Θα τα κοιτάξω , μπορεί να μην συμφωνήσω εν τέλη με τον δικό σου συλλογισμό αλλά σέβομαι την διαφορετική άποψη που μπορεί να προβάλει κάποιος επί του θέματος και να με κάνει να δω μια διαφορετική οπτική γωνία. Μπήκα προς το τέλος και είδα τα τελευταία post μόνο, δεν ήξερα από που άρχισε το θέμα. Θα ήταν ωραίο να κάνεις μια περίληψη, ή να μου παραθέσεις με quote τις κύριες αντίθετες απόψεις σου πάντως.
Γενικότερα πάντως, συμφωνώ με το post του Gilmaru το οποίο θεωρώ και καλύτερα δομημένο και με καλύτερες επεξηγήσεις επί του θέματος από το δικό μου τελευταίας στιγμής post.
Λοιπόν, βασικά το θέμα, imo, ξεκινάει από το ότι για να βγάλεις το συμπέρασμα και να πεις "Δεν μου αρέσουν οι μαύρες γυναίκες", -λογικα- βασίζεται στο ότι δεν σου αρέσει κάτι κοινό μεταξύ τους, γιατί είναι αδύνατο να έχεις δει όλες τις μαύρες γυναίκες, άρα βασίζεσαι στο κοινό χαρακτηριστικό: το ότι είναι μαύρες. Το οποίο προφανώς και είναι βαθιά ρατσιστικό.
Μετά μπαίνει το θέμα των χαρακτηριστικών, το οποίο επίσης είναι πολύ μπερδεμένο, διότι υπάρχουν μαύρες γυναίκες από πολλά μέρη, και με πολλές εθνικότητες, πράγμα που σημαίνει πως πολλές φορές τυχαίνει να συμπίπτουν στα χαρακτηριστικά με τις λευκές. Επίσης, τα περισσότερα "συνηθισμένα" χαρακτηριστικά των μαύρων, πολλές φορές τα έχουν και λευκές γυναίκες (π.χ. μεγάλα χείλια, πλακουτσές μύτες, κατσαρά μαλλιά).
Επίσης βέβαια πριν κάποιος αυτόματα πει "δεν μου αρέσουν τα μαύρα χαρακτηριστικά/μαύρες πρέπει να σκεφτεί πόσο brainwashing έχει φάει με το να θεωρεί τα "λευκά" χαρακτηριστικά και το λευκό δέρμα πιο όμορφα. Πράγμα που είναι 99% πιθανό, γιατί -παντού- στα media βλέπουμε μόνο αυτές και τείνουμε να ταυτίζουμε την ομορφιά με τα χαρακτηριστικά των λευκών ανθρώπων σαν κοινωνία. Και ναι, πριν ο οποιοσδήποτε πει πως όντως έχει βάση αυτό, ας σκεφτεί πόσο πολύ αλλάζουν τα πρότυπα ομορφιάς μέσα σε δεκαετίες. Τα σώματα είναι πολύ καλό παράδειγμα, για το πως η κοινή αντίληψη της ομορφιάς επηρεάζεται άμεσα από την force fed εικόνα της τέλειας γυναίκας (ή άντρα), που προβάλουν τα πάντα.
Και οκ, ακόμα και αν αυτό το πάμε στην άκρη και δεχτούμε πως η κάθε φυλή μπορεί να είναι diverse as fuck, όταν λέμε για σεξουαλική έλξη δεν μιλάμε απαραίτητα για σεξουαλική φαντασίωση. Συνήθως στην σεξουαλική έλξη μιλάμε για έλξη προς έναν άνθρωπο, πράγμα που εκτείνεται πολύ πιο μακριά από ένα χρώμα δέρματος. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που λένε "δεν θα έβγαινα με μαύρες γυναίκες", "δεν μου αρέσουν οι μαύρες γυναίκες", αυτομάτως αποκλείουν και ακυρώνουν τον ψυχικό κόσμο ενός ολόκληρου κομματιού του ανθρώπινου πληθυσμού, λόγω του χρώματος του. Πράγμα που εκδηλώνει πως βλέπουν τον άλλον σαν ένα κομμάτι κρέας που πρέπει να τους ανάβει.
Όπως αντίστοιχα το να δηλώσει κάποιος "εμένα μου αρέσουν οι μαύρες γυναίκες" συνήθως είναι ξερός φετιχισμός, πράγμα που μόνο υγειές δεν είναι.
Πέρα από αυτό, στο θέμα της προτίμησης. Εάν κάποιος προτιμάει απλώς το λευκό δέρμα, σε μια κοινωνία η οποία συνεχώς προωθεί την προτίμηση του λευκού δέρματος, ίσως πρέπει να σκεφτεί αν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την δική μας κοινωνία, υπάρχει ένα τεράστιο ιστορικό καταπίεσης των μαύρων ανθρώπων και συνεχή προσπάθεια για την μετατροπή τους από ίσους ανθρώπους σε μια κατώτερη κάστα, για τα μάτια του κόσμου. Και αυτό μπορεί να μην το έχουμε ζήσει άμεσα στην ελλάδα με "μαυρους" ανθρώπους, το έχουμε ζήσει όμως με άλλες φυλές.
Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ σωστή την αντιμετώπιση του ότι είναι οκ, επειδή έτσι λέει η αισθητική του καθενός, διότι η αισθητική δεν είναι υπεράνω κριτικής. Ειδικά όταν μιλάμε για θέματα στα οποία υπάρχει ένα τεράστιο καταπιεστικό για αυτούς τους ανθρώπους background, το οποίο βλέπουμε συνέχεια ακόμα και σήμερα να αναπαράγεται, με χίλιους δύο τρόπους (π.χ. κρέμες για άσπρισμα του δέρματος, πίεση στους μαύρους ανθρώπους να ισιώνουν τα μαλλιά τους, ταύτιση της ομορφιάς με τα caucasian χαρακτηριστικά κτλ κτλ, τα παραδείγματα είναι άπειρα).
Ακόμα και αν κάποιος νιώθει έτσι, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το κρίνει και να προσπαθήσει να το αλλάξει.
cheers