Το αφιερώνω σε όλα τα κορίτσια που ονειρεύτηκαν να χωρέσουν μέσα στο παπούτσι της Μούγερ όταν ήταν μικρές. Ζήτω το καζολίν!
Posted 13 October 2014 - 22:42
Το αφιερώνω σε όλα τα κορίτσια που ονειρεύτηκαν να χωρέσουν μέσα στο παπούτσι της Μούγερ όταν ήταν μικρές. Ζήτω το καζολίν!
Posted 13 October 2014 - 22:50
mono...γυναικες προσπαθουν να μπουν στην κατασκευη ηλεκτρονικων παιχνιδιων ....και κανουν διαμαρτυριες επειδη δεν τις βαζουν (καπου το διαβασα).
αν δεν ξερουν τα απαραιτητα περι υπολογιστων κτλ κτλ ....δικαιουνται να μπουν ή οχι?
αυτο ειναι ο φεμινισμος σημερα....αυτοκαταναλωση της βουρτσας.
(δεν μιλαω για σοβαρα θεματα ...πχ ψηφος γυναικων, κακοποιηση κτλ που απτονται της στοιχειωδους ελευθεριας)
μα υπηρχαν ανεκαθεν γυναικες πληροφορηκαριοι, απλα κανεις δεν τις εδειχνε. Καλα, δεν μιλαω για την Roberta Williams,αυτη ηταν φιρμα απο μονη της. Η' J.Jensen Gabriel Knight
να πχ αυτη
http://www.avventuretestuali.com/interviste/megler-eng/
η ειρωνεια ειναι πως τωρα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα σε αυτο.
Το οτι εγινε kickstarter μονο και μονο για αυτο, αναδεικνυει το προβλημα
https://www.kickstarter.com/projects/2020158234/girls-make-games-grand-prize-winner
Posted 13 October 2014 - 23:03
χαιρομαι για τα παραπανω και επικροτω.
το θεμα ειναι να ασχολουμαστε με την ουσια και οχι με την ''σπουδη''.
ο φεμινισμος ειναι επιχειρηση στον λεγομενο ανεπτυγμενο κοσμο και οχι θεμα πρωτης γραμμης με πραγματικα ρισκα ή πραγματικα προβληματα.
...θα θυμηθουμε και τις πραγματικες επενδυσεις του παπανδρεου
Posted 13 October 2014 - 23:05
οι γυναικες μια ζωη καταπιεσμενες θα νιωθουν.
Posted 13 October 2014 - 23:09
Τα κόμιξ γενικά δεν δημιουργούνται σε χωροχρονικό κενό.Όπως και κάθε μορφη τέχνης επηρεάζονται από τον κοινωνικό περίγυρο και τις αντιλήψεις και της κοινωνίας γενικότερα αλλά και του ίδιου του δημιουργού. Γι αυτό και έχουν λεχθεί πολλά γύρω από το πως τα comics έχουν λειτουργήσει ως μέσο προπαγάνδας και γι αυτό ακόμη και ιστορίες του ίδιου franchise από διαφορετικούς δημιουργούς σε διαφορετικές εποχές έχουν τεράστιες διαφορές ως προσεγγίσεις μεταξύ τους.
Θα χαρώ ιδιαίτερα αν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε κάποτε πως τα κόμιξ επηρεάζονται από μια τεράστια σειρά παραγόντων που έχουν σχέση με μια κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των μύθων που περιλαμβάνονται στο φαντασιακό της, των σχημάτων αφήγησης και των μέσων στα οποία είναι μαθημένη, μπλαμπλαμπλα και όχι ξερά και μόνο των κοινωνικών διαδράσεων, ανάμεσα στα φύλα ή μη. Πριν πάμε στον οργανισμό που τα εκδίδει και τον τρόπο λειτουργίας του ή στους ίδιους τους δημιουργούς της ή την υποκουλτούρα που δημιουργείται γύρω τους.
Επίσης, γράφω πως πιστεύω πως ανακλάται εν μέρει η άποψη εκείνης της κοινωνίας για το σώμα. Το γράφω, διάλε πάρ με.
Αν κάποιος θεωρεί ότι κάποια πράγματα δεν τον αφορούν επειδή έχει αυτήν την πολυτέλεια (που imo δεν την έχει γιατί τα στερεότυπα είναι βλαβερά για όλους) είναι δικαίωμά του.
Δεν πάσχω από το σύνδρομο του θεού, αναγνωρίζω πως είμαι άνθρωπος και δεν μπορώ ούτε να ενδιαφερθώ αποτελεσματικά ούτε να συνεισφέρω σε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Κατά τ' άλλα, η ενασχόλησή σου με αυτά που αντιλαμβάνεσαι ως προβληματική έκφραση μιας κοινωνίας σ' ένα έντυπο, είναι για μένα μία πολυτέλεια, καθώς απλά δεν ανήκεις στην αμερικανική κοινωνία.
