θέμα (βάση λεγόμενα των καθηγητών) και βάση αυτών όντως θέλει  αρκετή ισχυρή και περίπλοκο σύστημα κρυπτογραφίας. Ακόμα και το Bitcoin είναι CPU Intensive σαν σύστημα, για απόδειξη δοκίμασε να κάνεις mine bitcoin με CPU. Δεν μιλάμε για ψηφοφορία του στυλ ψηφίστε το αγαπημένο σας καλλιτέχνη που και μια ψήφος να χαθεί oh well σιγά τα αυγά. Μιλάμε για κρίσιμη διαδικασία για την κοινωνία.



#88633 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 31 May 2019 - 14:04

Που είναι η έκπληξη?

 

Δεν εκπλήσσομαι, θα έλεγα ταράζομαι γιατί ανακοίνωσε τώρα την υποψηφιότητα του επειδή πήγαν καλά οι Ευρωεκλογές, αν είχαν φάει άκυρο θα καθόταν στο μετερίζι του να πολεμάει τους Κουμουνιστάς!

 

Η φάση ναο ...

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#88634 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 31 May 2019 - 23:52

Και πάλι δεν έχω δει πως είναι ένα σύστημα ψηφιακών εκλογών πλήρως και διεξοδικά, όμως στο ΠΑ/ΠΕΙ κάναμε μαθήματα στο κομμάτι αυτό και αρκετοί scolars έχουν δει το θέμα (βάση λεγόμενα των καθηγητών) και βάση αυτών όντως θέλει αρκετή ισχυρή και περίπλοκο σύστημα κρυπτογραφίας. Ακόμα και το Bitcoin είναι CPU Intensive σαν σύστημα, για απόδειξη δοκίμασε να κάνεις mine bitcoin με CPU. Δεν μιλάμε για ψηφοφορία του στυλ ψηφίστε το αγαπημένο σας καλλιτέχνη που και μια ψήφος να χαθεί oh well σιγά τα αυγά. Μιλάμε για κρίσιμη διαδικασία για την κοινωνία.


Mωρε δικιο εχουν και αυτοι, δε λέω... αλλά από την άλλη ξερεις τι σκεφτομαι; πολλοί περισσότεροι (και μαλλον καλυτεροι) χακερ προσπαθησαν να σπασουν τα crypto από όσους θα περιμενα να προσπαθουν να σπασουν τις ελληνικές εκλογές... και από όσο ξερω δεν τα κατεφεραν... :gotit: just saying...

Ας συμφωνήσουμε ότι όταν δουλεύεις πρέπει να πληρώνεσαι. Διαφωνώ κάθετα με το να μην πληρώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διότι το βάρος της ευθύνης και η ίδια η δουλειά είναι τόσο μεγάλα που οριακά μου φαίνεται και αστείο. Και θα μου πεις ναι και γιατί να μην πληρώνεται η εφορευτική επιτροπή. Πρώτον γιατί η μόνη ευθύνη των μελών της εφορευτικής επιτροπής είναι να φτιάξουν κανα πακέτο με ψηφοδέλτια και μετά απλά να παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων την οποία την κάνει εξολοκλήρου ο δικαστικός αντιπρόσωπος και γιατί καλούνται να το κάνουν αυτό μια φορά στη ζωή τους ενώ εγώ ας πούμε από το 2014 έχω κάνει 4 εκλογές. Αλλά ακόμα και έτσι μέσα είμαι για μία συμβολική αποζημίωση των μελών της εφορευτικής επιτροπής.


Συμφωνώ 100% και επαυξάνω.

Το ιδιωτικοποιημένο και δωρεάν δεν υφίσταται. Δεν μιλάω για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων αλλά για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Τα αποτελέσματα δοκιμασμένα στις ΗΠΑ με τραγικές επιπτώσεις σε σημείο που παρακαλάνε τώρα για medicare expansion. Τα ταμεία πρέπει να παραμείνουν δημόσια και να παλέψουμε για εξυγίανση τους όπως και για μεγαλύτερα κονδύλια στην υγεία διότι σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία οι συνθήκες είναι τραγικές.


Για την ασφαλιση δε μιλάω αλλά μαλλον εχεις δικιο - δεν το χω ψαξει. Για τα υπολοιπα παντως, νοσοκομεια, συνταξη, σχολεια, πανεπιστημια κτλ. υφίσταται και παραυφίσταται. Το ζω καθε μερα στην Αγγλία. Μην κοιτάς το Αμερικα, ειναι γτπ. Λιγο Last week tonight να δεις θα θες να βγαλεις τα ματια σου με ενα κουταλι. Τα τυπακια εχουν την ικανοτητα να καταστρεψουν τα παντα. Xρυσό πιανουν κοπρια γινεται.

Στο UK παντως κανεις δε σε αφηνει να πεθανεις αμα δεν εχεις λεφτά. Ακομα και αν δεν εχεις ΑΜΚΑ/ΑΦΜ, στα επειγοντα θα σε δουνε. Λενε και καλα οτι αμα εχει πολύ κοσμο θα δουνε πρωτα τους "νομιμους και τυπικους" αλλά πρακτικά όλοι ξερουμε οτι μπαινουν αναλογα με τη σοβαροτητα του περιστατικου :calm: Οι ανθρωποι κανουν το συστημα...

Μεγαλη συζητηση. Για μενα παντως δεν ειναι η το ιδιωτικο ή δημοσιο το θεμα - και τα δυο λειτουργουν - ειναι το πως το κανεις... ποια ειναι η ρυθμιστικη αρχη και τι κανονες εχει βαλει.

Ωραία όλα αυτά που είπες στο τέλος αλλά δεν είναι εκτός των δομών αποκλεισμού που δημιουργεί ένα οικονομικό σύστημα. Κανένα κοινωνικό αίτημα δεν είναι αποκομμένο από την οικονομική πραγματικότητα καθότι ανάλογα με το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζεται δημιουργείται και το ανάλογο μοντέλο κράτους προνοίας (βλ. ταξινόμηση του Esping-Andersen). Οι νόμοι και οι θεσμοί λειτουργούν με όρους συμμετοχής και αποκλεισμού επομένως είναι λίγο απλοϊκό να διαχωρίζουμε το οικονομικό από το κοινωνικό και εν τέλει το πολιτικό. Αν και η σχέση μου μαζί του είναι σε πρωτόλειο στάδιο και δεν είμαι σε κανένα πλανήτη εξπερ προτείνω και λίγο Φουκώ για την δημιουργία των δομών εξουσίας.

[...]



Ωπα ώπα κάτσε λίγο. Στο βαθμο που το κρατος πρεπει να πληρωσει για αν γινουν αλλαγές, ας πουμε οτι συμφωνω. Αλλά δε μιλουσα για αυτο: τουναντίων έλεγα για όλα τα υπολοιπα, αυτά που ειναι σχετικά με αξιες αλλά μπορουν να αλλάξουν ακομα και χωρις να δωσει λεφτά το κρατος.

Το να διώκεις π.χ. ποινικά εναν εκπρόσωπο της εκκλησιας οταν προσβαλει μια μεριδα συμπολιτων λογω σεξουαλικων προτιμησεων, ή εναν εργοδοτη που απέλυσε καποια επειδη εμεινε εγγυος, δεν εχει να κανει με πολιτικη προνοιας. Εχει να κανει ομως με τις θεσεις ενος κομματος προεκλογικά και μη. Απλώς ο περισσοτερος κοσμος το θεωρει δευτερεύον.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Τωρα όσο για τον Τσομσκυ και την ταξινόμηση του Esping-Andersen:Αυτό ειναι πάρα πολύ μεγάλη συζητηση και δεν το χω στο γραπτο. (Δε σας σνομπαρω απλά γραφω πολύ για τις εργασιες μου)

Σε γενικές γραμμές διαφωνω με οποιαδηποτε ταξινομηση λαμβανεται ως θεσφατο (Αν ισχυει το Α τοτε ισχυει και το Β κτλ.) διοτι θεωρω οτι τα οικονομικά, πολιτκά και κοινωνικά ζητηματα ανηκουν στην επιστημη των δικτυων. Οι δομες και τα προβληματα τους δεν ειναι συνθετα (complicated) αλλά πολύπλοκα (complex) με μεταβλητές που όντως ΜΕΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ και οπως (περιπου) απεδειξε το μoντελο Cynefin δεν εχει και πολύ νοημα να προσπαθεις να αντιμετωπιζεις τα δευτερα με τον ιδιο τροπο που αντιμετωπιζεις τα πρωτα.

Τα πρωτα αποτελουνται απο πολλά μικρά γνωστα τεμμαχια και αρκει να μπορεις να τα σπασεις (περιπου, το απλοποιω εξευτελιστικα αυτη τη στιγμη)

Τα δευτερα ειναι dynamic and adaptive που σημαινει οτι η ιδια η πραξη του να λυσεις το προβλημα, αλλάζει το προβλημα! Η προσσεγγιση εδω ειναι να εχεις τις ωοθηκες να παραδεχτεις οτι "δεν ξερεις πώς", να ξεκινας με ο,τι αξιες και μεσα εχεις και να φροντιζεις να εχεις την διαφάνεια που θα σου επιτρεπει να δεις τα λαθη του συστηματος, τους ορχεις να τα παραδεχτεις και την ευελιξια να διορθωσεις και προσαρμοσεις. Σιγουρα υπαρχουν ομοιοτητες με παρελθοντικα γεγονοτα και συστηματα, αλλά αυτά ειναι μονο για να ξεκινησεις όχι για να πορευτείς μεχρι τελους.

Για αυτο και οι ταξινομησεις οπως οι παραπανω δεν ειναι απολυτες, αλλα στην πραγματικοτητα εχεις κυριως υβριδια με διαφορετικα ποσοστα απο το καθενα,

Για αυτο και πολιτικες πεποιθησεις οπως δεξια, αριστερα, σοσιαλισμος κτλ οσο πιο pure και αμεταβλητα ειναι τοσο πιο παρωχυμενα...

Και για αυτο οταν πανε να δοκιμασουν ολες αυτες τιςς θεωρειες στην πραξη καταληγουν να αναλυουν μετά τους λογους που "το πειραμα απετυχε αλλά το συστημα λειτουργει"... Διοτι τους νοιαζει πιο πολυ να αποδεικνυουν οτι εχουν δικιο παρα να λυνουν το προβλημα.

Και εχεις τωρα εναν Τσομσκυ (που λατρευω κατά τα άλλα) να προσπαθει να προβλεψει αν η τεχνολογια και το artificial intelligence θα φερει προοδο ή καταστροφη χρησιμοποιωντας εννοιες τυπου "η εξουσια και το ποπολο"... καλά ειναι για να ξεκινησεις, αλλά καποια στιγμη πρεπει να πας παρακατω.



Να ξεκαθαρισω οτι τα τελευταια μικρη σχεση εχουν με την κουβεντα περι εκλογων και το περισσιο παθος του γραφοντος οφειλεται στο ότι αντιμετωπιζει το προβλημα αυτο με άλλο τροπο στην καθημερινοτητα του :bleh: Ελπιζω το παραπανω rant να βγαζει κάαααποιο νοημα...

Edited by Lord Leon, 01 June 2019 - 11:27.

stasou%2520mygdala.jpg


#88635 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 01 June 2019 - 13:34

Mωρε δικιο εχουν και αυτοι, δε λέω... αλλά από την άλλη ξερεις τι σκεφτομαι; πολλοί περισσότεροι (και μαλλον καλυτεροι) χακερ προσπαθησαν να σπασουν τα crypto από όσους θα περιμενα να προσπαθουν να σπασουν τις ελληνικές εκλογές... και από όσο ξερω δεν τα κατεφεραν... :gotit: just saying...

Well δες το αλλιώς δες ότι επηρεάζοντας κάποιο αποτέλεσμα εκλογών ενός άλλου κράτους με εξωτερικούς παράγοντες ουσιαστικά έμμεσα βάζεις μέσο για τις πολιτικές σου. Και η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση. Ακόμη μην ξεχνάς ότι νομίζεις ότι η παραβίαση ασφαλείας ψηφιακών συστημάτων είναι περισσότερο ανθρωποκεντρική από όσο νομίζεις (ΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ), αυτός που θα θέλει να μπει δεν διαφέρει από τον άνθρωπο που θέλει να σε κλέψει ή εάν το πάμε σε κρατικό επίπεδο να εισβάλει στο κράτος σου με οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο μέσο.

 

Ουσιαστικά η παραβίαση μιας ασφάλειας δεν οφείλετε μόνο στο πόσο ισχυρό ένα σύστημα μπορεί να είναι αλλά και πόσο καλά το χρησιμοποιούν οι χρήστες, πόσο γρήγορους υπολογιστές μπορεί να πληρώσει ο επιτιθέμενος, για πόσο μπορεί να τους τρέξει και πόσο χρόνο θα αφιερώνει σε ανθρώπινες εργατοώρες για την εισβολή. Ο σκοπός είναι να κάνεις τον επιτιθέμενο να βαρεθεί ή να φαλιρίσει (εννοώ να υπολογίζει ότι θα κοστίζει αρκετά λεφτά) προκειμένου να το σπάσει.

Η λογική εξάπλωσης ιών και ransomware πέρα το ότι οφείλετε στη "φυσική" ευπάθεια ενός συστήματος οφείλετε και στον ανθρώπινο παράγοντα, τέτοιου είδους επιθέσεις κατά την οπτική ματιά μου οφείλετε ΚΑΙ στον ανθρώπινο παράγοντα. Άρα το να δεις κατά πόσο θα σπάσει ή κατά πόσο αντέχει είναι μια κουβέντα από μόνο του και πολύ πολύ μελέτη.

 

------------------------------------------------

 

Όσο αφορά περί κοινωνίας και εκάστοτε ιδεολογίας προσωπικά το βλέπω, χωρίς να είμαι ο σούπερ ουάου ειδήμων είμαι ένας μόνος και φτωχός προγραμματιστής, αντιλαμβάνομαι πως ουσιαστικά ένα πρόβλημα οφείλετε σε πεδία σύγκρουσης συμφερόντων συνάρτηση αδιαφορίας και έλλειψη αγάπης προς τον συνάνθρωπο και εφαρμογή της αρχής διατήρησης του εγωισμού, αυτοϊκανοποίησης και απληστίας. Ο καπιταλισμός είναι η έκφραση της ίδιας ανθρώπινης απληστίας.

 

Βέβαια, σε αυτά τα γράφοντα, ορίστε ένα μεγάλο περιθώριο λάθους καθώς αποτελεί 100% υποκειμενική αντίληψη της κοινωνίας.


Edited by pc_magas, 01 June 2019 - 13:35.