Άμα ήμουνα εγώ πρωθυπουργός
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Posted 13 February 2012 - 12:36
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο. 
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Posted 13 February 2012 - 12:41
Πες ότι δεν ψηφίζουμε το μνημόνιο ή το οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Τι θα πουν; Άντε χρεοκοπείστε; Δεν μπορούν τα το κάνουν αυτό, γιατί θα χάσουν μέρος της αγοράς τους, άρα και των κερδών τους. Αντίθετα με όσα λένε τα κανάλια ΔΕΝ μπορούν να προφυλαχθούν από κάτι τέτοιο.
Είπα και ο ίδιος πως οι Γερμανοί θα έχουν ζημιά από χρεοκοπία της Ελλάδας. Μην μου ζητάς να επαναλάβω πως υπάρχει η πιθανότητα να μας αφήσουν να το κάνουμε με την λογική του "αναγκαίου" ή λιγότερου" κακού. Ζημιά έχουν και τώρα που μας χρηματοδοτούν τα πακέτα διάσωσης. Μέχρι πότε η δεύτερη ζημιά θα είναι μικρότερη από τη πρώτη? Εξάλλου η Ελλάδα σαν αγορά έχει συρρικνωθεί πια, δεν ζημιώνονται από αυτό τόσο πολύ όσο φαντάζεσαι. (Ή μήπως νομίζεις πως αυτή τη περίοδο θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε όπλα από εκείνους;) Ζημιώνονται και έμμεσα, από το γεγονός πως μια χρεοκοπία χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, μιας χώρας που έχει νόμισμα το ευρώ σαν και αυτούς, έχει αντίκτυπο στο πως οι επενδυτές θα βλέπουν το ευρώ από εδώ και στο εξής. Αυτό είναι που τους κόπτει.
Έχεις δει πόσες φορές έχει ειπωθεί "η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση", "οι άλλοι δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα με την Ελλάδα" κλπ; Αρχίζουν σιγά, σιγά να μας απομονώνουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κραδασμούς του ευρώ που θα προκληθούν από μια χρεοκοπίας της Ελλάδας. Να μας διώξουν από το ευρώ ωστε να μπορούν να πουν: "Κοιτάξτε επενδυτές, η Ελλάδα είναι εξαίρεση το ευρω είναι αξιόπιστο κατα τα άλλα". Ναι, μπορεί να μην είναι σίγουρο, αλλά είναι πολύ πιθανό να μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε σε περίπτωση ενός "όχι".
Μου αρέσει η χρήση του ρήματος "αφήνω" πάντως. Πράγματι, έχουμε καταντήσει να χρειαζόμαστε και την άδεια τους για να χρεοκοπήσουμε.
Posted 13 February 2012 - 12:46
Οι ασσυμετρίες στο χώρο της Ευρωζώνης είναι πολλές. Όσο οι οικονομίες και η παραγωγή δε συγκλίνουν διαρθρωτικά, η άσκηση ενιαίας πολιτικής (οικονομικής και νομισματικής) θα βλάπτει και θα οφελεί κάποιες χώρες.
Και όταν λέω διαρθρωτικές αλλαγές δε μιλάω για το άνοιγμα των ταξί...
Posted 13 February 2012 - 13:10
Τώρα όσο για το θεμα που συζητάτε να θεσω μια απορία, μιας και αυτά που ξερω εγώ διαφερουν λίγο από κάποια "αυτονόητα" που διαβαζω: Θεωρείτε όλοι δεδομένο, οτι δήλωση πτώχευσης, σημαινει και αυτομάτως έξοδο από το ευρώ; Γιατι εγώ μεχρι στιγμης, βλέπω ότι δεν υπάρχει μονο η σκυλλα και η Χαρυβδη που παρουσιάζουν, αλλα αναλογα τις παραμέτρους, υπαρχει και τριτος και τεταρτος και πεμπτος δρόμος. Και γενικώς διαδικαστικά ειναι δυο διαφορετικες διαδικασιες και με προβληματιζει που θεωρουνται απο όλους σχεδον μια ενιαια.
Προσωπικά μια πτωχευση εντος του ευρώ δε μου φαίνεται και τοσο κακη ιδεα απο οσα εχω διαβασει μεχρι στιγμής, και (συνεχιζοντας και με βαση τα οσα ηδη έγραψε ο osamabinladen πιο πριν) δε μου φαινεται και τοσο απίθανο όσο κάποια άλλα.
Edited by Lord Leon, 13 February 2012 - 13:19.

Posted 13 February 2012 - 13:13
Επίσης όλα αυτά έρχεται να συμπληρώσει η ελλειπής πληροφόρηση ( παραπληροφόρηση ) απ'τα ΜΜΕ , ο εκφοβισμός του κόσμου κτλ.
Για παράδειγμα :
Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί; Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς,
ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει
στην Ισλανδία:
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα…
λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
Αυτό γιατί δεν έχω ακούσει να αναφέρεται ποτέ σε MEGA κτλ.;
Στην Ισλανδία βίωσαν την … Ο‡Ο�εοκοπία που φοβΟ�μαστε « Το ΞΌΞµΞ³Ξ±Ξ»Ο�τεΟ�ΞΏ blog της Ο€Ο�λης
^1 link που βρήκα πρόχειρα googlarontas...ψάχτε το κι εσείς αν θέλετε.
Διάβασε το comment του Nikow.
Καμία σχέση με την Ελλάδα από πλευράς μεγεθών, συγκυριών κλπ.
Άσε που με 85% υποτίμηση δεν νομίζω πως θα ήθελε κανένας να ζει...
Posted 13 February 2012 - 13:34
Τώρα όσο για το θεμα που συζητάτε να θεσω μια απορία, μιας και αυτά που ξερω εγώ διαφερουν λίγο από κάποια "αυτονόητα" που διαβαζω: Θεωρείτε όλοι δεδομένο, οτι δήλωση πτώχευσης, σημαινει και αυτομάτως έξοδο από το ευρώ;
Προσωπικά μια πτωχευση εντος του ευρώ δε μου φαίνεται και τοσο κακη ιδεα απο οσα εχω διαβασει μεχρι στιγμής, και (συνεχιζοντας και με βαση τα οσα ηδη έγραψε ο osamabinladen πιο πριν) δε μου φαινεται και τοσο απίθανο όσο κάποια άλλα.
Lord, το μοναδικό "αυτονόητο" που ειπώθηκε ήταν απο εμένα και αφορούσε τις εκλογές. Ναι, πρέπει να είναι αυτονόητο να οδηγείται η χώρα από άτομο που έχει εκλεχθεί από τους πολίτες και όχι από κάποιον τραπεζίτη με φωνή ψάλτη (Ταιριάζει πάντως στην τωρινή περίοδο). Από τα υπόλοιπα τίποτα δεν είναι "δεδομένο" αλλά μπορεί ο καθένας να κρίνει το πόσο "πιθανό" είναι κάτι και με αυτή τη βάση συζητάμε. Θεωρώ (εγώ) πως το πιο πιθανό αποτέλεσμα του "όχι" θα ήταν η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ. Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου, είπαμε. Ο καθένας έχει τη δική του.
Για το άλλο θέμα πόσο πιθανό σου φαίνεται να χρεοκοπήσει μια χώρα μέσα στο ευρώ, κάτι που θα σημαίνει πως δεν θα έχει τη δυνατότητα να υποτιμήσει το δικό της νόμισμα και να επανέλθει από τις εξαγωγές? Ή νομίζεις πως απλά θα διαγράφονταν τελείως τα χρέη και η Ε.Κ.Τ θα συνέχιζε να μας χρηματοδοτεί με πακέτα "στήριξης" για την ανάπτυξη μας; Θα ήταν σαν να κοροίδευε τους πιστωτές, κάτι που η Γερμανία μόνο το αντίθετο φαίνεται να κάνει.
Posted 13 February 2012 - 13:42
Βέβαια όταν μιλάμε για τη χώρα με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εξαγωγών ως προς το συνολικό ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, η υποτίμηση δεν έχει και μεγάλο νόημα. Περισσότερο κακό παρά καλό κάνει.Για το άλλο θέμα πόσο πιθανό σου φαίνεται να χρεοκοπήσει μια χώρα μέσα στο ευρώ, κάτι που θα σημαίνει πως δεν θα έχει τη δυνατότητα να υποτιμήσει το δικό της νόμισμα και να επανέλθει από τις εξαγωγές?
Άλλωστε ήδη στη χώρα συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια εσωτερική υποτίμηση. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι για μία πληθώρα λόγων οι τιμές βασικών αγαθών είναι στα ύψη.
Posted 13 February 2012 - 13:44
Για το δευτερο ξερω οτι υπάρχουν διαφοροι τροποι, "ελεγχομενης" και μη πτωχευσης οπου δεν διαγραφονται τα χρεη, αλλα δηλωνεις αδυναμια πληρωμης, (προσωρινα ή εσσαεί είναι ολόκληρη συζητηση)
Ξερω όμως ότι το αν θα χρεωκοπήσουμε ειναι αποφαση Ελλάδος, ενω η εξοδος από το ευρώ - αν εμεις δεν θελουμε - πρεπει να ψηφιστει από την ευρώπη. Προσωπικά δεν θεωρω απαραίτητη την υποτιμηση προκειμενου να ξελασπωσουμε, για πολλους λογους (καποιους τους ανεφερε και ο Zane) και δεν πιστευω οτι π.χ. χωρες οπως η ισπανια και η πορτογαλια θα θελαν να μας διωξουν απο το ευρω ελαφρα τη καρδία, οταν ξερουν οτι ειναι οι επομενες που θα ακολουθησουν.
Και ρε συ δεν το λεω για να "κρινω γνωμες" και γω στοιχεια ψαχνω ακομα. Αν δεν τα βρω (και) από αυτούς που διαφωνω από που θα τα βρω;

Posted 13 February 2012 - 15:20
Αυτό κατάλαβες εσύ από τα posts των iristella και Erisadesu; Διότι εγώ κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο.Kαταρχάς, μια και γινεται πιο σοβαρή κουβέντα σήμερα, να πω εδώ οτι δε μου άρεσαν καθόλου οι μπηχτές χτες από iristella erisadesu και δε θυμαμαι ποιος άλλος, περί προτεραιοτήτων. Τελευταία φορα που τσέκαρα, εδω έγραφε anime.gr, και αν κάποιος θέλει π.χ. να μπει εδω μεσα και να πει καμια βλακεια για ανιμε στην τρυπα να ξεχαστει, να "βρει καταφύγιο" αν θελετε, από όλο τον παραλογισμο εκεί έξω, δεν κανει εσας που αποφασίσατε να θίξετε πολιτικά ζητηματα στo bh του anime.gr ευαίσθητους και τους άλλους αναισθητους. Ναι, ακομα και δεδομενου της ημερας, αυτό δεν θεωρώ ότι αλλάζει.
Παραθέτω τα posts, για όποιον βαριέται να πάει μερικές σελίδες πίσω.
χαίρομαι που συνειδητοποιείς και ξεπερνάς αμέσως το γεγονός πως αύριο ή θα πεθάνεις δουλεύοντας η θα ζεις σε μια χρεοκοπημένη χώρα... η δύναμη της εφηβείας ... α ρε νιάτα...
Και τι θες να κάνει, να προβληματιστεί σε ένα φόρουμ για άνιμε;
Προσέξτε ποιος από τους τρεις αμφισβητεί πλήρως την καταλληλότητα του anime.gr ως χώρο για προβληματισμούς, και ποιοι δύο αφήνουν να εννοηθεί ότι όλα έχουν το χώρο τους εδώ μέσα.Δεν είναι τσάντα ο προβληματισμός καμάρι μου για να τον ταιριάζεις με τα παπούτσια σου. Απλά προκύπτει.
Κανείς δεν είπε, ούτε ρητά ούτε υπαινικτικά, ότι οι σαχλαμαρίτσες δεν έχουν θέση εδώ "λόγω των ημερών".

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 13 February 2012 - 16:01
-
Edited by Gbak, 20 August 2019 - 23:43.
Posted 13 February 2012 - 16:06
Posted 13 February 2012 - 16:12
δείτε την Αργεντινή....
το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι καμία απο τις δύο λύσεις ειδικά όταν το χρεός της Ελλάδας είναι εικονικό λεφτά για την Ελλάδα υπάρχουν απλά δεν τα δίνει η Εκκλησία.
Απ'οσο θυμάμαι πάντως, όταν η Αργεντινή χρεοκόπησε έπεσε ΠΕΙΝΑ. Και επειδή είχαμε σόι εκεί μας είχαν πει ότι τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα...και είχαν χρεοκοπήσει με πολύ λιγότερο χρέος από εμάς + ότι είχαν και εξαγωγές...
Όσο για την εκκλησία, δεν μπορώ να διαφωνήσω
Edited by jimop24, 13 February 2012 - 17:10.
Posted 13 February 2012 - 16:20
Αλλά έλεος,δεν μπορώ τα ξερατά που ακούω απ τον κάθε Καψή να τα διαβάζω και εδώ μέσα...
Αν μπορείς να το δικαιολογήσεις αυτό το "ναι" και δεν παπαγαλίζεις την προπαγάνδα που σου σερβίρει ο Πρετεντέρης δεν νομίζω να έχει καποιος πρόβλημα να σε ακούσει, ούτε εσένα ούτε κανέναν.
Για τη χθεσινή ψηφοφορία, ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του γνώμη δίχως να ακούει από τον άλλο πως εμπίπτει σε προπαγάνδα ή τη κάνει ο ίδιος. Ο καθένας σκέφτεται και κρίνει.
Ευχαριστω Black, και να τονιστει οτι ανεξαρτητου γνωμης, και ανεξαρτητως ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ αυτης της γνωμης, λιγη ευγενεια, δεν βλαπτει.

Posted 13 February 2012 - 16:59
-
Edited by Gbak, 20 August 2019 - 23:43.