Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
94139 replies to this topic

#62116 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 13 February 2012 - 17:18

°•πίΟu-πίΟu•°™ δεν σου αφαίρεσα το δικαίωμα άποψης απλά θεωρώ πως η έκφραση οποιασδήποτε γνώμης πρέπει να συνοδεύεται από την κατάλληλη δικαιολόγηση γιατί αυτό είναι η βάση για μία υγιή συζήτηση και όχι από ένα ξερό "ναι", "όχι". Δεν απευθυνόμουν σε σένα προσωπικά απλά χρησιμοποιήσα το post σου ως εφαλτήριο.

Από κει και πέρα δέχομαι την ευθύνη του να εκφράσω αυτή τη γνώμη με την ύπαρξη αντιλόγου και σε αντίθεση με σένα δεν θα παραπονεθώ δημοσίως ζητώντας διαγραφή για το αρνητικό rep που μου έριξες επειδή είπα τη γνώμη μου για τη διεξαγωγή υγιούς διαλόγου.


In other news πριν λίγο πέρασα το μάθημα Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ~hooray for mono~ pretty ironic huh? XD

xbJ3b2w.jpeg


#62117 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,941 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 13 February 2012 - 17:30

Ετσι οπως τα καναμε/κανανε σκ@τ@ σε αυτο το κρατος,καθε αποψη,γνωμη,υποθεση κ.ο.κ. ειναι υποκειμενικη και καμια δεν κρυβει την λυση...Ισως,αν οι νεοτερες γενιες δουν και καταλαβουν τι πηγε πραγματικα λαθος,σε καμια 50-100 χρονια να δουμε καποια βελτιωση...Μην ξεχνατε ο Παπανδρεου,ο Καραμανλης και ο Μητσοτακης(ουψ,εδω κανω λαθος xD)δεν θα ζουν για παντα....Ευελπιστω οτι θα εμφανιστουν νεα προσωπα στην πολιτικη σκηνη,που να εχουν οραμα και αγαπη για αυτον τον τοπο.:joyful:

image.jpg


#62118 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 846 posts

Posted 13 February 2012 - 17:36

Είπα και ο ίδιος πως οι Γερμανοί θα έχουν ζημιά από χρεοκοπία της Ελλάδας. Μην μου ζητάς να επαναλάβω πως υπάρχει η πιθανότητα να μας αφήσουν να το κάνουμε με την λογική του "αναγκαίου" ή λιγότερου" κακού. Ζημιά έχουν και τώρα που μας χρηματοδοτούν τα πακέτα διάσωσης. Μέχρι πότε η δεύτερη ζημιά θα είναι μικρότερη από τη πρώτη? Εξάλλου η Ελλάδα σαν αγορά έχει συρρικνωθεί πια, δεν ζημιώνονται από αυτό τόσο πολύ όσο φαντάζεσαι. (Ή μήπως νομίζεις πως αυτή τη περίοδο θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε όπλα από εκείνους;) Ζημιώνονται και έμμεσα, από το γεγονός πως μια χρεοκοπία χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, μιας χώρας που έχει νόμισμα το ευρώ σαν και αυτούς, έχει αντίκτυπο στο πως οι επενδυτές θα βλέπουν το ευρώ από εδώ και στο εξής. Αυτό είναι που τους κόπτει.

Έχεις δει πόσες φορές έχει ειπωθεί "η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση", "οι άλλοι δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα με την Ελλάδα" κλπ; Αρχίζουν σιγά, σιγά να μας απομονώνουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κραδασμούς του ευρώ που θα προκληθούν από μια χρεοκοπίας της Ελλάδας. Να μας διώξουν από το ευρώ ωστε να μπορούν να πουν: "Κοιτάξτε επενδυτές, η Ελλάδα είναι εξαίρεση το ευρω είναι αξιόπιστο κατα τα άλλα". Ναι, μπορεί να μην είναι σίγουρο, αλλά είναι πολύ πιθανό να μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε σε περίπτωση ενός "όχι".

