Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#82126 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 01 July 2015 - 21:06

CIyLKtmUEAAXYJP.jpg

Δεν έχω λόγια, πραγματικά. Από χτες, Σύνταγμα.

Γιουνκερίτσες?

xbJ3b2w.jpeg

#82127 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 01 July 2015 - 21:19

Εμετός απλά.
Εντωμεταξύ προσπαθούν να αγιοποιήσουν το Σαμαρά,τον Μπένι και τα λοιπά αποβράσματα που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη μοίρα.
Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να επέμβη για τα γαμωκάναλα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
ΥΓ. Ο Μπογδάνος απείλησε να παραιτηθεί αν βγει όχι...χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Edited by luffy1908, 01 July 2015 - 21:21.

#82128 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 01 July 2015 - 21:41

Η όλη κατάσταση είναι ένας εμετός βλακείας με διάρροια τρομολαγνείας. Ο Μπογδάνος θέλει πυρηνικό κονσερβοκούτι.

xbJ3b2w.jpeg

#82129 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 01 July 2015 - 21:44

Πρωτα απ'ολα πρεπει να διευκρισω καποια πραγματα, ενα οτι δηλωνω απολιτικοποιημενος οποτε η αποψη μου δεν ειναι κατευθηνομενη απο καποια πολιτικη ιδεολογια αλλα ειναι προσωπικη και δευτερον οτι δεν υπαρχει "σωστη" επιλογη. Οι περισσοτεροι ανθρωποι θα ψηφισουν αναλογα με τις αναγκες τους π.χ. αν καποιος εχει ακινητα και πιστευει οτι με το "οχι" θα πεσει η τιμη τους να θα ψηφισει "ναι".

Οσον αφορα το γιατι πιστευω οτι το οχι ειναι προτιμοτερο, πρεπει πρωτα να εξετασεις τι μπορει να γινει  αναλογα με το τι θα υπερυσχυσει. ( επαναλαμβανω οτι δεν μπορω να δω το μελλον οποτε ολα στηριζονται σε οτι μπορω να καταλαβω)

Αν υπερισχυσει το "ναι" θα ψηφιστουν τα μετρα των δανειστων.( Εδω πρεπει να κανω μια παυση να εξηγησω οτι η Ελλαδα δεν εχει σχεδον καμια σχεση με τις υπολοιπες χωρες που βρεθηκαν σε κριση οπως Ιρλανδια, Ισπανια, Ιταλια, Πορτογαλια και αλλες. Αυτο διοτι αμα κοιταξεις στατιστικα στοιχεια η Ελλαδα βρισκεται αρκετα μακρια, που σημαινει οτι μπορει η λιτοτητα να οδηγησει πχ την Ιρλανδια εκτος υφεσης αλλα δεν σημαινει οτι ιδιο και για την Ελλαδα.)

Η λιτοτητα οπως εχει αποδειχθει δεν λειτουργει και παει και εναντια σε πολλες οικονομικες θεωριες. Τα 5 χρονια που βρισκεται σε υφεση η Ελλαδα ειναι πολλα σε σχεση με ιστορικα στοιχεια απο αλλες χωρες που βρισκονταν σε υφεση. Οποτε δεν βλεπω πως περισσοτερη λιτοτητα μπορει να βοηθησει την χωρα να βγει απο την κριση. (Ενα πραγμα που μπορει να ελπιζει κανεις ειναι να γινει διαγραφη του χρεους, μετα απο αρκετα χρονια αμα οι δανειστες ειναι ικανοποιημενοι με τα μετρα που εχουν εφαρμοστει μεχρι τοτε.)

Επισης ενα αλλο πραγμα που που συμβαλει στη διαμορφωση της αποψης μου ειναι το γεγονος οτι πολλοι οικονομολογοι ειχαν/εχουν πει οτι η ενιαια νομισματικη πολιτικη της ΕΕ εχει πολλα κενα και δεν προκειται να επιβιωσει. 

Αν ψηφιστει το "ναι" ειναι πολυ πιθανον να οδηγηθουμε και παλι σε εκλογες, δεν με νοιαζει ποιος καθεται στη βουλη αλλα αυτο που δεν μαρεσει ειναι η πολιτικη ασταθεια η οποια συμβαλει στο προβλημα.Οποτε πιστευω οτι πρεπει να επικρατησει μια κοινη κατευθηνση με την τωρινη κυβερνηση και οχι εθνικος διχασμος.

