Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 5 votes

Currently Reading Manga - Εντυπώσεις


  • Please log in to reply
1317 replies to this topic

#1276 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 August 2019 - 10:30

Κρίμα που δεν έγινε ανιμε το cannon God exxaxion. Θυμίζει καφρίλα 70s Mecha manga με μπόλικη βία και σκηνές σεξ και ecchi, ακόμα και έναν βιασμό εχει. Λογικό είναι που το πετσοκοψε και μετά το ακύρωσε η Dark horse. Από τα λίγα Mecha που εστιάζουν τόσο πολύ στις απώλειες άμαχου πληθυσμού. Ενώ συνήθως οι πρωταγωνιστές ουρλιάζουν και κλαίνε για αυτό, εδώ ο πρωταγωνιστής το κάνει μόνο στην αρχή. Δηλαδή αναγνωρίζει πως είναι υπαίτιος, αλλά μετά προσπαθεί να τις μειώσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Οστοσο το να βλέπεις τον καλό να καταστρέφει γέφυρες με αμάξια, τραίνα, λεωφορεία να πετάγονται σα σπιρτόκουτο και να τσαλαπατα κόσμο, δεν θα το έκανε και πολύ δημοφιλές

Αν και οι χαρακτήρες είναι επιφανειακό, υπάρχει πολύ καλή ανάλυση των όπλων και της τεχνολογίας

Δεν με εκπλησει, από τον δημιουργό των gunsmith cats είναι άλλωστε. Δεν είχα ιδέα για το gunsmith Cat's burst. Διατηρεί το επίπεδο και τη δράση του πρώτου manga και το ανάλογο σχέδιο (cute girls with guns, violence and ecchi) και δίνει την πρέπουσα κατακλείδα. Ξύπνησε λίγο το πάθος που είχα για τα ανιμε/μανγκα πριν 15 χρόνια σχεδόν. Τώρα με το ζόρι.

#1277 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 August 2019 - 11:14

Τι haikyou και βλακειες. Το Beach stars είναι αυτό ακριβώς που ζητούσα. Σχετικό σύντομο (9 τόμοι συνολικά) αλλά με πολύ καλό και δυναμικό σχέδιο και οι μικρο- ecchi σκηνές όχι και τόσο ενοχλητικές και πάντα στο πλαίσιο του αγώνα. Εδώ βλέπεις λεπτομέρειες στα σώματα ακόμα και σε romance manga

Οι αγώνες beach volley με πολύ πάθος και ενταση με όλες τις τρελές τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Κρίμα που δεν έγινε ανιμε και οι δύο τελευταίοι τόμοι είναι απλά περιληπτικοι για το τελικό τουρνουά και χάνουν λίγο σε ένταση. Μπορούσε άνετα να πήγαινε 15 τόμους και θα ήταν τέλειο.

#1278 Maito gai

Maito gai

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 10 September 2019 - 00:55

Αυτό το καινούριο του κισιμοτο το διαβάζει κανείς? Λέει τίποτα?

#1279 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 10 September 2019 - 09:30

Χα βγήκε ε, να του ρίξουμε μια ματιά, ειδικά πριν βγει anime και το τερματίσει στο πασάλειμμα.


rsrGbGx.gif

#1280 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 September 2019 - 11:10

Είχα διαβάσει παλιότερα το Cat's Eye αλλά δεν με πολυενθουσίασε
το City Hunter είναι ωστόσο πολύ καλύτερο και φοβερα αστείο, αν σας αρέσει το χιούμορ τύπου Golden Boy (όχι, δεν μετράω τα τελευταία αθλια τεύχη σε αυτό) μαζί με μπόλικη δράση. Αν και σε κάποιες φάσεις πιο πολύ αντιριξ και συμφωνίξ θύμιζε.
κάποιες σκηνές χιούμορ είναι αποκλειστικά για manga και απλά δεν γίνεται να μεταφερθούν στη μικρή οθονη. Το συνιστώ, εκτός και αν σας πειράζει το σεξιστικό χιούμορ των 80s.
Το τελειώνω όπου να'ναι και ακολουθεί το Angel Heart και μετά το Family Compo.

Αν έχεις στύση, διαβενε

#1281 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 October 2019 - 08:30

Αυτό το manga το απέφευγα γιατί ήξερα πόσο δύσκολο θα ήταν να μείνω ανεπηρρεαστος, έχοντας και συναναστροφες με παιδιά και τις οικογένειες τους.
μιλώ για το with the light που πιάνει το βαρύ θέμα μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και τα προβλήματα αλλά και χαρούμενες στιγμές που αντιμετωπίζουν. Ιδίως τα πρώτα κεφάλαια είναι καταθλιπτικό. Αυτό το manga αντλεί γεγονότα από την πραγματική ζωή, μιας και η δημιουργός συμβουλευτηκε ειδικούς και οικογένειες στο θέμα, έστω και 20 χρόνια πριν που ξέραμε λιγότερα τότε. Αγγίζει και το θέμα της ειδικής αγωγής μιας και λαμβάνει χώρο στο σχολείο σε σημαντικό βαθμό.
Και επειδή λίγα manga κατάπιάστηκαν με τέτοια θέματα σε τέτοιο βαθμό και με τόσο καλή αφήγηση και χαρακτήρες, το προτείνω αν θέλετε κάτι διαφορετικό, αν και γνωρίζω πως δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν.
Από τα έργα που αφήνουν σημάδια και αισιοδοξία στην ψυχή του αναγνώστη και δυστηχως δεν ολοκληρώθηκε λόγω αιφνίδιο θανάτου της δημιουργου

#1282 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 07 October 2019 - 09:13

Σε scanlation το διαβάζεις;


rsrGbGx.gif

#1283 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 07 October 2019 - 12:55

Διαβάζω εδώ και κάτι μέρες το Yotsubato από τα πιο κλασσικά manga που δεν είχα πιάσει κυρίως γτ δεν είναι δεν είμαι μεγάλος fan του slice of life αλλά είναι αρκετά καλό και διαβάζεται πολύ ευχάριστα και πάντα σε αφήνει πιο χαρούμενο από ότι το άρχισες προτείνεται για όποιον θέλει κάτι ανάλαφρο και γλυκό να διαβάσει.Επίσης διαβάζω και το pokemon adventures που διάβαζα καλά λόγια ανά περιόδους αλλά δεν ήμουνα ιδιαίτερα ζεστός στο να το αρχίσω αλλά επειδή βρήκα κάτι κάλά rips του official manga είπα να του δώσω μια ευκαιρία και πράγματι πολλά από τα καλά λόγια που άκουγα είναι αληθινά όντως κρατάει το spirit και τη μαγεία των πρώτων game και του original concept  των pokemon βασίζεται περισσότερο στην ιστορία των παιχνιδιών και δεν έχει καμιά σχέση με το anime αλλά  έχει αρκετές διαφορές ώστε να μην το βαρεθείς, επίσης κάθε μεγάλο arc είναι σχεδόν αυτοτελές άρα αν φοβηθεί κάποιος για το μέγεθος είναι εύκολο να το σταματήσεις στο  τέλος κάποιου αρκ.Με λίγα λόγια είναι ένα καλό fun battle shounen για τα pokemon και αν είσαι σου αρέσει το concept θα το ευχαριστηθείς.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#1284 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 October 2019 - 23:16

Σε scanlation το διαβάζεις;


Ναι, το είχε στο mangarock και το κατέβασα με το Free manga downloader

#1285 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 13 December 2019 - 11:19

Μόλις τελείωσα το spirit circle και το διάβασα μονοκοπανιά αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο μόλις 45 chapters δεν έκανα ούτε ένα alt tab,δεν μπορούσα να το σταματήσω πάρα πολύ καλό με συνδυασμό κλασσικού shounen/romance με manga tezuka για reincarnantion/buddhist philosophy/circle of life.Μου άρεσε περισσότερο και από το hoshi no samidare, λίγες ατέλειες εδώ και εκεί αλλά σαν σύνολο σε κερδίζει.


Edited by pasxaleas, 13 December 2019 - 11:19.

                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#1286 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 14 December 2019 - 00:35

εγω κολλησα στο Gintama εδω και καμποσο καιρο, τωρα που τελειωσε. Σε κανα μηνα θα το τελειωσω υποθετω. Πολυ κειμενο και δεν ειναι να διαβαζεις πολλους τομους σε μια μερα γιατι κουραζεσε και χανεται το χιουμορ ετσι. 1.5 - 2 ωρες ο τομος μου παιρνει. 1-2 τομους την ημερα καλα ειναι, αντε 3 το πολυ.

Παντως το βρισκω ως το καλυτερο και σταθεροτερο μεγαλο shonen που εχω διαβασει, αν και δεν φτανει Sayonara Zetsubou Sensei στο χιουμορ και οι μαχες και οι σοβαρες σκηνες προς το παρον ειναι πολυ λιγες για να σε αποσπουν απο το χιουμοριστικο μοτιβο. Δεν ξερω αν θα αλλαξει μετα.



#1287 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 December 2019 - 15:58

Επιτέλους βρήκα και το Hikari no Densetsu, manga δεκαετίας 80 για τη ρυθμική γυμναστική που τοτε ήταν στα φόρτε της,  γιατί το ανιμε έκανε αρκετές αλλαγές

Ο φίλος της πρωταγωνιστριας στο ανιμε ασχολείται με τη μουσική, ενώ εδώ με την ενόργανη γυμναστική, όπως και θα ταίριαζε σε τέτοιο manga.

Πολύ ωραίο και εκφραστικό σχέδιο, αν μπορείς να κάνεις χωρίς τη μουσική και το ανιματιον των χορευτικών της ρυθμικής. Περισσότερο ήθελα να δω πως τελειώνει η ιστορία. Το ανιμε μονο 19 επεισοδια κρατησε, το manga είναι 8 τόμοι.



#1288 Titan64

Titan64

    Anime Newbie

  • Members
  • 37 posts
  • LocationKamome Gakuen

Posted 17 January 2020 - 02:39

Διάβασα όλα τα chapters του Vinland Saga, αφού είδα τη πρώτη εξαιρετική σεζόν και συνειστώ σε όλους όσους την παρακολούθησαν. 

Μπορώ να πω είναι αρκετά "ευφυής", περιλαμβάνει πολλή Βία και αρκετό ρεαλισμό..

Σίγουρα θα το αγοράσω και θα το προσθέσω στη συλλογή μου, πρόκειται για ένα modern classic. 

4Xh8nXD.jpg?1

 

ΥΓ: Ο δημιουργός του Vinland Saga έχει φτιάξει και το επίσης εξαιρετικό Planetes, είναι τελείως διαφορετικό.

d7FS1fA.jpg?1


Edited by Titan64, 17 January 2020 - 02:40.


#1289 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 17 January 2020 - 08:46

ΧΑ το anime του planetes μου άρεσε, ε τότε επιβάλλεται να δω και το vinlad.
rsrGbGx.gif

#1290 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 January 2020 - 02:34

Θυμάμαι είχα διαβάσει τα πρώτα κεφάλαια από το Vinland τόοοοοτε, κάμποσα χρόνια πίσω, και σταμάτησα, ποντάροντας πως κάποια στιγμή θα βγει σε anime. Τελικά βγήκε, το ρούφηξα όλο και αμέσως συνέχισα με το manga,το οποίο επίσης ρούφηξα. Αυτές τις ημέρες ζούσα και ανέπνεα με Vinland Saga, ήταν πολύ ωραία φάση. Τώρα περιμένω να καταφτάσει ο 11ος και τόμος που έχει κυκλοφορήσει, και μετά θα περιμένω κι εγώ για τα μηνιαία (αν δεν κάνω λάθος) κεφάλαια. Γενικά, πάει πολύ καλά, όμως δυστυχώς θα αργήσει να ολοκληρωθεί απ' ό,τι φαίνεται :nanteee:.


E5VV38U.jpg