Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ONE PIECE WITH GREEK SUBS


  • This topic is locked This topic is locked
56 replies to this topic

#1 morths

morths

    Onepiece.gr Team

  • Members
  • 9 posts

Posted 13 November 2007 - 16:17

"Η αρχή είναι το ήμιση του παντός" είπε κάποτε κάποιος! Εγώ μαζί με ένα άλλο παλικάρι ξεκινήσαμε ελληνικό υποτιτλισμο της Anime γιαπωνέζικης σειράς One Piece από το μηδέν! Προς το παρόν, έχουμε βρει τα Raw επεισόδια της σειράς μέχρι το 24 στα σίγουρα, έχουμε βρει και πολύ παραπάνω αλλά είναι από torrents αλλα δεν έχουν seeds τώρα. Ελπίζουμε οτι μέχρι να φτάσουμε στο 24 θα ανανεωθούν τα seeds!

Προτού ομως δώσω links μια σύντομη αναφορά στην σειρά για όσους φίλους σκοπεύουν να την αρχίσουν τώρα!

Posted Image

Μήπως το παιδικό σου όνειρο ήταν να γίνεις πειρατής; Σε συναρπάζουν τα παραμύθια με τους κουρσάρους και τους κυνηγούς επικηρυγμένων; Είτε είσαι fan των anime είτε όχι, σίγουρα πρέπει να δεις το One Piece!


Στα opening credits, παρακολουθούμε την εκτέλεση του Gold Roger του βασιλιά των πειρατών, ο οποίος με το θάνατό του, δίνει την ευκαιρία στους τυχοδιώκτες να αναζητήσουν τον υπερπολύτιμο θησαυρό του, το One Piece. Μπαίνοντας λοιπόν στην Μεγάλη Εποχή των Πειρατών, παρακολουθούμε την εμφάνιση ενός αγοριού που κατέχει τη δύναμη ενός φρούτου του Διαβόλου. Ο Monkey D. Luffy, φορώντας το ψάθινο καπέλο του κοκκινομάλλη πειρατή Shanks, ο οποίος είναι και το ίνδαλμά του, με συντροφιά τις λαστιχένιες του γροθιές και το παντοτινό χαμόγελο, θα επιχειρήσει να αναζητήσει το One Piece και να ανακηρυχθεί ο ίδιος βασιλιάς των πειρατών.

Στο δρόμο του, θα αναζητήσει συντρόφους ώστε να δημιουργήσει το πειρατικό του πλήρωμα. Συντρόφους, εντελώς διαφορετικούς από τους αιμοβόρους και ψυχρούς πειρατές που αναζητούν μόνο αίμα, χρήμα και δόξα. Είναι ένα πλήρωμα γεμάτο ευαισθησία, χιούμορ, ρομαντισμό. Νεαροί στην ηλικία, ο Ronoroa Zorro, η Nami, ο Usopp και ο Sanji ακολουθούν τον Luffy στις περιπέτειές του, ο καθένας κινούμενος από τα δικά του προσωπικά κίνητρα, αλλά όλοι αποφασισμένοι να βρουν το θησαυρό που βρίσκεται κρυμμένος στην μακρινή και γεμάτη κινδύνους Μεγάλη Γραμμή, στο όνομα της οποίας και μόνο, χλομιάζουν οι μεγαλύτεροι πειρατές. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν φίλους και εχθρούς, αιμοδιψείς ή σπλαχνικούς ανθρώπους. Στην πορεία ξεδιπλώνεται αναλυτικά το παρελθόν κάθε χαρακτήρα μέσα από ένα ευφυέστατο συνδυασμό χιούμορ και δράματος.