Αν ψηφιστει το "οχι". Σε αυτη την περιπτωση υπαρχει μεγαλη αβεβαιοτητα. Στη χειροτερη περιπτωση, που βγουμε απο το ευρω και επιστρεψουμε στη δραχμη οι τραπεζες μπορει να χρεωκοπησουν οποτε θα πρεπει να να τις σωσει το κρατος κοβοντας χρημα. Επισης η δραχμη θα υποτιμιθει τουλαχιστον 40% εναντι του ευρω πραγμα που σημαινει οτιδηποτε εισαγεται θα ειναι πιο ακριβο πχ φαρμακα. Η υποτιμηση της δραχμης θα οδηγησει σε μεγαλυτερη ανταγωνιστικοτητα.( αυτο προυποθετει οτι οι επενδυτες θα εμπιστευτουν να επενδυσουν στην Ελλαδα.) Και παλι ολο αυτο ειναι αβεβαιο και κανεις δεν ξερει τι μπορει να γινει.

Αυτο που κανουν οι οικονομολογοι οταν θελουν απαντησεις ειναι να κοιταξουν το παρελθον και μεχρι τωρα οι υφεσεις καταπολεμονται με ενα μιγμα δημοσιονομικης πολιτικης και κοπη νομισματος (το δευτερο δεν μπορει να κανει η Ελλαδα)

επισης μπορω να παραθεσω τις αποψεις δυο βραβευμενων με νομπελ οικονομολογων.

http://www.nytimes.com/2015/06/29/opinion/paul-krugman-greece-over-the-brink.html?rref=collection%2Fcolumn%2Fpaul-krugman

http://www.theguardian.com/business/2015/jun/29/joseph-stiglitz-how-i-would-vote-in-the-greek-referendum

Γενικα ειναι μια δυσκολη αποφαση στην οποια δεν υπαρχει "σωστο" και "λαθος" καθε επιλογη ειναι επωδυνη, το θεμα ειναι που υπαρχει περισσοτερη ελπιδα.

εντιτ sry για την ελλειψη συνοχης σε καποια κοματια και οτι ορθογραφικα λαθη υπαρχουν. Δεν μ'αρεσει να γραφω εκθεσεις

εντιτ2 υπαρχουν πολλα ακομα που μπορουν να ειπωθουν μαζι και καποια στατιστικα στοιχεια αλλα βαριεμαι και πρεπει να επιστρεψω στο διαβασμα

Edited by FrenzyApe, 01 July 2015 - 21:49.

#82130 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 01 July 2015 - 22:16

Πάρτε κι αυτό να αηδιάσετε κι άλλο, "η φτώχεια στην Ελλάδα είναι προπαγάνδα", δια στόματος Πρωκτοσάλτε

Youtube Video

p.s. Περιττό να πω πόσο προκλητική ηλιθιότητα είναι αυτό που λέει ακόμη και να ίσχυε, αλλά είναι και λάθος, με τα στοιχεία του ΔΝΤ είμαστε στην 41η θέση. 

Edited by Gilmaru, 01 July 2015 - 22:33.

#82131 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 01 July 2015 - 23:30

28u5xme.png :kakaka: :respect:

#82132 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 02 July 2015 - 02:59

Αρχίζω να σκέφτομαι ότι πιθανώς να έχουμε ακύρωση του δημοψηφίσματος τελευταία στιγμή ή, το πιθανότερο, να γίνει και μετά να πάμε ούτως ή άλλως σε τρίτο μνημόνιο με πατημένες όλες τις "κόκκινες" γραμμές. Η κυβέρνηση προσπαθεί ήδη να κλείσει 2ετή συμφωνία, πρακτικά 3ο μνημόνιο και έχει ήδη πατήσει κάποιες από τις λιγοστές κόκκινες γραμμές, όπως το ΕΚΑΣ (συντάξεις)..

Edited by Gilmaru, 02 July 2015 - 03:48.

