Δεν έχω λόγια, πραγματικά. Από χτες, Σύνταγμα.
Γιουνκερίτσες?
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2015 - 21:06
Δεν έχω λόγια, πραγματικά. Από χτες, Σύνταγμα.
Γιουνκερίτσες?
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2015 - 21:19
Εμετός απλά.
Εντωμεταξύ προσπαθούν να αγιοποιήσουν το Σαμαρά,τον Μπένι και τα λοιπά αποβράσματα που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη μοίρα.
Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να επέμβη για τα γαμωκάναλα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
ΥΓ. Ο Μπογδάνος απείλησε να παραιτηθεί αν βγει όχι...χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από luffy1908: 01 Ιούλιος 2015 - 21:21
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2015 - 21:41
Η όλη κατάσταση είναι ένας εμετός βλακείας με διάρροια τρομολαγνείας. Ο Μπογδάνος θέλει πυρηνικό κονσερβοκούτι.
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2015 - 21:44
Πρωτα απ'ολα πρεπει να διευκρισω καποια πραγματα, ενα οτι δηλωνω απολιτικοποιημενος οποτε η αποψη μου δεν ειναι κατευθηνομενη απο καποια πολιτικη ιδεολογια αλλα ειναι προσωπικη και δευτερον οτι δεν υπαρχει "σωστη" επιλογη. Οι περισσοτεροι ανθρωποι θα ψηφισουν αναλογα με τις αναγκες τους π.χ. αν καποιος εχει ακινητα και πιστευει οτι με το "οχι" θα πεσει η τιμη τους να θα ψηφισει "ναι".
Οσον αφορα το γιατι πιστευω οτι το οχι ειναι προτιμοτερο, πρεπει πρωτα να εξετασεις τι μπορει να γινει αναλογα με το τι θα υπερυσχυσει. ( επαναλαμβανω οτι δεν μπορω να δω το μελλον οποτε ολα στηριζονται σε οτι μπορω να καταλαβω)
Αν υπερισχυσει το "ναι" θα ψηφιστουν τα μετρα των δανειστων.( Εδω πρεπει να κανω μια παυση να εξηγησω οτι η Ελλαδα δεν εχει σχεδον καμια σχεση με τις υπολοιπες χωρες που βρεθηκαν σε κριση οπως Ιρλανδια, Ισπανια, Ιταλια, Πορτογαλια και αλλες. Αυτο διοτι αμα κοιταξεις στατιστικα στοιχεια η Ελλαδα βρισκεται αρκετα μακρια, που σημαινει οτι μπορει η λιτοτητα να οδηγησει πχ την Ιρλανδια εκτος υφεσης αλλα δεν σημαινει οτι ιδιο και για την Ελλαδα.)
Η λιτοτητα οπως εχει αποδειχθει δεν λειτουργει και παει και εναντια σε πολλες οικονομικες θεωριες. Τα 5 χρονια που βρισκεται σε υφεση η Ελλαδα ειναι πολλα σε σχεση με ιστορικα στοιχεια απο αλλες χωρες που βρισκονταν σε υφεση. Οποτε δεν βλεπω πως περισσοτερη λιτοτητα μπορει να βοηθησει την χωρα να βγει απο την κριση. (Ενα πραγμα που μπορει να ελπιζει κανεις ειναι να γινει διαγραφη του χρεους, μετα απο αρκετα χρονια αμα οι δανειστες ειναι ικανοποιημενοι με τα μετρα που εχουν εφαρμοστει μεχρι τοτε.)
Επισης ενα αλλο πραγμα που που συμβαλει στη διαμορφωση της αποψης μου ειναι το γεγονος οτι πολλοι οικονομολογοι ειχαν/εχουν πει οτι η ενιαια νομισματικη πολιτικη της ΕΕ εχει πολλα κενα και δεν προκειται να επιβιωσει.
Αν ψηφιστει το "ναι" ειναι πολυ πιθανον να οδηγηθουμε και παλι σε εκλογες, δεν με νοιαζει ποιος καθεται στη βουλη αλλα αυτο που δεν μαρεσει ειναι η πολιτικη ασταθεια η οποια συμβαλει στο προβλημα.Οποτε πιστευω οτι πρεπει να επικρατησει μια κοινη κατευθηνση με την τωρινη κυβερνηση και οχι εθνικος διχασμος.