Posted Image

Η ιστορία ξεδιπλώνεται με μαεστρία μέσω εκπληκτικού animation και με καταπληκτικό μουσικό υπόβαθρό από τους μετρ του είδους Ιάπωνες. Η σειρά αριθμεί 330+ επεισόδια των 20 περίπου λεπτών και ενώ παίζεται από το 1999, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα από τα αγαπημένα anime των σχιστομάτηδων με άπειρους fans και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην ιαπωνική γλώσσα με ενσωματωμένους αγγλικούς υπότιτλους. Μια προσπάθεια μεταγλώττισης είχε γίνει από το κανάλι ALTER, το οποίο μετέδωσε πριν μερικά χρόνια αρκετά επεισόδια με τον τίτλο «Ο καπετάνιος Ντρέικ και το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού». Δυστυχώς, η μεταφορά δεν ήταν και η καλύτερη, με διαλόγους κυριολεκτικά πετσοκομμένους σε μια προσπάθεια να γίνει προσιτό σε πιο μικρές ηλικίες και φυσικά σταμάτησε πριν ολοκληρώσει 50 επεισόδια.

Μην γελιέστε. Δεν είναι το κλασικό «παιδικό» cartoon. Περιέχει σκληρή γλώσσα και άπειρη βία και αίμα, εντυπωσιακές μάχες και μια πλοκή που δεν κουράζει ποτέ. Με το που δείτε το 1ο επεισόδιο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσετε. Και πραγματικά αξίζει την προσοχή σας.

Για όσους ήδη παρακολουθούν το One Piece τα λόγια είναι περιττά!!!

Απολαύστε λοιπόν το 1ο,

RapidShare: 1-Click Webhosting
RapidShare: 1-Click Webhosting
RapidShare: 1-Click Webhosting

το 2ο,

RapidShare: 1-Click Webhosting
RapidShare: 1-Click Webhosting
RapidShare: 1-Click Webhosting

και το 3ο επεισόδιο με ελληνικούς υπότιτλους

RapidShare: 1-Click Webhosting
RapidShare: 1-Click Webhosting

--------------------------------------------------------------------------

Τα επεισόδια 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 και η πρώτη ταινία One Piece είναι έτοιμα και μπορείτε να τα κατεβάσετε απο το:

.::Enter onepiece.gr - GREEK OP FANSUBS::.

Τα links για όλα τα επόμενα επεισόδια One Piece που θα υποτιτλίζουμε θα μπαίνουν στο:

.::Enter onepiece.gr - GREEK OP FANSUBS::.

--------------------------------------------------------------------------

NO PASS

Θα θέλαμε να ακούμε τις απόψεις σας!

ENJOY!!!

Edited by morths, 30 November 2008 - 23:20.


#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 13 November 2007 - 16:31

Μετέφερα το Thread στα "Search Downloads" μιας και προηγουμένως ήταν εκτός θέματος.

Δεν έχω δει One Piece και απ' ότι φαίνεται θα αργήσω να το δω, αλλά επικροτώ την προσπάθειά σας. Θα κατεβάσω και το πρώτο επεισόδιο για να δω πως θα μου φανεί στα ελληνικά.


Παρεμπιπτόντως αν ενδιαφέρεστε, υπάρχει και η AnimeClipse, ένα ελληνικό fansub group. Φαντάζομαι πως θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν αν έχετε κάποιο πρόβλημα (είτε τεχνικού χαρακτήρα, είτε διαμοιρασμού των επεισοδίων)

E5VV38U.jpg


#3 morths

morths

    Onepiece.gr Team

  • Members
  • 9 posts

Posted 13 November 2007 - 16:39

Ευχαριστώ πολύ για την μεταφορά. Sorry για την ταλαιπωρία αλλα δεν ήξερα που ακριβώς έπρεπε να το βάλω. Ελπίζω να αρέσει σε όλους. Θετικά σχόλια θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε με περισσότερη όρεξη, αρνητικά πάλι θα μας βοηθήσουν να διορθώσουμε τα λάθη μας!

