Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
94114 replies to this topic

#79261 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 13 October 2014 - 22:42

Youtube Video

 

Το αφιερώνω σε όλα τα κορίτσια που ονειρεύτηκαν να χωρέσουν μέσα στο παπούτσι της Μούγερ όταν ήταν μικρές. Ζήτω το καζολίν!


xbJ3b2w.jpeg


#79262 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 13 October 2014 - 22:50

mono...γυναικες προσπαθουν να μπουν στην κατασκευη ηλεκτρονικων παιχνιδιων ....και κανουν διαμαρτυριες επειδη δεν τις βαζουν (καπου το διαβασα).

αν δεν ξερουν τα απαραιτητα περι υπολογιστων κτλ κτλ ....δικαιουνται να μπουν ή οχι?

αυτο ειναι ο φεμινισμος σημερα....αυτοκαταναλωση της βουρτσας.

 

(δεν μιλαω για σοβαρα θεματα ...πχ ψηφος γυναικων, κακοποιηση κτλ που απτονται της στοιχειωδους ελευθεριας)

 

μα υπηρχαν ανεκαθεν γυναικες πληροφορηκαριοι, απλα κανεις δεν τις εδειχνε. Καλα, δεν μιλαω για την Roberta Williams,αυτη ηταν φιρμα απο μονη της. Η' J.Jensen Gabriel Knight

 

 

να πχ αυτη

 

http://www.avventuretestuali.com/interviste/megler-eng/

 

η ειρωνεια ειναι πως τωρα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα σε αυτο.

Το οτι εγινε kickstarter μονο και μονο για αυτο, αναδεικνυει το προβλημα

 

https://www.kickstarter.com/projects/2020158234/girls-make-games-grand-prize-winner



#79263 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 13 October 2014 - 23:03

χαιρομαι για τα παραπανω και επικροτω.

το θεμα ειναι να ασχολουμαστε με την ουσια και οχι με την ''σπουδη''.

ο φεμινισμος ειναι επιχειρηση στον λεγομενο ανεπτυγμενο κοσμο και οχι θεμα πρωτης γραμμης με πραγματικα ρισκα ή πραγματικα προβληματα.

...θα θυμηθουμε και τις πραγματικες επενδυσεις του παπανδρεου


Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#79264 FrenzyApe

FrenzyApe

    Unofficial Moderator

  • Members
  • 197 posts

Posted 13 October 2014 - 23:05

οι γυναικες μια ζωη καταπιεσμενες θα νιωθουν.



#79265 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 13 October 2014 - 23:09

Τα κόμιξ γενικά δεν δημιουργούνται σε χωροχρονικό κενό.Όπως και κάθε μορφη τέχνης επηρεάζονται από τον κοινωνικό περίγυρο και τις αντιλήψεις και της κοινωνίας γενικότερα αλλά και του ίδιου του δημιουργού. Γι αυτό και έχουν λεχθεί πολλά γύρω από το πως τα comics έχουν λειτουργήσει ως μέσο προπαγάνδας και γι αυτό ακόμη και ιστορίες του ίδιου franchise από διαφορετικούς δημιουργούς σε διαφορετικές εποχές έχουν τεράστιες διαφορές ως προσεγγίσεις μεταξύ τους.


Θα χαρώ ιδιαίτερα αν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε κάποτε πως τα κόμιξ επηρεάζονται από μια τεράστια σειρά παραγόντων που έχουν σχέση με μια κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των μύθων που περιλαμβάνονται στο φαντασιακό της, των σχημάτων αφήγησης και των μέσων στα οποία είναι μαθημένη, μπλαμπλαμπλα και όχι ξερά και μόνο των κοινωνικών διαδράσεων, ανάμεσα στα φύλα ή μη. Πριν πάμε στον οργανισμό που τα εκδίδει και τον τρόπο λειτουργίας του ή στους ίδιους τους δημιουργούς της ή την υποκουλτούρα που δημιουργείται γύρω τους.

Επίσης, γράφω πως πιστεύω πως ανακλάται εν μέρει η άποψη εκείνης της κοινωνίας για το σώμα. Το γράφω, διάλε πάρ με.
 

Αν κάποιος θεωρεί ότι κάποια πράγματα δεν τον αφορούν επειδή έχει αυτήν την πολυτέλεια (που imo δεν την έχει γιατί τα στερεότυπα είναι βλαβερά για όλους) είναι δικαίωμά του.


Δεν πάσχω από το σύνδρομο του θεού, αναγνωρίζω πως είμαι άνθρωπος και δεν μπορώ ούτε να ενδιαφερθώ αποτελεσματικά ούτε να συνεισφέρω σε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Κατά τ' άλλα, η ενασχόλησή σου με αυτά που αντιλαμβάνεσαι ως προβληματική έκφραση μιας κοινωνίας σ' ένα έντυπο, είναι για μένα μία πολυτέλεια, καθώς απλά δεν ανήκεις στην αμερικανική κοινωνία.