Αν ψηφιστει το "οχι". Σε αυτη την περιπτωση υπαρχει μεγαλη αβεβαιοτητα. Στη χειροτερη περιπτωση, που βγουμε απο το ευρω και επιστρεψουμε στη δραχμη οι τραπεζες μπορει να χρεωκοπησουν οποτε θα πρεπει να να τις σωσει το κρατος κοβοντας χρημα. Επισης η δραχμη θα υποτιμιθει τουλαχιστον 40% εναντι του ευρω πραγμα που σημαινει οτιδηποτε εισαγεται θα ειναι πιο ακριβο πχ φαρμακα. Η υποτιμηση της δραχμης θα οδηγησει σε μεγαλυτερη ανταγωνιστικοτητα.( αυτο προυποθετει οτι οι επενδυτες θα εμπιστευτουν να επενδυσουν στην Ελλαδα.) Και παλι ολο αυτο ειναι αβεβαιο και κανεις δεν ξερει τι μπορει να γινει.
Αυτο που κανουν οι οικονομολογοι οταν θελουν απαντησεις ειναι να κοιταξουν το παρελθον και μεχρι τωρα οι υφεσεις καταπολεμονται με ενα μιγμα δημοσιονομικης πολιτικης και κοπη νομισματος (το δευτερο δεν μπορει να κανει η Ελλαδα)
επισης μπορω να παραθεσω τις αποψεις δυο βραβευμενων με νομπελ οικονομολογων.
Γενικα ειναι μια δυσκολη αποφαση στην οποια δεν υπαρχει "σωστο" και "λαθος" καθε επιλογη ειναι επωδυνη, το θεμα ειναι που υπαρχει περισσοτερη ελπιδα.
εντιτ sry για την ελλειψη συνοχης σε καποια κοματια και οτι ορθογραφικα λαθη υπαρχουν. Δεν μ'αρεσει να γραφω εκθεσεις
εντιτ2 υπαρχουν πολλα ακομα που μπορουν να ειπωθουν μαζι και καποια στατιστικα στοιχεια αλλα βαριεμαι και πρεπει να επιστρεψω στο διαβασμα
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από FrenzyApe: 01 Ιούλιος 2015 - 21:49
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2015 - 22:16
Πάρτε κι αυτό να αηδιάσετε κι άλλο, "η φτώχεια στην Ελλάδα είναι προπαγάνδα", δια στόματος Πρωκτοσάλτε
p.s. Περιττό να πω πόσο προκλητική ηλιθιότητα είναι αυτό που λέει ακόμη και να ίσχυε, αλλά είναι και λάθος, με τα στοιχεία του ΔΝΤ είμαστε στην 41η θέση.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 01 Ιούλιος 2015 - 22:33
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 02:59
Αρχίζω να σκέφτομαι ότι πιθανώς να έχουμε ακύρωση του δημοψηφίσματος τελευταία στιγμή ή, το πιθανότερο, να γίνει και μετά να πάμε ούτως ή άλλως σε τρίτο μνημόνιο με πατημένες όλες τις "κόκκινες" γραμμές. Η κυβέρνηση προσπαθεί ήδη να κλείσει 2ετή συμφωνία, πρακτικά 3ο μνημόνιο και έχει ήδη πατήσει κάποιες από τις λιγοστές κόκκινες γραμμές, όπως το ΕΚΑΣ (συντάξεις)..
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 02 Ιούλιος 2015 - 03:48
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 11:12
Κοίταξε το τι θα βγει την Κυριακή, λίγη σημασία έχει πραγματικά. Το δημοψήφισμα στην ουσία λέει αν θέλουμε τα μέτρα της ένωσης ή του Σύριζα, που όπως βλέπεις μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή. Μέτρα θα παρθούν έτσι κι αλλιώς απλά στην πρώτη περίπτωση τάζουν μια υπόσχεση για "χρηματοδότηση" ενώ στη δεύτερη θεωρητικά ανταλλάσσεις τα μέτρα με διαπραγμάτευση του χρέους και πραγματική χρηματοδότηση της αγοράς. Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή απάντηση στο ερώτημα (μάλλον υπάρχει αλλά είναι πολύ χειρότερη). Το θέμα είναι να διαλέξεις αυτό που θα έχει τις λιγότερες επιπτώσεις.
---edit---
Διάγγελμα Κωνσταντίνου Καρα man lee
Δεν έχω πολιτικές επιδιώξεις και θα πω την αλήθεια
κι η αντίδραση του μπουμπουκου
Το βράδυ έχει διάγγελμα ο Τζέφρυ στη Κοτζιά, ελπίζω σε αντι-συγκέντρωση.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hazuki: 02 Ιούλιος 2015 - 13:46
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 14:41
Το υπουργείο παιδείας είχε τη φαϊνή ιδέα να δώσει εντολή να αναβληθούν τα μαθήματα εξεταστικής από την παρασκευή αντί για το σάββατο, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω. Αλλες σχολές το πήγαν από το σάββατο απ' ότι πληροφορήθηκα αλλά η ΑΣΚΤ μας ανέβαλε μάθημα που ήταν να γίνει στις 3 για τις 9 Ιουλίου, όταν οι μισοί καλοί φοιτητές του τμήματος θα είμαστε διακοπές σε καλλιτεχνικούς σταθμούς σε νησιά. Απορώ τι έχουν στο κεφάλι τους αλλά δεν πειράζει.
