Για εμενα ο στρατος ηταν μια εξαιρετικη εμπειρια και η μεγαλητερη δοκιμασια στην ζωη μου μεχρι τοτε, σωματικη (φουλ μαχιμο στρατοπεδο ελδυκ) και ψυχολογικη (πανω απ το 30% των παιδιων δεν αντεξαν την πιεση και πηραν Ι3 ψυχολογικο για να φυγουν). Με τον στρατο δε ειχα θεμα. Αυτο που με ξινησε πραγματικα ηταν η συμπεριφορα των Κυπρεων απεναντι μας και κυριως των νεων. Μας εδειχναν πραγματικα με το δαχτυλο και μας απεφευγαν με καθε δυνατο τροπο. Για ν φανταστειτε η πολη της Λευκωσιας αλλαζε μορφη μετα τις 10 που γυρνουσαμε στα στρατοπεδα. Τοτε ξεκινουσε η κινηση στην πολη. Ειναι κριμα γιατι η Ελδυκ εχει βοηθησει πολυ την Κυπρο και το 90% των φανταρων που πανε ειναι παρα την θεληση τους. Ειναι δυσκολο για εναν πιο μαλθακο νεο να αντιμετωπιζει δυσκολιες και στο στρατοπεδο και στις εξοδους που υποτιθεται οτι θα περασει καλα. Μονο οι μεγαλητεροι σε ηλικια ανθρωποι δειχναν λιγο σεβασμο προς το προσωπο μας. Κριμα :/
Το post σου είναι μέσα στην υπερβολή. Και εγώ στην κύπρο είχα πάει και δεν είδα όσα λες.
>Το 30% πείραν Ι3
Αυτό σίγουρα το έβγαλες από το κεφάλι σου. Προφανώς υπήρχε πόλυς κόσμος που γκρίνιαζε στην αρχή συνεχεια και εγώ είδα παιδιά να κλαίνε γιατί θέλανε να φύγουνε αλλα στη δικια μου σειρά από όλο το στρατόπεδο μονο 5 άτομα πείραν Ι3 (ήμασταν κοντά στα 700-800 άτομα με 3 σειρές μέσα οποτε πες 250 άτομα η σειρά. 5/250 σίγουρα δεν είναι το 30% και ούτε νομίζω ότι όταν ήσουν εσύ ξεκλήρισαν το μισό στρατόπεδο.
> Αυτο που με ξινησε πραγματικα ηταν η συμπεριφορα των Κυπρεων απεναντι μας
Και αυτό το άκουγα παρα πολύ πριν πάω ELDYK. Βασικά δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Όλοι οι κύπριοι σε όλες τις ηλικίες ήταν παρα μα παρα πολύ φιλικοί. ούτε καν μπορώ να φανταστώ πως αντιμετώπισες το οποιοδήποτε πρόβλημα. Εμάς όπου πηγαίναμε μας μιλάγανε παρα πολύ ευγενικά και μας βοήθησαν πάντα. Όσο για το ότι άλλαζε μετά τις 10 τι να σου πω. Η λευκωσία είναι FULL στους τουρίστες και ο κόσμος θέλει να βγει να πάει σε club blablabla. Λέγεται night life γιατί ξεκινάει μετά τις 10. Δεν σου φταίνε οι κύπριοι αν εσένα η μονάδα σε θέλει πίσω στις 10.
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση αυτό το θέμα. Όταν φεύγαμε από εκεί όλοι λέγαμε το ποσο καλά περάσαμε και τι ήταν όλες αυτές η βλακείες που μας λέγανε στο κέντρο (ότι οι κυπρί μας αντιπαθούν πολύ, ότι η εκπαίδευση είναι κόλαση και αλλα τέτοια).
Γενικά θα πρότεινα σε όλους να πάνε ELDYK και για κανένα λόγο να μη μείνουν εδώ για τι θητεία τους. Παίρνεις καλά λεφτά (εγώ έπαιρνα 250 το μηνα δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει τώρα), έχεις μια κανονική εκπαίδευση και πειθαρχία, θα δεις κάτι διαφορετικό και η χειρότερη εμπλοκή που trws είναι 10 μέρες. Συνήθως είσαι 1 μέσα 1 έχω και είναι λες και βγαίνεις κέντρο αθηνα.