Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Japanese food and drinks!
Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2010 - 02:54
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 19:46
Μήπως θα μπορούσαν οι αγαπητοί συμφορουμίτες από Αθήνα να μας κάνουν ένα update για τα ιαπωνικά εστιατόρια στην πόλη τους;
Που να πάω με κάποιους φίλους μου που δεν έχουν γευτεί την κουζίνα αυτή και να πάρουν μια καλή ιδέα χωρίς να μου αδειάσει το πορτοφόλι;;;
Furin Kazan, Toyo, Dosirak, Yuzoi, Moshi-Moshi, Kiku, Freud Oriental, Nobu-Matsuhisa, Sushi bar, Wagamama (γράφω ό,τι είδα ως τώρα στο thread).
ευχαριστώ
Καταχωρήθηκε 06 Νοέμβριος 2010 - 14:15
Makizushi με surimi γαριδας και καλαμάρι.
Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2010 - 01:08
Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2010 - 11:15
Μήπως θα μπορούσαν οι αγαπητοί συμφορουμίτες από Αθήνα να μας κάνουν ένα update για τα ιαπωνικά εστιατόρια στην πόλη τους;
Που να πάω με κάποιους φίλους μου που δεν έχουν γευτεί την κουζίνα αυτή και να πάρουν μια καλή ιδέα χωρίς να μου αδειάσει το πορτοφόλι;;;
Furin Kazan, Toyo, Dosirak, Yuzoi, Moshi-Moshi, Kiku, Freud Oriental, Nobu-Matsuhisa, Sushi bar, Wagamama (γράφω ό,τι είδα ως τώρα στο thread).
ευχαριστώ
Έχω πάει σε Furin Kazan, Dosirak, Κyoto και Wagamama. Σε όποιο από τα παραπάνω πας, αν παραγγείλετε ΣΥΝΕΤΑ δε θα σας έρθει ο κούκος αηδόνι. Το Wagamama είναι το πιο δυτικοποιημένο αλλά είναι μια καλή λύση αν έχει η παρέα άτομα που δεν τρώνε "περίεργα" πράγματα.. αν αποφασίσετε να πάτε στο κυότο, κάντε ένα τηλέφωνο πρώτα
Is noodle-bar good? ^^
για τύπου-πολυασιατικό, συμπαθητικό είναι. Την τελευταία φορά που το δοκίμασα μου είχε φανεί ακριβό για τις μερίδες του και την ποιότητα. Από τότε βέβαια δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι..
Edit: για τις τιμές μπορείτε να συμβουλευθείτε το αθηνόραμα.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ma_foteini: 08 Νοέμβριος 2010 - 11:39
Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2010 - 11:29
οι τιμές του γενικά είναι σε λογικά πλαίσιο αλλά για ντελιβεράδικο και τρόπον τινά απλοικό μαγαζί είναι ίσως 1-2 ευρώ πάνω απο τον μέσο όρο.τίποτα κατα τη γνώμη μου για τη κουζίνα που παίζει.
Είναι ιδανικό για όποιον δεν είναι σίγουρος τι πάει να φάει και φοβάται μήπως δεν του αρέσει γιατί οι συνταγές του έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να ταίριάζουν στα δυτικά πρότυπα.
Είναι μια καλή αρχή πάντως.
Καταχωρήθηκε 09 Μάιος 2011 - 15:27
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 12:28
Source: Just Hungry
Η δασκάλα μου μου είπε πως θα πρέπει και να αναμίξω βρασμένο ρύζι μέσα σε όλα τα αλεύρια κλπ και να το πατικόσω με το πραγματάκι, μου μοιάζει με μικρό ρόπαλο!
Η σάλτσα είναι πολύ εύκολη! ^^ Αν δεν γίνει κρεμόδες και είναι πολύ νερουλή μπορείται να βάλλεται και μέλι, όπως έκανα και εγώ!
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 17:16
Παιδια καλησπερα...το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα αλλα ψαχνω εδω και αρκετο καιρο την συνταγη για honmei choco....
μηπως την ξερει κανεις???
Εδώ θα βρεις ότι φαγητό θέλεις από ιαπωνική κουζίνα.
http://www.bento.com/tf-recp.html
Και εδώ για ότι υλικά θέλεις για τα φαγητά.
http://www.soya-japan.gr/shop.html
Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2011 - 17:49
που μαγειρεύει! Ξεκίνησα να την παρακολουθώ και μου αρέσει πολύ! Μιλάει στα ιαπωνικά και όλα τα λεφτά -εκτός από τις λεπτομερέστατες οδηγίες της- είναι ο μεταφραστής!
Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2011 - 15:09
Και παλι μπραβο στον Mr Ayu Mania που εκανε αλλο ενα καλο thread...
απο ιαπωνικα φαγητα εχω γευτει το sushi και το sashimi μονο....
το Okonomiyaki το οποιο το εχω διαβασει πολλες φορες τι ακριβως ειναι?

Okonomiyaki is a popular pan fried food that consists of batter and cabbage. Selected toppings and ingredients are added which can vary greatly (anything from meat and seafood to wasabi and cheese). This variability is reflected in the dish's name; "okonomi" literally means "to one's liking". The dish is available all over Japan, but is most popular in the west, particularly the cities of Hiroshima and Osaka.
Okonomiyaki is sometimes translated into English as "As-you-like-it Pancake". However, this may be misleading. Though it does consist of batter cooked on a griddle, okonomiyaki has nothing of the sweetness or fluffiness of pancakes, not to mention that it is usually filled with octopus, shrimp, pork, yam or kimchi. A more accurate comparison, which is also made, is between okonomiyaki and pizza.
In Japan, people usually eat okonomiyaki at restaurants that specialize in the dish. At some of these restaurants the dining tables are each equipped with an iron griddle ("teppan"), and customers are given the ingredients to cook the meal themselves. As this can be rather daunting, the stages of cooking are enumerated below. Information about regional variations can be found thereafter.
info taken from http://www.japan-guide.com
εχει και συνταγη εκει πως να το κανεις για οποιον ενδιαφερεται
My animelists:
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
http://www.anime-planet.com/users/giota83/anime
http://myanimelist.net/animelist/PrincessSerenity
Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2011 - 17:53
παρεπιπτοντως γνωριζει κανεις την ακριβη διευθυνση ενος μαγαζιου με ιαπωνικα προϊοντα κυριως για μαγειρικη στην Ερμου που το εχει μια γιαπωνεζα??ειχα βρεθει εκει μια μερα κατα τυχη και δεν ξερω πως να ξαναπαω!
日本 が 好き

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2011 - 17:58
Εγώ τα μαγαζιά έτσι τα βρίσκω στην Καβάλα. Θα μου πεις, άλλο Καβάλα με τους 70,000 κατοίκους και άλλο Αθήνα με τα εκατομμύρια αλλά... ίσα ίσα, θα έχει περισσότερες σχετικές πληροφορίες αναρτημένες (λέω εγώ τώρα).
On topic: Εγώ έχω, παρακολουθώντας την κυρία στο Cooking With Dog, φτιάξει Omurice και Ebi-Fry με Tartar! Και ήταν νοστιμότατα :c
Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2011 - 18:30
Δοκίμασες το Google?
Εγώ τα μαγαζιά έτσι τα βρίσκω στην Καβάλα. Θα μου πεις, άλλο Καβάλα με τους 70,000 κατοίκους και άλλο Αθήνα με τα εκατομμύρια αλλά... ίσα ίσα, θα έχει περισσότερες σχετικές πληροφορίες αναρτημένες (λέω εγώ τώρα).
On topic: Εγώ έχω, παρακολουθώντας την κυρία στο Cooking With Dog, φτιάξει Omurice και Ebi-Fry με Tartar! Και ήταν νοστιμότατα :c
ευχαριστω πολυ για την συμβουλη!θα την ακολουθησω και ελπιζω να με οδηγησει καπου!!
on topic: και εγω εχω παρακολουθησει αυτη την κυρια και εχω φτιαξει ramen και sushi με σολομο!!
日本 が 好き