Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* - - - - 1 Ψήφοι

Προτιμάτε scanlations ή έντυπα manga ?

• Please log in to reply
138 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ? (195 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ?

1. Scanlations (να τα διαβάζω στον υπολογιστή) (30 ψήφοι [15.38%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 15.38%

2. Έντυπα (να νιώθω το χαρτί στα χέρια μου) (125 ψήφοι [64.10%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 64.10%

3. Δεν έχω πρόβλημα (40 ψήφοι [20.51%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 20.51%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#76 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2008 - 20:42

εγώ δεν έχω πρόβλημα.

κ τα 2 εχουν τα μείον τους βασικά για μένα..
το 1ο μεν ειναι κουραστηκό κ καμια φορά βαριέμαι..
το 2ο δε σκοτώνει την τσέπη μου..
οποτε πάω στην μέση οδό.

θα αγοραζα κάτι σε χαρτί μόνο αν με έκαιγε πάάάάάρα πολύ να το αποκτήσω.. αλλιώς για μένα ειναι λίγο πολύ waste of money..

#77 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2008 - 21:18

Μανγκα σε χαρτι ειναι ο,τι καλυτερο. Τα διαβαζεις οπου θες, μυριζεις τις σελιδες, νιωθεις το χαρτι και αφου τα εχεις αγορασει σε αναγκαζουν να τα διαβασεις:hahaha: Απ την αλλη οτι μανγκα θελω να διαβασω, το διαβαζω στο pc. Πρωτον γιατι τα βρισκω πολυ ευκολα, δευτερον γιατι μεχρι να περιμενω τη μεταφραση..........., και τριτων γιατι ειναι ΤZΑΜΠΑ. Αν και δεν μπορω να διαβασω μανγκα ευχαριστα στο pc, τα ψηφιζω για τον τριτο λογο που ανεφερα. Θα αγορασω μονο αυτα που πραγματικα αξιζουν. Και φυσικα ισχυει το "ο,τι ειναι τζαμπα ειναι καλο":P

#78 jeffhardy

jeffhardy

Imagi-Knight

• Members
  • 1.117 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 00:02

Μια φορά το manga που ήθελα ήταν στο πάνω πάνω ράφι (μα καλά, δεν τους έχει περάσει απ'το μυαλό ότι κάποιοι manga fans είναι κάτω από 1.80?) και κατέληξα να μην το πάρω.

Πες το ψεμματα και σε μενα το ιδιο ετυχε αλλα για αυτο το λογο εχουν το σκαμπωειδες πραγμα που εχουν :P

#79 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 17:15

τσου για αυτο εχεις τους υπαλληλους ( <--- μεγαλυτερος ballbreaker σε υπαλληλους / ιδιοκτητες).

Παντως πιστευω οτι manga Που εχεις διαβασει σε scans δεν αξιζει να παρεις το manga, γιατι τουλαχιστον για μενα δυσκολα συντομα θα τα ξανα τσεκαρω ( θα τα εχω λιωσει ως scans δηλαδη ^^). Οσο για τη τσεπη, πια με την αλλαγη σε τιμες και βασικα λογω web αγορων ειναι σχεδον αστεια η τιμη ενος manga (για να αγορασεις μερικα ανα μερικες μερες οχι σειρες ανα μερα xD )

#80 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 17:33

Παντως πιστευω οτι manga Που εχεις διαβασει σε scans δεν αξιζει να παρεις το manga, γιατι τουλαχιστον για μενα δυσκολα συντομα θα τα ξανα τσεκαρω ( θα τα εχω λιωσει ως scans δηλαδη ^^).

Μπα μην το λες. Εγω αυτα που εχω εντυπα τα διαβαζω πολυ περισσοτερες φορες απ'οτι αυτα που εχω στο PC.

Κι ύστερα υπάρχει και το πρόβλημα με τα τετράγωνα μάτια... :dazed:

Το... ποιο;;;
Δημοσιευμένη  εικόνα

#81 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 21:11

κλασσική έκφραση για τα κουρασμένα μάτια στην οθόνη του pc.
το παθαίνω κ εγώ.

#82 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 22:58

Προσωπικά τα προτιμώ έντυπα.Αλλά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και τότε.Είμαι πολύ ψείρας και προσέχω τόσο όταν τα διαβάζω μην τυχόν και διπλωθούν/τσαλακωθούν/υποστούν κάποια άλλη ζημιά που ούτε τότε τα ευχαριστιέμαι 100%.Αλλά τί να κάνεις κολλήματα είναι αυτά.Αν είχα περισσότερα λεφτά θα έπαιρνα δύο αντίτυπα από κάθε manga.:sadist:

#83 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 10:18

Οι true otaku παίρνουν 3 αντίτυπα. Ένα για διάβασμα, ένα για archiving, και ένα για αν κάτι πάει στραβά. Αχ, δεν το βλέπετε το Lucky Star σας... :chigau:

Anyway, πρέπει να είμαι ένας από τους λίγους που μπορούν να κοιτάνε την οθόνη επί ώρες χωρίς να πονάνε τα μάτια τους. Το πρόβλημα με τα scanlations όμως είναι ότι είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης. Αν ο scanlator δεν τα λυπάται τα dpi, δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαβάσω manga στον υπολογιστή.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#84 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.607 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 11:41

Προτιμώ τα έντυπα γιατί τα απολαμβάνω περισσότερο και χωρίς να κουράζονται τα μάτια και η πλάτη μου.Βέβαια υπάρχει το πρόβλημα με τον χώρο που καταλαμβάνουν φυσικά και αυτό είναι κακό όταν δεν έχεις εξαρχής άλλο χώρο.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#85 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 13:31

Οι true otaku παίρνουν 3 αντίτυπα. Ένα για διάβασμα, ένα για archiving, και ένα για αν κάτι πάει στραβά. να το μοσχοπουλήσει όταν ανέβει η αξία του

Fixed

Βέβαια με τα manga δεν ισχύει τόσο αυτό, μιας και οι τόμοι στους οποίους δημοσιεύονται οι ιστορίες έχουν από ελάχιστη έως μηδενική συλλεκτική αξία. Αν και μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια τώρα :terror2:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 27 Ιούνιος 2008 - 20:54

E5VV38U.jpg

#86 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 20:31

Φυσικά έντυπα.Scanlations μόνο για να τσεκάρισμα της σειράς ,άντε και κανα ongoing.

#87 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούνιος 2008 - 00:31

Εγω τσεκαρω τα scanlations πιο πολυ για να μου φυγει ο νταλκας για το τι θα γινει στη συνεχεια, για να δω σειρες που δε βρισκω εδω, η και για να παρω μια γευση απο καποια σειρα που σκεφτομαι να αρχισω και να δω αν τελικα "λεει". Απο εκει και περα αν η ταδε σειρα μου αρεσει τρομερα και τυχει να βρω το εντυπο (και τα λεφτα), δεν παει να 'χω ογδοντα scanlations της, θα τον παρω τον τομο. Εχει αλλη αισθηση να κρατας κατι στερεο στα χερια σου και να το ξεφυλλιζεις οποτε θες (και ναι η μυρωδια του χαρτιου ειναι κι αυτη ενα συν).

#88 Marilou

Marilou

niaaa??

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2008 - 16:46

Εγω τσεκαρω τα scanlations πιο πολυ για να μου φυγει ο νταλκας για το τι θα γινει στη συνεχεια, για να δω σειρες που δε βρισκω εδω, η και για να παρω μια γευση απο καποια σειρα που σκεφτομαι να αρχισω και να δω αν τελικα "λεει".

:nod:
Συμφωνώ απολύτως. Συνήθως πρώτα τσεκάρω τις σειρές online και μετά αρχίζω καινούριες… έχω κάνει πολλές φορές τη βλακεία να αγοράσω σειρές για το σχέδιο ή για την καλή περίληψη που τελικά δεν τελείωσα ποτέ.
Τα scanlation (τις περισσότερες φορές) έχουν πολύ καλή μετάφραση (πιο καλή συνήθως από τις εταιρίες) και είναι free. Αν μου αρέσει κάποια σειρά που έχω διαβάσει της παίρνω μετά σε manga. Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να έχεις μια βιβλιοθήκη manga και άλλο να έχεις ένα σκληρό δίσκο scanlations. :wooi2:
Επίσης είναι καλό το ότι βρίσκεις τα τελευταία chapter στις ongoing σειρές.
(αν έπρεπε να περιμένω την delrey να βγάλει όλα τα tsubasa για να τα διαβάσω θα είχα αυτοκτονήσει… να ναι καλά οι μεταφραστές…)

#89 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2008 - 19:03

Προσωπικά τα προτιμώ έντυπα.Αλλά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και τότε.Είμαι πολύ ψείρας και προσέχω τόσο όταν τα διαβάζω μην τυχόν και διπλωθούν/τσαλακωθούν/υποστούν κάποια άλλη ζημιά που ούτε τότε τα ευχαριστιέμαι 100%.Αλλά τί να κάνεις κολλήματα είναι αυτά.Αν είχα περισσότερα λεφτά θα έπαιρνα δύο αντίτυπα από κάθε manga.:sadist:

ναι και γω δεν τα ανοιγω ολοκληρα οταν διαβαζω για να μη χαλασει η πρωτη σελιδα:P:P:P

#90 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2008 - 22:52

Έντυπα, έντυπα και πάλι έντυπα! Δε φτάνει που βγάζω κάθε μέρα τα μάτια μου να βλέπω σειρές στο PC! Άσε που το διάβασμα από οθόνη είναι πολύ μεγάλη επιβάρυνση στα μάτια! Never ever scanlations! Κατεβάζω που και που για να χαζέψω το artwork αλλά μου προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο να το διαβάζω.
Βέβαια το κακό με τα έντυπα είναι πως θέλουν money. Τουλάχιστον όσον αφορά τις αγγλικές εκδόσεις. Ευτυχώς ξέρω ιαπωνικά και είμαι προχωρημένη αρκετά ώστε να διαβάζω original manga που είναι πάμφθηνα. Αποφάσισα να μην αγοράσω ξανά άλλη σειρά στα αγγλικά. これからは日本語だけ!そう決めたんだ!Αφήστε που οι κλασικές ιαπωνικές εκδόσεις βγάζουν περισσότερο γέλιο (όταν είναι κωμωδία). Thank God for Internet buys!