Μου αρέσει η χρήση του ρήματος "αφήνω" πάντως. Πράγματι, έχουμε καταντήσει να χρειαζόμαστε και την άδεια τους για να χρεοκοπήσουμε.


Ναι, έχεις δίκιο, αποτυχυμένο quote από μέρους μου, το οποίο το έβαλα απλώς για να δείξω συνέχεια στη συζήτηση και όχι τόσο για να διαφωνήσω. Απλώς, τα πακέτα στήριξης δεν έρχονται μόνο από την Γερμανία. Ένα ποσοστό έρχεται από πολλές χώρες της Ε.Ε. και άλλο ένα ποσοστό από το ΔΝΤ (δεν ξέρω σε τι ποσοστά πάντως). Απλώς μου φαίνεται πολύ δύσκολο το κόστος των πακέτων στήριξης να υπερβεί το κόστος μιας ενδεχόμενης χρεoκοπίας ενός μέλους της Ευρωζώνης και την παραπέρα υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το δολλάριο.

Ας μας απομονώσουν όσο θέλουν. Αυτό δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι αν χρεοκοπήσουμε, για αρκετό καιρό μετά την χρεοκοπία μας θα χρησιμοποιούν τα ευρώ σε όλη την Ευρώπη για να τα δένουν στα μπαλκόνια και να διώχνουν τα πουλιά...

Μπορεί να κάνω λάθος στο τελευταίο, βέβαια.

Edited by Osama Bin Laden, 13 February 2012 - 17:43.


#62119 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 13 February 2012 - 17:41

Ετσι οπως τα καναμε/κανανε σκ@τ@ σε αυτο το κρατος,καθε αποψη,γνωμη,υποθεση κ.ο.κ. ειναι υποκειμενικη και καμια δεν κρυβει την λυση...Ισως,αν οι νεοτερες γενιες δουν και καταλαβουν τι πηγε πραγματικα λαθος,σε καμια 50-100 χρονια να δουμε καποια βελτιωση...Μην ξεχνατε ο Παπανδρεου,ο Καραμανλης και ο Μητσοτακης(ουψ,εδω κανω λαθος xD)δεν θα ζουν για παντα....Ευελπιστω οτι θα εμφανιστουν νεα προσωπα στην πολιτικη σκηνη,που να εχουν οραμα και αγαπη για αυτον τον τοπο.:joyful:


Εδώ γελάμε...

Διάβασε λίγο ιστορία να μάθεις από πότε έχουμε μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, από πότε έχουμε Βενιζέλους, Παπανδρέους, Καραμανλίδες.


Μόνο με πόλεμο ή πραξικόπημα θα σωθεί η οικονομία της Ελλάδας.
Posted Image
Posted Image

#62120 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 846 posts

Posted 13 February 2012 - 17:48

Εδώ γελάμε...

Διάβασε λίγο ιστορία να μάθεις από πότε έχουμε μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, από πότε έχουμε Βενιζέλους, Παπανδρέους, Καραμανλίδες.


Μόνο με πόλεμο ή πραξικόπημα θα σωθεί η οικονομία της Ελλάδας.


H μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι κάτι το αναγκαίο γιατί εγγυάται το άσυλο στα πολιτικά πιστεύω του καθενός. Αλλιώς κάθε κυβέρνηση θα ξήλωνε και θα έραβε όπως της γούσταρε, ξηλώνοντας αριστερούς, αντιφρονούντες κλπ (τουλάχιστον με αυτήν την λογική καθιερώθηκε από τον Βενιζέλο). Κάπου στράβωσε το πράγμα και έγινε κατάχρηση (αθάνατοι Έλληναράδες). Όχι βέβαια, ότι υφίσταται στην πραγματικότητα (hello οργανική θέση), αλλά έστω και για τους τύπους είναι, πιστεύω, καλό που υπάρχει.

@Kaidou, η γενιά που κυβερνάει τον κόσμο σήμερα είναι η γενιά του πολυτεχνείου και του Μάη του '68. Είδες να άλλαξαν τίποτα; Χειρότερα τα έκαναν. Το ίδιο θα κάνουν και οι "ιδεολόγοι" του αύριο.

#62121 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,941 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 13 February 2012 - 17:56

Εδώ γελάμε...

Διάβασε λίγο ιστορία να μάθεις από πότε έχουμε μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, από πότε έχουμε Βενιζέλους, Παπανδρέους, Καραμανλίδες.


Μόνο με πόλεμο ή πραξικόπημα θα σωθεί η οικονομία της Ελλάδας.

Και που γελασες εσυ;Στο οτι οι πολτικοι μας ειναι για τον π@τσο;;Στο οτι δεν υπαρχουν νεα προσωπα που να εχουν ορεξη και οραμα να αλλαξουν αυτον τον τοπο;Γιατι εγω αυτο ειπα...

Ξερω οτι σε μια μικρη χωρα εχουμε υπερβολικα πολλους δημοσιους υπαλληλους,αλλα αυτο ειναι ενα απο τα πολλα προβληματα την χωρας μας(ισως απο τα σημαντικοτερα)...Ολα αυτα περιλαμβανονται στην φραση "τα καναμε/κανανε σκ@τ@"...

Στο εχω ξαναπει στο παρελθον,μην εισαι τοσο επιθετικος....Coolαρε,δεν σε γνωριζω προσωπικα και (απο οτι ξερω)κανενας σε αυτο το forum.Αν θες να εκφρασεις την γνωμη σου για κατι που διαφωνεις πες το ευγενικα και πολυ ευχαριστως να κανω διαλογο μαζι σου...

image.jpg


#62122 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 February 2012 - 17:59

@°•πίΟu-πίΟu•°™: Μιλώντας για ευγένεια... ο Zane κάθεται και γράφει όλο αυτό:

Spoiler: spoilered for size

Κι εσύ προσπερνάς όλες τις παραγράφους και όλα τα επιχειρήματα (είτε καλά είτε κακά, I'm not here to judge that), μόνο και μόνο για να σταθείς στην τελευταία του πρόταση και να βγάλεις το παρακάτω αυθαίρετο συμπέρασμα;

Κοινως εαν η αποψη μας ειναι 'ναι' , καλυτερα να σκασουμε γιατι εσυ δεν μπορεις να τα διαβασεις κι εδω μεσα. Hmmmm:orly:

Αν μη τι άλλο αυτό που κατάλαβα από την κατακλείδα του Zane είναι ότι επιθυμεί συζήτηση με επιχειρήματα, και όχι παπαγαλισμούς εκ τηλεοράσεως ένθεν κακείθεν.

Ο Zane λοιπόν τι πρέπει να νιώσει για το δικό σου post;

@Erebos: FWIW, ο σημερινός Βενιζέλος δεν έχει καμία συγγένια με τον παλιό. Το κανονικό του επώνυμο είναι Τούρκογλου, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι με όνομα Τούρκογλου δεν μπορείς να κάνεις καριέρα σαν πολιτικός στην Ελλάδα, οπότε το άλλαξε σε Βενιζέλος. Αισχρή κίνηση, αλλά τίποτα δεν τον εμπόδισε.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#62123 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 13 February 2012 - 17:59

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η μονιμότητα κατοχυρώνεται συνταγματικά όχι για το καλό του υπαλλήλου όσο για το καλό του πολίτη. Για παράδειγμα δημόσιοι υπάλληλοι με θέσεις ευθύνης μπορούν έτσι να παίρνουν αμερόληπτα αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουν την κομματιακή πελατεία.

Εννοείται όμως ότι όταν επί χρόνια γίνονταν δημόσιοι υπάλληλοι άτομα που βρέθηκαν εκεί εξαιτίας ακριβώς αυτής της κομματιακής πελατείας ο όλος θεσμός της μονιμότητας χάνει το νόημα του.