Τώρα, τα βλαβερά για όλους στερεότυπα... υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στους πραγματικούς ανθρώπους και τους χαρακτήρες της μυθοπλασίας. Η μυθοπλασία δεν μπορεί να δημιουργήσει πλήρεις ανθρώπινους χαρακτήρες. Μόνο η ζωή μπορεί. Αν θες να πιάσεις και να κάνεις φύλλο και φτερό τους πάντες και τα πάντα, μπορείς να διυλίσεις κάθε χαρακτήρα που γέννησε ο ανθρώπινος νους ως απλό φορέα χαρακτηριστικών. Γενικά το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση ν' απλοποιεί τον κόσμο.
 

Αλλά το να λέμε ότι μία κριτική θεώρηση της κοινωνίας δεν πρέπει να ασχολείται με κάποια κομμάτια της - εν προκειμένω την τέχνη - είναι άστοχο.


Οι κριτικές θεωρήσεις της κοινωνίας είναι αφετηρίες κριτικής των μέσων και της τέχνης, όχι κριτικές θεωρήσεις της τέχνης καθαυτές. Σχεδόν πάντα όμως η κριτική απουσιάζει πλήρως στο ίντερνετ. Απλά γίνονται δηλωτικές καταγραφές που λαμβάνουν ως αδιαπραγμάτευτα θέσφατα τα ευρήματα της κριτικής. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημά μου.
 

Και ακόμη πιο άστοχο είναι το να υπαγορεύουμε σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων σε διαφορετική θέση, τι θα τις απασχολεί στην ψυχαγωγία τους.


Απαγορεύεται να πω τη γνώμη μου για κάτι που θεωρώ άστοχο; Η "υπαγόρευσή" μου, όπως τη λες, δεν έχει καμία αξία και το γνωρίζω καλά. Κανένας δεν πρόκειται ν' αλλάξει τη γνώμη του επειδή ο Ody έγραψε κάτι στην τρύπα.
 

 

Μα όλα, βρε σύ; Μα όλα; Σε κάθε πρόταση μια παράφραση; 



#79266 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 13 October 2014 - 23:24

Δεν ξερω τι λετε, όλοι ίδιοι είστε λαταβαθως...τι ανομοιότητες και κουρεφέξαλα, τα ιδια παραπονα, ιδια κομπλεξ, ανησυχιες , αντιστοιχα προβληματα ακουγονται να χουν ολοι , αντρες - γυναικες λιγο πολυ :P απλα δυσκολα τα βρησκουν οι ανθρωποι μεταξυ τους γενικοτητερα, ειδικα αν γνωριζονται (και παραγνωριζονται) για χρονια, δυσκολα κραταει η σχεση , ειτε είναι φιλικη, ειτε ερωτικη, ειτε οτιδιποτε. Λες και οι αντρες τα βρηςκουν καλυτερα μεταξυ τους η οι γυναικες αντιςτοιχα. Δυσκολα ανεχομαστε τον αλον, διαφορετικες αντιληψεις και νοοτροπια εχουμε ολοι μας στην τελικη....its sounds weird, να δικαιολογουμε την αιτια της διαφωνιας λόγο του φυλου, η να στερουντε δικαιοματα απο καποιο απο τα δυο φυλα λογο της ταχα "διαφορετικοτητας" Αυτο δεν ειναι φεμινισμος η οτιδιποτε, χαζομαρα ειναι.
フカフカ

#79267 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 13 October 2014 - 23:33

Εγώ ένα πράγμα ξέρω:

 

Ο τόνος από κονσέρβα δεν κάνει για τετράγωνο σάντουιτς.



#79268 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 13 October 2014 - 23:35

Το γιαουρτι χωρις παξιμαδι φαινεται αδιο.

Edited by GhostPrince, 13 October 2014 - 23:35.

フカフカ

#79269 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 13 October 2014 - 23:38

Κοίταξτε παιδιά. Εδώ λέμε απόψεις. Κανείς δεν κάνει υποδείξεις σωστού και λάθους. Στη προσπάθεια να "ρίξουμε" τον άλλον, χάνουμε τον μπούσουλα.