Το τρελό θα είναι να ακυρωθεί τελευταία στιγμή το δημοψήφισμα και είτε να επαναφέρουν το πρόγραμμα (ενώ θα έχουμε χάσει ώρες διαβάσματος) ή απλά να μας χαλάσουν την εξεταστική τζάμπα.
Στο θέμα γενικά δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστς αλλά τείνω να συμφωνώ με Gilmaru. Είμαι πολύ απαισιόδοξος βέβαια σε σχέση με οποιαδήποτε κατεύθυνση και δε ξέρω αν θα ψηφίσω κάτι.
Ηθικά θα επέλεγα όχι αλλά πρακτικά ίσως απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα έτσι όπως έχουν ήδη γίνει, είναι ήδη πολύ αργά για να στηριχτεί η χώρα στον εαυτό της όταν τόσα χρήματα έχουν ήδη φύγει έξω. Από την άλλη το θέμα είναι ότι δεν έχω αρκετές γνώσεις σε σχέση με αυτό και σχεδόν κανένας δε τις έχει νομίζω, πόσο μάλλον όταν κορυφαίοι οικονομολόγοι του κόσμου μπορεί να διαφωνούν σε τέτοιο βαθμό. Έτσι όπως το παρουσιάζουν πιο πολύ ζήτημα αξιοπρέπειας είναι παρά στρατηγική στηριγμένη σε σοβαρό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 02 Ιούλιος 2015 - 14:48
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 15:37
Όποια και να 'ναι η ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα, η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος είναι δραματική. Καλώς ή κακώς οι τράπεζες κινούν τα νήματα της αγοράς και ήδη βλέπουμε τις συνέπειες της μη λειτουργίας τους. Η αγορά έχει στεγνώσει και το χρήμα δεν κινείται.
Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, θεωρώ πως οι τράπεζες δε θα μπορέσουν να ανοίξουν ούτε την επόμενη εβδομάδα και θα συνεχιστεί το capital control για αρκετό καιρό. Μπορεί ο πρωθυπουργός να εγγυάται τις καταθέσεις και τις καταβολές των μισθών και των συντάξεων, αλλά κάτι τέτοιο (αυτή την στιγμή) δεν μπορεί να γίνει ούτε με τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος, ούτε με τα αποθέματα του δημοσίου.
Λυπάμαι που η παρούσα κυβέρνηση, για την οποία όλοι ευχόμασταν να μπορέσει να διαπραγματευτεί, ενδέχεται να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα λάθη που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να είναι αυτή που θα κατακριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. (πολύ μελό )
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 15:45
Οι απόψεις μου περί δημοψηφίσματος.
-Θέλω Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τον πολιτισμό και τον σεβασμό. Έτσι όπως είναι τώρα είναι μια οικονομική μαφία.
-Θεωρώ παράδοξο χώρες με διαφορετική οικονομική πολιτική να έχουν το ίδιο νόμισμα.
-Το ζήτημα Ευρώ ή Δραχμή είναι μούφα. Το ζήτημα είναι να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια.
-Λυπάμαι πάρα πολύ να βλέπω τους συνταξιούχους να ταλαιπωρούνται για να πάρουν κάποια ψίχουλα,
αλλά επίσης λυπάμαι και μάλιστα περισσότερο για την ανεργία των νέων.
-Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.
-Λύση για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας μπορούν να βρουν μόνο οι Έλληνες.
-Οι ξένοι ζητούν μέτρα, παραμελώντας την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και της ελληνικής οικονομίας.
-Θεωρώ απίθανη έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Σε κανένα δε συμφέρει να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ.
-Γενικά μου τη σπάνε, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και οι δανειστές
-Η πρόβλεψή μου:
-Αν ΝΑΙ: 100% τα ίδια και χειρότερα για την Ελλάδα. Συντήρηση της άρρωστης κατάστασης. Εθνική ταπείνωση.
-Αν ΟΧΙ: Η Ελλάδα παραμένει στο Ευρώ. Από κει πέρα νομίζω ότι μόνο βελτίωση μπορούμε να δούμε.
Άρα: Δυστυχώς δεν μπορώ να ψηφίσω γιατί ζω στο εξωτερικό. Αν ψήφιζα, θα ψήφιζα ΟΧΙ. Και θα ήμουν εντάξει με τον εαυτό μου.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 16:53
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 17:07
Προπαγάνδα και λογοκρισία στο Facebook; Άντε καλέεεεεεεεε!
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2015 - 20:23
Το ΔΝΤ έβαλε κωλόχερο στους Ευρωπαίους και ειδικά στη Μέρκελ που έλεγε πριν 5 ημέρες ότι το χρέος είναι βιώσιμο