Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Kenny dabbles in art... ^^

• Please log in to reply
275 replies to this topic

#136 LucyBR

LucyBR

宝塚歌劇団の歌姫

• Members
  • 1,559 posts

Posted 12 June 2008 - 04:35

Βλέπω, LucyBR, δεν χάνεις ευκαιρία να προσηλυτίσεις κόσμο στην τελειότητα του Mononoke. Good, good... :wooi2:

ahem.. could it be any other way?? propaganda FTW! \m/
and mind you, αυτος ηταν ο ευκολος τροπος...:hiding_something:
*hides pincers and throws hastily a black cloth over the iron maiden* ^^;;;;
the more people bow to Kusuri Uri's flawlessness the better for them :P

Posted Image

Spoiler: &#33909

#137 Franklin

Franklin

save pelekoudi

• Members
  • 291 posts

Posted 28 July 2008 - 21:26

προσκυνω....Απλουστατα προσκυνω :nod2::nod2:
Posted Image

#138 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 posts

Posted 30 July 2008 - 09:44

Βλέπω, LucyBR, δεν χάνεις ευκαιρία να προσηλυτίσεις κόσμο στην τελειότητα του Mononoke. Good, good... :wooi2:

Και τώρα, μια άλλη μεγάλη αγάπη. FLCL. Mamimi set.

Spoiler:

φοβερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I like it so much, that I wanna use it.........:emptyonexg1:

Posted Image
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Click the hatchlings and save them!!!

#139 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 July 2008 - 16:41

φοβερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I like it so much, that I wanna use it.........:emptyonexg1:

Go ahead. :congrats:

Uhm... καιρό έχω να postάρω εδώ, ο κύριος λόγος είναι ότι δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο για να παίξω με το Photoshop. Τις προάλλες όμως έφτιαξα μια εικόνα για το forum, οπότε ας την βάλω κι εδώ, να λέμε ότι κάναμε και κάτι μέσα στις διακοπές. :P

Καμμένα Churuya 4-koma FTW! :hahaha:

Spoiler: original japanese error 503
Spoiler: .aNiMe//GR error 404

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#140 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 posts

Posted 30 July 2008 - 21:22

thanx!!!I love you kenny!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted Image
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Click the hatchlings and save them!!!

#141 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 August 2008 - 10:05

So... Είπα μια φορά να κάνω και κάτι πραγματικά δικό μου, και όχι απλά να πειράζω εικόνες άλλων... οπότε σκίτσαρα. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν κάθομαι να κάνω σκελετούς πρώτα κτλ, σκιτσάρω κατευθείαν το τελικό. Επίσης, i fail at almost everything. Μάτια, μύτες, στόματα, χέρια... τα φτιάχνω και τα σβήνω 100 φορές μέχρι να βγουν αξιοπρεπώς. Επίσης, το βλαμμένο το scanner δεν έβλεπε ορισμένες γραμμές, του έβαλα κάτι τραβηγμένα settings, και τώρα οι γραμμές είναι πολύ σκληρές και δεν φαίνεται τόσο ωραίο όσο το πρωτότυπο. Θα το έπαρνα φωτογραφία, αλλά δεν έχω ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. :emptyonexg1:

Anyway, αρκετή λογοδιάρροια. This is it.

Posted Image

Θέλω κριτική. Αν το wind effect στα μαλλιά δεν είναι καλό, αν υπάρχουν δυσαναλογίες στο σώμα, αν η έκφραση του προσώπου είναι περίεργη κτλ, feel free to bitch about it. Θέλω να βελτιωθω. ^^

Edited by Kenny, 09 August 2008 - 12:52.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#142 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 August 2008 - 10:37

If we are free to bitch then I'll be around all you want :P

Κοίτα, προσωπικός αυτό που δεν μου αρέσει είναι η έλλειψη σκιών που υπάρχει στο σκίτσο. Π.χ. το πουλόβερ που φοράει η κοπελιά, αν και λευκό (ή έστω ανοικτόχρωμο, ανάλογα πως το φαντάστηκες) θα έπρεπε να έχει σκιές και έστω και με ελαφρύ τόνο ώστε να δείχνει ότι δεν είναι επίπεδο. Το ίδιο και για τα πόδια ή τα μαλλιά τα οποία θα έδειχναν πολύ φυσικότερα αν τους έδινες περρισσότερο όγκο.

Αν θές τρόπο να το βελτιώσεις αυτό, μπορείς να πάρεις ακόμη και ένα πρόχειρο χαρτί και να προσπαθείς να κάνεις γρήγορα σκίτσα (του δεκαλέπτου ας πούμε) με πράγματα που βλέπεις και να προσπαθείς να παρατηρείς όσο το δυνατό καλύτερα τις σκιές. Μπορείς να κάνεις και το ίδιο με φωτογραφίες, αντιγραφοντάς τις κανονικότατα, θα σε βοηθήσει αρκετά.

