Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 5 votes

Manga Recommendations

recommendations

• Please log in to reply
1133 replies to this topic

#736 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 11 March 2012 - 23:32

Λοιπόν, θα ήθελα να καταχραστώ το νήμα χρησιμοποιώντας το αντίστροφα, για να ρωτήσω για μερικά μάνγκα που έχω στην wishlist μου. Αν οι απαντήσεις που αρέσουν, θα τ' αρχίσω μάλλον σύντομα.

Deadman wonderland
Rurouni kenshin
Ghost in the shell

Για τα άνωθεν θα ήθελα να ξέρω για την ατμόσφαιρά τους κυρίως. Είναι πιο βαριά, σοβαρά και seinen, πιο ελαφρά και shonen, προς τα που τίνουν; Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγουν τα κακά συνήθεια όπως τα προβλήματα στην πλοκή ή το hypάρισμα ορισμένων χαρακτήρων;

Περίπου τα ίδια για το Angel Sanctuary, που έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια, αλλά μαγκώνομαι βλέποντάς το ως shojo, δεν θα ήθελα μια ιστορία που απευθύνεται σε έφηβα κοριτσάκια.

Τέλος, το Gantz είναι σκοτεινό όσο πχ το (καλό παλιό) Berserk, ή το Blame; Επικεντρώνεται κυρίως σε σπλάτερ ή ψυχολογικά στοιχεία;

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν ποστάρω σε λάθος νήμα. Αν κάποιος θέλει να το σβήσει, ας μου το στείλει πρώτα με πμ το κείμενο, να μην ξαναγράφω άδικα.

#737 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 11 March 2012 - 23:40

To Rurouni Kenshin είναι από τα καλά shounen, δηλαδή έχει ατμόσφαιρα που πάει με τη περίπτωση. Στην αρχή είναι πιο κωμικό/ανάλαφρο, αλλά μετά τα πράγματα αλλάζουν και σκοτεινιάζει.

Δε ξέρω ποιός ηλίθιος χαρακτήρισε το Angel Sanctuary shoujo... O~o; Μόνο για μικρές ηλικίες δεν είναι.

To Gantz... το γράψιμο είναι δικό του. Από ψυχολογικά... θα πάθεις, παρά θα δεις. :hihi2:

Για τα άλλα δε ξέρω να σου πω, ας τα πουν άλλοι.

Posted Image

#738 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 12 March 2012 - 01:17

To Deadman Wonderland εγώ δε θα το λεγα ούτε shonen ούτε seinen , κάτι ενδιάμεσο . Έχει ξύλο , είναι λίγο επιβίωσης , έχει και κάποιο story . Εμένα μου αρέσει .

Το Gantz περίμενε κανα 2 , 3 , 4 άντε 10 χρονάκια που το story θα έχει προχωρήσει καμιά βδομάδα και ξεκίνα το τότε .

#739 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 12 March 2012 - 13:57

Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας!! Το Gantz από τις περιγραφές μου φαίνεται επικεντρ'ωνεται κυρίως σε καταστάσεις και λιγότερο στην πλοκή;; Για το Ghost in the Shell κάτι;

Πείτε κι άλλοι τη γνώμη σας, you're welcome!!!

#740 jiohnis

jiohnis

watashi wa ....

• Members
  • 639 posts

Posted 15 March 2012 - 22:59

For a friend : Θέλω manga παρόμοιο του Sundome , δηλαδή femdom , servant-master relationship κλπ . Thanks in advance !!! :)

we_wont_forget_by_manga_wolf-d4hh3hj.png

Set by Mangawolf
My Animelist | My Mangalist

#741 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 March 2012 - 23:25

^Velvet Kiss.

#742 jiohnis

jiohnis

watashi wa ....

• Members
  • 639 posts

Posted 15 March 2012 - 23:45

Thanks αλλά έχει ήδη διαβαστεί !!! Και βασικά το velvet kiss είναι πολύ ήπιο , θα ήθελα κάτι πιο ακραίο όπως το sundome .

Set by Mangawolf

#743 ice_hime

ice_hime

and the livin's (not) easy

• Moderators
  • 1,396 posts

Posted 17 March 2012 - 01:38

Μόλις τελείωσα το Hikaru no Go για δεύτερη φορά και θέλω να μου προτείνεται κάτι παρόμοιο.Δεν είναι απαραίτητο να είναι Sports manga(θα το προτιμούσα βέβαια) απλά θέλω να έχει δυνατούς likeble χαρακτήρες(όχι απαραίτητα οι πρωταγωνιστές) που να είναι παθιασμένοι αυτό που κάνουν και ωραίο story που να σε καθηλώνει.Αν τα παραπάνω σας φάνηκαν λίγα θα προτιμούσα κάποιο τελειωμένο αν και δεν έχω προβλημα αν ειναι ongoing αρκει να υπάρχουν scans....