#82133 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,795 posts

Posted 02 July 2015 - 11:12

Κοίταξε το τι θα βγει την Κυριακή, λίγη σημασία έχει πραγματικά. Το δημοψήφισμα στην ουσία λέει αν θέλουμε τα μέτρα της ένωσης ή του Σύριζα, που όπως βλέπεις μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή. Μέτρα θα παρθούν έτσι κι αλλιώς απλά στην πρώτη περίπτωση τάζουν μια υπόσχεση για "χρηματοδότηση" ενώ στη δεύτερη θεωρητικά ανταλλάσσεις τα μέτρα με διαπραγμάτευση του χρέους και πραγματική χρηματοδότηση της αγοράς. Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή απάντηση στο ερώτημα (μάλλον υπάρχει αλλά είναι πολύ χειρότερη). Το θέμα είναι να διαλέξεις αυτό που θα έχει τις λιγότερες επιπτώσεις. 

---edit---

Διάγγελμα Κωνσταντίνου Καρα man lee

Δεν έχω πολιτικές επιδιώξεις και θα πω την αλήθεια

κι η αντίδραση του μπουμπουκου

NcXb921.jpg

Το βράδυ έχει διάγγελμα ο Τζέφρυ στη Κοτζιά, ελπίζω σε αντι-συγκέντρωση.

Edited by Hazuki, 02 July 2015 - 13:46.

rsrGbGx.gif

#82134 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 02 July 2015 - 14:41

Το υπουργείο παιδείας είχε τη φαϊνή ιδέα να δώσει εντολή να αναβληθούν τα μαθήματα εξεταστικής από την παρασκευή αντί για το σάββατο, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω. Αλλες σχολές το πήγαν από το σάββατο απ' ότι πληροφορήθηκα αλλά η ΑΣΚΤ μας ανέβαλε μάθημα που ήταν να γίνει στις 3 για τις 9 Ιουλίου, όταν οι μισοί καλοί φοιτητές του τμήματος θα είμαστε διακοπές σε καλλιτεχνικούς σταθμούς σε νησιά. Απορώ τι έχουν στο κεφάλι τους αλλά δεν πειράζει.

Το τρελό θα είναι να ακυρωθεί τελευταία στιγμή το δημοψήφισμα και είτε να επαναφέρουν το πρόγραμμα (ενώ θα έχουμε χάσει ώρες διαβάσματος) ή απλά να μας χαλάσουν την εξεταστική τζάμπα.

Στο θέμα γενικά δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστς αλλά τείνω να συμφωνώ με Gilmaru. Είμαι πολύ απαισιόδοξος βέβαια σε σχέση με οποιαδήποτε κατεύθυνση και δε ξέρω αν θα ψηφίσω κάτι.

Ηθικά θα επέλεγα όχι αλλά πρακτικά ίσως απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα έτσι όπως έχουν ήδη γίνει, είναι ήδη πολύ αργά για να στηριχτεί η χώρα στον εαυτό της όταν τόσα χρήματα έχουν ήδη φύγει έξω. Από την άλλη το θέμα είναι ότι δεν έχω αρκετές γνώσεις σε σχέση με αυτό και σχεδόν κανένας δε τις έχει νομίζω, πόσο μάλλον όταν κορυφαίοι οικονομολόγοι του κόσμου μπορεί να διαφωνούν σε τέτοιο βαθμό. Έτσι όπως το παρουσιάζουν πιο πολύ ζήτημα αξιοπρέπειας είναι παρά στρατηγική στηριγμένη σε σοβαρό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.

Edited by Kamui, 02 July 2015 - 14:48.

O6rrvsU.jpg

#82135 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 02 July 2015 - 15:37

Spoiler:

Όποια και να 'ναι η ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα, η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος είναι δραματική. Καλώς ή κακώς οι τράπεζες κινούν τα νήματα της αγοράς και ήδη βλέπουμε τις συνέπειες της μη λειτουργίας τους. Η αγορά έχει στεγνώσει και το χρήμα δεν κινείται.

Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, θεωρώ πως οι τράπεζες δε θα μπορέσουν να ανοίξουν ούτε την επόμενη εβδομάδα και θα συνεχιστεί το capital control για αρκετό καιρό. Μπορεί ο πρωθυπουργός να εγγυάται τις καταθέσεις και τις καταβολές των μισθών και των συντάξεων, αλλά κάτι τέτοιο (αυτή την στιγμή) δεν μπορεί να γίνει ούτε με τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος, ούτε με τα αποθέματα του δημοσίου.

Λυπάμαι που η παρούσα κυβέρνηση, για την οποία όλοι ευχόμασταν να μπορέσει να διαπραγματευτεί, ενδέχεται να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα λάθη που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να είναι αυτή που θα κατακριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. (πολύ μελό :P )

#82136 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 02 July 2015 - 15:45

Οι απόψεις μου περί δημοψηφίσματος.

