Μην μας συγκρίνεις με την Αγγλία, η λύρα είναι ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα και διάλεξαν να μείνουν εκτός γι αυτό ακριβώς το λόγο, καθότι χρόνια στο κουρμπέτι του καπιταλισμού βλέπαν τι γινόταν και που πάνε τα πράγματα. Αν βαρέσουμε κανόνι θα είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση και όσο καιρό θα είμαστε κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στις υπόλοιπες χώρες.
Μα το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι σαφές άλλο αν σαν λαός έχουμε ένα θέμα στο κεφάλι με τα όχι κλπ. Δεν είναι αν θα είμαστε ή όχι στην Ευρώπη, δεν είναι αν θα έχουμε Euro ή δραχμή, δεν είναι χρεωκοπία ή μέτρα, είναι μέτρα με μετρητό και ελάφρυνση ή μέτρα και υπομονή μέχρι το τέλος της επόμενης παράτασης. Τα υπόλοιπα είναι βλακείες που λένε τα κανάλια, όλοι αναμασάνε πληροφορίες που μπορείς να βρεις στο internet και τα φτύνουν πίσω στο κόσμο δημιουργώντας αρνητικό κλίμα και πανικό. Δεν λέω ότι τα πράματα είναι μια χαρά απλά ότι η τρομοκρατία καλά κρατεί.
Κανείς δεν είναι έτοιμος για μία χρεωκοπία, ούτε οι Ευρωπαϊκές χώρες ούτε οι τράπεζες τους, ούτε οι προμηθευτές μας από όπου εισάγουμε τόσα χρόνια. Οι ζημιές πέραν από το τραπεζικό σύστημα θα φτάσουν και στις επιχειρήσεις των "εταίρων" κάτι που μπορεί να φέρει γκρίνια εσωτερική.
συμφωνω στο 100% μαζι σου...
το παραδειγμα της αγγλιας δεν το εδωσα για το νομισμα.προς θεου δεν ειχα καμια αυταπατη οτι λυρα και δραχμη ειναι η θα ειναι το ιδιο...
απλα πιστευω οτι ολα ειναι ενα σχεδιο ετοιμο απο καιρο....
και σχετικα με το σχεδιο τσιπρα που ανεφερα παραπανω ενας φιλος στο fb το εγραψε ποιο κατανοητα
να πω οτι και εγω ειμαι πλεον μετα απο καποια πραγματα που εχω δει αυτες της μερες σχεδον με το οχι στο χερι για πολλους και διαφορους λογους.που θα αναλυσω ισως σε καποια αλλη στιγμη...
εν κατακλειδι γνωμη μου ειναι ομως οτι δεν θα φτασουμε σε δημοψηφισμα η θα παμε σε αυτο με αλλη συμφωνια..
απο οτι ακουσα απο ωρα σε ωρα κανει διαγγελμα ο γιουνγκερ και θα προτεινει νεα συμφωνια και καλεσμα για διαπραγματευση αυτης....
ΥΓ.πραγματικα θα μπορουσα να γραφω για ωρες..αλλα ειναι η πρωτη φορα που ειμαι φουλ απο σκεψεις σκορπιες χωρις αρχη μεση και τελος,χωρις να μπορω τουλαχιστον να τις βαλω σε μια σειρα,δεν ειμαι πανικοβλημενος ουτε τρομαγμενος..ειμαι αρκετα ψυχραιμος θα ελεγα,για οποιοδηποτε αποτελεσμα και αν ειναι αυτο,
οποτε θα ξεδιπλωνομαι σιγα σιγα με την ροη...