Η λύση δεν είναι η κατάργηση της μονιμότητας προφανώς αλλά η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και του τρόπου διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων. Ναι ξέρω ονειρεύομαι.

xbJ3b2w.jpeg


#62124 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

    I'm just one hell of a butler :)

  • Members
  • 1,306 posts

Posted 13 February 2012 - 18:07

@°•πίΟu-πίΟu•°™: Μιλώντας για ευγένεια... ο Zane κάθεται και γράφει όλο αυτό:Κι εσύ προσπερνάς όλες τις παραγράφους και όλα τα επιχειρήματα (είτε καλά είτε κακά, I'm not here to judge that), μόνο και μόνο για να σταθείς στην τελευταία του πρόταση και να βγάλεις το παρακάτω αυθαίρετο συμπέρασμα;Αν μη τι άλλο αυτό που κατάλαβα από την κατακλείδα του Zane είναι ότι επιθυμεί συζήτηση με επιχειρήματα, και όχι παπαγαλισμούς εκ τηλεοράσεως ένθεν κακείθεν.

Ο Zane λοιπόν τι πρέπει να νιώσει για το δικό σου post;

@Erebos: FWIW, ο σημερινός Βενιζέλος δεν έχει καμία συγγένια με τον παλιό. Το κανονικό του επώνυμο είναι Τούρκογλου, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι με όνομα Τούρκογλου δεν μπορείς να κάνεις καριέρα σαν πολιτικός στην Ελλάδα, οπότε το άλλαξε σε Βενιζέλος. Αισχρή κίνηση, αλλά τίποτα δεν τον εμπόδισε.


Kenny εγω σκαλωνω με την λεξη ξερατα. Οταν χρησιμοποιει μια τετοια λεξη για να κατηγοριοποιησει και να κατηγορησει την αντιθετη αποψη, δεν πα να μου γραψει 25 επιχειρηματα, χανει ολο του το δικιο. Επομενως και η απαντηση που του εθεσα περι ευγενειας, σταθηκε σε αυτο το χαρακτηρισμο. Απο οπου και αν ειναι απορροια η αποψη ενος ατομου, ειται αυτο ειναι παπαγαλισμος, ειτε ειναι εμπνευση στο WC την ωρα που κατεβαζε σκατουλα, δεν εχουμε δικαιωμα να την ονομασουμε ξερατο. Εnd of story, απλα και ωραια.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#62125 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 13 February 2012 - 18:10

-


Edited by Gbak, 20 August 2019 - 23:42.


#62126 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 February 2012 - 18:14

Kenny εγω σκαλωνω με την λεξη ξερατα. Οταν χρησιμοποιει μια τετοια λεξη για να κατηγοριοποιησει και να κατηγορησει την αντιθετη αποψη, δεν πα να μου γραψει 25 επιχειρηματα, χανει ολο του το δικιο. Επομενως και η απαντηση που του εθεσα περι ευγενειας, σταθηκε σε αυτο το χαρακτηρισμο. Απο οπου και αν ειναι απορροια η αποψη ενος ατομου, ειται αυτο ειναι παπαγαλισμος, ειτε ειναι εμπνευση στο WC την ωρα που κατεβαζε σκατουλα, δεν εχουμε δικαιωμα να την ονομασουμε ξερατο. Εnd of story, απλα και ωραια.

Αν ήταν ο ίδιος ο Καψής μέλος στο .aNiMe//GR κι έγραφε τις απόψεις του, τότε θα είχε βάση αυτό που λες.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#62127 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

    I'm just one hell of a butler :)

  • Members
  • 1,306 posts

Posted 13 February 2012 - 18:21

Οχι απλα οταν αυτος ο τυπος αντιπροσωπευει την αποψη του ΝΑΙ, ο Ζανε με αυτο τον τροπο κραζει και τους υπολοιπους υπερασπιστες. Γαμωτο τι το δυσκολο και το αξιοπεριεργο λεω;


"Αλλά έλεος,δεν μπορώ τα ξερατά που ακούω απ τον κάθε Καψή να τα διαβάζω και εδώ μέσα..."

Αρα αναφερεται καθαρα σε κατι το απαισιο που διαβασε εδω μεσα και που του θυμισε τις αποψεις του Καψη. Αλλα ενταξει οκ Κεννυ ας ληξει εδω.