-Θέλω Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τον πολιτισμό και τον σεβασμό. Έτσι όπως είναι τώρα είναι μια οικονομική μαφία.

-Θεωρώ παράδοξο χώρες με διαφορετική οικονομική πολιτική να έχουν το ίδιο νόμισμα.

-Το ζήτημα Ευρώ ή Δραχμή είναι μούφα. Το ζήτημα είναι να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια.

-Λυπάμαι πάρα πολύ να βλέπω τους συνταξιούχους να ταλαιπωρούνται για να πάρουν κάποια ψίχουλα, 

αλλά επίσης λυπάμαι και μάλιστα περισσότερο για την ανεργία των νέων.

-Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.

-Λύση για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας μπορούν να βρουν μόνο οι Έλληνες.

-Οι ξένοι ζητούν μέτρα, παραμελώντας την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και της ελληνικής οικονομίας.

-Θεωρώ απίθανη έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Σε κανένα δε συμφέρει να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ.

-Γενικά μου τη σπάνε, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και οι δανειστές :P

-Η πρόβλεψή μου:

-Αν ΝΑΙ: 100% τα ίδια και χειρότερα για την Ελλάδα. Συντήρηση της άρρωστης κατάστασης. Εθνική ταπείνωση.

-Αν ΟΧΙ: Η Ελλάδα παραμένει στο Ευρώ.  Από κει πέρα νομίζω ότι μόνο βελτίωση μπορούμε να δούμε.

Άρα: Δυστυχώς δεν μπορώ να ψηφίσω γιατί ζω στο εξωτερικό. Αν ψήφιζα, θα ψήφιζα ΟΧΙ. Και θα ήμουν εντάξει με τον εαυτό μου.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#82137 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 02 July 2015 - 16:53

Καμουι δεν ειναι θεμα γνωσεων. Ούτε ο τσιπρας δεν ξερει ακριβως τι θα γινει τη δευτέρα. Οχι σημαινει οτι δε θες τα μετρα που ισχυαν μεχρι τωρα - το οποιο ειναι ενα ισχυρο χαρτι για μια κυβερνηση στο τραπεζι των διαπραγματευσεων και στην τελική αυτο ειχε υποστηριξει προεκλογικα - και ναι σημαινει οτι εισαι ειτε βολεμενος με την ισχυουσα κατασταση και δυνητικα μπορεις να αντεξεις κ πιο αυστηρα μετρα, η προτιμας το βουρδουλα που ξερεις απο την αβεβαιοτητα που μπορει να ναι και χειροτερη. Απο κει και περα κανεις δε μου χει δωσει την εντυπωση οτι ξερει ακριβως πως θα εξελιχθουν οι διαπραγματευσεις σε καθε περιπτωση γιατι κανεις πολυ απλά δεν εχει όλα τα κομματια του παζλ. Για μενα δεν υπαρχει διλημμα γιατι το οχι ειναι ξεκαθαρα στην ιδιοσυγκρασια μου. Απλά όσο βλεπω τα πασοκοκαναλα να πιεζουν για το ναι, τοσο πιο ασφαλης νιωθω για την επιλογή μου. Αλλά και παλι δε θα το παιξω σιγουρος σε κανενα.

Ετσι κι αλλιως σιγουρια μονο σε δικτατοριες υπαρχει, και αυτο παιζεται κιολας ;-)

stasou%2520mygdala.jpg

#82138 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 02 July 2015 - 17:07

Προπαγάνδα και λογοκρισία στο Facebook; Άντε καλέεεεεεεεε!

2w4xlq0.jpg

#82139 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,795 posts

Posted 02 July 2015 - 18:14

Μπογδάνος στο SKAI.

Youtube Video

MEGA το μεγαλείο σου

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=srtDNgB94aU[/
youtube]

Youtube Video

Edited by Hazuki, 02 July 2015 - 22:14.

rsrGbGx.gif

#82140 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 02 July 2015 - 20:23

Το ΔΝΤ έβαλε κωλόχερο στους Ευρωπαίους και ειδικά στη Μέρκελ που έλεγε πριν 5 ημέρες ότι το χρέος είναι βιώσιμο :kakaka: :lol: :lol: