Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
#88186
Posted 09 February 2019 - 00:06
#88187
Posted 09 February 2019 - 04:05
Μετά από την καμπάνια της Lacta για τον Άγιο Βαλεντίνο, καταλαβαίνω πόσο γεμάτη υποκρισία είναι η ελληνική κοινωνία!
Για την Lacta φωτογραφήθηκαν διάφορα ζευγάρια με θέμα την διαφορετικότητα. Φωτογραφήθηκαν άτομα διαφορετικών χρωμάτων και εθνικοτήτων, ΑμεΑ και (άκουσον-άκουσον) άτομα που είναι ομοφυλόφιλα. Από αυτές τις φωτογραφίες, οι περισσότερες έλαβαν λιγότερα από 100 σχόλια στο facebook, η φωτογραφία των ομοφυλόφιλων γυναικών έλαβε ~250 και η παρακάτω φωτογραφία των ομοφυλόφιλων ανδρών έλαβε >1600 σχόλια.
#88188
Posted 09 February 2019 - 04:42
Χμμ. Και είναι ζήτημα άλλο το να θεωρείς/πιστεύεις για τοον χ/ψ λόγο το ότι είναι λάθος η ομοφυλοφιλία και άλλο το να κατακρίνεις τον άλλο γι αυτό. AFAIC και τα δύο είναι αμαρτία, και στην τελική ούτε ο ίδιος οο Ιησούς δεν λιθοβόλησε την αμαρτολή γιατί να το κάνουμε εμεις με λεκτικούς λιθοβολισμούς; Και ναι η ομοφυλοφιλία κατά τ ευαγγέλιο είναι αμαρτία, αλλά δεν θα είμαι εγώ που θα κατακρίνω και θα γκαρίζω εάν ο άλλος είμαι ομοφυλόφιλος, είμαι αρκετά απασχολημένως να εντοπίζω τα δικά μου λάθη και αμαρτίες.
Thought game: Από την άλλη αντί 2 άντρες να αγγαλιάζονται έβλεπα έναν το να κλέβει ή να φονέυει θα τον κατέκρινα; Σημείωση και τα 2 είναι βαριές αμαρτίες κατά το ευαγγέλιο.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
#88189
Posted 09 February 2019 - 04:46
Έβλεπα το Βελόπουλο προχτές που αναφέρθηκε στο θέμα ως εξής: "Στη Σαουδική Αραβία θα το δεχόντουσαν αυτό; Πέχτηκε η διαφήμιση αυτή στη Σαουδική Αραβία;"
Να γιατί.
#88190
Posted 09 February 2019 - 07:50
Επίσης το ότι παραθέτονται συχνά εδάφια από την Παλαιά Διαθήκη απλώς υποκριτικό και τραγικό αφού η Καινή ουσιαστικά την αναιρεί. Γενικότερα μετά τον Απόστολο Παύλο υπήρξαν κι άλλοι ομοφοβικοι αγιοι βλ. Ιωάννου Χρυσόστομο, αλλά μέσα στις βασικές διδασκαλίες δεν κατά δικάζεται πουθενά.
#88191
Posted 09 February 2019 - 12:39
Καὶ Κύριος ἔβρεξεν ἐπὶ Σόδομα καὶ Γόμοῤῥα θεῖον, καὶ πῦρ παρὰ Κυρίου ἐξ οὐρανοῦ καὶ κατέστρεψε τὰς πόλεις ταύτας καὶ πᾶσαν τὴν περίχωρον καὶ πάντας τοὺς κατοικοῦντας ἐν ταῖς πόλεσι καὶ τὰ ἀνατέλλοντα ἐκ τῆς γῆς καὶ ἐπέβλεψεν ἡ γυνὴ αὐτοῦ εἰς τὰ ὀπίσω καὶ ἐγένετο στήλη ἁλός
#88192
Posted 09 February 2019 - 13:47
Αυτό που θίγω είναι ότι γίνεται κατάφωρη επίθεση εναντίον της φωτογραφίας των ομοφυλόφιλων ανδρών (2600!!! σχόλια), παρά σε αυτή των ομοφυλόφιλων γυναικών (220 σχόλια). Οι άλλες φωτογραφίες δεν απασχόλησαν καν...
Ρωτάω, λοιπόν, γιατί η κοινωνία επιλέγει να σχολιάζει και να βάλλει ενα ζευγάρι ανδρών, ενώ ένα ζευγάρι γυναικών δείχνει (τουλάχιστον ως προς τον αριθμό των σχολίων) λιγότερο καταδικαστέο. Καμία από τις δύο φωτογραφίες δεν προκαλεί, είτε με κάποιο φιλί, είτε με προκλητικό ντύσιμο, οπότε θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά στη συνείδηση του κόσμου.
(Τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα ήταν μία ενδιαφέρουσα ανθρωπολογική/κοινωνιολογική έρευνα

#88193
Posted 09 February 2019 - 14:23
Τέλος έχω απορία εάν με το να βάζουμε τούρμπο στο starlet ουσιαστικά κάναμε ότι κάνουν οι αυτοκινητοβοιομηχανίες τώρα, να τουρμπίζουν μικρού κυβισμού αμάξια. Λες τελικά η tuning σκηνή να είναι ένα βήμα μπροστά απο τις αυτοκινητοβοιμηχανίες, λες να υπήρχε κάποιος τρελαμένους κοντράκιας που να έκανε υβριδικό αμ'άξι πριν υπάρξο0υν υβρισικά αμάξια;
το μελλον ειναι τα νιτρα και το water injection
#88194
Posted 09 February 2019 - 15:30
Δεν θετω καν το ερώτημα ότι υπάρχει ομοφοβία στην Ελλάδα. Δυστυχώς είναι κάτι δεδομένο, ακόμη και στις συζητήσεις μέσα στο κοινοβούλιο.
Αυτό που θίγω είναι ότι γίνεται κατάφωρη επίθεση εναντίον της φωτογραφίας των ομοφυλόφιλων ανδρών (2600!!! σχόλια), παρά σε αυτή των ομοφυλόφιλων γυναικών (220 σχόλια). Οι άλλες φωτογραφίες δεν απασχόλησαν καν...
Ρωτάω, λοιπόν, γιατί η κοινωνία επιλέγει να σχολιάζει και να βάλλει ενα ζευγάρι ανδρών, ενώ ένα ζευγάρι γυναικών δείχνει (τουλάχιστον ως προς τον αριθμό των σχολίων) λιγότερο καταδικαστέο. Καμία από τις δύο φωτογραφίες δεν προκαλεί, είτε με κάποιο φιλί, είτε με προκλητικό ντύσιμο, οπότε θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά στη συνείδηση του κόσμου.
(Τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα ήταν μία ενδιαφέρουσα ανθρωπολογική/κοινωνιολογική έρευνα)
Αυτο με το προκλητικο ντυσιμο μου θυμιζει αυτο που γινεται με τα βιντεοπαιχνιδια αλλα και αλλα μεσα ψυχαγωγιας. Γυναικες χαρακτηρες με προκλητικο ντυσιμο ειναι πλεον περισσοτερο καταδικαστεες απο τους αντιστοιχους αντρες. Εγινε και σαλος με το σποτακι της Gilette, εγινε και το Gamergate.
Αυτο δηλαδη το στυλ του βαρβατου αντρα που σαπιζει στο ξυλο τους γκει και εχει το χαρεμι του δεν εχει πλεον περαση. Μερος της ανοχης απεναντι σε γυναικες γκει ισως πηγαζει και απο εκει, οχι γιατι ανοιχτηκε η κοινωνια. Να εχεις πχ το χαρεμι σου και ας κανουν οι αλλες στην ουρα οτι θελουν.
Βρισκομαστε σε μια μεταβατικη φαση επαναξιολογησης των αξιων μας. Στην Ελλαδα αυτο ακομα δεν εχει γινει γιατι απλα τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι παραγκωνισμενα. Πχ αυτα που ακουγονται στα αθλητικα ραδιοφωνα και καναλια θα λογοκρινονταν ή θα απαγορευοταν στη Δυτικη Ευρωπη.
Το προβλημα ειναι με ολο αυτο πως μπερδευονται οι πολιτικες ιδεολογιες και νομιζεις πως επειδη καποιος υποστηριζει το ενα θα υποστηριζει και το αλλο.
#88195
Posted 09 February 2019 - 15:36
Χωρίς να έχω δει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες όπου τις αναρτήστε τέλος πάντων πάω στοίχημα ότι κάτω από τη φωτογραφία των ανδρών γραφουν κατά κύριο λόγω κομπλεξικοί άνδρες που μιλάνε για το πόσο ανδρες είναι, πως τα καταδικάζει αυτά η εκκλησία και ότι δε θα ξαναταϊσουν lacta στα παιδιά τους. Δεν είναι περίεργο που είναι παραπάνω μιας και για τέτοιους τύπους τα αντίστοιχα λεσβιακα ζευγάρια αποτελούν φαντασίωση και δε θα ασχηθουν καν. Οπότε θα ασχοληθούν μόνο με την πρώτη περίπτωση που και καλά θίγει τον ανδρισμό τους.Δεν θετω καν το ερώτημα ότι υπάρχει ομοφοβία στην Ελλάδα. Δυστυχώς είναι κάτι δεδομένο, ακόμη και στις συζητήσεις μέσα στο κοινοβούλιο.
Αυτό που θίγω είναι ότι γίνεται κατάφωρη επίθεση εναντίον της φωτογραφίας των ομοφυλόφιλων ανδρών (2600!!! σχόλια), παρά σε αυτή των ομοφυλόφιλων γυναικών (220 σχόλια). Οι άλλες φωτογραφίες δεν απασχόλησαν καν...
Ρωτάω, λοιπόν, γιατί η κοινωνία επιλέγει να σχολιάζει και να βάλλει ενα ζευγάρι ανδρών, ενώ ένα ζευγάρι γυναικών δείχνει (τουλάχιστον ως προς τον αριθμό των σχολίων) λιγότερο καταδικαστέο. Καμία από τις δύο φωτογραφίες δεν προκαλεί, είτε με κάποιο φιλί, είτε με προκλητικό ντύσιμο, οπότε θεωρώ ότι το θέμα είναι καθαρά στη συνείδηση του κόσμου.
(Τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα ήταν μία ενδιαφέρουσα ανθρωπολογική/κοινωνιολογική έρευνα)
Δεν εννοώ ότι και γυναίκες δεν παίρνουν μέρος στο όλο θέμα αλλά σε όσες περιπτώσεις έχω πετύχει οι άνδρες ήταν πιο ενεργοί αρνητικά. Επίσης παίζει ρόλο και η σειρά με την οποία προβάλλεται η φωτογραφία, αν είναι πρώτη πιθανότατα θα γράψουν στην πρώτη φωτογραφία που θα δουν και όχι και στις δύο εκτός κι αν δεν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο με τη ζωή τους.
#88196
Posted 09 February 2019 - 16:05
Να μη λέμε ο, τι θέλουμε, δεν υπάρχει καμία αναφορά στους ομοφυλόφιλους στα Ευαγγελία και μέσα στις διδασκαλίες του Ιησού. Υπάρχουν 3 οι οποίες είναι ψιλοαμφισβητισημες με βάση τη χρήση των λέξεων σε επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος έγραψε και διάφορα ωραία για τη θέση των γυναικών. Τυχαίο;
Επίσης το ότι παραθέτονται συχνά εδάφια από την Παλαιά Διαθήκη απλώς υποκριτικό και τραγικό αφού η Καινή ουσιαστικά την αναιρεί. Γενικότερα μετά τον Απόστολο Παύλο υπήρξαν κι άλλοι ομοφοβικοι αγιοι βλ. Ιωάννου Χρυσόστομο, αλλά μέσα στις βασικές διδασκαλίες δεν κατά δικάζεται πουθενά.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι στο ιστορικό πλαίσιο που γράφει ο Απόστολος Παύλος το στάτους της ομοφυλοφιλίας είναι εντελώς διαφορετικό απ' ότι σήμερα. Η ιδέα ότι υπάρχουν διαφορετικοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί με τον οποίο γεννιέται ο κάθε άνθρωπος, και διατηρεί μόνο αυτό για το υπόλοιπο της ζωής του είναι μια σύγχρονη αντίληψη, ίσως και ένα σύγχρονο κατασκεύασμα που τείνει να μην ταιριάζει πάντα με την ιστορία. Η ομοφυλοφιλία μεταξύ αντρών στην αρχαιότητα ήταν κάτι απείρως πιο διαδεδομένο, και συνήθως αφορούσε σχέσεις εξουσίας, και μάλιστα πρακτικές παιδεραστίας.
Ο Χριστιανισμός καταδίκασε λίγο πολύ όλα όσα χαρακτηρίζουν τον αρχαίο κόσμο, λογικό είναι ότι ένα μικρό μέρος αυτών θα είναι και αυτό. Αν θέλουμε να μιλήσουμε περί αμαρτίας, τότε όλα όσα αφορούν τη σύγχρονη ζωή είναι αμαρτωλά, γιατί ζούμε σε έναν πολιτισμό που στρέφει τον άνθρωπο όλο και πιο κοντά στον εαυτό του, και στην ικανοποίηση αυτού μέσα από υλικές απολαύσεις και απολαυές. Αμαρτία είναι ουσιαστικά ό,τι σε απομακρύνει από το Θεό. Είναι θέμα αντίληψης του καθενός σε τι αξιακή κλίμακα βάζει κάθε αμαρτία, για αυτό και είναι άκρως υποκριτικό το ότι το μόνο σχεδόν πράγμα που κατακρίνει η εκκλησία είναι αυτό, ανάμεσα σε όλες τις άλλες πτυχές της σύγχρονης ζωής που έχει αποδεχτεί και υιοθετήσει.
Spoiler:
Νομίζω ότι πράγματι η ομοφοβία έχει να κάνει απείρως περισσότερο με θέματα ανδρισμού παρά με οτιδήποτε άλλο. Η γυναικεία ομοφυλοφιλία δε θεωρείται κάτι απαραίτητα λιγότερο "γυναικείο", (εκτός αν περάσουμε σε butch στερεότυπα) καθώς δεν χαρακτηρίζεται από κάποια αντιστροφή προκαθορισμένων ρόλων. Μια αγκαλιά μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη γιατί για κάποιους υπονοεί μια σεξουαλική πρακτική, με την οποία φοβούνται να ταυτιστούν, καθώς συνδέεται με την απώλεια της ανδρικής κυριαρχίας και αυτάρκειας. Το ίδιο δεν ισχύει για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία που μπορεί να συνοδευτεί με πιο ασφαλείς και λιγότερο σοκαριστικές για τον κόσμο πρακτικές που δε θέτουν τέτοιου είδους ζητήματα κυριαρχίας.
Edited by Kamui, 09 February 2019 - 16:26.
#88197
Posted 09 February 2019 - 17:08
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι στο ιστορικό πλαίσιο που γράφει ο Απόστολος Παύλος το στάτους της ομοφυλοφιλίας είναι εντελώς διαφορετικό απ' ότι σήμερα. Η ιδέα ότι υπάρχουν διαφορετικοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί με τον οποίο γεννιέται ο κάθε άνθρωπος, και διατηρεί μόνο αυτό για το υπόλοιπο της ζωής του είναι μια σύγχρονη αντίληψη, ίσως και ένα σύγχρονο κατασκεύασμα που τείνει να μην ταιριάζει πάντα με την ιστορία. Η ομοφυλοφιλία μεταξύ αντρών στην αρχαιότητα ήταν κάτι απείρως πιο διαδεδομένο, και συνήθως αφορούσε σχέσεις εξουσίας, και μάλιστα πρακτικές παιδεραστίας.
Ο Χριστιανισμός καταδίκασε λίγο πολύ όλα όσα χαρακτηρίζουν τον αρχαίο κόσμο, λογικό είναι ότι ένα μικρό μέρος αυτών θα είναι και αυτό. Αν θέλουμε να μιλήσουμε περί αμαρτίας, τότε όλα όσα αφορούν τη σύγχρονη ζωή είναι αμαρτωλά, γιατί ζούμε σε έναν πολιτισμό που στρέφει τον άνθρωπο όλο και πιο κοντά στον εαυτό του, και στην ικανοποίηση αυτού μέσα από υλικές απολαύσεις και απολαυές. Αμαρτία είναι ουσιαστικά ό,τι σε απομακρύνει από το Θεό. Είναι θέμα αντίληψης του καθενός σε τι αξιακή κλίμακα βάζει κάθε αμαρτία, για αυτό και είναι άκρως υποκριτικό το ότι το μόνο σχεδόν πράγμα που κατακρίνει η εκκλησία είναι αυτό, ανάμεσα σε όλες τις άλλες πτυχές της σύγχρονης ζωής που έχει αποδεχτεί και υιοθετήσει.
Γι' αυτό γράφω ότι με βάση τη χρήση των λέξεων που είχε στις επιστολές του ήταν κάπως αμφισβητήσιμη η εναντίωση ως προς ποια πλευρά της καταδικάζεται τόσο έντονα και από τους περισσότερους ερμηνεύεται ότι ήταν κυρίως προς τον αγοραίο έρωτα. Επίσης θα μπορούσαν να τον είχαν ως αναφορά πρόσωπα με πολύ πιο έντονες και ξεκάθαρες αντιομοφυλοφιλικές απόψεις αλλά αυτό δεν γίνεται.
Όπως και να έχει είναι κάπως γελοίο για την εποχή να βάζουμε μπροστά τη θρησκεία για το οτιδήποτε διαφορετικό δεν θέλουμε να καταλάβουμε, απλώς επειδή δεν είναι μέσα στο καλούπι που έχει ορίσει η κοινωνία ως συνηθισμένο. Ποιο είναι το πρόβλημα που δύο άτομα αγαπιούνται ανεξάρτητα από το φύλο τους δηλαδή και τι ζόρι τραβάει ο καθένας δεν θα μπορέσω να το καταλάβω ποτέ.
#88198
Posted 09 February 2019 - 19:50
Νομίζω ότι πράγματι η ομοφοβία έχει να κάνει απείρως περισσότερο με θέματα ανδρισμού παρά με οτιδήποτε άλλο. Η γυναικεία ομοφυλοφιλία δε θεωρείται κάτι απαραίτητα λιγότερο "γυναικείο", (εκτός αν περάσουμε σε butch στερεότυπα) καθώς δεν χαρακτηρίζεται από κάποια αντιστροφή προκαθορισμένων ρόλων. Μια αγκαλιά μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη γιατί για κάποιους υπονοεί μια σεξουαλική πρακτική, με την οποία φοβούνται να ταυτιστούν, καθώς συνδέεται με την απώλεια της ανδρικής κυριαρχίας και αυτάρκειας. Το ίδιο δεν ισχύει για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία που μπορεί να συνοδευτεί με πιο ασφαλείς και λιγότερο σοκαριστικές για τον κόσμο πρακτικές που δε θέτουν τέτοιου είδους ζητήματα κυριαρχίας.
Εξαρτάται και πως θα το λανσάρεις.
Τώρα μου θύμισες τον σάλο που είχε ξεσπάσει με την ταινία Baise-moi αρχές 2000, που είχε απαγορευτεί σε κάποιες χώρες, ακόμα και στη Γαλλία ή λογοκριθεί σε κάποιες επίμαχες σκηνές. Στην Αμερική πέρασε σχεδόν απαρατήρητη για να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις. Η ειρωνία είναι πως οι σκηνοθέτες ήταν γυναικες. Η ταινία περιλάμβανε πραγματικές σκηνές σεξ αλλά πιστεύω πιο πολύ σόκαρε το θέμα που ήταν η εκδικηση κατά των αντρών λόγω ενός βιασμού. Αυτοί που αντιδράσαν ανήκαν κυρίως στα συντηρητικά μέσα και κοινό. Τα οποία για διαφορετικούς λόγους αντιδράσαν και στην ταινία Irreversible λίγο αργότερα.
Ενώ άλλες παρόμοιες ταινίες που δεν είχαν τέτοιο βιαίο θέμα έτυχαν ευρύτερης αποδοχής.
#88199
Posted 09 February 2019 - 20:40
Ζούμε στην εποχή του καταδικάζωτηβίαπόπουκιανπροέρχετε εκτός και εναρμονίζεται με τα δικά μου πιστεύω συμφέροντα. Εγω θα δέρνω αλλά εσυ απο που κ ως που θα αντιδράς. Ζήσαμε δημόσιο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου από "νοικοκυραίους" με τη συμμετοχή μπατσαρίας και τεράστια καμπάνια διασυρμού του ονόματος του νεκρού μετά θάνατον. Ζούμε σε μια εποχή που η χρυσή αυγή είναι στη βουλή, και αντίστοιχα υπάνρθωπα κόμματα είναι στη βουλή σε όλη την ευρώπη. Την εποχή που όποιος έχει πετρέλαιο έχει και εμφύλιο. Την εποχή που ο συντηρητισμός, η ομοφοβία, ο φασισμός, η παραπληροφόρηση και η άρνηση της πραγματικότητας (flat earth, antivaxxers etc) έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη μέσω του ίντερνετ. Δε μου κάνει πλέον τίποτα εντύπωση, όλα απλά με κάνουν να μη θέλω να ζω εδώ.
I heard this time of the year URANUS is lovely.
Edited by MoRmEnGiL, 09 February 2019 - 20:43.
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
#88200
Posted 09 February 2019 - 23:35
Ποιο είναι το πρόβλημα που δύο άτομα αγαπιούνται ανεξάρτητα από το φύλο τους δηλαδή και τι ζόρι τραβάει ο καθένας δεν θα μπορέσω να το καταλάβω ποτέ.
Χαχα ρε συ Kai αυτό γαμώτο! Πωπω αλήθεια τώρα, σας μπιπ μπιπ μπιπ ο καπιταλισμός και εσάς σας νοιάζει ποιός γουστάρει ποιόν?
Τέσπα η ομοφοβία που δέχονται οι άντρες ομοφυλόφιλοι βρίσκεται σε απευθείας συνάρτηση με τον μισογυνισμό. Οι λεσβίες ακόμα και αν τελώντας σε ζευγάρι υιοθετήσουν συμπεριφορές που δεν αρμόζουν με το φύλο τους, σύμφωνα με αυτά που θεωρούνται ως συμπεριφορές φύλου τέλοσπάντων, κάνουν level up ενώ για τους άντρες ισχύει το αντίθετο διότι υπάρχει η αντίληψη ότι αναλαμβάνουν "γυναικεία" χαρακτηριστικά ως μέρος ενός ομόφυλου ζευγαριού οπότε προδίδουν τον ανδρισμό or whatever.
Ωραία κουβέντα πιάσατε και εγώ βασανίζομαι εδώ πέρα με το Σκανδιναβικό welfare state την τρέλα μου μέσα και παραδίδω εργασία αύριο.
Εννοείται όπως πάντα, όλες οι απόψεις σεβαστές αρκεί να μην γίνονται προσωπικές επιθέσεις