Μπορείς επίσης να καταλογήσεις στον Τσίπρα παράλογες προεκλογικές υποσχέσεις ή αλλιώς δημαγωγία/λαΪκισμό, το οποίο δεν είναι και τόσο μακριά από το "θελει να μεινει στην εξουσια παση θυσια".
Ανησυχιτικό το που θα πάνε οι ψήφοι που θα χάσει ο Τσίπρας.
Και honestly, σταματήστε αυτό το "Οι έλληνες είμαστε έτσι μπλα μπλα,ποτέ δε θα είμαστε ευχατιστημένοι " (που έχει υποθει πολλάκις στο thread). Η αρχηγία ενός κράτους είναι θέση ευθύνης και υπάρχουν ορισμένα expectations από κάθε αρχηγό (τα οποία στο 99% των περιπτώσεων αυτός τα προκάλεσε!). Δεν είναι εργασία γυμνασίου να πεις "it's ok at least you tried" και η ανικανότητα δεν είναι δικαιολογία. Να υπάρχει κριτική στις ενέργειες του είναι το πιο λογικό και καλό για την χώρα πράγμα.
Μπορω, εχεις δικιο. Ανευθυνος σε μεγαλο βαθμο ο προεκλογικος του λογος. Αλλωστε, πιο πολυ τον συμπαθησα αφου εγινε κυβερνηση, παρα πριν.
Οχι δε θα το σταματησω, αν μου επιτρεπεις. Η νοοτροπια μας ειναι, σε τεραστιο βαθμο, απομακρυσμενη απ την κοινη λογικη και επικεντρωνει στο συναισθημα. Ειμαστε παραλογοι, κακομαθημενοι σε πολλα πραγματα, εγωκεντρικοι, απιστευτα γκρινιαρηδες. Myself included μεχρι ενος σημειου, για να μη βγαζω απ' εξω την ουρα μου.
Εχεις δικιο, δεν ειναι εργασια γυμνασιου, αλλα λαμβανοντας υπ' οψιν τις προηγουμενες κυβερνησεις που ηταν και ανικανες και διαφθαρμενες, δε μπορω να κρινω πιο σκληρα τον τσιπρα για τη διαχειριση μιας τετοιας καταστασης. Οι προσδοκιες μου ειναι ρεαλιστικα χαμηλες για καθε ελληνικη κυβερνηση.
Είμαστε ακόμα σε διαδικασία grexit. Απλά όταν θα το κάνουμε θα έχουμε πουλήσει κάμποσα δις εθνικών περουσιακών στοιχείων υπερ των χρεοκοπημένων τραπεζών, οι μισοί άνθρωποι δεν θα έχουν δουλειά, οι υπόλοιποι θα δουλεύουν 7/7, πολλοί θα τους έχουν κατασχέσει τα σπίτια αφού θα παρθούν "αποφασιστικές κινήσεις" για τα κόκκινα δάνεια και το χρέος θα έχει φθάσει στο 200% μιας και δεν υπάρχει συμφωνία για περικοπή του.
Ειλικρινα, αφου δεν εγινε ουτε χθες με τις λυσσαλεες προσπαθειες του Σοιμπλε, ουτε πεντε χρονια πριν, δε με πειθει κανεις οτι θα γινει τελικα στο μελλον. Ειμαστε μια φτωχη χωρα κολλημενη σε ενα σκληρο νομισμα για το μελλον. Δεν επρεπε να χαμε μπει τοτε, αλλα τωρα δε βλεπω δρομο εξω, δυστυχως η ευτυχως.