Τώρα, τα βλαβερά για όλους στερεότυπα... υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στους πραγματικούς ανθρώπους και τους χαρακτήρες της μυθοπλασίας. Η μυθοπλασία δεν μπορεί να δημιουργήσει πλήρεις ανθρώπινους χαρακτήρες. Μόνο η ζωή μπορεί. Αν θες να πιάσεις και να κάνεις φύλλο και φτερό τους πάντες και τα πάντα, μπορείς να διυλίσεις κάθε χαρακτήρα που γέννησε ο ανθρώπινος νους ως απλό φορέα χαρακτηριστικών. Γενικά το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση ν' απλοποιεί τον κόσμο.
Αλλά το να λέμε ότι μία κριτική θεώρηση της κοινωνίας δεν πρέπει να ασχολείται με κάποια κομμάτια της - εν προκειμένω την τέχνη - είναι άστοχο.
Οι κριτικές θεωρήσεις της κοινωνίας είναι αφετηρίες κριτικής των μέσων και της τέχνης, όχι κριτικές θεωρήσεις της τέχνης καθαυτές. Σχεδόν πάντα όμως η κριτική απουσιάζει πλήρως στο ίντερνετ. Απλά γίνονται δηλωτικές καταγραφές που λαμβάνουν ως αδιαπραγμάτευτα θέσφατα τα ευρήματα της κριτικής. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημά μου.
Και ακόμη πιο άστοχο είναι το να υπαγορεύουμε σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων σε διαφορετική θέση, τι θα τις απασχολεί στην ψυχαγωγία τους.
Απαγορεύεται να πω τη γνώμη μου για κάτι που θεωρώ άστοχο; Η "υπαγόρευσή" μου, όπως τη λες, δεν έχει καμία αξία και το γνωρίζω καλά. Κανένας δεν πρόκειται ν' αλλάξει τη γνώμη του επειδή ο Ody έγραψε κάτι στην τρύπα.
Μα όλα, βρε σύ; Μα όλα; Σε κάθε πρόταση μια παράφραση;
Posted 13 October 2014 - 23:24
Posted 13 October 2014 - 23:33
Εγώ ένα πράγμα ξέρω:
Ο τόνος από κονσέρβα δεν κάνει για τετράγωνο σάντουιτς.
Posted 13 October 2014 - 23:35
Edited by GhostPrince, 13 October 2014 - 23:35.
Posted 13 October 2014 - 23:38
Posted 13 October 2014 - 23:47
Μα όλα, βρε σύ; Μα όλα; Σε κάθε πρόταση μια παράφραση;
To παράπονο ενός κατατρεγμένου. ![]()
H γνώμη του καθενός είναι ελεύθερη να εκφραστεί και να δεχτεί κριτική παράλληλα. Ακόμη και αν δεν αλλάξω την άποψή σου ή εσύ την δική μου μπορούμε να κάνουμε διάλογο και να σχολιάσω πράγματα που λες. Και ας μην συμφωνήσουμε και ποτέ στο κάτω κάτω.
Γενικά δεν καταλαβαίνω από πότε η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού αποτελεί δικαιολογία για paperthin γράψιμο και υπερχρχησιμοποίηση κάποιων tropes. Όπως δεν καταλαβαίνω το ποια είναι τα θέσφατα που δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν. Το ότι υπάρχουν πολλοι διαφορετικοί άνθρωποι; Και ότι αξίζουν φωνή; Πρέπει σε κάθε συζήτηση να αναλύουμε τα αυτονόητα; Γιατί έτσι νομίζω ότι αναλωνόμαστε και χάνουμε την ουσία. Προσωπικά πάντως δεν μιλάω μόνο για το σώμα σαν αντικείμενο, και για το male gaze μιλάω και για την αντιπροσώπευση και χίλια δύο άλλα πράγματα που υπάρχουν σαν θέμα. Οπότε όχι δεν με καλύπτεις σε αυτό που λες.
Γενικά δεν θεωρώ ότι επειδή κάποια πράγματα είναι γραμμένα από αμερικανούς δεν μας αγγίζουν. Ειδικά στον σύγχρονο κόσμο με τις επιρροές που υπάρχουν σε πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Και από την στιγμή που και πολλοί Έλληνες δημιουργοί αντλούν έμπνευση από εκεί και πολλοί συμμετέχουν σε ξένες παραγωγές.
Δεν υπάρχει κάποια ηθελημένη προσπάθεια παράφρασης πάντως αν αυτό φοβάσαι. Απλά θεωρώ ότι ξεκινάμε από διαφορετικές βάσεις.
Posted 14 October 2014 - 00:11
οι γυναικες μια ζωη καταπιεσμενες θα νιωθουν.
Τελικά το αποφάσισα. Είμαι γυναίκα. Αφού μου άνοιξες τα μάτια θα σταματήσω να το αρνούμαι και θα αποδεχτώ την καταπιεσμένη φύση μου φορώντας γόβες.
Edited by Kamui, 14 October 2014 - 00:11.
Posted 14 October 2014 - 00:13
γόβες.
γυναίκα
στερεότυπα ![]()
Posted 14 October 2014 - 00:15
Δε φταίω εγώ, η καταπιεστική κοινωνία με οδηγεί στο να τα αποδεχτώ.