#4 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 13 November 2007 - 17:14

This is a very ambitious project that you start.
Good Luck :)

#5 denCorg

denCorg

    Anime Fan

  • Members
  • 211 posts

Posted 13 November 2007 - 23:43

Καλή επιτυχία στη προσπάθεια σας...
είναι και πάρα πολλά τα επεισόδια αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε περαιτέρω.καλό κουράγιο :)

Spoiler:

Go figure...
Posted Image

#6 morths

morths

    Onepiece.gr Team

  • Members
  • 9 posts

Posted 14 November 2007 - 00:57

Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζω για όσους το δείτε να σας αρέσει!!!

#7 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 15 November 2007 - 23:14

Είδα αρκετές σκηνές από το πρώτο επεισόδιο. Μην με παρεξηγήσετε που δεν το είδα όλο, αλλά το σχέδιο του One Piece δεν πρόκειται να το συνηθίσω ποτέ μου (ο κύριος λόγος που δεν έχω δει την σειρά ακόμα)

Μερικές παρατηρήσεις / προτάσεις που αν θέλετε μπορείτε να λάβετε υπ' όψιν σας:

:arrow: Raws
Τα raws δεν είναι πολύ καλής ποιότητας. Να υποθέσω πως χρησιμοποιείτε TV Raws αντί για DVDs ?

:arrow: Ποιότητα εικόνας σε σχέση με το filesize
Η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή, ακόμα και αν πρόκειται για TV Raw. Βέβαια δεν έχω δει τα πρωταρχικά Raws για να δω την απώλεια της εικόνας, αλλά ακόμα και έτσι, δεν νομίζω πως ένα επεισόδιο 300 Mb δικαιολογείται να έχει αυτήν την ποιότητα.

:arrow: Encoding
Αντί για Xvid μπορείτε να κάνετε encoding σε H264. Πλέον το χρησιμοποιούν όλα τα fansub groups μιας και πετυχαίνει πολύ μεγαλύτερη συμπίεση από τα Xvid/Divx

:arrow: Timing
Ο χρονισμός των υποτίτλων δεν μου άρεσε. Πολλές φορές καθυστερούσαν να εμφανιστούν ή εμφανίζονταν πιο γρήγορα, και αντίστοιχα μερικές φορές κάθονταν στην εικόνα περισσότερο απ' ότι έπρεπε.
Επίσης όταν κάποιος μιλάει για πολύ ώρα, οι υπότιτλοι πρέπει να "σπάνε" σε 2 ή περισσότερα μέρη, μιας και οι υπότιτλοι κουράζουν αν πιάνουν περισσότερες από 2 (άντε 3 το πολύ) γραμμές.

:arrow: Γραμματοσειρά
Προσωπικά μου φάνηκε μεγάλο το μέγεθος των υποτίτλων. Επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο font που να μην κουράζει την ανάγνωση. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται ναι μεν δεν είναι "stylish" ώστε να κουράζει τον θεατή, αλλά μου φαίνεται πως παραείναι κλασσική.
Δείτε και εδώ για περισσότερα AnimeClipse :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Sub fonts

:arrow: Διαμοιρασμός επεισοδίων
Έχοντας σαν σκεπτικό πως θα συνεχίσετε να βγάζετε επεισόδια, έχετε σκεφτεί πως θα τα κατεβάζει ο κόσμος ? Το rapidshare δεν είναι και η πιο βολική λύση, ειδικά για κάποιον που δεν έχει premium account. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αρχεία 300 Mb το καθένα.
Η πιο βολική λύση κατ' εμέ είναι ένας tracker, όμως δεν ξέρω αν θα έχει τυχόν νομικά προβλήματα αυτή η κίνηση μιας και τα πρώτα επεισόδια του One Piece είναι Licensed στην Ελλάδα.


Ορθογραφικά λάθη δεν εντόπισα επειδή όπως είπα δεν κάθισα να δω όλο το επεισόδιο. Πάντως ένας επανέλεγχος δεν κάνει κακό (γενικά μιλώντας).