#744 Hellsing

Hellsing

Anime Fan

• Members
  • 163 posts
  • LocationPoland

Posted 18 March 2012 - 16:26

Άρχισα να αγοράζω Manga ,περιοδικά κυρίως γιατί είμαι στον στρατό και στον ελεύθερο χρόνο διαβάζω,είπα να δοκιμάσω και μ'άρεσε.

Λοιπόν έχω μαζέψει έως τώρα 4 x Death Note (Black) , αυτά τα Limited όπως λένε και γουστάρω.

Πιο πολύ μ'αρέσει αυτό το στυλ, σε βιβλία.

Οπότε τι μου προτείνετε να διαβάσω άλλο ?

(Λογικά απο public. θα τα αγοράζω,λόγω οτι είμαι κοντά,αλλά και γιατί έχω περιορισμένο χρόνο.)

(Απο anime, μ'αρεσουν τα Claymore,Hellsing,Bleach,Naruto,Blood+)

"The Bird Of Hermes is my name, Eat my wings to make me tame"

#745 jiohnis

jiohnis

watashi wa ....

• Members
  • 639 posts

Posted 18 March 2012 - 16:58

Ψάξε άμα έχει GTO θα σου αρέσει σίγουρα .
Από mainstream σειρές έχει rurouni kenshin , one piece , shaman king κλπ , μάλλον το 1ο θα σου αρέσει περισσότερο .
Επίσης κοίτα άμα έχει το Monster ή το 20th century boys ( αυτά τα 2 κυρίως , πιο πολύ από τα παραπάνω )

Set by Mangawolf

#746 jeffhardy

jeffhardy

Imagi-Knight

• Members
  • 1,117 posts

Posted 18 March 2012 - 20:13

Επίσης κοίτα άμα έχει το Monster ή το 20th century boys ( αυτά τα 2 κυρίως , πιο πολύ από τα παραπάνω )

ποσα ατομα εχω δει στa public να αγοραζουν 7-8 volumes naruto-bleach και να μην ριχνουν ουτε μια ματια στο 20th century που ειναι ακριβως διπλα τους :(

buy 20th century boys people οπως λεει και ο jiohnis :)

#747 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 22 March 2012 - 09:51

Θα συμφωνήσω με τους από πάνω για το 20th Century Boys. Μακάρι να το ήξεραν και να το διάβαζαν όλοι.

Τώρα για πιο κοντά στο στυλ σου, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις αν έχει το Vagabond. Βγαίνει και σε μεγάλη έκδοση που σου αρέσει.

15fkk04.jpg

#748 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 22 March 2012 - 10:25

Μιλώντας για manga που αξίζει να τα αγοράσεις, μία ακόμα καλή πρόταση είναι το Ikigami.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#749 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 March 2012 - 14:10

Μόλις τελείωσα το Hikaru no Go για δεύτερη φορά και θέλω να μου προτείνεται κάτι παρόμοιο.Δεν είναι απαραίτητο να είναι Sports manga(θα το προτιμούσα βέβαια) απλά θέλω να έχει δυνατούς likeble χαρακτήρες(όχι απαραίτητα οι πρωταγωνιστές) που να είναι παθιασμένοι αυτό που κάνουν και ωραίο story που να σε καθηλώνει.Αν τα παραπάνω σας φάνηκαν λίγα θα προτιμούσα κάποιο τελειωμένο αν και δεν έχω προβλημα αν ειναι ongoing αρκει να υπάρχουν scans....

All Rounder Meguru Το διαβάζω και εγώ αυτήν την περίοδο οπότε βλέποντάς το μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλο (προτείνεται αγκαζέ με το Eden it's an endless world)

Bartender is a nice read too. :D Δεν έχει συγκλονιστικό story καθώς επικεντρώνεται στο slice of life στοιχείο αλλά ξέρει να κερδίζει τον αναγνώστη του.

Aπό εκεί και πέρα σε αυτό το οποίο ρώτησε ο Hellsing.

+1 για το Ikigami και 20th century boys και θα σου πρότεινα να πάρεις και oneshots όπως πχ Becchin to Mandara ή το CLOVER των CLAMP.

Πολύ καλά Reads είναι επίσης τα Eden it's an endless world, MPD Psycho, Kurosagi Corpse Delivery Service, Parasyte, To Terra,

Αν δεν σε πειράζουν τα Shoujo τα Angel Sanctuary και Cain/Godchild θα σε αφήσουν ικανοποιημένο. Ενώ το X των CLAMP έβγαλε μια πανέμορφη omnibus έκδοση. ;-;

#750 Dio Brando

Dio Brando

Dark Will

• Members
  • 1,185 posts
  • LocationFalconia

Posted 27 March 2012 - 18:22

Θα ηθελα να ρωτησω κατι..Σκεφτομαι να αρχισω ΗxH και πολλοι μου εχουν πει οτι ειναι καλο και οτι ειναι καπως σαν το One Piece.Αμα το διαβασω θα μου βγει αυτο το συμπερασμα η οχι?

Spoiler:

Also tagged with one or more of these keywords: recommendations