Πάντως είναι πολλές σειρές γνωστές μέσα, όπως Hunter X Hunter, Dragon Ball, JoJo's Bizarre Adventure, Shuten Doji κλπ κλπ.
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, παίδες.

Posted 31 July 2007 - 20:21
Posted 01 August 2007 - 18:59
Posted 01 August 2007 - 19:41
μόλις έκανα εγγραφή και βρίσκω το forum υπέροχo!!
Posted 01 August 2007 - 21:56
Γεια σας και χαίρετε. Με λίγες - ελπίζω - φράσεις:
Με λένε Διονύση, είμαι "-άντα φεύγα" ετών (σίγουρα το πιο πουρό από όλους σας.
Εργάζομαι σαν δάσκαλος Αγγλικών και Ιταλικών και σαν μεταφραστής (κόμικς).
Ασχολούμαι με την επ.φαντασία, τη φαντασία, το Σταρ Τρεκ, τα κόμικς, τα anime/manga τη ζωγραφική και τη συγγραφή (ε.φ., φάντασυ και παραμύθια). Επίσης είμαι ένας δυνάστης/καταπιεστής/σαδομαζοχιστής/νταντά/καθαρίστρια/αυτός-που-τρώει-το-ξύλο-στο-τέλος/κλπ στο sff.gr (δηλαδή ένας admin του).![]()
Τα πρώτα ανιμε που είδα ήταν το Prince Planet και το Kimba στην τηλεόραση στα 70s (ναι, είμαι ΤΟΣΟ μεγάλος) αν και τότε δεν ήξερα καν πως ήταν "ανιμε".
Αργότερα κοίταζα με κολλημένη τη μύτη ένα μικρό μαγαζάκι που είχε ανοίξει και δούλευε κυρίως τα καλοκαίρια σε ένα παράδρομο στο Σύνταγμα (στην οδό Απόλλωνος συγκεκριμένα, αν δε με απατά η μνήμη μου) γεμάτο με "phonebooks" και άλλα ανιμομανγκοειδή προιόντα όπως και τουριστικούς οδηγούς κλπ στα Ιαπωνικά. Μάλλον είχε ανοίξει για τους τουρίστες. Σύντομα το μαγαζάκι αυτό έκλεισε, όπως ήταν φυσικό τότε.
Λίγα χρόνια μετά, και άγνωστο πως, ένα μικρό μέρος των manga που
είχε κατέληξε στο Μοναστηράκι από όπου πήρα καμμια τριανταριά. (Yποθέτω πως ήταν από εκείνο το μαγαζάκι, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Απλα δεν μπορώ να φανταστώ από πού αλλού μπορεί να ήταν).
Δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου τέτοια κόμικς, δεν καταλάβαινα λέξη αλλά από την αρχή με μάγεψαν με ένα τρόπο που τα Αμερικανικά κόμικς (τα οποία επίσης διαβάζω μανιωδώς) δεν με είχαν μαγέψει.
Ίσως ήταν το πρωτόγνωρο και διαφορετικό και η απίστευτη ποικιλία που είχαν τα μάνγκα. Φυσικά δεν αναγνώριζα καμμία σειρά, μια που μόνο το Robotech και την Candy-Candy είχα δει ως τότε. (Πολύ αργότερα έμαθα πως είχα αγοράσει τεύχη του Shonen Jump και του Shonen Ace κυρίως).
Fast forward λίγο στα 1993. Ψάχνοντας σε ένα μαγαζί για βιντεοκασέτες πέτυχα το "Only You" την 1η ταινία του Urusei Yatsura. Παθαίνω πλάκα. Τρέχω στο Σολάρις και ρωτάω για άλλα manga. Μου συστήνουν το Oh My Goddess που μόλις είχε βγει στα Αγγλικά, και κάποιος μου δίνει να δω το Macross!
E, αυτό ήτανε. Urusei Yatsura, Aa Megami-sama και Macross και το μικρόβιο μπήκε μέσα για να μην με αφήσει σε ησυχία ποτέ.
