Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Το τι λεει ο Βαρουφακης που πριν λιγους μηνες μας διαβεβαιωνε οτι το grexit δεν ειναι επιλογη ενω στους απλους πολιτες ψηθυριζε στο αυτι "να ειστε μαζι μας και μετα την ρηξη", ποσως με ενδιαφερει. Ειτε παθολογικος ψευτης, ειτε καποιος με κρυφη αντζεντα ειναι (ή και τα δυο), δεν θα τον παρω ποτε στα σοβαρα.
Να σχολιάσω λίγο αυτό καθυστερημένα.
1. Ο Βαρουφάκης δεν υποστήριζε ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Υποστήριζε όμως ότι έπρεπε να κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις όταν μας βάλαν τη θηλιά στο λαιμό έτσι ώστε να προετοιμαστούμε γι αυτό. Κάτι που χρειαζόμασταν για να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και όχι να πηγαίνουμε σαν πρόβατο στην σφαγή χωρίς εναλλακτική, όπως έκανε ο Τσίπρας στο τέλος, με τα γνωστά αποτελέσματα.
2. Φυσικά και λογικά έκρινε από την αρχή ότι υπήρχε περίπτωση εξόδου, αλλά τι περίμενες, να στο πει ευθύς εξ αρχής;; Υπάρχει το θέμα της πολτικής εντιμότητας και ειλικρίνειας, αλλά υπάρχει και το θέμα των οικονομικών επιπτώσεων τέτοιων δηλώσεων. Θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να βγει και να πει πριν η μετά την εκλογή του ευθέως ότι υπάρχει πιθανότητα να πάμε στην δραχμή. Τότε θα είχες αυτό που είχαμε τον τελευταίο καιρό από τον Ιανουάριο και θα ερχόσουν σε αδιέξοδο πολύ νωρίτερα.
«Η άποψή μου ήταν ότι θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην ενεργοποιήσουμε την προετοιμασία για Grexit. Δεν ήθελα αυτό να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αλλά επίσης πίστευα πως τη στιγμή που το Eurogroup μας έκλεισε τις τράπεζες, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία».
Καιρός να μαζεύω τα μπογαλάκια μου.... Αυτό λέω. Και εγώ έλεγα με τέτοιους όρους καλύτερα grexit. Το θέμα είναι ΤΩΡΑ τι κάνουμε στηνόμαστε και κατεβάζουμε τα παντελόνια ή κάνουμε καβάλα το αεροπλάνο και πάμε προς όπου έχει δουλειά μεριά;
Δηλαδή ΟΚ εφόσον δεν μπορούν αυτοί τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι αυτό; Και το να πετάμε μολότοφ σε αστυνόμικούςΔΕΝ είναι λύση. Ίσως μια απεργία στο Βερολίνο να είναι.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι έπαθε το ΔΝΤ και είναι ξαφνικά τόσο φιλικό. Περίμενε να το αφήσουμε απλήρωτο πρώτα για να το χτυπήσει αυτός ο ξαφνικός έρωτας και να τα συνειδητοποιήσει όλα αυτά;
Μόνο εγώ είμαι που έχω την εντύπωση ότι τώρα ο καθείς πολιτικός και βουλευτής κάνει κυριολεκτικά ότι του καπνίσει; Αν υπήρχε κάποιο σχέδιο και ομόνοια θα φαινότανε, τώρα ο καθείς ότι του έρθει κάνει(όπως νομίζω). Και δεν έννοώ φυσικά απλώς ότι υπάρχουν διαφορετικές αποψεις, αυτό είναι φυσιολογικό.
Τι εννοείς ακριβώς; Μιλάς για τις διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμμαχία πολλών παλιότερων κομμάτων. Όταν γίνονται πράγματα που κάποιος μπορεί να πει ότι είναι αντίθετα στην κοινή βάση πάνω στην οποία σχηματίστηκε, είναι λογικό να συμβαίνει αυτό.
Αυτό δεν έχει να κάνει με τυχόν ύπαρξη σχεδίου ή όχι.
ΔΝΤ: Τότε δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στην νέα χρηματοδότηση.
ΕΕ: Μα είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας.
ΔΝΤ: Δυστυχώς δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε.
ΕΕ: Τότε δεν μπορεί να δοθεί η τρίτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα.
ΕΕ: Ελλάδα το μπούλο.
GR: Ευχαριστώ!
actualy this is plausible..
πολυ φοβαμαι οτι αυτη η φιλικοτητα του ΔΝΤ καθε αλλο παρα φιλικοτητα ειναι..βασικα με αυτο που κανει ειναι να μπλοκαρει την συμφωνια και οχι να την βοηθαει.εκτος και αν αλλαξει σταση η Ε.Ε και πει οκ ..
το θεμα ειναι οτι τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα και επικινδυνα...τιποτα δεν εχει ακομα ξεκαθαριστει...ακουγονται πολλα και ουτε τα μισα δεν εχουν βγει παραεξω....
και οσο περναει ο καιρος ακομα και με αυτα που γινονται το σχεδιο σοιμπλε με το 5ετες ταιμ ουτ μου μοιαζει ολο και ποιο κοντα...η και το παραληλο νομισμα δεν ξερω...
αν παντως ολα αυτα δεν γινουν και παραμεινουμε στο ευρω και με την συμφωνια να περναει σιγα σιγα στην υλοποιηση της..καλο θα ειναι να δουμε και μερικα πραγματα...
εγινε μεγαλος ντορος για το Φ.Π.Α. αλλα τα πραγματα δεν ειναι και τοσο τραγικα οπως τα δειχνουν.
παρακατω ειναι η λιστα με το τι αλλαζει στο Φ.Π.Α.
Spoiler:
1) Υψηλός συντελεστής 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών φροντιστηρίων μαθημάτων, ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τον τρέχοντα μήνα.
2) Αύξηση από το 13% στον υψηλό συντελεστή 23%:
- για όλα τα έτοιμα γεύματα και τα λοιπά είδη που σερβίρονται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ουζερί, οινομαγειρεία, καφετέριες, σνακ μπαρ, καντίνες, φαστφουντάδικα)
- για όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα είδη διατροφής
- για τα μη βασικά νωπά τρόφιμα
- για τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί
- για τα εισιτήρια των κινηματογράφων και των λοιπών θεαμάτων (πλην των θεάτρων),
- για τις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών
- για τις υπηρεσίες νοσηλείας που παρέχονται από ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια - για τις υπηρεσίες επιδιόρθωσης και μετατροπής ενδυμάτων και υφασμάτινων ειδών
- για τις υπηρεσίες που παρέχουν συγγραφείς, καλλιτέχνες και συνθέτες και για τις εισαγωγές και τις παραδόσεις αντικειμένων τέχνης ή καλλιτεχνικής αξίας
- για τις υπηρεσίες επισκευής ποδηλάτων, υποδημάτων και δερματίνων ειδών,
- για τις πωλήσεις ανθέων και φυτών.
3) Μείωση του συντελεστή από το 6,5% στο 6% για τα φάρμακα, τα εμβόλια, τις εκδόσεις βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών, καθώς επίσης και για τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων.
4) Αύξηση του συντελεστή για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.
5) Σταδιακή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, η μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ καταργείται από την 1η-10-2015 στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά του Αιγαίου με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και από την 1η-6-2016 στα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της κατάργησης και παραμένουν σε ισχύ οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.
το 1ο ειναι δυσκολο καθως θα ανεβουν τα διδακτρα αρα και κατεπεκταση τον μισθο που μπαινει στο σπιτι
το 2ο δεν ειναι τοσο τραγικο αφου για παραδειγμα οσο αφορα την εστιαση αν πας να φας με μια παρεα εξω και κανεις 100 ευρω λογαριασμο θα πληρωσεις 110.δεν ειναι το τραγικοτερο απο αυτα που συμβαινουν ολα αυτα τα χρονια.
εδω λινκ για τα τροφιμα μονο...δεν το βλεπω και τοσο τραγικα
σε ολα τα αλλα προσωπικα δεν θα ηθελα να ανεβουν φυσικα αλλα δεν ειναι κατι τραγικο...εκτος απο τα εισιτηρια σε μμμ και ψυχαγωγια που ηδη ειναι ακριβα για τα γουστα μου.
το 3ο απο την αλλη ειναι αρκετα ενθαρυντικο..
το 4ο τελικα με τα νησια αλλα νταλλα..για φετος δεν τους πειραζει καθολου,για του χρονου βαραει νησια τυπου μυκονος ροδος σαντορινη κ.α.που πεφτει το κλεψιμο της αρκουδας...προοδευτικα τα υπολοιπα...και τα ποιο απομακρυνσμενα που ειναι και λογικο δεν τα ακουμπα καθολου...
δεν λεω οτι ειμαι υπερ του μνημονιου αλλα εδω που φτασαμε πρεπει να τα δουμε λιγο ποιο αναλυτικα (ο καθενας ατομικα και αναλογα το συμφερον του) και πως μπορουμε να το αντιμετωπισουμε...
στην συνεντευξη που εδωσε προχτες ο τσιπρας στην ερτ για μενα τα ειπε μια χαρα..αλλα επρεπε να πει και καποια πραγματα που δεν τα ειπε....
πχ..η αλλαγη στα ταμεια..διαβασα οτι ολα τα ασφαλιστικα ταμεια θα αποροφηθουν απο τα 3 βασικα(ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ)αρα 3 υπερ ταμεια που ειναι καλο οπου και θα μαζευτουν αυτα τα ελειματα και καποιος θα βγει μια ακρη,επισης υπαρχει αναφορα μεσα στην συμφωνια,οπου θα αλλαξει το συστημα ασφαλισης,ειδικα στον ΟΑΕΕ που ειναι πλαφον ασφαλιση(εγω απο την 1η μου χρονια εδινα 45ο το 2μηνο)με ασφαλιση αναλογα εισοδηματος..
αυτο συμβαινει σε ολη την ευρωπη εκτος απο εμας και την ισπανια.
πχ με πολυ απλα λογια..κανεις 10000 ευρω το χρονο εχεισ ενα αφορολογητο,πχ 5000 και για τα υπολοιπα 5000 βαση ενος συντελεστη πχ 10% βγενει ενα ποσο που διαιρειτε με το μηνα.αυτο το ποσο θα ειναι η ελαχιστη καταβολη,οπου σημαινει οτι αν πληρωνεις το ελαχιστο καθε μηνα θα παρεις Χ συνταξη στο τελος.θα μπορεις βεβαια να βαζεις και κατι παραπανω,οτι θες, αν μπορεις και στο τελος η συνταξη να βγαινει καλυτερη..
αυτο βοηθαει πχ εμενα που εχω ενα μικρο κουρειο και βαση τζιρου θα πεσει πολυ ποιο κατω απο το 450αρι αλλα θα σκισει(sic) αυτον που παραλληλα με εμενα ειχε λεφτα και ανοιξε 5 κουρεια και δινει τα ιδια με εμενα τοσο καιρο
γιατι εκτος απο αυτα αν εχεις πχ μια επιχειριση 20 χρονια με μια σταθερη πελατια αρα και πανω κατω σταθερα εσοδα αυτο τον ΟΑΕΕ δεν τον ενοιαζε..γιατι ανα 3-4 χρονια αλλαζεις κλιμακα και φτανει μεχρι 900 το 2μηνο !!!!!
αρα ειναι κατα πολυ ποιο δικαιο και σωστο ...
τα παραπανω ειναι προσωπικη αποψη και ειμαι ανοιχτος και δεκτικος σε διαφωνιες προτασεις και συζητηση....
Πέρα απ' την πλάκα, αυτό το τραγούδι είναι από τα ποιοτικότερα, μελωδικότερα, πιο ευχάριστα και ωραιότερα που έχει στείλει η Ελλάδα στη Eurovision. Αν εξαιρέσει κανείς το σαξόφωνο, η live εκτέλεση του τραγουδιού από τη Βόσσου είναι κλάσεις ανώτερη από την εκτέλεση της ηχογράφησης στο studio (δυστυχώς, όμως, ο σαξοφωνίστας εκτέλεσε -κυριολεκτικά- το τραγούδι στο live ).
Kαι μετά έρχεται και η πρόβα που δείχνει πόσο ωραία θα μπορούσε να αποδοθεί το solo του σαξοφώνου... Κρίμα!
Μετά το ευχάριστο μουσικό διάλειμμα λέω επί τροχάδην:
Ελπίζω οι τράπεζες να ανοίξουν από τη Δευτέρα, δεδομένου του πράσινου φωτός που έδωσε η ΕΚΤ (αύξηση ELA), έστω και με όριο 60€ για τους ιδιώτες. Το ζήτημα πλέον είναι να κινηθεί η οικονομία με τις επιχειρήσεις να επανέρχονται σε μία Α σταθερότητα, αφού με κλειστές τράπεζες βρίσκονται με δεμένα τα χέρια.
Δυστυχώς το δημοψήφισμα δεν είχε καμία ουσία. Το μόνο που συνέβη ήταν να πεταχθεί στα σκουπίδια η ετυμηγορία του ελληνικού λαού μαζί με 20.000.000-110.000.000 (!) ευρώ του ελληνικού δημοσίου.
Το πολιτικό σκηνικό είναι έτοιμο να εκραγεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα πέσει, εκτός κι αν γίνει κάποιο θαύμα με το οποίο θα αλλάξουν γνώμη οι διαφωνούντες (κακά τα ψέματα).
Για άλλη μια φορά οι μεγάλοι χαμένοι είναι τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
Γενικά, όπως έχω υποστηρίξει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ακόμη και στο ρέμα να πέσουμε, λίγο παρακάτω υπάρχει καταράχτης, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Όποια συμφωνία είναι να γίνει πρέπει να φέρει οπωσδήποτε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Μία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είχε πιο καταστροφικές συνέπειες, δεδομένης της ελάχιστης αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Με την ανεργία στο κόκκινο, με έναν ιδιωτικό τομέα που αιμορραγεί διαρκώς και μία κρατικοδίαιτη οικονομία που δεν παράγει, όσα μέτρα και να παρθούν, όποιο νόμισμα κι αν χρησιμοποιηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο· μία διαρκής ύφεση