απλα πιστευω οτι περα απο το καινουργιο μνημονιο ειμαστε σε μια πολυ κρισιμη κατασταση και αυτο θα φανει στις επομενες εκλογες
θα συμφωνησω...
κατα την γνωμη μου ειμαστε μπροστα σε μια εποχη που θα διαδραματιστουν αρκετα μεγαλα γεγονοτα....
εσωτερικα.εχουμε σχεδια για ανασχηματισμο.μειοψηφηκη κυβερνηση με την ανοχη της βουλης,κυβερνηση εθνικου σκοπου,εκλογες,για τις εκλογες αν παει τωρα.με την αντιπολιτευση που εχει(αν πει οτι παει σε εκλογες τωρα η ΝΔ παει με μειμαρακη και μετα της εκλογες μπορει να αλλαξει προεδρο)θα βγει παλι πρωτος με μικροτερη διαφορα αλλα αναλογε τα αλλα ποσοστα μπορει να βγει και αυτονομος..αν διαχειριστει καταληλα το ψηφοδελτιο του μπορει και να βαλει στην ακρη την αριστερη πλατφορμα.
απο την αλλη αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο αυτην την στιγμη που πιεζουν τα παντα...για μενα εστω και ετσι οπως εγιναν καλυτερα να του δωθει χρονος..την φαγαμε αλλα πρεπει να αντεξουμε,να τον δουμε και τι θα κανει εσωτερικα στην χωρα.για μενα πρεπει να βγαλει τουλαχιστων 3ετια.ο ανασχηματισμος μου φανταζει ως η καλυτερη λυση την δεδομενη χρονικη στιγμη...
εξωτερικα τωρα.πιστευω οτι με ολο αυτο η γερμανια εν μερη ξεβρακωθηκε.η γαλλια εχει παρει αερα και κατι μου λεει οτι θελει να φαει την θεση της γερμανιας..αν δειτε τον χαρτη τον λεγομενων ''συμμαχιων'' υπερ της γερμανιας εειναι κρατη με ελαχιστα χρεη(η και οχι) και δορυφορικα της γερμανιας,ενω υπερ μας ηταν οι γυρω γυρω χωρες απο εμας με αρκετα προβληματα,οι ενδιαμεσοι πιστευω οτι κρατησαν τετοια σταση λογο φοβου..αν δουν ενα γκρουπ χωρων ομως να πηγαινουν κοντρα στην γερμανια και δουν οτι υπαρχει ελπιδα θα μπουν και αυτοι στο πλαι μας...
εκτος απο τα εσωτερικα της ευρωπης που εχουν γινει μπαχαλο..προβληματα υπαρχουν και εντως των κοινοβουλιων του σε καθε χωρα οι ηγετες,ακομα και η μερκελ θα εχει θεμα απο οτι διαβαζω,παροτι περασε η συμφωνια απο το δικο της.
η αποψη μου ειναι οτι θα δουμε μεγαλο πολεμε απο πολλες χωρες προς την γερμανια.
στα του μνημονιου τωρα εγω θα σταθω σε αυτο το πολυσυζητημενο ''ταμειο εγγυησεων''
δεν εχω δει και δεν ξερω αν εχει βγει παραεξω το τι θα βαλουν μεσα αλλα απο οτι ακουσα σε ''speed news'' στο ραδιο,λενε για βραχονησιδες παλια στρατιωτικα οικοπεδα τα περιφεριακα αεροδρομια και καποια αλλα.
για μενα πχ αν πατε μια βολτα στην αθηνα και προς σουνιο μερια κατα μηκος της παραλιακης απο το λαγονησι και μετα θα δειτε οτι υπαρχουν αρκετα μικρα νησακια λιγων τ,μ οπου καυονται εκει..θα μου πεις γιατι να τα δωσω αφου δεν μου κοστιζουν κατι,?
μπορει να μην κοστιζουν αλλα ειναι αχρηστα ακομα και για εμας,..εαν πας μια βολτα με ενα σκαφακι προς τα εκει και αραξεις και πεις οτι θα κανω λιγο ψαρεμα πχ,τσουπ το λημενικο,αν πας να στησεις μια σκηνη στο νησακι,τσουπ το λημενικο ,αν πας να αραξεις για μπανιο για εξερευνηση ακομα και αν ριξεις αγκυρα στα ανοιχτα,τσουπ το λιμενικο,σε διωχνει,γιατι ετσι,δεν ειναι προστατευομενη περιοχη δεν ειναι κατι απλα σε διωχνει..
απο την αλλη αν το δωσεις περνεις λεφτα,αν το παρει καποιος και το κανει εξοχικη κατοικια θα φερει λεφτα,με την κατασκευη και μετα θα αφηνει λεφτα στην τοπικη οικονομια αφου θα ψωνιζει απο εκει...(μπορει να ακουγετε προχειρη η αναλυση μου αλλα το νοημα το πιανεται.)
το ιδιο και για ολα τα αλλα..δεν λεω να πουλησει την ακροπολη..αλλα
αν η οικονομια μου ηταν οκ και ηταν ανετη σαφως και να μην πουλαγε βιδα αλλα δυστηχως πρεπει να δεις τι σε ζημιωνει και να το κανεις προσοδοφορο.με τον εναν η τον αλλο τροπο...
για οσους δεν γνωριζουν το αεροδρομιο στα σπατα ειναι σε γερμανικα χερια για 20 χρονια μιας και μας το εφτιαξαν αυτοι,
η αττικη οδος το ιδιο.
η ολυμπια οδος(εθνικη αθηνων λαμιας και αθηνων κορινθου)ειναι σε μια εταιρια που προεδρος-κατοχος ειναι ο προεδρος της ρεαλ μαδριτης..
δεν ακουω ομως παραπονα εδω....
δυστηχως η κατασταση ειναι απο δυσκολη εως τραγικη-και οχι δεν θα ριξω ευθυνες στον τσιπρα,ακομα.-φταιει για το εξαμηνο αλλα δεν φταιει για ολα τα αλλα....και οπως ειπα και ποιο πανω θελω να τον δω και στα εσωτερικα της χωρας,6 μηνες δεν εχει κυβερνησει μιση μερα,και αν εχετε δει μπορει το μνημονιο να ειναι σκληρο αλλα του δινουν ευχαιρια να κανει καποιες μονομερης ενεργειες εν καιρο αναλογα τα εσοδα να μπορει να χαλαρωνει αυτα που λεει το μνημονιο..σιγουρα οχι ολα και οχι καποια δυσαρεστα...
καποια αλλοι κυβερνησαν 2-3 χρονια και ειχαμε την μια φαπα πισω απο την αλλη,ας μην τρεχουμε να ανεβοκατεβαζουμε κυβερνησεις,μονο κακο κανουν..ο σαμαρας το 12 ελεγε οτι δεν θα κοψει 13-14 μισθο,δωρα,συνταξεις και τα πεθανε,ολα..ειπε οτι δεν θα φερει μνημονιο και μας το φορεσε κανονικοτατα.....
υπομονη φιλοι μου και εδω θα ειμαστε να τα λεμε
ΥΓ..το ''ταμειο εγγυησεων'' στο λουξεμβουργο υπαρχει απο το 2 μνημονειο και μετα,συλληψη-δημιουργια σαμαροβενιζελου-ευρωπαιων.
Edited by vectrapearl, 14 July 2015 - 10:22.