Edited by °•πίΟu-πίΟu•°™, 13 February 2012 - 18:27.
quote added

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#62128 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 February 2012 - 18:33

Οχι απλα οταν αυτος ο τυπος αντιπροσωπευει την αποψη του ΝΑΙ, ο Ζανε με αυτο τον τροπο κραζει και τους υπολοιπους υπερασπιστες. Γαμωτο τι το δυσκολο και το αξιοπεριεργο λεω;

Κράζει τον Καψή, που είναι ΕΚΤΟΣ forum, και καλεί (προκαλεί, αν θες) όσους είναι ΕΝΤΟΣ forum και είναι υπέρ του μνημονίου να προσφέρουν τα δικά τους επιχειρήματα. Δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς με τον Καψή για να είναι υπέρ. Με τα προκάτ επιχειρήματα έχει πρόβλημα ο Zane, όχι με το που τάσσεται ο καθένας.

Τώρα άμα θες να συνεχίσεις να παρερμηνεύεις το post του, do as you wish.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#62129 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 740 posts

Posted 13 February 2012 - 18:35

Kenny, θέλω να το λήξω γρήγορα αυτό, αν γινεται, για να μεινουμε στην ουσία. Πριν από αυτά που έβαλες ειναι ενα ποστ της ίρι που δεν έβαλες:

Γουστάρω που αν μη τι άλλο βάζουμε σωστές προτεραιότητες. :P


πιο πριν εχει καποια πολιτικά ποστ και κολητά καποια άσχετα διαφορων. Οπότε δίνει μαζι με αυτά που έβαλες, νομίζω ξεκάθαρα σε όποιον τα διαβαζει στη σειρά την εντυπωση "ψιτ εμεις εδώ μιλάμε σοβαρά και εσύ παίζεις, ωραία ευαισθησια" ξαναδες το και πες μου αν θες τη γνωμη σου, μη τα βαζεις μισα ομως γιατι μενουν μισες εντυπώσεις.

Δεν ειπα ότι και οι υπόλοιποι όλοι ήταν άψογοι, ο δε Gbak π.χ. φαίνεται όπως το λέει να το πηγαίνει στο άλλο άκρο δηλ σχεδον απαξιωτικά. Ο δε έρεβος πιο πάνω μιλαει σε φάση "άκου άσχετε", και δεχεται παρατήρηση. Από όλους χρειάζεται προσπάθεια να γινει ένας σωστος διάλογος σε ένα δυσκολο θέμα.

Απλώς για τους Χ.Ψ λόγους εμένα το "φροντιστηριο πολιτικής ευαισθησίας" που είδα, Από iri, eri και κανα δυο άλλους, με πείραξε παραπάνω, ισως και γιατι λόγω δουλειάς ξέρω πολύ καλά δυστυχώς, οτι πολύς κόσμος υποφέρει πραγματικά, και το αν θα το εξωτερικεύσει στα ιντερνετικά στέκια του, και με ποιο τρόπο, δεν ειναι κριτήριο για το αν προβληματίζεται, πως και πόσο. Ουτε προσβαλλει κάποιον αν δεν θελει να ασχοληθει με πολιτική κουβέντα στο random thread.

Αν σχημάτισα κάπου λάθος εντύπωση, να μου το πείτε να ζητησω συγνωμη όπως κάνω πάντα, δεν έχω πρόβλημα.

(Ασχετο) Συγχαρητήρια μαρία. Αναρωτιέμαι αν κάποιοι άλλοι θα το πέρναγαν...

Επιστρέφω σε λίγο με πιο... σχετικά γιατι θελω να βάλω και ένα κατσικάκι στο φουρνο.

stasou%2520mygdala.jpg


#62130 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 13 February 2012 - 18:39

Εδώ είναι που γελάμε... το κόστος πολέμου είναι πολύ μεγαλύτερο (και το κοινωνικό και το οικονομικό) και η επικινδυνότητα πολιτικής αστάθειας ακόμα μεγαλύτερη απο το μνημόνιο (σε σχέση με χρονικό διάστημα)...


Αναλόγως τί πόλεμο έχεις στο μυαλό σου. Δεν μιλάμε για WWII ή Vietnam.
Posted Image
Posted Image