Όντι, ωραία όσα λες. Παλιά κι εμένα μου άρεσε να κατοικώ στο φιλοσοφικό μου σύννεφο και δεν είμαι κριτικός αυτήν τη στιγμη. Αλλά, αργά ή γρηγορα, όσον κι αν το αρνούμαι και αμύνομαι, είτε το θέλω είτε όχι, μεγάλωσα σε μια κοινωνία που μου έμαθε συγκεκριμένα στερεότυπα. Όλοι περάσαμε αυτήν τη διαδικασία. Το να βγάζουμε την ουρά μας έξω από την κοινωνία είναι αβάσιμο, γιατί δεν μεγαλώσαμε σε ζούγκλα, ή το να θεωρούμε ότι δε μας αφορούν ή δε μας αγγίζουν. Because they always do. Our society is a bid judgmental prick, deal with it. :)

Ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη γουστάρει, αλλά μην ακυρώνουμε το κοινωνικό πλαίσιο, το οποίο μας διαμόρφωσε. Συνεπώς, καλό είναι να γνωρίζουμε τα καλά και τα κακά που μας έμαθε, ώστε να κινούμαστε αναλόγως. For all I care, follow the good ones, follow the bad ones, be who you wanna be, don't give a single f, I don't, I follow my commitment.

Στην τελική η άποψη μου θα ακουστεί σε κάποιο πλαίσιο. Κάποιο θα διαφωνήσουν, κάποιοι θα συμφωνήσουν, να είμαι έτοιμος να κάνω ανθρώπινη κουβέντα όμως και να μην πιστεύω εξ ορισμού ότι εγω είμαι πάνω από τον άλλον επειδή έχω την καλύτερη άποψη. Ο Νάρκισσος πνίγηκε, μην πνιγούμε κι εμείς.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#79270 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 October 2014 - 23:47

Μα όλα, βρε σύ; Μα όλα; Σε κάθε πρόταση μια παράφραση; 

To παράπονο ενός κατατρεγμένου. :P

H γνώμη του καθενός είναι ελεύθερη να εκφραστεί και να δεχτεί κριτική παράλληλα. Ακόμη και αν δεν αλλάξω την άποψή σου ή εσύ την δική μου μπορούμε να κάνουμε διάλογο και να σχολιάσω πράγματα που λες. Και ας μην συμφωνήσουμε και ποτέ στο κάτω κάτω.

  Γενικά δεν καταλαβαίνω από πότε η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού αποτελεί δικαιολογία για paperthin γράψιμο και υπερχρχησιμοποίηση κάποιων tropes.  Όπως δεν καταλαβαίνω το ποια είναι τα θέσφατα που δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν. Το ότι υπάρχουν πολλοι διαφορετικοί άνθρωποι; Και ότι αξίζουν φωνή; Πρέπει σε κάθε συζήτηση να αναλύουμε τα αυτονόητα; Γιατί έτσι νομίζω ότι αναλωνόμαστε και χάνουμε την ουσία. Προσωπικά πάντως δεν μιλάω μόνο για το σώμα σαν αντικείμενο, και για το male gaze μιλάω και για την αντιπροσώπευση και χίλια δύο άλλα πράγματα που υπάρχουν σαν θέμα. Οπότε όχι δεν με καλύπτεις σε αυτό που λες.

Γενικά δεν θεωρώ ότι επειδή κάποια πράγματα είναι γραμμένα από αμερικανούς δεν μας αγγίζουν. Ειδικά στον σύγχρονο κόσμο με τις επιρροές που υπάρχουν σε πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Και από την στιγμή που και πολλοί Έλληνες δημιουργοί αντλούν έμπνευση από εκεί και πολλοί συμμετέχουν σε ξένες παραγωγές.

Δεν υπάρχει κάποια ηθελημένη προσπάθεια παράφρασης πάντως αν αυτό φοβάσαι. Απλά θεωρώ ότι ξεκινάμε από διαφορετικές βάσεις.



 



#79271 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 October 2014 - 00:11

οι γυναικες μια ζωη καταπιεσμενες θα νιωθουν.

 

Τελικά το αποφάσισα. Είμαι γυναίκα. Αφού μου άνοιξες τα μάτια θα σταματήσω να το αρνούμαι και θα αποδεχτώ την καταπιεσμένη φύση μου φορώντας γόβες.


Edited by Kamui, 14 October 2014 - 00:11.

O6rrvsU.jpg


#79272 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 14 October 2014 - 00:13

 γόβες.

 

 

γυναίκα

 

στερεότυπα :P



#79273 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 October 2014 - 00:15

Δε φταίω εγώ, η καταπιεστική κοινωνία με οδηγεί στο να τα αποδεχτώ.


O6rrvsU.jpg


#79274 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 14 October 2014 - 00:43

Ody αυτο που λες ουσιαστικα: μην ασκειτε φεμινιστικη κριτικη γιατι ενοχλει την latent αντριλα μου!

 

 

Θα χαρώ ιδιαίτερα αν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε κάποτε πως τα κόμιξ επηρεάζονται από μια τεράστια σειρά παραγόντων που έχουν σχέση με μια κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των μύθων που περιλαμβάνονται στο φαντασιακό της, των σχημάτων αφήγησης και των μέσων στα οποία είναι μαθημένη, μπλαμπλαμπλα και όχι ξερά και μόνο των κοινωνικών διαδράσεων, ανάμεσα στα φύλα ή μη.

