
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Japanese food and drinks!
#332
Posted 25 March 2010 - 17:42
by the way το unagi sushi για μένα είναι το πιο νόστιμο
Κανίβαλε..
#333
Posted 25 March 2010 - 17:51
Έτσι ξέρω κι εγώ. Και είναι κάποια που τα βάζουν στο yakisoba και στα ramen και κάτι άλλα πιο χοντρά που τα βάζουν στο udon.Τα ιαπωνικά είναι σιταριού από ότι ξέρω.
Και επανέρχομαι, τι διαφορά έχουν από τα μακαρόνια;;;;

#334
Posted 25 March 2010 - 18:15
by the way το unagi sushi για μένα είναι το πιο νόστιμο
την μαμησες....
η διαφορά μετα μακαρόνια είνα οτι γίνονται με ρυζάλευρο και τα περισσότερα ειναι
προψημένα γι αυτό και δεν θέλουν τόση ώρα βράσιμο όση τα κανονικά μακαρόνια...
τώρα αυτά που είναι με σιτάρι δεν μπορώ να καταλάβω πως διαφέρουν απο τα μακαρόνια ωστόσο.
#335
Posted 25 March 2010 - 18:27
Τα μακαρόνια ξέρω -το γράφει η συσκευασία δλδ- φτιάχνονται από σιμιγδάλι, που είναι άλευρο από σιτάρι. Τώρα άλλα δεν ξέρω, μπερδεύτηκα κι εγώ.
Θέλω να πάω σε σχολή μαγειρικής. --> άσχετο
#336
Posted 25 March 2010 - 23:58
Νοοdles υπάρχουν πολλά και πολλά είδη. Ανάλογα στα υλικά με τα οποία φτιάχνονται και το σχήμα τους, αλλά και την χώρα από την οποία έρχονται, έχουν και διαφορετικό όνομα. ΟΛΑ τα noodles είναι στην κατηγορία των ζυμαρικών αφού όλα γίνονται πρώτα ζυμάρι και μετά παίρνουν το σχήμα που έχουν. Στα αγγλικά όμως pasta έχει επικρατήσει να λένε τα ιταλικής προέλευσης ζυμαρικά, και noodles τα ασιατικά. Στα super market όμως τα noodles θα τα βρεις με τα pasta.
Και τα ίδια τα ζυμαρικά άλλωστε φτιάχνονται από πολλά και διάφορα υλικά, αλλά παραμένουν ζυμαρικά. Επίσης τα σπαγγέτι είναι ζυμαρικά, και οι φαρφάλες είναι ζυμαρικά και οι ταλιατέλες. όλα όμως τα λέμε με το όνομά τους με τον ίδιο τρόπο που λέμε τα udon, udon και τα ramen, ramen.
Μια μεγάλη διαφορά που μπορώ να σκεφτώ μεταξύ noodles και ιταλικών ζυμαρικών είναι πως τα ασιατικά θέλουν πλύσιμο. Όταν δηλαδή βράσουν, πρέπει να τα ξεπλύνεις με άφθονο κρύο νερό αλλιώς μετά γίνονται λίγο χάλια.
Udon λοιπόν είναι τα χοντρά noodles (νούγιες στο ελληνικότερο) και είναι αυτά που κάνουν την udon soup (υπέροχη τον χειμώνα! σλουρπ). Ramen είναι τα λεπτότερα, που κάνουν την ράμεν σούπα. Τα υπόλοιπα υλικά για την σούπα είναι ακριβώς τα ίδια, η διαφορά είναι αποκλειστικά και μόνο στο τι noodles θα πέσουν μέσα.
Επίσης όπως υπάρχουν yakisoba, που φτιάχνονται με ramen noodles, υπάρχουν και yakiudon με udon και είναι υπέροχα..

