Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#421 arachne-sama

arachne-sama

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 10 September 2010 - 02:54

Παιδια καλησπερα...το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα αλλα ψαχνω εδω και αρκετο καιρο την συνταγη για honmei choco....:hiding_something: μηπως την ξερει κανεις???:hmmm:

#422 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 27 October 2010 - 19:46

:hi:
Μήπως θα μπορούσαν οι αγαπητοί συμφορουμίτες από Αθήνα να μας κάνουν ένα update για τα ιαπωνικά εστιατόρια στην πόλη τους;
Που να πάω με κάποιους φίλους μου που δεν έχουν γευτεί την κουζίνα αυτή και να πάρουν μια καλή ιδέα χωρίς να μου αδειάσει το πορτοφόλι;;;
Furin Kazan, Toyo, Dosirak, Yuzoi, Moshi-Moshi, Kiku, Freud Oriental, Nobu-Matsuhisa, Sushi bar, Wagamama (γράφω ό,τι είδα ως τώρα στο thread).

ευχαριστώ

#423 mightyr

mightyr

Anime Newbie

• Members
  • 47 posts

Posted 06 November 2010 - 14:15

προχειροδουλεία λόγω βαρεμάρας αλλά κάτι λέει!

Makizushi με surimi γαριδας και καλαμάρι.
Spoiler:

#424 UchihaStef

UchihaStef

Starting...

• Members
  • 9 posts

Posted 08 November 2010 - 01:08

Is noodle-bar good? ^^

#425 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 08 November 2010 - 11:15

:hi:
Μήπως θα μπορούσαν οι αγαπητοί συμφορουμίτες από Αθήνα να μας κάνουν ένα update για τα ιαπωνικά εστιατόρια στην πόλη τους;
Που να πάω με κάποιους φίλους μου που δεν έχουν γευτεί την κουζίνα αυτή και να πάρουν μια καλή ιδέα χωρίς να μου αδειάσει το πορτοφόλι;;;
Furin Kazan, Toyo, Dosirak, Yuzoi, Moshi-Moshi, Kiku, Freud Oriental, Nobu-Matsuhisa, Sushi bar, Wagamama (γράφω ό,τι είδα ως τώρα στο thread).

ευχαριστώ

Έχω πάει σε Furin Kazan, Dosirak, Κyoto και Wagamama. Σε όποιο από τα παραπάνω πας, αν παραγγείλετε ΣΥΝΕΤΑ δε θα σας έρθει ο κούκος αηδόνι. Το Wagamama είναι το πιο δυτικοποιημένο αλλά είναι μια καλή λύση αν έχει η παρέα άτομα που δεν τρώνε "περίεργα" πράγματα.. αν αποφασίσετε να πάτε στο κυότο, κάντε ένα τηλέφωνο πρώτα

Is noodle-bar good? ^^

για τύπου-πολυασιατικό, συμπαθητικό είναι. Την τελευταία φορά που το δοκίμασα μου είχε φανεί ακριβό για τις μερίδες του και την ποιότητα. Από τότε βέβαια δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι..

Edit: για τις τιμές μπορείτε να συμβουλευθείτε το αθηνόραμα.

Edited by ma_foteini, 08 November 2010 - 11:39.

#426 mightyr

mightyr

Anime Newbie

• Members
  • 47 posts

Posted 08 November 2010 - 11:29

Το noodle bar επικεντρώνεται σε γλυκοκαυτερά και γλυκόξινα,ταυλάνδη και νότιο κίνα μεριά δηλαδή.
οι τιμές του γενικά είναι σε λογικά πλαίσιο αλλά για ντελιβεράδικο και τρόπον τινά απλοικό μαγαζί είναι ίσως 1-2 ευρώ πάνω απο τον μέσο όρο.τίποτα κατα τη γνώμη μου για τη κουζίνα που παίζει.
Spoiler:

Είναι ιδανικό για όποιον δεν είναι σίγουρος τι πάει να φάει και φοβάται μήπως δεν του αρέσει γιατί οι συνταγές του έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να ταίριάζουν στα δυτικά πρότυπα.
Είναι μια καλή αρχή πάντως.

#427 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 posts

Posted 08 May 2011 - 21:44

Είμαι εδώ στην κουζίνα και έκανα το πρώτο μου attempt να φτιάξω mitarashi dango, η σάλτσα, τελεια! αλλά το dumpling είναι σαν να τρωω ομό αλεύρι! :Crying2: Τι να κάνω;;;

DbGr2lv.png

MAL || TUMBLR

#428 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 09 May 2011 - 15:27

αφού είναι ζυμάρι, νομίζω θα ήθελε λίγο περισσότερη ώρα βράσιμο. πες μας και τη συνταγή!

#429 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 posts

Posted 11 May 2011 - 12:28

Λολ το έφαγε η δασκάλα Ιαπωνικών η οποία ειναι Ιαπωνέζα και της άρεσε Ο_Ο αλλά μου είπε πως χρειάζεται μερικές μικροαλλαγές!

Spoiler:

Source: Just Hungry

Η δασκάλα μου μου είπε πως θα πρέπει και να αναμίξω βρασμένο ρύζι μέσα σε όλα τα αλεύρια κλπ και να το πατικόσω με το πραγματάκι, μου μοιάζει με μικρό ρόπαλο!
Η σάλτσα είναι πολύ εύκολη! ^^ Αν δεν γίνει κρεμόδες και είναι πολύ νερουλή μπορείται να βάλλεται και μέλι, όπως έκανα και εγώ!

DbGr2lv.png

MAL || TUMBLR

#430 Blackcut

Blackcut

Anime Amateur

• Members
  • 118 posts

Posted 11 May 2011 - 17:16

Παιδια καλησπερα...το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα αλλα ψαχνω εδω και αρκετο καιρο την συνταγη για honmei choco....:hiding_something: μηπως την ξερει κανεις???:hmmm:

Εδώ θα βρεις ότι φαγητό θέλεις από ιαπωνική κουζίνα.
http://www.bento.com/tf-recp.html
Και εδώ για ότι υλικά θέλεις για τα φαγητά.
http://www.soya-japan.gr/shop.html

#431 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 17 July 2011 - 17:49

Υπάρχει αυτή η γιαπωνέζα κυριούλα στο youtube ( http://www.youtube.com/user/cookingwithdog )
που μαγειρεύει! Ξεκίνησα να την παρακολουθώ και μου αρέσει πολύ! Μιλάει στα ιαπωνικά και όλα τα λεφτά -εκτός από τις λεπτομερέστατες οδηγίες της- είναι ο μεταφραστής!

#432 giota83

giota83

AnimeMangaOtaku

• Members
  • 405 posts
  • LocationKomotini

Posted 15 September 2011 - 15:09

Και παλι μπραβο στον Mr Ayu Mania που εκανε αλλο ενα καλο thread...

απο ιαπωνικα φαγητα εχω γευτει το sushi και το sashimi μονο....

το Okonomiyaki το οποιο το εχω διαβασει πολλες φορες τι ακριβως ειναι?

Δημοσιευμένη  εικόνα

Okonomiyaki is a popular pan fried food that consists of batter and cabbage. Selected toppings and ingredients are added which can vary greatly (anything from meat and seafood to wasabi and cheese). This variability is reflected in the dish's name; "okonomi" literally means "to one's liking". The dish is available all over Japan, but is most popular in the west, particularly the cities of Hiroshima and Osaka.

Okonomiyaki is sometimes translated into English as "As-you-like-it Pancake". However, this may be misleading. Though it does consist of batter cooked on a griddle, okonomiyaki has nothing of the sweetness or fluffiness of pancakes, not to mention that it is usually filled with octopus, shrimp, pork, yam or kimchi. A more accurate comparison, which is also made, is between okonomiyaki and pizza.

In Japan, people usually eat okonomiyaki at restaurants that specialize in the dish. At some of these restaurants the dining tables are each equipped with an iron griddle ("teppan"), and customers are given the ingredients to cook the meal themselves. As this can be rather daunting, the stages of cooking are enumerated below. Information about regional variations can be found thereafter.

info taken from http://www.japan-guide.com
εχει και συνταγη εκει πως να το κανεις για οποιον ενδιαφερεται

#433 mayumi_chan

mayumi_chan

tired....

• Members
  • 20 posts

Posted 17 September 2011 - 17:53

ποπο αυτο το thread δεν ειναι για οσους κανουν διαιτα!!εμενα μου ανοιξε απιστευτα η ορεξη παντως!παω να επισκευθω την κουζινα μου!!:canthelp:
παρεπιπτοντως γνωριζει κανεις την ακριβη διευθυνση ενος μαγαζιου με ιαπωνικα προϊοντα κυριως για μαγειρικη στην Ερμου που το εχει μια γιαπωνεζα??ειχα βρεθει εκει μια μερα κατα τυχη και δεν ξερω πως να ξαναπαω!:emptyonexg1:

日本 が 好き

Posted Image

#434 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 17 September 2011 - 17:58

Δοκίμασες το Google? :tensai:

Εγώ τα μαγαζιά έτσι τα βρίσκω στην Καβάλα. Θα μου πεις, άλλο Καβάλα με τους 70,000 κατοίκους και άλλο Αθήνα με τα εκατομμύρια αλλά... ίσα ίσα, θα έχει περισσότερες σχετικές πληροφορίες αναρτημένες (λέω εγώ τώρα).

On topic: Εγώ έχω, παρακολουθώντας την κυρία στο Cooking With Dog, φτιάξει Omurice και Ebi-Fry με Tartar! Και ήταν νοστιμότατα :c

#435 mayumi_chan

mayumi_chan

tired....

• Members
  • 20 posts

Posted 17 September 2011 - 18:30

Δοκίμασες το Google? :tensai:

Εγώ τα μαγαζιά έτσι τα βρίσκω στην Καβάλα. Θα μου πεις, άλλο Καβάλα με τους 70,000 κατοίκους και άλλο Αθήνα με τα εκατομμύρια αλλά... ίσα ίσα, θα έχει περισσότερες σχετικές πληροφορίες αναρτημένες (λέω εγώ τώρα).

On topic: Εγώ έχω, παρακολουθώντας την κυρία στο Cooking With Dog, φτιάξει Omurice και Ebi-Fry με Tartar! Και ήταν νοστιμότατα :c

ευχαριστω πολυ για την συμβουλη!θα την ακολουθησω και ελπιζω να με οδηγησει καπου!!:gotit:
on topic: και εγω εχω παρακολουθησει αυτη την κυρια και εχω φτιαξει ramen και sushi με σολομο!! :hero: :blush2:

日本 が 好き

Posted Image