 

 

Ρε. Καταλαβαινεις τι γραφεις εδω? Ποιος διαφωνησε στα πρωτα που λες? Δεχεσαι οτι τα κομιξ (και η τεχνη γενικοτερα) ειναι δημιουργηματα ενος κοινωνικου context και δεν βγαινουν απο το χαος, αλλα εντελως τυχαια αρνεισαι να παρεις στα σοβαρα τις διαφορες προεκτασεις μιας φεμινιστικης κριτικης. Αυτα που λες θυμιζουν τις προσφατες αναρθρες κραυγες για κριτικη αντικειμενικοτητα και πολιτικη/ιδεολογικη ουδετεροτητα σε ηλεκτρονικα παιχνιδια που επισης μεταφραζονται σε: σταματηστε τα φεμινιστικα με κανουν να αισθανομαι αβολα!

 

Μεταφραζονται σε ξερες, ατολμες κριτικες οπου αναφερονται περιγραφικα τα αυταποδεικτα. Μια λογοκρισια στην κριτικη δηλαδη με συγκεκριμενη πολιτικη/ιδεολογικη σκοπιμοτητα που κρυβεται κατω απο μια υποτιθεμενη ουδετεροτητα και αντικειμενικοτητα.

 

Επισης γραφεις λες και δημιουργοι δεν εχουν αποψεις -συχνα προβληματικες- οι οποιες εκφραζονται στα δημιουργηματα τους, συχνα χωρις να εχουν καν προθεση να τις εκφρασουν! Δεν κρυβονται ευκολα αυτα και ας μην ειναι οφθαλμοφανη παντα και ειναι απαραιτητο να γινονται συζητησεις και κριτικη σχετικα. Το αντιθετο ειναι τρομαχτικο. Ειναι το να παρατηρεις κατι -εστω μικρο- σε ενα εργο τεχνης και στο net  πχ  κανεις να μην γραφει γιαυτο. Λες και το ασυνειδητο του δημιουργου  ειναι υπερανω κριτικης επειδη δεν εχει προθεση η κατι. Για το οτι το κοινο επηρεαζεται απ αυτα που καταναλωνει/ερχεται σε επαφη ειναι αυταποδεικτο απο τα απειρα χρηματα που ξοδευονται σε διαφημησεις καθημερινα -σχετικες ερευνες εδειξαν οτι συμφερει προφανως- και αλλες προπαγανδιστικες τακτικες στην ιστορια της ανθρωποτητας.

 

Πριν γραφεις:

Α, ναι. Όταν η φεμινιστική κριτική της κοινωνίας μετατρέπεται σε δηλώσεις βασισμένες στη φεμινιστική κριτική, οι οποίες αφορούν τα κόμιξ, το βρίσκω απλά εκφυλισμό της σκέψης αυτής. Αν κι αυτό ισχύει σε κάθε σχολή κριτικής σκέψης.

 

Με αλλα λογια: σταματηστε να μιλατε για πραγματα που κρινω ασημαντα! Μιληστε μονο για εε οταν απειλουνται ζωες πχ! Μονο αυτο τον φεμινισμο δεχομαι ως μη αλλοτριωμενο! Παλι, αδυνατεις να καταλαβεις πως συνδεονται ολα αυτα(σεξισμος στην τεχνη πχ με πραγματικο σεξισμο)  και  ως αποτελεσμα δημιουργειται ενα συλλογικο ιδεολογικο σχημα που ειναι υπευθηνο για πολλα αισχη και προβληματικες αποψεις/συμπεριφορες ολων των ειδων και σε μεγαλο ευρος επικινδυνοτητας. Το ολο "εε με τι ασχολειστε βρε παιδια, εδω κοσμος πειναει!" ειναι τακτικη που επισης χρησιμοποιειαι συχνα για να κλεισουν καποια στοματα.

 

Απο τις πιο εξοργιστικες περιπτωσεις κεκαλυμμενου mitigating (κατω απο ψευδοεπιστημη/φιλοσοφια) που εχω δει ποτε και δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανεις.


Edited by Hanzo, 14 October 2014 - 00:49.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#79275 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 14 October 2014 - 01:17

Είδες; Μπορείς να μου γράψεις άμα θέλεις. Σε διάβασα, θα σου απαντήσω αύριο γιατί τώρα είμαι λίγο zzz κι έπρεπε να κάτσω να δω όλο το clash of titans, Χνικολάου-Θεοδωράκης.

 

Αν μέχρι τότε μπορέσεις να μου δείξεις κάτι που να μπορώ να το πω κριτική κι όχι αφορισμό, ευχαρίστως.