Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!


  • Please log in to reply
515 replies to this topic

#301 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 22 February 2010 - 19:14

τι ακριβώς είναι αυτο το sobou sobou που τρώνε;

...you mean shabu-shabu? o_0

#302 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 22 February 2010 - 20:50

...you mean shabu-shabu? o_0


ααα γι αυτό δεν το έβρισκα στο wiki.

απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά του με το sukiyaki
και πως γίνεται να βράζει τόσο γρήγορα το κρέας; :burningbe3:

#303 Kisara

Kisara

    the keikbender

  • Members
  • 122 posts

Posted 22 February 2010 - 21:45

απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά του με το sukiyaki
και πως γίνεται να βράζει τόσο γρήγορα το κρέας; :burningbe3:


Κατά την wikipedia: the dish is related to sukiyaki in style, where both use thinly sliced meat and vegetables, and usually served with dipping sauces., but it is considered to be more savory and less sweet than sukiyaki.

Και βράζει πολύ γρήγορα γιατί είναι πολύ πολύ λεπτές φέτες!

#304 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 23 February 2010 - 00:37

εντάξει θέλω να φάω σάμπου σάμπου...

#305 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 23 February 2010 - 00:39

Ακριβώς. Αν τις δεις πόσο λεπτές είναι οι φέτες, θα καταλάβεις! Να φανταστείς το κρέας πρέπει να το πάρεις κομένο έτσι, δεν μπορείς να το κάνεις στο σπίτι. Σε πάχος θα έλεγα είναι σαν φέτες ζαμπόν!

#306 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 23 February 2010 - 00:41

ο.κ τοτε θα κάνω ποντιακό σαμπου.

#307 Kisara

Kisara

    the keikbender

  • Members
  • 122 posts

Posted 25 February 2010 - 18:56

Έφτιαξα sushi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:joyful:

Επίσης έχω να δηλώσω ότι το tamagoyaki είναι τέλειοοοοοοοο!!!!


[media]http://img13.imageshack.us/img13/9788/img7134ox.jpg[/media]

[media]http://img708.imageshack.us/img708/1222/img7133q.jpg[/media]

#308 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 25 February 2010 - 19:05

... OK, απλά πες μας που μένεις, να σου κάνουμε έφοδο. :hihi2:

Kidding, great cooking skills, Kisara. Ζηλεύω. ^^

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#309 Kisara

Kisara

    the keikbender

  • Members
  • 122 posts

Posted 25 February 2010 - 19:16

Να ρωτήσω κάτι μια και το πιάσαμε το θέμα:
Το ρύζι στο sushi πως πρέπει να είναι; Σχετικά γλυκό, αλμυρό, ξυδάτο;
Δύο φορές έφαγα sushi και το ρύζι δεν είχε ιδιαίτερη γεύση.
Οι αναλογίες της συνταγής που είχα έδωσαν ρύζι σχετικά γλυκό. Μην φανταστείτε too much, αλλά αλμυρό ή ξυδάτο δεν το λες.

#310 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 25 February 2010 - 21:30

Ούτε ξιδάτο, ούτε πολύ γλυκό. Απλά αρωματικό θα το έλεγα με μια πολύ ελαφριά γλυκάδα. Είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη και ισορροπημένη γεύση. Για όποιον ενδιαφέρετε να το φτιάξει πάντως, εχω 2 συνταγές αφού στην Οσάκα υποτίθεται πως το κάνουν με περισσότερη ζάχαρη. Οπότε για 8 κούπες βρασμένο ρύζι έχουμε

Osaka style:
125 ml ξίδι ρυζιού (για σούσι)
1κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

Tokyo style:
125 ml ξίδι ρυζιού (για σούσι)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

#311 Kisara

Kisara

    the keikbender

  • Members
  • 122 posts

Posted 26 February 2010 - 21:28

Κάπου τις έχω ξαναδεί αυτές τις αναλογίες.
Αυτή που έκανα εγώ ήταν:
1 cup vinegar (200ml), 6tbsp sugar, 1 1/2 tsp salt
Μάλλον Osaka style, ε;
Πάντως όταν άνοιξα το καπάκι της κατσαρόλας ήταν πραγματικά μια οπτική και οσφρητική απόλαυση!!!

#312 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 28 February 2010 - 16:54

Έφτιαξα sushi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:joyful:

Επίσης έχω να δηλώσω ότι το tamagoyaki είναι τέλειοοοοοοοο!!!!


[media]http://img13.imageshack.us/img13/9788/img7134ox.jpg[/media]

[media]http://img708.imageshack.us/img708/1222/img7133q.jpg[/media]


wow~! Εχουμε το ίδιο σετ πιάτα!

LfNX0dh.png


#313 krepoula

krepoula

    Starting...

  • Members
  • 9 posts

Posted 03 March 2010 - 00:19

Νοστιμο φαινεται το σουσι μμμ!! (παρολο που δεν εχω δοκιμασει ποτε)
Παντως γενικα οι κινεζικες γευσεις και οι γιαπωνεζικες ειναι απο τι αγαπημενες μου.
Α και απο γλυκα εκτος απο pocky πρεπει να δοκιμασετε και αυτα
Spoiler:

Ειναι σουπερ ντουπερ νοστιμα!!Τα λατρευω!:lovulovu:

Οριστε και μια ωραια σελιδα που βρηκα με ιαπωνικες συνταγες http://japanesefood.about.com/

#314 Kisara

Kisara

    the keikbender

  • Members
  • 122 posts

Posted 03 March 2010 - 12:20

wow~! Εχουμε το ίδιο σετ πιάτα!


Ναι, είναι πολύ, μα πάρα πάρα πάρα πολύ σπάνια πιάτα από το σούπερ μάρκετ, αλλά βγαίνουν καλές φωτογραφίες! :ureshii:

#315 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 04 March 2010 - 12:58

Πράγματι krepoula, τα apollo είναι κι αυτά πολύ ωραία! Όπως και τα koala no march!

Στην Αγγλία τον τελευταίο χρόνο μας έχουν έρθει αυτά. Μετονομασμένα Pocky δηλαδή, και από την ίδια εταιρία, την Glico.
Spoiler:


Άντε και στην Ελλάδα!!! In other news, πήρα χθες adzuki beans. Είμαι αποφασισμένη να φτιάξω daifukku!