Και επίσης.......never ever say you fail. Giving your best to create somethin' cannot be failure. Next time you'll get better and better so don't underestimate yourself :) ;)
Posted Image

#143 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,137 posts

Posted 09 August 2008 - 15:44

Εγώ όσα έχω να πω τα λέω και στην εικόνα παρακάτω.
Λεπόν, μιας και μου ζήτησες κριτική, (πράγμα που δέν θέλω να κάνω συχνά XD)I'll give it to you, give it to you good... :tensai:
Ανατομικά, δεν υπάρχουν και παρα πολλά προβλήματα, απλά και στα δύο χέρια οι αγκώνες βρίσκονται πολύ χαμηλά και οτι ο αριστερός της όμως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο πάνω. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, και το βλέπω πολύ συχνά είναι οτι η πόζα είναι κάπως ανούσια, θα μπορούσες να κάνεις κάτι που να ταιριάζει περισσότερο απο το να δείχνει 'κάτι', πχ να κρατάει τα μαλλιά της για να μην της κρύβουν το πρόσωπο (as shown below) κατι που γίνετε αυτόματα τώρα και το άλλο χέρι θα έπρεπε να είναι πιό χαλαρό αν και καταλαβαίνω οτι έγινε έτσι μόνο και μόνο για να αποφύγεις να σχεδιάσεις το χέρι. Η μπλούζα, καλό θα ήταν να ξεχώριζε κάπως απο την φούστα, ίσος να έδειχνες και λίγο κοιλιά. ; )
Μιας και είσαι Zettai Ryouiki fan εδώ θα πάμε σε λίγο intermediate course. Για να κρατηθεί το καλσόν σταθερό, πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό στην κορυφή, και μιας και το συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά μαλακό (;´Д`) δημιουργείτε πίεση και παραμόρφωση (as shown below).
Θα συμφωνήσω με τον red pyramid στο οτι χρειάζονται σκιές, τουλάχιστον για να ξεχωρίζετε το στήθος. :orly:
And since we're talking about bewbs... Νομίζω οτι το αριστερό, θα έπρεπε να βρίσκετε μπροστά απο το χέρι. Αυτά τα ολίγα απο μένα.
keep at it.

Bonus, simple eye tutorial.

Spoiler:

Edited by Hajime_Saito, 09 August 2008 - 15:49.

LfNX0dh.png

#144 endless_inspiration

endless_inspiration

Anime Professional

• Members
  • 535 posts

Posted 10 August 2008 - 14:41

αν ειναι η πρωτη σου αποπειρα (να σχεδιασειςμε το χερι σε χαρτι εννοω) τοτε ειναι καλη....

βασικα πρεπει να προσεξεις λιγο τις αναλογιες του σωματος(που ειναι η μεση της οεο;;;;) και να εξασκηθεις στα χαρακτηριστηκα που εχει ενας anime χαρακτηρας(αυτο δεν επιχειρησες να κανεις;;;;η' απλο ανθρωπο;;;;)
τελος η σταση του σωματος (οπως ανεφερε και ο hajime_saito) μου φαινεται λιγο αφυσικη.....

Posted Image
''Ολοι κάποτε σκοντάφτουμε.
Το τι κάνει κανείς μετά είναι αυτό που του φτιάχνει ή του καταστρέφει τη ζωή.
Η αξία του ανθρώπου φαίνεται στο τι κάνει μετά την πτώση''
Liza Unger, 'black out'

#145 Sora of the wind

Sora of the wind

The apostasy canticlE

• Members
  • 396 posts

Posted 10 August 2008 - 14:41

Spoiler:

1)Ένα ασπρόμαυρο σχέδιο αποτελείται απο τρείς τόνους:Μαύρο,Γρί,Άσπρο...και τα ενδιάμεσα τους.Στο σχέδιο σου αν και ενδιαφέρον "στημένο" για πρώτο ^^..δεν έχεις καθόλου γρίζα(ενδιάμεσους τόνους) και πριν πω αυτό έπρεπε να σου πώω πως δεν εχεις τοποθετήσει καν σκιές για να βάλεις τα γκρίζα.Εχεις άσπρο-μάυρο μονο...
2)Παρατήρησα οτι στις κάλτσες τις έχεις βάλει "γραφές"(=μακρουλές γραμμές για να γεμήσεις με σκιά τις κάλτσες..να υποθέσω).Τέτοιες καλό είναι να βάζεις λίγες και τοπικά..Να τις βάζεις εκεί που θές να δόσεις την αίσθηση οτι υπάρχει ένας σκουρότερος τόνος απο τους υπόλοιπους...
3)Επίσης καλό είναι να χρησημοποιήσεις την σούπα ντούπα τεχνική (XALARO MOLYBI:hahaha:)..^^ απλός κράτα το μολύβι πιο πίσω απο την μέση του και δώσε απαλό γρί τόνο χωρίς να το πιέζεις καθόλου...Θα δεις οτι είναι ενας ωραίος τόνος και κάνει το σχέδιο πιο ενδιαφέρον.(αυτο οταν θες να κάνεις ενα κομψο cartoon σχεδιο με μη τραχιές γραμμες)
4)Οι αναλογίες των μεγεθών είναι αρκετά καλές δεν χρειάζονται τιποτα αλλο...Αν θες να πω κατι για τα χαρακτηρηστικα προσωπου...Εχει ενα συγκεκριμενο στυλ...για αυτο το στυλ απλα με χαλάει λιγο το στόμα(το σχήμα οχι η εκφραση)...
5)Δεν ξερω αν το "έχεις" αυτο αλλα δούλευε χωρίς να έχεις στο μυαλό οτι είσαι αρχάριος....δείνε σχήματα,δούλευε το οσο πιο πολύ ώρα μπορείς...μην φοβάσε να κάνεις λάθοι και να σβήνεις..Αυτα.

Edited by Sora of the wind, 10 August 2008 - 14:58.

#146 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 11 August 2008 - 11:02

Για να μπορείς να ζωγραφίσεις ολόκληρο άνθρωπο, σημαίνει ότι το χεις! Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι αν προσπαθήσεις, θα μάθεις να σχεδιάζεις σωστά αυτό που έχεις στο μυαλό σου να φτιαξεις. Δεν είμαι ειδική αλλά από προσωπική εμπειρία μπορώ να διακρίνω-συμβουλεύσω τα εξής.

Πιστεύω ότι αν αρχίσεις με σκελετό το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο. Από ένα σημείο και μετά, και ύστερα από πολλή εξάσκηση, δε θα σου χρειάζεται πια, αλλά μεχρις ώρας stick to it.
Και κατέβασε tutorial. Δε χρειάζεται να το διαβάσεις όλο, απλά ρίξε μια ματιά στα βασικά, εφάρμοσε τα, και όταν δεις ότι κολλάς, επίστρεφε να ρίχνεις μια δεύτερη ματιά.
Επίσης οι γραμμές σου είναι σύντομες και απότομες (λογικό, γιατί φοβάσαι ότι αν τραβήξεις μεγαλύτερες, θα βγεί έκτρωμα). Πρέπει όμως να τολμήσεις πιο μονοκόμματες γραμμές. Είναι πολύ καλό που δεν πατάς το μολύβι μ'όλη σου τη δύναμη στο χαρτί, μην το χάσεις αυτό.

Επίσης σου προτείνω να χρησιμοποιείς references για ό,τι φτιάχνεις (το κάνουν ακόμα και οι πιο σπουδαίοι σχεδιαστές) Μπορεί να είναι μια φωτογραφία ή ένα άλλο σκίτσο. Αυτο θα σε βοηθήσει στο να μάθεις τις καμπύλες του σώματος και κυρίως την φυσική κίνηση. Θα δεις ότι μετά από λίγο καιρό δε θα πιστεύεις τα μάτια σου με τα αποτελέσματα.

Χρησιμοποίησε καλύτερο μολύβι. Κάνει μεγάλη διαφορά!

Το πιο βασικό πράγμα για να βελτιωθείς, είναι practice. Όσο πιο πολύ σχεδιάζεις, τόσο πιο γρήγορα θα δεις αποτελέσματα.

Ganbatte Kenny-chiiii!

#147 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 11 August 2008 - 17:36

Από επάνω προς τα κατω:

Κεφάλι: οι αναλογίες είναι σωστές. Δεν έχει σημασία εάν είχες ως στόχο στυλ anime ή όχι. Τα μάτια είναι σε σωστή θέση, σε καλή απόσταση από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, στόμα, φρύδια, κ.τ.λ. Το κεφάλι σαν σύνολο το θεωρώ πολύ πετυχημένο. Κάτι που μου έκανε εντύπωση, είναι το γεγονός ότι τόνισες τα ζυγωματικά. Αυτό σημαίνει ότι στο μυαλό σου, το ανθρώπινο πρόσωπο είναι σωστά διατυπωμένο. Το στόμα είναι σωστό σε μέγεθος. Να ξέρεις ότι όταν χαμογελάμε, οι άκρες των χειλιών φτάνουν στο μέσο των ματιών, αν τραβήξουμε δύο γραμμές σαν δάκρυα. Δεν ξέρω εάν είναι πρόβλημα της επεξεργασίας που έριξες στην εικόνα, αλλά η μύτη δε φαίνεται καθόλου, οπότε δε μπορώ να κρίνω. :/

Κορμός: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... αλλά όσο περίεργο κι αν σου φανεί, βλέπω τους ώμους ολόσωστους.