Και τα ράμεν και τα ούντον φτιάχνονται από σιτάλευρο. Τα noodles από ρυζάλευρο(rice noodles) είναι άλλη υπόθεση και τα περισσότερα έρχονται από άλλες ασιατικές χώρες.
Τέλος υπάρχουν και τα soba, που είναι ίσια και λεπτά και φτιάχνονται από καθαρό αλεύρι σίκαλης τα καλύτερα, από μίγμα αλευριού σίκαλης και σιταριού τα λιγότερο καλά. Αυτά μαγειρεύονται με άλλους τρόπους.
Αυτά πολύ πολύ περιληπτικά.
#337
Posted 26 March 2010 - 02:45
Τέλος υπάρχουν και τα soba, που είναι ίσια και λεπτά και φτιάχνονται από καθαρό αλεύρι σίκαλης τα καλύτερα, από μίγμα αλευριού σίκαλης και σιταριού τα λιγότερο καλά. Αυτά μαγειρεύονται με άλλους τρόπους.
Αυτά πολύ πολύ περιληπτικά.
Τα soba είναι πολύ χοντρότερα των ramen και udon, νομίζω. Εκτός και αν υπάρχουν πολλά νούμερα.

Τρελαίνομαι για Mori Soba!!!1

#338
Posted 26 March 2010 - 02:51
Τα soba είναι πολύ χοντρότερα των ramen και udon, νομίζω. Εκτός και αν υπάρχουν πολλά νούμερα.
Τρελαίνομαι για Mori Soba!!!1
Έχεις δει καλέ udon? Σαν μακαρόνι για παστίτσιο είναι! Τα σόμπα είναι πολύ πιο λεπτά. Θα φτιάξω αύριο και απ΄τα 2 να δείτε. Θα φέρω φωτογραφικά ντοκουμέντα!
Τα soba γενικά είναι αυτά που διαφέρουν πιο πολύ απ'όλα γιατί κάθε ένας φτιάχνει σύμφωνα με την δική του συνταγή. Είναι αυτά επίσης που προτιμά ο κόσμος να τρώει φρέσκα και όχι αποξηραμένα όπως (δυστυχώς) τα παίρνουμε εμείς.
#339
Posted 26 March 2010 - 09:05
Θα φτιάξω αύριο και απ΄τα 2 να δείτε.
Προλαβαίνω να πεταχτώ στο United Queendom;;;

#340
Posted 26 March 2010 - 10:14
Προλαβαίνω να πεταχτώ στο United Queendom;;;
Τα εισιτήρια είναι πανάκριβα αυτήν την εποχή λόγω Πάσχα. Αν το οικονομικό δεν είναι θέμα, μπορώ να περιμένω 6-7 ώρες για να ρθεις. Θα φτιάξουμε yakiudon!!!

#341
Posted 26 March 2010 - 13:05
#342
Posted 26 March 2010 - 17:39
μπορώ να περιμένω 6-7 ώρες για να ρθεις
Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο!!!
Domo arigato για την πρόσκληση πάντως!

#343
Posted 27 March 2010 - 00:05
Λοιπόν, αρχίζουμε την επίδειξη noodles! Αυτά είναι όσα είχα σπίτι τώρα προφανώς και όχι μια πλήρης επίδειξη!
Ράμεν και Ούντον έτοιμα, βρασμένα. Αυτά μπαίνουν στη σούπα/τηγάνι αφού τα ξεπλύνουμε λίγο.
Τα udon με άβραστα σόμπα. Τα άβραστα udon που έχω βρει μοιάζουν σε μέγεθος και στυλ με τα soba εδώ, μόνο που είναι λευκά και πιο πλατιά. Δεν έχουν δηλαδή τον όγκο που έχουν ως φρέσκα.
Αυτά είναι noodles ρυζιού. Τα έβγαλα κόντρα στο φως για να φανεί πόσο διάφανα είναι. Υπάρχουν σε πολλά μεγέθη, αλλά όλα έχουν αυτή τη χαρακτηριστική αυτή διαφάνεια.
Αυτά είναι μπουκίτσες-κουβαράκια noodles από konnyaku που είναι ωραία στο shabu-shabu!! Εξαιρετικό και για όσους κάνουν δίαιτα αφού δεν μας παρέχει με θερμίδες.
#344
Posted 27 March 2010 - 10:49



Και πάμε στο ερώτημα που με καίει περισσότερο: Γιατί, γιατί, γιατί το full-of-noodles σπίτι σου να είναι τόσο μακριά??????

#345
Posted 28 March 2010 - 15:08
Queen of Noodles