Posted 14 October 2014 - 00:43
Ody αυτο που λες ουσιαστικα: μην ασκειτε φεμινιστικη κριτικη γιατι ενοχλει την latent αντριλα μου!
Θα χαρώ ιδιαίτερα αν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε κάποτε πως τα κόμιξ επηρεάζονται από μια τεράστια σειρά παραγόντων που έχουν σχέση με μια κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των μύθων που περιλαμβάνονται στο φαντασιακό της, των σχημάτων αφήγησης και των μέσων στα οποία είναι μαθημένη, μπλαμπλαμπλα και όχι ξερά και μόνο των κοινωνικών διαδράσεων, ανάμεσα στα φύλα ή μη.
Ρε. Καταλαβαινεις τι γραφεις εδω? Ποιος διαφωνησε στα πρωτα που λες? Δεχεσαι οτι τα κομιξ (και η τεχνη γενικοτερα) ειναι δημιουργηματα ενος κοινωνικου context και δεν βγαινουν απο το χαος, αλλα εντελως τυχαια αρνεισαι να παρεις στα σοβαρα τις διαφορες προεκτασεις μιας φεμινιστικης κριτικης. Αυτα που λες θυμιζουν τις προσφατες αναρθρες κραυγες για κριτικη αντικειμενικοτητα και πολιτικη/ιδεολογικη ουδετεροτητα σε ηλεκτρονικα παιχνιδια που επισης μεταφραζονται σε: σταματηστε τα φεμινιστικα με κανουν να αισθανομαι αβολα!
Μεταφραζονται σε ξερες, ατολμες κριτικες οπου αναφερονται περιγραφικα τα αυταποδεικτα. Μια λογοκρισια στην κριτικη δηλαδη με συγκεκριμενη πολιτικη/ιδεολογικη σκοπιμοτητα που κρυβεται κατω απο μια υποτιθεμενη ουδετεροτητα και αντικειμενικοτητα.
Επισης γραφεις λες και δημιουργοι δεν εχουν αποψεις -συχνα προβληματικες- οι οποιες εκφραζονται στα δημιουργηματα τους, συχνα χωρις να εχουν καν προθεση να τις εκφρασουν! Δεν κρυβονται ευκολα αυτα και ας μην ειναι οφθαλμοφανη παντα και ειναι απαραιτητο να γινονται συζητησεις και κριτικη σχετικα. Το αντιθετο ειναι τρομαχτικο. Ειναι το να παρατηρεις κατι -εστω μικρο- σε ενα εργο τεχνης και στο net πχ κανεις να μην γραφει γιαυτο. Λες και το ασυνειδητο του δημιουργου ειναι υπερανω κριτικης επειδη δεν εχει προθεση η κατι. Για το οτι το κοινο επηρεαζεται απ αυτα που καταναλωνει/ερχεται σε επαφη ειναι αυταποδεικτο απο τα απειρα χρηματα που ξοδευονται σε διαφημησεις καθημερινα -σχετικες ερευνες εδειξαν οτι συμφερει προφανως- και αλλες προπαγανδιστικες τακτικες στην ιστορια της ανθρωποτητας.
Πριν γραφεις:
Α, ναι. Όταν η φεμινιστική κριτική της κοινωνίας μετατρέπεται σε δηλώσεις βασισμένες στη φεμινιστική κριτική, οι οποίες αφορούν τα κόμιξ, το βρίσκω απλά εκφυλισμό της σκέψης αυτής. Αν κι αυτό ισχύει σε κάθε σχολή κριτικής σκέψης.
Με αλλα λογια: σταματηστε να μιλατε για πραγματα που κρινω ασημαντα! Μιληστε μονο για εε οταν απειλουνται ζωες πχ! Μονο αυτο τον φεμινισμο δεχομαι ως μη αλλοτριωμενο! Παλι, αδυνατεις να καταλαβεις πως συνδεονται ολα αυτα(σεξισμος στην τεχνη πχ με πραγματικο σεξισμο) και ως αποτελεσμα δημιουργειται ενα συλλογικο ιδεολογικο σχημα που ειναι υπευθηνο για πολλα αισχη και προβληματικες αποψεις/συμπεριφορες ολων των ειδων και σε μεγαλο ευρος επικινδυνοτητας. Το ολο "εε με τι ασχολειστε βρε παιδια, εδω κοσμος πειναει!" ειναι τακτικη που επισης χρησιμοποιειαι συχνα για να κλεισουν καποια στοματα.
Απο τις πιο εξοργιστικες περιπτωσεις κεκαλυμμενου mitigating (κατω απο ψευδοεπιστημη/φιλοσοφια) που εχω δει ποτε και δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανεις.
Edited by Hanzo, 14 October 2014 - 00:49.

Posted 14 October 2014 - 01:17
Είδες; Μπορείς να μου γράψεις άμα θέλεις. Σε διάβασα, θα σου απαντήσω αύριο γιατί τώρα είμαι λίγο zzz κι έπρεπε να κάτσω να δω όλο το clash of titans, Χνικολάου-Θεοδωράκης.
Αν μέχρι τότε μπορέσεις να μου δείξεις κάτι που να μπορώ να το πω κριτική κι όχι αφορισμό, ευχαρίστως.