Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Προτιμάτε scanlations ή έντυπα manga ?
Posted 24 June 2008 - 20:42
κ τα 2 εχουν τα μείον τους βασικά για μένα..
το 1ο μεν ειναι κουραστηκό κ καμια φορά βαριέμαι..
το 2ο δε σκοτώνει την τσέπη μου..
οποτε πάω στην μέση οδό.
θα αγοραζα κάτι σε χαρτί μόνο αν με έκαιγε πάάάάάρα πολύ να το αποκτήσω.. αλλιώς για μένα ειναι λίγο πολύ waste of money..
Posted 24 June 2008 - 21:18
Posted 25 June 2008 - 00:02
Μια φορά το manga που ήθελα ήταν στο πάνω πάνω ράφι (μα καλά, δεν τους έχει περάσει απ'το μυαλό ότι κάποιοι manga fans είναι κάτω από 1.80?) και κατέληξα να μην το πάρω.
Πες το ψεμματα και σε μενα το ιδιο ετυχε αλλα για αυτο το λογο εχουν το σκαμπωειδες πραγμα που εχουν
Posted 25 June 2008 - 17:15
Παντως πιστευω οτι manga Που εχεις διαβασει σε scans δεν αξιζει να παρεις το manga, γιατι τουλαχιστον για μενα δυσκολα συντομα θα τα ξανα τσεκαρω ( θα τα εχω λιωσει ως scans δηλαδη ^^). Οσο για τη τσεπη, πια με την αλλαγη σε τιμες και βασικα λογω web αγορων ειναι σχεδον αστεια η τιμη ενος manga (για να αγορασεις μερικα ανα μερικες μερες οχι σειρες ανα μερα xD )
Posted 25 June 2008 - 17:33
Μπα μην το λες. Εγω αυτα που εχω εντυπα τα διαβαζω πολυ περισσοτερες φορες απ'οτι αυτα που εχω στο PC.Παντως πιστευω οτι manga Που εχεις διαβασει σε scans δεν αξιζει να παρεις το manga, γιατι τουλαχιστον για μενα δυσκολα συντομα θα τα ξανα τσεκαρω ( θα τα εχω λιωσει ως scans δηλαδη ^^).
Το... ποιο;;;Κι ύστερα υπάρχει και το πρόβλημα με τα τετράγωνα μάτια...
Posted 25 June 2008 - 21:11
το παθαίνω κ εγώ.
Posted 26 June 2008 - 22:58
Posted 27 June 2008 - 10:18
Anyway, πρέπει να είμαι ένας από τους λίγους που μπορούν να κοιτάνε την οθόνη επί ώρες χωρίς να πονάνε τα μάτια τους. Το πρόβλημα με τα scanlations όμως είναι ότι είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης. Αν ο scanlator δεν τα λυπάται τα dpi, δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαβάσω manga στον υπολογιστή.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 27 June 2008 - 11:41

Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude
Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας
Posted 27 June 2008 - 13:31
Οι true otaku παίρνουν 3 αντίτυπα. Ένα για διάβασμα, ένα για archiving, και ένα για
αν κάτι πάει στραβά.να το μοσχοπουλήσει όταν ανέβει η αξία του
Fixed
Βέβαια με τα manga δεν ισχύει τόσο αυτό, μιας και οι τόμοι στους οποίους δημοσιεύονται οι ιστορίες έχουν από ελάχιστη έως μηδενική συλλεκτική αξία. Αν και μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια τώρα
Edited by Phantom Duck, 27 June 2008 - 20:54.
Posted 27 June 2008 - 20:31
Posted 29 June 2008 - 00:31
Posted 25 July 2008 - 16:46
Εγω τσεκαρω τα scanlations πιο πολυ για να μου φυγει ο νταλκας για το τι θα γινει στη συνεχεια, για να δω σειρες που δε βρισκω εδω, η και για να παρω μια γευση απο καποια σειρα που σκεφτομαι να αρχισω και να δω αν τελικα "λεει".
Συμφωνώ απολύτως. Συνήθως πρώτα τσεκάρω τις σειρές online και μετά αρχίζω καινούριες… έχω κάνει πολλές φορές τη βλακεία να αγοράσω σειρές για το σχέδιο ή για την καλή περίληψη που τελικά δεν τελείωσα ποτέ.
Τα scanlation (τις περισσότερες φορές) έχουν πολύ καλή μετάφραση (πιο καλή συνήθως από τις εταιρίες) και είναι free. Αν μου αρέσει κάποια σειρά που έχω διαβάσει της παίρνω μετά σε manga. Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να έχεις μια βιβλιοθήκη manga και άλλο να έχεις ένα σκληρό δίσκο scanlations.
Επίσης είναι καλό το ότι βρίσκεις τα τελευταία chapter στις ongoing σειρές.
(αν έπρεπε να περιμένω την delrey να βγάλει όλα τα tsubasa για να τα διαβάσω θα είχα αυτοκτονήσει… να ναι καλά οι μεταφραστές…)
Posted 25 July 2008 - 19:03
Προσωπικά τα προτιμώ έντυπα.Αλλά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και τότε.Είμαι πολύ ψείρας και προσέχω τόσο όταν τα διαβάζω μην τυχόν και διπλωθούν/τσαλακωθούν/υποστούν κάποια άλλη ζημιά που ούτε τότε τα ευχαριστιέμαι 100%.Αλλά τί να κάνεις κολλήματα είναι αυτά.Αν είχα περισσότερα λεφτά θα έπαιρνα δύο αντίτυπα από κάθε manga.
ναι και γω δεν τα ανοιγω ολοκληρα οταν διαβαζω για να μη χαλασει η πρωτη σελιδα
Posted 26 July 2008 - 22:52
Βέβαια το κακό με τα έντυπα είναι πως θέλουν money. Τουλάχιστον όσον αφορά τις αγγλικές εκδόσεις. Ευτυχώς ξέρω ιαπωνικά και είμαι προχωρημένη αρκετά ώστε να διαβάζω original manga που είναι πάμφθηνα. Αποφάσισα να μην αγοράσω ξανά άλλη σειρά στα αγγλικά. これからは日本語だけ!そう決めたんだ!Αφήστε που οι κλασικές ιαπωνικές εκδόσεις βγάζουν περισσότερο γέλιο (όταν είναι κωμωδία). Thank God for Internet buys!