Αυτά από 'μένα. Τα παραπάνω εκλάβετέ τα σαν προτάσεις για να βελτιωθείτε, μιας και δεν θέλω να σας αποθαρρύνω. Ελπίζω να συνεχίσετε
:nod:

E5VV38U.jpg


#8 Yagami L-ght

Yagami L-ght

    The God of the New World

  • Members
  • 66 posts

Posted 15 November 2007 - 23:41

κλαπ κλαπ κλαπ

#9 crais

crais

    the 5th cylon!

  • Members
  • 256 posts

Posted 16 November 2007 - 00:13

θα το τιμησω οταν βρω ευκαιρία...


μια φιληκη πρόταση

γιατι δεν ξεκινάτε απο τα ongoing αφοθ δεινουν και τα HD raw και τα script oi vegapunk?
Posted ImagePosted Image

#10 morths

morths

    Onepiece.gr Team

  • Members
  • 9 posts

Posted 17 November 2007 - 14:19

Παιδιά δεν αλλαξαν και πολλά μεταξύ 1ου και 2ου επεισοδίου στο θέμα της οχι και τόσο καλής ποιότητας όμως πετύχαμε σχεδόν αψογο συγχρονισμό υποτίτλων. Ευελπιστούμε οτι θα φτιάξουμε και το θέμα της ακόμα καλύτερης ποιότητας στα επόμενα επεισόδια.
Να σημειώσω δε οτι η ποιότητα των raw τα οποία τα βρίσκουμε πολύ δύσκολα από την αρχή δεν είναι πολύ καλή ειδικά σε αυτά τα πρώτα επεισόδια!

Phantom ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου! Ειμαι σίγουρος οτι θα είναι πολύ χρήσιμες!!!
:wooi2::wooi2::wooi2:

#11 morths

morths

    Onepiece.gr Team

  • Members
  • 9 posts

Posted 07 December 2007 - 17:17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Από δω και πέρα τα links για τα επεισόδια που θα φτιάχνουμε, θα μπαίνουν στο site
www.onepiece.gr!!!
To site το νοικιάσαμε ήδη για δύο χρόνια ενώ η παρούσα καταστασή του είναι πολύ προχειρη ακόμα γιατι περιμένουμε εγκριση από την ΕΕΤΤ.

Σας ευχομαστε καλές γιορτές!!!

#12 Aldarion

Aldarion

    Anime Fan

  • Members
  • 157 posts

Posted 07 December 2007 - 20:02

Κατέβασα και είδα το τρίτο ep και πραγματικά είναι πολύ καλό. Πάντως η άποψη μου είναι ότι αν ήσασταν περισσότερα άτομα θα γινόταν καλύτερη δουλειά. Όχι ότι η δουλειά σας δεν είναι καλή...
Posted Image

#13 mimis13

mimis13

    Μίμης

  • Members
  • 5 posts

Posted 18 February 2008 - 11:35

Οποιος εβαλε το one piece με ελληνικους υποτιτλους σ αυτο το site ειναι φοβερος τυπος... το ψαχνα εδω κ ενα μηνα... κ ειναι ο μονος λογος που γραφτηκα στο site αυτο...

#14 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 18 February 2008 - 11:54

ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, αλλα αν έψαχνες όπως λες θα το είχες βρει άμεσος στο google.

#15 mimis13

mimis13

    Μίμης

  • Members
  • 5 posts

Posted 18 February 2008 - 14:14

Ειχα καποια επεισοδια κ εψαχνα μεμονομενους τους υποτιτλους... κ επισης οταν αποφασισα να ξανακατεβασω τα επεισοδια τα εψαχνα στα ελληνικα... που να φανταστω οτι θα εβρισκα κατι τετοιο? κ στο site εχω γραφτει εδω κ ενα μηνα οποτε τοσο καιρο το ψαχνω...