Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 5 votes

Manga Recommendations

recommendations

• Please log in to reply
1133 replies to this topic

#751 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 27 March 2012 - 18:35

Όχι σπορ ρε σύ. Δράση. Σπαθιά, ξύλο, μαγεία, όπλα, ό,τι να 'ναι. Βασικά να αποφύγω τα άπειρα ασόβαρα ή ημισόβαρα shonen θέλω.

hunter x hunter και εφυγες

Δεν ξέρω, αλλά έχω καλές συστάσεις.

#752 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 27 March 2012 - 18:46

Θα ηθελα να ρωτησω κατι..Σκεφτομαι να αρχισω ΗxH και πολλοι μου εχουν πει οτι ειναι καλο και οτι ειναι καπως σαν το One Piece.Αμα το διαβασω θα μου βγει αυτο το συμπερασμα η οχι?

Δεν καταλαβαίνω γιατί την κάνεις αυτήν την ερώτηση. Το κατά πόσο είναι (ή δεν είναι) "κάπως σαν το One Piece" θα κρίνει το αν θα σου αρέσει ή όχι;

Το HxH είναι κατά γενική ομολογία ένα καλό battle shounen manga, και αξίζει να το διαβάσει κανείς on its own right, άσχετα από οποιαδήποτε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο battle shounen.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#753 Dio Brando

Dio Brando

Dark Will

• Members
  • 1,185 posts
  • LocationFalconia

Posted 27 March 2012 - 18:50

Δεν καταλαβαίνω γιατί την κάνεις αυτήν την ερώτηση. Το κατά πόσο είναι (ή δεν είναι) "κάπως σαν το One Piece" θα κρίνει το αν θα σου αρέσει ή όχι;

Το HxH είναι κατά γενική ομολογία ένα καλό battle shounen manga, και αξίζει να το διαβάσει κανείς on its own right, άσχετα από οποιαδήποτε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο battle shounen.

Απλα δεν θελω να διαβαζω παρομοια πραγματα.Επισης εχει καλο art η οχι?

Spoiler:

#754 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 27 March 2012 - 19:00

Κι εμένα μου το είχαν προτείνει και είχα ενδοιασμούς στην αρχή, αλλά μην το φοβάσαι. Είναι πολύ καλύτερο από άλλα αντίστοιχα battle shonen εκεί έξω. Τουλάχιστον αυτό κρατάει τον χαρακτήρα του. Τώρα γιατί θέλεις να το συγκρίνεις με το One Piece ούτε κι εγώ μπορώ να καταλάβω. Να πω ότι βγάζει μάτι σαν άλλα ότι είναι rip-off θα έλεγα οκ. Βέβαια ανήκουν και τα δύο στη shounen jump, οπότε είναι λογικό να έχουν διάφορα κλισέ περί φιλίας και ταξίδια στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αλλά δεν αφήνουν την ίδια αίσθηση. (Και ας μην ξέρω πολλά από one piece).

Συγκριτικά, το HunterxHunter φαίνεται να έχει πολύ πιο μελετημένα κάποια πράγματα όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας (του λείπει λίγο ο αυθορμητισμός). Από μάχες και χαρακτήρες δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει, αλλά αν ψάχνεις eyecandy σχέδιο καλύτερα να πας αλλού. Από την άλλη, αφού έχεις συνηθίσει στο ιδιαίτερο σχέδιο του one piece δεν βλέπω γιατί να έχεις πρόβλημα με αυτό, η ιστορία θα σε ξεπληρώσει και με το παραπάνω.

ySss0UF.jpg

#755 Dio Brando

Dio Brando

Dark Will

• Members
  • 1,185 posts
  • LocationFalconia

Posted 27 March 2012 - 19:05

Μπορει να ειμαι απο τους λιγους εδω περα που βρισκουν το σχεδιο του OP καλυτερο απο ολλα τα γνωστα shonen.

Απλα ρωτισα γιατι πολλα ατομα μου το ειπαν αυτο.
Αμα εχει καλο character development και καλο story τοτε θα το διαβασω.

Spoiler:

#756 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 27 March 2012 - 19:38

Άρχισα να αγοράζω Manga ,περιοδικά κυρίως γιατί είμαι στον στρατό και στον ελεύθερο χρόνο διαβάζω,είπα να δοκιμάσω και μ'άρεσε.

Λοιπόν έχω μαζέψει έως τώρα 4 x Death Note (Black) , αυτά τα Limited όπως λένε και γουστάρω.

Πιο πολύ μ'αρέσει αυτό το στυλ, σε βιβλία.

Οπότε τι μου προτείνετε να διαβάσω άλλο ?

(Λογικά απο public. θα τα αγοράζω,λόγω οτι είμαι κοντά,αλλά και γιατί έχω περιορισμένο χρόνο.)

(Απο anime, μ'αρεσουν τα Claymore,Hellsing,Bleach,Naruto,Blood+)

"Το μολυσματικό σύνδρομο της στοματικής κοιλότητας..". θα σ'αρεσει:riiight:

#757 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 28 March 2012 - 19:59

Αν με το "μοιάζει με το One Piece" εννοείς αν είναι τόσο πάνω από τα υπόλοιπα shonen όσο αυτό, τότε ναι μοιάζουν.

