οταν η ιδεολογια ενος κομματος ειναι αυτη,δηλαδη ο λαος αποφασιζει(που εν μερη ειναι και το σωστο)δεν βλεπω γιατι το δημοψηφισμα ειναι κακο..
5 χρονια τωρα ακουω το΄΄γιατι αποφασισαν αλλοι για το μελλον μου,εμενα με ρωτησαν?΄΄,και τωρα που σε ρωταν σου ξυνισε?
ειμαι 32 και στα χρονια που βλεπω πολιτικη( και να πω εδω οτι δεν εχω υπαρξει ποτε κομματοποιημενος αλλα ειμαι πολιτικοποιημενος,)εχω γνωση για την βασικη ιδεολογια του καθε κομματος(ασχετος αν στης μερες μας δεν υπαρχει αυτο στα δικα μας κομματα)και παντα ψηφιζα με γνωμονα τα προσωπα και φιλτραροντας τα παντα βαση εμπειριας.αυτο με κατατασεις σε αυτους που αναλογα την περιπτωση εχει ψηφησει διαφορετικους ανθρωπους απο διαφορετικες παραταξεις καθε φορα.
τοσα χρονια λοιπον με απειρες προεκλογικες δεσμευσης,ψεματα,και αλλα,ειναι 1 πρωτη φορα στην ζωη μου που ενας πολιτικος(τσιπρας) βγηκε live και ειπε οτι οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα στο θα το υπηρετησει αρκει να το πιστευει(δηλαδη το οχι) και οτι σε περιπτωση που το αποτελεσμα ειναι ναι.δηλαδη εναντια σε αυτο που πιστευει θα παρετηθει..αν εχετε γνωση εστω και λιγο απο τα πολιτικα της χωρας θα καταλαβετε οτι ο τυπος ειναι μαγκας.κανενας πρωθυπουργος δεν εχει πει ποτε και δεν θα το εκανε ποτε κατι τετοιο...πηρε σαφη λαικη εντολη να παει να κανει μια διαπραγματευση,την εφερα στα ορια,και μετα αφου δεν μπορεσε να φερει αποτελεσμα ρωταει το λαο να αποφασισει...
στα της αποφασης.
1)απο την μερα της ανακοινωσης του δημοψηφισματος Ν.Δ ΠΑΣΟΚ. πεσανε να τον φανε,και οχι γιατι το οχι θα μας πεταγε εκτος ευρο(θα το τεκμηριωσω παρακατω)αλλα γιατι τελειωνουν πολιτικα αυτοι οι 2 και αυτο φανηκε απο τα ιδιωτικα καναλια που ολα μαζι χρωστανε περι το 1.500.000.000 σε δανεια και απειλισε προεκλογικα οτι θα τα κλεισει και θα βγουνε νεες αδειες πεσανε να τον φανε,γινομαστε μαρτυρες πρωτοφανων περιστατικων.συνταξιουχη που τασονται υπερ της κυβερνησης να σπρωχνονται on camera για να μην ακουστει η γνωμη τους,δημοκρατικα κλεισιματα γραμμων σε ανθρωπους που τασσονται υπερ του οχι,καθολου εως ελαχιστο τηλεοπτικο χρονο σε μελη κομματων που τασσονται υπερ του οχι..δηθεν εικονες απο γερους στην ουρα για τα 60 ευρω που ειναι με σκουφους και μπουφαν στην ουρα που ηταν απο τον χειμωνα,φωτο απο γερους που κλαινε που ειναι απο τον σεισμο του 2011 στην τουρκια,και αλλα πολλα ..
2)απο την πρωτη μερα του δημοψηφισματος γιουνκερ νταισεμπλουμ σοιμπλε μερκελ σουλτς ρεντσι,τασσοντουσαν υπερ του ναι(αμεση παρεμβαση στα εσωτερικα ενος κρατους)ο γιουνγκερ εφτασε σε σημειο να πει οτι ''πο ελληνες σε οποια ερωτηση και αν γινει να λενε παντα ναι''(σαν να σου λεει δηλαδη δεν εχεις διακαιωμα επιλογης)ο νταισεμπλουμ ελεγε οτι αν βγει οχι δεν θα εχουμε εμπιστοσυνη στην κυβερνηση ενω αν βγει ναι θα πρεπει εμεις(αυτοι)να βρουν νεα κυβερνηση για να τα βρουμε.ο σουλτσ ελεγε οτι θα παρει τον γιουνγκερ και θα κατεβουν στην αθηνα να φωναξουν υπερ του ναι..
εμαθα στην ζωη μου οτι ιταν πας να κανεις κατι και η απεναντι μερια φωναζει για το αντιθετο με ολη της την δυναμη αυτο που πας να κανεις το κανεις σωστα...