Και ο έρωτάς μου με τη Lum (και οτιδήποτε άλλο έχει κάνει η Μεγάλη Takahashi), με τη Βelldandy, τον Ataru, το Hikaru και τους υπόλοιπους καλά κρατεί!
Ονειρό μου να καταφέρω να μάθω Ιαπωνικά και να πάω στην Ιαπωνία (πολύ πρωτότυπο όνειρο, θα μου πείτε με το δίκιο σας).
Να συμπληρώσω πως αν και έχω δει κάμποσα ανιμε και έχω διαβάσει περισσότερα manga, σε σύγκριση με μερικούς από σας αυτά που έχω δει/διαβάσει είναι σταγόνα στον ωκεανό, οπότε είμαι μάλλον "newbie".
Αυτά!
Posted 01 August 2007 - 22:01
Posted 02 August 2007 - 08:08
Posted 02 August 2007 - 12:22
Posted 02 August 2007 - 15:05
hi, my name is Λαζαρος.I'm 15 years old.Ακούω μουσική κάθε μερα, παιζω ηλεκτρικη κιθάρα,κανω skate, παιζω D&D οταν αποφασίσω να φτιάξω Adventure, βλέπω και λιιίγο anime
Αγαπαω τις γάτες, το XBOX μου και το NDS μου.
Αυτα.
Posted 02 August 2007 - 15:07
hi, my name is Λαζαρος.I'm 15 years old.Ακούω μουσική κάθε μερα, παιζω ηλεκτρικη κιθάρα,κανω skate, παιζω D&D οταν αποφασίσω να φτιάξω Adventure, βλέπω και λιιίγο anime
Αγαπαω τις γάτες, το XBOX μου και το NDS μου.
Αυτα.
Posted 03 August 2007 - 14:16
Posted 03 August 2007 - 14:21
Καταλαβατε?Τον ειχα ολη μερα στο θεατρο να μου γκρινιαζει για την ρημαδα τη ζωη, για την υπαρξη μου εκει που τον εκανε καθε μια ωρα να κανει βολτα στο θεατρο για να δει αν ζω..και πανω που παω να κανω το καλο να του πιασω την κουβεντα να ξελαμπικαρει, βρισκομαι σε θεση να νταντευω εναν -ανταρη...Γειά σας και απο μένα. Με λένε Σπύρο, είμαι άλλος ένας απ τους "παπούδες" (όντας στα πρώτ-άντα), βλέπω anime εδώ και χρόνια αφού πρόλάβα στην τηλεόραση ακόμα τον Jumaru και τον Kabamaru, ασχολούμαι αρκετά με αυτά και με το distribution τους (hub-owner @ dc++) και γενικά νομίζω οτι θα περάσουμε ωραία.
Αααα.. αν τυχόν και σας σπάσω τα νεύρα, να ξέρετε οτι φταίει η matsu που μου είπε για το φόρουμ οπότε αυτήν βρίζετε/βαράτε/σταυρώνετε/τεμαχίζετε κλπ κλπ
Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 03 August 2007 - 14:23
Posted 03 August 2007 - 14:24
Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 03 August 2007 - 14:25
Γειά σας και απο μένα. Με λένε Σπύρο, είμαι άλλος ένας απ τους "παπούδες" (όντας στα πρώτ-άντα), βλέπω anime εδώ και χρόνια αφού πρόλάβα στην τηλεόραση ακόμα τον Jumaru και τον Kabamaru, ασχολούμαι αρκετά με αυτά και με το distribution τους (hub-owner @ dc++) και γενικά νομίζω οτι θα περάσουμε ωραία.
Αααα.. αν τυχόν και σας σπάσω τα νεύρα, να ξέρετε οτι φταίει η matsu που μου είπε για το φόρουμ οπότε αυτήν βρίζετε/βαράτε/σταυρώνετε/τεμαχίζετε κλπ κλπ
Posted 04 August 2007 - 15:05
ασχολούμαι αρκετά με αυτά και με το distribution τους (hub-owner @ dc++) και γενικά νομίζω οτι θα περάσουμε ωραία.