Τώρα από τα άλλα, τονίζουν και τα δύο την σημασία της περιπέτειας και του challenge και επίσης κοιτάνε και τα δύο διαφορετικά θέματα μέσω των δευτερευόντων χαρακτήρων τους κυριώς, αλλά οι ομοιότητες σταματάνε εκεί. Στη δομή της ιστορίας τους είναι αρκετά διαφορετικά και δε θα βρεις πολλούς χαρακτήρες που να μοιάζουν.

qzMHWHd.png

#758 Raisama

Raisama

Starting...

• Members
  • 15 posts

Posted 28 March 2012 - 21:15

Παιδια θελω να αγορασω καποιους τομους.Να προτιμησω αγγλικα ή ελληνικα?
:8):

#759 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 29 March 2012 - 16:42

Το One Piece και το Hunter x Hunter είναι πλήρως μελετημένα στην εξέλιξή τους και τα δύο. Περισσότερες διαφορές έχουν όμως θεματικά, παρά ομοιότητες, παρόλο που θεωρητικά ανήκουν στο ίδιο είδος.

Το One Piece είναι ευθύ θεματικά, ίσως το πιο ευθύ όλων από τα γνωστά. Δεν έχει να κάνει με την πολυπλοκότητα του σεναρίου ή του κόσμου του αυτό, μόνο με την ευθύτητα και την αμεσότητα των θεμάτων. Ο Luffy θέλει να αποκτήσει την απόλυτη ελευθερία. Ευθύτατο.
Αγκαλιάζει όλα τα tropes των shounen και αποτελεί ουσιαστικά την τελειοποίηση της φόρμας.

Το Hunter x Hunter από νωρίς ακόμα φανερώνει μια διάθεση αποδόμησης. Αναγνωρίζει ότι είναι shounen fighting manga, και παίζει με τα αντίστοιχα tropes. Από ό,τι διαβάζω, αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονα αργότερα.
Πάντως, μέχρι στιγμής ο τρόπος του είναι κάθε άλλο παρά περιπαικτικός. Όπως όλα τα σωστά deconstruction, αγκαλιάζει και αυτό την ταυτότητά του (με τον τρόπο του). Λειτουργεί όμως πολυεπίπεδα.

Υπόψη ότι τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι το ένα είναι καλύτερο του άλλου, ούτε ότι αυτές οι σειρές είναι καλές από μόνες τους (αν και είναι σε αυτήν την περίπτωση). Εγώ το One Piece γνωρίζω καλύτερα, και αυτό προτιμώ. Αν καταφέρει να μου προσφέρει ανάλογες συγκινήσεις το HxH, βλέπουμε.

Το θέμα είναι ότι το One Piece δεν μπορεί να γίνει Hunter x Hunter, και το Hunter x Hunter δεν μπορεί να γίνει One Piece. Οι προσεγγίσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Και τα δύο είναι υπέροχα.

#760 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 04 May 2012 - 08:46

Παιδια θελω να αγορασω καποιους τομους.Να προτιμησω αγγλικα ή ελληνικα?

Αγγλικα σιγουρα.....μην παρεις ελληνικα θα το μετανιωσεις

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#761 Billy Bons

Billy Bons

Starting...

• Members
  • 57 posts

Posted 05 May 2012 - 10:00

Καλημέρα!
Αξίζει να αρχίσω το Billy Bat?
Ποσο μακρια ειναι από το τέλος?
Και που διαφέρει από το monster και 20 century boys?
Ευχαριστώ

#762 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 05 May 2012 - 10:23

όχι billy bons μην αρχίσεις το billy bat γιατί θα είναι πολύ αστείο.

αλλα ναι πέρα από την πλακα είναι πολύ καλο.

stasou%2520mygdala.jpg

#763 luffytheking

luffytheking

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 05 May 2012 - 18:14

μπορείτε να μου προτείνετε ένα μάνγκα με καλό character development και να έχει αρκετή συγκίνηση;

#764 jiohnis

jiohnis

watashi wa ....

• Members
  • 639 posts

Posted 05 May 2012 - 18:48

20th century boys . --> Περιπέτεια - μυστήριο . Character development έχει φοβερό , όπως και κάποιες συγκινητικές στιγμές , το σίγουρο είναι πως θα σου μείνει !
Berserk --> Δράση - αίμα - υπερφυσικό με μπόλικες συγκινητικές στιγμές συνοδευόμενες από την σκληρότητα της εποχής ( Μεσαίωνας ) . Και πάλι το character development είναι πολύ δυνατό .
GTO --> Κωμωδία , ανάλαφρο και ταυτόχρονα βαρύ σε πολλά σημεία , με πλούσιο character development σε πολλούς χαρακτήρες και τον πιο γαμάτο δάσκαλο όλων των εποχών .

Είναι λίγο γενικό αυτό που ζητάς γι'αυτό προτείνω 3 manga από τελείως διαφορετικά είδη .

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

#765 robostav

robostav

ηλεκτρονικός υπάλληλος...

• Members
  • 425 posts

Posted 05 May 2012 - 21:26

αν ψηνεις development shounenιας (δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το συγκίνηση,θα το πάρω σε thrilling φαση) κάτσε διάβασε το hajime no ippo.

Στα πρώτα 600ch. έχει τρομερά καλοστημένη ανάπτυξη χαρακτήρα.

+1 για berserk για τους ίδιους λόγους.
Posted Image

Also tagged with one or more of these keywords: recommendations