και σκεφτειτε και αυτο..αν αυτο που κανει ο τσιπρας θα τον κατεστρεφε πολιτικα γιατι να πεσουν να τον φανε,γιατι να μην τον αφησουν να βγει το οχι,να φαει τα μουτρα του και να αναλαβουν οι αλλοι ευκολα και ωραια κρινοντας τον κιολας ως τον ποιο αχρηστο πολιτικο της 40ετιας?και αυτα περι χρονου ειναι μπαρουφες,με ενα ναι σε ολα και 2 υπογραφες σε 24 ωρες ο ντραγκι κοβει χρημα 2 τζετ τα φερανε και σε το πολυ 2 μερες ολες η τραπεζες ειναι κομπλε,(πανω κατω).
κανεις δεν θελει την εξοδο της ελλαδας γιατι πολυ απλα κανεις δεν ξερει τι θα γινει μετα,μπορει η μερκελ να δηλωσε οτι αν γινοταν αυτο το 2010 θα ηταν καταστροφη και οτι τωρα ειναι προετοιμασμενοι αλλα στην πραγματικοτητα κανεις δεν ξερει τι ακριβως θα γινει,αυτοι βλεπουν νουμερα και τιποτε αλλο,οπως φανηκε και με τα μετρα 5 χρονια τωρα,τα νουμερα βγαινουν αλλα το αποτελεσμα ειναι αλλο,καθοτι δεν υπολογιζαν πλην νουμερων την ανθρωπιστικη κριση,την ποιοτητα ζωης,και τον χαρακτηρα ενος λαου.και αυτα με τα χρηματιστηρια που δεν πεσαν,βγηκε στην φορα απο καναλια του εξωτερικου οτι Ε/Ε ΔΝΤ και σια εριξαν χρημα απο τα ταμεια στην αγορα για να μην πεση και εφαγαν και τεραστιο κραξιμο γιατι θα μπορουσαν να τα δωσουν στις χωρες σαν αναπτυξιακα για να ανασανουμ.
προσθεστε και το πολιτικο κοστος για την ευρωπη,αν βγαλουν μια χωρα εκτος ποσο μαλλον την ελλαδα για μια δημοκρατικη διαδικασια που βαση συνταγματος ειναι νομιμη θα κατακεραυνοθουν ο εκαστοτε πολιτικος απο τα κοινοβουλεια του αλλα και οι ευρψπαικη θεσμοι στο συνολο τους απο ολη την ευρωπη,γιατι υπαρχουν εκει εξω και ευρωπαιοι που μας στιριζουν
ολα αυτα λοιπον εφεραν ολους τους προαναφερθεντες να κανουν απο προψτες κολοτουμπα πολιτικη,ο νταισεμπλουμ τα αλλαξε και ειπε οτι και με οχι η ελλαδα δεν βγαινει εκτος ευροκαι οτι με το ναι συμφωνει στην λιτοτητα,ο σοιμπλε(θου κυριε)ειπε το ιδιο,το ΔΝΤ εβγαλε ανακοινωση-πωρισμα οτι το χρεος της ελλαδας ειναι μη βιοσημο(οπου μερκελ και σαμαροβενιζελοι ελεγαν οτι ειναι και οτι εχουμε και αναπτηξη)και οτι χρειαζεται κουρεμα 30%,-που ζηταγε ο τσιπρας-,επιμηκυνση του χρεους για λιγα χρωνια ακομα-που ζηταγε ο τσιπρας-και νεα μετρα-που ξεραμε οτι ουτος η αλλως θα παρουμε-.
και εν τελη το ναι αμα το ριξεις ριχνεις ναι και σε κυβερνησεις απο το 2010 μεχρη τωρα με ολα οσα εχει κανει,ναι στα παιδακια που λυποθυμαγαν στα ζχολεια ναι στα συσιτεια ναι στο κινημα της πατατας,ναι στα 250.000 λουκετα και και και και......με ενα ναι δεχεσαι τα παντα και βγαζεις λαδι τους αλλους που βριζαμε τοσο καιρο....
μετα την αναλυση μου και ξαναδιαβαζοντας και εγω ο ιδιος αυτα που εγραψα το οχι το βλεπω σαν μονοδρομο....αν το οχι ηταν για να παω στην δραχμη μαλλον δεν θα το εριχνα,αν το ναι υποστηριζει ολα αυτα που εγραψα συγνωμη παιδια αλλα δεν το ριχνω....δεν μπορω να δωσω συνγχωροχαρτι σε ολα αυτα 5 χρονια τωρα....
Υ.Γ.σορρυ για τα οποια ορθογραφικα...