-Μισό, ποιούς ώμους; Δε φαίνεται τίποτα!:oo:
-Φαίνεται και παραφαίνεται. Και μόνο οι καμπύλες στα χέρια μαρτυρούν τη θέση τους. Εκτός από το ότι είναι και οι δύο σε σωστή απόσταση και μεταξύ τους (π.χ. εγώ είχα μόνιμο πρόβλημα να κάνω τον έναν πιο μέσα και τον άλλον πιο έξω -κι ακόμη τό'χω- ) και σε σχέση με το κεφάλι. Από εκεί και κάτω, πάντως θες δουλειά, αλλά νομίζω ότι το ξέρεις ήδη. Αλλά εκεί που κερδίζεις, είναι οι αναλογίες!:thatsit: Το πασίγνωστο πρόβλημα του "κάνω το ένα μέλος πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό" δεν ισχύει σε σένα και γι'αυτό θεωρώ ότι είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Μια συμβουλή που έχω εγώ να σου δώσω είναι να μη ζωγραφίζεις ρούχα. Κόψε τις όποιες ντροπές που μπορείς να έχεις, και τράβα στο γυμνό. Χωρίς πλάκα. Μπορείς να φορέσεις ρούχα στα σκίτσα σου αφού εξομοιωθείς με την ανατομία. Έτσι θα φαίνεται πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα, αφού θα δείχνεις έναν άνθρωπο που φοράει ρούχα πάνω στο σώμα του, και όχι να καθοδηγούν το σώμα του τα ίδια τα ρούχα.

Από άποψη αισθητικής τώρα. Μια απλή γραμμή έχει τέσσερα στοιχεία, που χωρίζονται σε δύο ομάδες: πάχος-λεπτότητα και φωτεινότητα-σκοτεινότητα. Με δύο λόγια, το πόσο πιέζεις το μολύβι στο χαρτί είναι μεγάλης σημασίας, μιας και αυτό καθορίζει το σχήμα. Και το πιστεύεις ή όχι, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται στην ουσία από πολλά γεωμετρικά σχήματα. Εδώ το σχέδιο φαίνεται εντελώς επίπεδο επειδή απουσιάζουν αυτά τα στοιχεία. Εκτός βέβαια, κι αν το πας για lineart, όπου σκιές γιοκ.

Τώρα θα ρωτήσεις: καλά κι εγώ πώς να θυμάμαι τόσες ιδιότητες; Δε θα τις θυμάσαι. Τη μια φορά θα εξασκηθείς στη μία, ξεχνώντας τις άλλες. Την άλλη θα εξασκηθείς σε μια άλλη. Μετά από καιρό, θα αρχίσεις να συνδιάζεις τεχνικές και τλι πρέπει να προσέξεις ασυνείδητα. Μέχρι που τελικά, αυτό θα διαμορφώσει το στυλ σου.

Πιστεύω ότι τό'χεις. Αλλά θα χρειαστεί να σβήσεις, να σκίσεις και να ξαναζωγραφίσεις πολλές εικόνες. Είναι μια πραγματικότητα.

Καλή δουλειά και συνέχισε!:wis:

Posted Image

#148 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 11 August 2008 - 18:00

Spoiler:

Dude where are the boobs?:dazed:

Posted Image

#149 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 11 August 2008 - 18:43

There's only one under the armpit.

Λίγο πολύ στα είπανε άλλοι. Οι αναλογίες προσωπικά δε με πολυενδιαφέρουν (it gets a little demented :P), αλλά να υπάρχουν λίγο ρε παιδί μου. Φόρτωσε το με σκιές, πολλές σκιές, δίνουν λεπρομέρεια(i wont edit this typo).

Posted Image

#150 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 18 August 2008 - 14:53

Kennako μου, πανω κατω στα ειπαν και οι αλλοι...κανε πιο σωστες τις αναλογιες, αν και δεν εχεις πια τοσο μεγαλο προβλημα...λιγο κινηση δινε στα σκιτσα, και κανε πιο καθαρες τις γραμμες σου..στο προσωπο κανε λεπτομερη τα χαρακτηριστικα, και αν θες χωσε και σκιες και θα εισαι σουπερ..^_^
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm