Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* - - - - 1 votes

Πότε πρέπει να διαβάσεις το manga ???

• Please log in to reply
73 replies to this topic

Poll: Πότε είναι καλύτερα να διαβάσεις το manga όπου υπάρχει??? (141 member(s) have cast votes)

Πότε είναι καλύτερα να διαβάσεις το manga όπου υπάρχει???

1. Πριν δεις το anime (56 votes [39.72%])

Percentage of vote: 39.72%

2. Αφού δεις το anime (60 votes [42.55%])

Percentage of vote: 42.55%

3. Ταυτόχρονα (25 votes [17.73%])

Percentage of vote: 17.73%

Vote Guests cannot vote

#46 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 12 December 2008 - 02:43

Πάντα πρώτα πάω στο anime. Άλλωστε αν το έκανα ανάποδα, τότε πιθανώς να ξενέρωνα με το anime με το που άρχιζα κι έτσι να μη το έβλεπα ποτέ.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#47 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 12 December 2008 - 09:46

Εξαρτάται από το τι θέλεις να δεις ή να διαβάσεις. Τις περισσότερες φορές εξαρτάται από το σε ποια μορφή είναι το original content, όπως και το πόσο χρόνο πραγματικά θέλεις να αφιερώσεις σε ένα τίτλο. :smokingg:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#48 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 12 December 2008 - 14:50

Διαβάζω το manga πρώτα για να καταλάβω την ιστορία κι αν ακούω πως το anime είναι eyecandy, πάω να το δω για οφθαλμόλουτρο. Δε μπορώ να βλέπω ένα anime και να μη καταλαβαίνω τίποτε απ'την ιστορία.

Αν και πολύ σπάνια βλέπω το anime αν μ'αρέσει πολύ το manga κι αυτό γιατί δεν αντέχω να βλέπω χαρακτήρες (μορφή και προσωπικότητα) να σφαγιάζονται είτε από κακό character design, είτε από "βιασμό" προσωπικότητας από τον σκηνοθέτη.

Posted Image

#49 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 12 December 2008 - 14:53

ε τοτε κανε αυτο που κανω εγω και αλλα παιδια οπως προαναφερθηκε πριν λιγο.
Βλεπε πρωτα το anime, και μετα διαβαζεις το manga οποτε εχεις το 'pure' σεναριο, χαρακτηρες, σχεδιο :)

δοκιμασε το καμια φορα, πιστευω θα σε βολεψει και ετσι θα ευχαριστηθεις περισσοτερο ( και περισσοτερα) ανιμε.

#50 Curator.of.Dreams

Curator.of.Dreams

Dreaming is art!

• Members
  • 7 posts

Posted 13 December 2008 - 04:07

υποστηριζω το οτι τα μανγκα ειναι ανωτερα ομως ποτε δν θα μπορουσα να αφοσιωθω σε ενα μανγκα οπως σε ενα ανιμε. η κινηση κ μονο μου δινει τρομερη ευχαριστηση σε σχεση με τη στασιμοτητα του μανγκα ακομα κ αν γενικα εχω τρλη φαντασια για να αναπτυξω αναπαραστατικοτητα του μανγκα
Dreams are something fragile.None can manipulate them,none can refine them.
The incarnation of our desires,destined to hunt them for our entire life.
A dream is nothing more than a mirror to a person's soul.
A fragile mirror for a fragile little thing.

Spoiler:

#51 Daf_Chan

Daf_Chan

Fumoffu!

• Members
  • 63 posts

Posted 19 December 2008 - 12:26

Αν διαβάσεις το manga μετά σίγουρα θα σπαστείς όταν βλέπεις το anime γιατί συνήθως είναι κατώτερα από τα manga.Πχ εγώ είχα διαβάσει του Death Note και μετά αν και ήταν καλό το anime το έβλεπα απλά για να το βλέπω επειδή ήξερα τι θα γίνει.

συμφωνώ. Πρώτα τα anime και μετά τα manga.
Posted Image Konata rulez.:hero:

#52 valadorn

valadorn

Fantasiac

• Members
  • 378 posts

Posted 29 May 2009 - 09:25

Πισστευω μετα...Πρωτα βλεπεις το anime που σου δινει την αρχικη ωθηση και σε κολλαει και μετα το manga που σε κανει ειδημων!!

#53 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 29 May 2009 - 10:09

πρώτα το ανιμε που είναι πιο εύκολο να το βρεις και αμα σου αρέσει παίρνεις και το manga και το διαβάζεις..εγώ προσωπικά αν έβλεπα ενα ανιμε θα έπερνα το manga μόνο και μόνο αν μου άρεζε υπερβολικά το ανιμε αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να το ψάξω...
Posted Image

#54 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 29 May 2009 - 11:12

Και εγω πρωτα το ανιμ για αυτα που ειπατε.Αλλα εχουν υπαρξει και φορες που εχω κανει το αντιστροφο...οταν το ανιμ ειναι κομμενο αυτο κανω παντα το μανγκα και μετα το ανιμ(D.Gray man FTW!!!!!!!!!!!!!)

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#55 Raven Princess

Raven Princess

Anime Amateur

• Members
  • 126 posts

Posted 26 June 2009 - 10:49

Προσωπικα νομιζω οτι εξαρταται απο τη σειρα.Συνηθως βλεπω πρωτα το ανιμε και ισως αν μου αρεσει πολυ διαβαζω και το μανγκα.παντως ειμαι μεγαλη φαν των μανγκα και τα προτιμω χειροπιαστα παρα ψηφιακα!!!!:thatsit:
Posted ImageI will always know that you love me....

#56 satisfaction

satisfaction

Η Γιαγια του Μανωλακη...

• Members
  • 42 posts

Posted 03 July 2009 - 14:40

Ταυτοχρονα,για να μπορεις να κανεις συγκρισεις αναμεσα σε manga και anime και να διαλεξεις αν θα σταματησεις να βλεπεις το anime ή οχι.
Spoiler:

Мы любим аниме!:blingeye2:

#57 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 03 July 2009 - 14:42

Ταυτόχρονα για να μην σε μαμάνε τα φίλερ.
Posted Image

#58 Mangalover

Mangalover

Anime Amateur

• Members
  • 105 posts

Posted 28 July 2009 - 13:55

Eγω μεχρι πριν λιγο καιρο πιστευα πως τα anime ειναι καλυτερα.Ειχα διαβασει ελαχιστα manga και αυτα παλι δεν ηταν κατι σπουδαιο.Δεν ηταν σπουδαιες σειρες δλδ...Παρολα αυτα επεσε στα χερια μου ενα volume του naruto και πραγματικα εμεινα μλκ οταν ειδα την διαφορα του απο το anime....Λεπτομερια σκιαγραφηση και εκφραση ηταν σε εντελος αλλο επιπεδο απο το ανιμε...Σαφως καλυτερο!
Αρα πιστευω πως οταν πας να ξεκινησεις μια σειρα ειναι καλυτερο πρωτα να την απολαυσεις οσο δυνατον περισσοτερο απο το manga και υστερα αν εχεις ορεξη και απο τα anime...Στο μονο που υπερτερει ισως το anime ειναι στην κινηση των χαρακτηρων που ειναι σαφως ρεαλιστικοτατη!
Posted Image

#59 the goblin

the goblin

the 4th Espada

• Members
  • 155 posts

Posted 22 August 2009 - 11:53

κατα την γνωμη μου πρεπει να το διαβασεις αφου δεις το anime για να κανεις συγκρισεις:tensai:
[SIGPIC][/SIGPICPosted Imagei can see you

#60 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 01 January 2012 - 20:35

Λείπει η επιλογή "Όποτε τύχει/θελήσεις"!. Ξεκινώ ένα μάνγκα αν μου αρέσει η ιστορία και το σχέδιο. Εκείνη τη στιγμή, εφ' όσον το μάνγκα είναι προσβάσιμο φυσικά, δεν με απασχολεί αν το έχουν μεταφέρει σε σειρά ή σε ταινία.
Δεν με πειράζει που θα γνωρίζω την κατάληξη της ιστορίας. Αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που αυτή παρουσιάζεται γι' αυτό δεν με χαλάει να τη βιώσω και δυο και τρεις φορές μέσα από διαφορετικά μέσα φυσικά!

Έτυχε λοιπόν να διαβάσω το King of Thorn σε μάνγκα και αργότερα που βγήκε σε ταινία κινουμένων σχεδίων να το ξαναδώ. Έτυχε να πρωτοανακαλύψω τα Death Note, Berserk και Claymore στις ανιμ εκδοχές τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα με χαλούσε να έχω όλους τους τόμους τους μαζεμένους για ανάγνωση ή και για να τους δωρίσω.