Θέλω να μου εξηγήσει ένας άνθρωπος ΓΙΑΤΙ τα περίπτερα δεν έχουν POS. ΓΙΑΤΙ!!!
Γιατί το περίπτερο το ακριβότερο πράγμα που πουλάει είναι τα τσιγάρα, τα οποία μάλιστα υπόκεινται και σε αυξημένη φορολογία ούτως ή άλλως... Σιγά μην θέλει να βάλει POS ο περιπτεράς για να πληρώνει προμήθεια στην τράπεζα για τα ήδη ισχνά εισοδήματα που εισπράττει. Στο κάτω-κάτω, το να αγοράζεις προϊόντα κάτω των 10€ με κάρτα σημαίνει είτε ότι θέλεις να δείχνεις ένα τουπέ πλουσίου, είτε ότι όντως είσαι πλούσιος (τύπου Ντάλια
) και δεν ξέρεις ότι υπάρχουν υποδιαιρέσεις του νομίσματος για να πάρεις (άκουσον-άκουσον) ένα εισιτήριο ή πατατάκια που κάνουν 1.20€.
Έχοντας πει όλα αυτά, κατανοώ ότι η χώρα μας δεν είναι ο ιδανικός τόπος για πληρωμές με κάρτα, γιατί υπάρχει ακόμη αυτή η άγνοια των γηραιότερων ή ο φόβος, λόγω κακώς πρακτικών κατά την προηγούμενη δεκαετία με τις πιστωτικές κάρτες. Όμως, ακόμη και σε χώρες όπως η Σουηδία και η Νορβηγία, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι ευρύτατη ακόμη και για έναν καφέ, πολλές φορές δεν είναι δυνατή σε ορισμένα ψιλικατζίδικα, διότι οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι δεν έχουν επαρκή κέρδη για να τοποθετήσουν ένα POS και δέχονται πληρωμές μόνο με μετρητά.
Άρα, προτού παραπονεθούμε, ας σκεφτούμε πρώτα τι επικρατεί στην αγορά. Όταν έχεις να καταβάλλεις ΦΠΑ 24%, επιπλέον φόρο επί του εισοδήματος 22-29% κλπ κλπ, καταλαβαίνεις ότι ένα επιπλέον χαράτσι 2% επί της τιμής του προϊόντος, για εσένα δεν είναι εύκολο να το αποροφήσεις. Μάλιστα, ακόμη και στις ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, που τα ποσά είναι μικρά, όσοι θέλουν να πληρώσουν με κάρτα επιβαρύνονται οι ίδιοι με την προμήθεια της τράπεζας, ακόμη και στην περίπτωση της χρεωστικής. Δεν είναι κάτι εύκολο και αποροφήσιμο στα μικροποσά, λοιπόν.
(Όπως είπαν και παραπάνω: εσύ mono τι γνώμη έχεις για την τοποθέτηση POS στα δικηγορικά γραφεία;
)
τώρα που λέμε για μαθήματα, στο σχολείο του πατέρα μου υπάρχει μαθητής που η αδελφή του είναι πολύ γνωστή πορνοστάρ και έρχεται αυτή να ρωτήσει για το παιδί. Το παιδί έχει νοητική στέρηση και ο πατέρας τους είναι φυλακή. Φυσικά της φέρθηκε σα κανονική γυναίκα προσποιούμενος πως δεν ήξερε, αν και αστειευόμενος μου είπε πως ήθελε να ζητήσει αυτόγραφο.
Μετά από αυτό ειλικρινά δεν μου κανει καμία αίσθηση να ασχολούμαι με τέτοιες ταινίες.
Εγώ στη θέση σου θα αναρωτιόμουν για το πού ξέρει ο πατέρας σου ότι η γυναίκα είναι πορνοστάρ, όχι το πώς της συμπεριφέρθηκε