Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#451 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 07 July 2009 - 13:45

Και για να μην το κουραζω δεν ειπα οτι δεν μου αρεσε, απλα θα μου αρεσε περισσοτερο αν ηταν λιγο διαφορετικο. Αυτο... :D

τζηζ κακα.
μη τους λες τετοια πραγματα, το nge ειναι τελειο. δεν νοειται να ηταν διαφορετικο
αμα δεν σου αρεσει ετσι οπως ειναι, μαλλον εισαι αναισθητος που δεν μπορεις να καταλαβεις τα βαθυτερα νοηματα για τη ζωη το συμπαν και τα παντα.

Edit: καθονται και ευχαριστιουνται που τους τρολλαρει μεχρι αηδιας ο Hideaki...

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#452 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 07 July 2009 - 13:58

Spoiler:

Spoiler:

Πολλές άλλες (μικρο)απορίες θα σας λυθούν εδώ.
Posted Image
Posted Image

#453 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 July 2009 - 14:01

τζηζ κακα.
μη τους λες τετοια πραγματα, το nge ειναι τελειο. δεν νοειται να ηταν διαφορετικο
αμα δεν σου αρεσει ετσι οπως ειναι, μαλλον εισαι αναισθητος που δεν μπορεις να καταλαβεις τα βαθυτερα νοηματα για τη ζωη το συμπαν και τα παντα.

Δεν νομίζω να είπε κανείς κάτι τέτοιο...Η τουλάχιστον, δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο :/

Κάνουμε συζήτηση και δίνω την δική μου οπτική γωνία...Είναι τόσο κακό αυτό? Και είναι ανάγκη κάθε φορά που δεν αρέσει σε κάποιον το evangelion (Ναι Melkor για σένα μιλάω) να κατηγορεί τους fans του για ελιτίστικες συμπεριφορές? Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται και αξιολογεί διαφορετικά τα ερεθίσματα που δέχεται... Επειδή δεν σκεφτόμαστε το ίδιο και εν προκειμένω έχουμε διαφορετική άποψη για μια σειρά δεν τον κάνει κανέναν ούτε αναίσθητο ούτε ελιτιστή...

Μην υποτιμάς έτσι ,αν όχι όλους, αρκετούς από εμάς που μας αρέσει η σειρά. Η ειρωνία δεν βοήθησε ποτέ σε καμιά συζήτηση.

Όσο για το αρκετά μετέπειτα so called trolling του Hideaki για μένα καλά κάνει και τρολάρει την fanbase του evangelion. Τους αξίζει και με το παραπάνω αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

xbJ3b2w.jpeg

#454 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 07 July 2009 - 14:10

οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται αγαπητη μου. αναφερθηκα ποτε σε εσενα?
απαγορευεται να πω την αποψη μου γενικα για τα nge-tards? το αν ανηκεις μεσα σε αυτη την κατηγορια, ειναι αλλο θεμα

#455 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 July 2009 - 14:18

Δεν τίθεται θέμα μύγας... Μίλησες γενικά και σου απάντησα γενικά...Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που σε κάθε τομέα αναπτύσσουν τέτοιες συμπεριφορές είτε αυτό λέγεται nge είτε λέγεται κινηματογράφος ή και τέχνη γενικότερα. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι όλοι έτσι. Και σου απάντησα γιατί πραγματικά μου αρέσει να μιλάω για αυτή τη σειρά και μάλιστα με άτομα που δεν έχουν την ίδια άποψη με μένα για αυτήν, επομένως δεν μου αρέσει να υποβαθμίζονται τέτοιες συζητήσεις σε μία μάχη ανάμεσα στους "ψαγμένους" και τους "αναίσθητους". Όταν αφήνεις να εννοηθεί κάτι τέτοιο και μάλιστα σε συζήτηση που συμμετέχω και εγώ δεν μπορώ παρά να μην διευκρινήσω την κατάσταση.

Προσωπικά τώρα δεν θεωρώ τον εαυτό μου nge-tard όπως δεν θεωρώ και κάθε fan του naruto, narutard.

xbJ3b2w.jpeg

#456 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 07 July 2009 - 14:29

vladx

αν έχεις μείνει στο τέλος της σειράς με τα δύο τελευταία επεισόδια να σε βομβαρδίζουν πληροφορίες και με ακίνητες εικόνες από τα προηγούμενα επεισόδια...

σύμφωνα με τη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια του NGE [aka Dante80] τα δύο τελευταία επεισόδια βγήκαν έτσι λόγω έλλειψης χρημάτων του στούντιο. Βγήκαν εκτός μπάτζετ και το καλύψαν έτσι

Για αυτό βγήκε κ το death and rebirth με "αλλαγμένο" το τέλος

επίσης πρέπει να το ξαναδώ γιατί έχω ξεχάσει τα πάντα, αλλά πρέπει να βρω και το log που μιλάω με dante και εξηγεί τα ανεξήγητα...

#457 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 07 July 2009 - 14:41

ωραια λοιπον.

ας μιλησουμε για nge.

αρχικα, εφοσον προκειται για μια sci-fi σειρα, δεν περιμενεις να δεις μεσα ρεαλισμο.
αυτο που περιμενεις ομως να δεις ειναι λογικη. και αυτο γιατι ο ανθρωπος ειναι ελλογο ον.
η σειρα εχει τα εξης καλα: γενικη ιδεα και σκηνοθεσια
εκει ομως που πραγματικα βιδωνομαι ειναι οταν οι πρωταγωνιστες δρουνε εντελως παραλογα, ιδιατερα μαλιστα οταν διακυβεβεται το μελλον της Γης και της ανθρωποτητας, και αντι να καθομαστε να λεμε "πωπωωωω, το μοσχαρι συμπεριφερετια οπως ναναι", λεμε: " ενταξει αυτο ειναι πολυεπιπεδος υπερβατισμος, που αγγιζει το μεταφυσικο, ( η παρομοιου βεληνεκους μεγαλοστομες εκφρασεις ) και μεσα απο αυτο, θιγει θεμελιωδη ερωτηματα τα οποια ο ανθρωπος σαν ειδος, προσπαθει να απαντησει απο την αυγη της ιστοριας".
εγω αυτο το λεω εθελουσιο εξωραισμο καταστεσεων.

αυτο που δεν καταλαβαινετε, ειναι οτι ο τροπος με τον οποιο θετονται αυτα τα ερωτηματα, ειναι λαθος. και κυριως, αρνουμαι να πιστεψω, οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος, θα ειχε την δυναμη να προστατεψει το ανθρωπινο ειδος και θα αρνουνταν να το κανει. και αυτο, οχι γιατι βλεπει οτι δεν εχει κανενα λογο να σωσει οτι υπαρχει γυρω του ( βλεπεις, μαλλον δυσκολοτερη του την κανουν τη ζωη , οχι ευκολοτερη ), αλλα γιατι δεν μπορει να αποφασισει, τι θελει να κανει. στην τελικη, δεν θελεις? μην σωσεις, εχουμε και αλλους.

DEAL WITH ΙΤ YOU FUCKEN PRICK.

και μου παρουσιαζετε το να λειτουργει καποιος ως ενα εγωιστικο καθικι, ως μεγαλειωδη εκφραση του διχασμενου ψυχισμου, και των αδυναμιων την ανθρωπινης φυσης.

ναι τα εκφραζει ολα αυτα η σειρα. αλλα το κανει ετσι, ωστε μεσα απο τον σουρεαλισμο, να δειξει, οτι τετοιος παραλογισμος ειναι μη ρεαλιστικος, και οτι στνν τελικη, ο ανθρωπος ( γενικα ) δεν ειναι τοσο κρετινος, οσο πολλοι νομιζουν οτι ειναι.

εν ολιγοις, ο Hideaki, θελει να πει, οτι πρεπει να εχουμε περισσοτερο σεβασμο στην ανθρωπινη φυλη απο αυτην που ειχαμε οταν βγηκε η εν λογω σειρα.

#458 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 July 2009 - 14:58

Edit: καθονται και ευχαριστιουνται που τους τρολλαρει μεχρι αηδιας ο Hideaki...

Of course it's my pleasure to be trolled by the master of the art. I don't regret it one bit. :drink:

Anno plays with your head, unlike some others who're only playing with your patience (yes, SUNRISE, KyoAni, I'm looking at you).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#459 vladx

vladx

Fighting Spirit

• Members
  • 201 posts

Posted 07 July 2009 - 14:59

ωραια λοιπον.

ας μιλησουμε για nge.

αρχικα, εφοσον προκειται για μια sci-fi σειρα, δεν περιμενεις να δεις μεσα ρεαλισμο.
αυτο που περιμενεις ομως να δεις ειναι λογικη. και αυτο γιατι ο ανθρωπος ειναι ελλογο ον.
η σειρα εχει τα εξης καλα: γενικη ιδεα και σκηνοθεσια
εκει ομως που πραγματικα βιδωνομαι ειναι οταν οι πρωταγωνιστες δρουνε εντελως παραλογα, ιδιατερα μαλιστα οταν διακυβεβεται το μελλον της Γης και της ανθρωποτητας, και αντι να καθομαστε να λεμε "πωπωωωω, το μοσχαρι συμπεριφερετια οπως ναναι", λεμε: " ενταξει αυτο ειναι πολυεπιπεδος υπερβατισμος, που αγγιζει το μεταφυσικο, ( η παρομοιου βεληνεκους μεγαλοστομες εκφρασεις ) και μεσα απο αυτο, θιγει θεμελιωδη ερωτηματα τα οποια ο ανθρωπος σαν ειδος, προσπαθει να απαντησει απο την αυγη της ιστοριας".

αυτο που δεν καταλαβαινετε, ειναι οτι ο τροπος με τον οποιο θετονται αυτα τα ερωτηματα, ειναι λαθος. και κυριως, αρνουμαι να πιστεψω, οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος, θα ειχε την δυναμη να προστατεψει το ανθρωπινο ειδος και θα αρνουνταν να το κανει. και αυτο, οχι γιατι βλεπει οτι δεν εχει κανενα λογο να σωσει οτι υπαρχει γυρω του ( βλεπεις, μαλλον δυσκολοτερη του την κανουν τη ζωη , οχι ευκολοτερη ), αλλα γιατι δεν μπορει να αποφασισει, τι θελει να κανει. στην τελικη, δεν θελεις? μην σωσεις, εχουμε και αλλους.

DEAL WITH ΙΤ YOU FUCKEN PRICK.

και μου παρουσιαζετε το να λειτουργει καποιος ως ενα εγωιστικο καθικι, ως μεγαλειωδη εκφραση του διχασμενου ψυχισμου, και των αδυναμιων την ανθρωπινης φυσης.

ναι τα εκφραζει ολα αυτα η σειρα. αλλα το κανει ετσι, ωστε μεσα απο τον σουρεαλισμο, να δειξει, οτι τετοιος παραλογισμος ειναι μη ρεαλιστικος, και οτι στνν τελικη, ο ανθρωπος ( γενικα ) δεν ειναι τοσο κρετινος, οσο πολλοι νομιζουν οτι ειναι.

εν ολιγοις, ο Hideaki, θελει να πει, οτι πρεπει να εχουμε περισσοτερο σεβασμο στην ανθρωπινη φυλη απο αυτην που ειχαμε οταν βγηκε η εν λογω σειρα.

Συμφωνω απολυτα, με αυτα που λες, ισως οχι τοσο με τον τροπο. Εγω δεν ηθελα να τα πω τοσο ωμα, αλλα οπως και να εχει συμφωνω μαζι σου. Για να το πω πιο απλα, σε πολλα σημεια δημιουργουσε-εμφανιζε (ψυχικα) προβληματα στους ηρωες απο κει που δεν υπηρχαν (δεν υπηρχε λογος να υπαρξουν)... Αυτο ηταν που με κουρασε πιο πολυ. Δηλαδη πολυ κακο για το τιποτα. Ειδικα με το Shinji το παρακανε... Γνωμη μου....
Οπως και να χει τη θεωρω αξιολογη σειρα, απλα οπως ειπα και πριν θα μου αρεσε λιγο διαφορετικη...

#460 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 July 2009 - 15:09

Οπως και να χει τη θεωρω αξιολογη σειρα, απλα οπως ειπα και πριν θα μου αρεσε λιγο διαφορετικη...

Μη φοβάσαι, για όλα έχει φροντίσει ο Anno-sensei. :P Τώρα βγάζει το Rebuild Of Evangelion, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που ζητάς (αν αντέχεις να περιμένεις μέχρι το 2013 που θα τελειώσει).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#461 vladx

vladx

Fighting Spirit

• Members
  • 201 posts

Posted 07 July 2009 - 15:16

Μη φοβάσαι, για όλα έχει φροντίσει ο Anno-sensei. :P Τώρα βγάζει το Rebuild Of Evangelion, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που ζητάς (αν αντέχεις να περιμένεις μέχρι το 2013 που θα τελειώσει).

Και γω αυτο ελπιζω οτι θα γινει. Εκτος αν γινει το Second Impact μεχρι τοτε... Κατι εχω ακουσει να λενε για το 2012...... :burningbe3::hahaha:

#462 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 posts

Posted 07 July 2009 - 15:27

παιδια αν δεν σας αρεσει το τελος του NGE κανενα προβλημα...
υπαρχει μια ενναλακτικη εκδοχη που λεγεται Human Salvation Project
Spoiler:

#463 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 July 2009 - 16:10

Διαφωνώ τελείως αλλά και αυτό είναι μια καλή αρχή :P

Ας πάρω καταρχάς το παράλογο των χαρακτήρων. Είπαμε ποτέ ότι οι χαρακτήρες του nge είναι ο μέσος "λογικά σκεπτόμενος" άνθρωπος? Και τί νόημα θα είχε αν ήταν? Όχι. Είναι μεν ο καθένας από εμάς αλλά με την ψυχή του πεταμένη έξω σε κοινή θέα. Σκεφτόμαστε "λογικά" γιατί έτσι έχουμε μάθει υπακούοντας σε νόρμες, όντας θύματα των επιβολών ενός "συλλογικού υποσυνείδητου". Ο Anno επέλεξε να μας δώσει τους χαρακτήρες του βαθιά προβληματικούς και ατελείς. Επέλεξε να χώσει όλα τα σύνδρομα της ανθρώπινης φύσης και να τους απογυμνώσει από αυτήν την "λογική" , να μας τους παρουσιάσει έρμαια των φόβων τους. Γιατί το έκανε αυτό? Γιατί οι χαρακτήρες του μοιάζουν τρόφιμοι ψυχιατρικού ασύλου? Γιατί έτσι επέλεξε να αποποιηθεί τη νόρμα. Έτσι επέλεξε να υμνήσει τον άνθρωπο ως αυθύπαρκτο ον...

Ακριβώς αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει. Αξίζει να σωθεί το ανθρώπινο είδος? Αξίζει να σωθεί η ατομικότητα που βασανίζεται από τις ατέλειες της? Όσο πιο ατελείς και "παραλογοι" είναι οι χαρακτήρες του με αρχηγό των συνδρομητικών συμπεριφορών τον Shinji, όσο μεγενθύνονται οι ατέλειες τους τόσο πιο καταλυτική είναι η λύση, τόσο μεγαλύτερη αξία παίρνει το τέλος. Γενναίος για μένα δεν έιναι αυτός που δεν γνωρίζει τον φόβο, δεν έιναι αυτός που ορμάει σε μια μάχη χωρίς συναίσθηση του κινδύνου...Είναι αυτός που χεσμένος απάνω του επιλέγει συνειδητά να πολεμήσει...Οι αποφάσεις που αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν στο τέλος αποκτούν άλλη αξία και είναι σαν να βγάζει τη γλώσσα σε όλους εμάς τους λογικούς που δεν μπορούμε να τις πάρουμε...

Δεν πιστεύω ότι ήταν ποτέ το ζητούμενο ο ρεαλισμός.Ούτε ότι είδε ποτέ τους χαρακτήρες τους ως κρετίνους. Τους αντιμετώπισε για μένα βαθιά ανθρώπινα και με αγάπη...Σκληρή αγάπη αλλά αγάπη...Δεν νομίζω ότι ήθελε να μας πει να σεβόμαστε ό ένας τον άλλον όσο να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον...

xbJ3b2w.jpeg

#464 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 07 July 2009 - 16:32

εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις τι θελω να πω.
προφανως γενναιος ειναι αυτος που "χεσμένος απάνω του επιλέγει συνειδητά να πολεμήσει..." .
αλλιως ειναι ενας βλακας, που δεν ξερει τι του γινεται.
αλλα ομως, σε τετοια ζωτικης σημασιας θεματα, δεν χωραει αναμονη, ουτε αναποφασιστικοτητα.
δεν ειπα ποτε οτι επρεπε το τσογλανι να πεσει με τα μουτρα στη μαχη. δικαιωμα του να αποποιηθει την ευθυνη, αυτο εξαλλου σημαινει να εισαι ανθρωπος.
αλλα ας το αποφασισει γρηγορα. εδω δεν εχουμε να κανουμε με το τι σερβιτσιο θα αγορασουμε για το απογευματινο τσαι, εχουμε να κανουμε με την μοιρα της ανθρωποτητας.

επισης, δεν ειπα ποτε οτι ο Αnno αντιμετωπιζει τους πρωταγωνιστες του ως κρετινους.
αν διαβασεις καλυτερα αυτο που γραφω, θα δεις οτι εννοω το εξης:
προσπαθει να δωσει στους συγχρονους του να καταλαβουν, οτι κακως αντιμετωπιζουν αυτοι τον ανθρωπο ως κρετινο, ενω δεν θα επρεπε. προσπαθει δλδ, με αντιστροφη ψυχολογια να εμπνευσει το σεβασμο και την αυτοεκτιμηση.
ειναι περιπου κατι παρομοιο με αυτο που προσπαθει να κανει ο @@ρας ο Gendou. βριζοντας συνεχεια και απαξιωντας προσπαθει να ατσαλωσει τον γιο του. καποιες φορες αυτο πιανει, καποιες οχι.

και ξαναλεω. οτνα το στοιχημα ειναι τοσο μεγαλο, δεν χωρανε ουτε συναισθηματισμοι, ουτε αγαπες, ουτε σαχλαμαρες. Εσυ ειδικα σαν rei-fan, θα επρεπε να αναγνωριζεις αυτη τη σταση. δεν εχεις να κανεις με ενα φονο ενος ανθρωπου εν βρασμω ψυχης. εχεις να κανεις με ολοκληρο το ανθρωπινο ειδος.

εν τελει, ολα καταληγουν εκει: ο νομος του ισχυρου.
εχεις το ψυχικο σθενος να δεχτεις την ευθυνη , το βαρος της αποφασης, και των πραξεων σου , για να σωσεις τους συνανθρωπους σου? μπορει να τα καταφερεις. μπορει οχι. αλλα θα εχεις την συνειδηση σου καθαρη. και δεν θα εισαι μονος. υπαρχουν αλλλοι 2 που σε βοηθανε. και αν θελεις να τα καταφερεις πρπεει να δεχτεις την βοηθεια τους ( τα ακους αυτο κοκινομαλλα σκυλα? για σενα το λεω ).
δεν θελεις? δεν μπορεις? κατανοητο. εισαι απλα ενας ανθρωπος. δεν εισαι τελειος.
αλλα μην γινεσαι καθικι , και αποφασισε γρηγορα.

θ μου πεις, οτι ο ανθρωπος ειναι κατι παραπανω απο ενα απλο μελος του ζωικου βασιλειου, και εχει τις δυναμεις, να βγαινει εξω απο τα ορια που θετει η φυση. αρα για αυτον, ο παγκοσμιος και βασικος αυτος κανονας δνε εναι απαραιτητο να ισχυει.
και ομως, ο ανθρωπος ειναι απλα ο ανθρωπος, μια εξελιξη του πιθηκου, και τιποτα αλλο

Edited by Melkor, 07 July 2009 - 16:43.

#465 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 posts

Posted 07 July 2009 - 16:41

Originally Posted by Melkor Posted Image

Το θέμα είναι ποιός είναι μεγαλύτερος εξωραισμός, το γεγονός ότι οι χαρακτήρες του NGE συμπεριφέρονται σαν εγωιστικά όντα, ή ότι πιστεύεις ότι όποιος έχει την δύναμη να σώσει τον κόσμο θα το κάνει. Εδώ δεν δίνουμε το χέρι στον άγνωστο συνάνθρωπό μας που σκόνταψε μπροστά μας και θα σώσουμε τον κόσμο; Δηλαδή εσένα αν σε πέταγαν μέσα σε ένα mecha και σου έλεγαν φάε το τέρας μπροστά σου θα έλεγες "Τι ωραία πάντα μου άρεσαν οι mecha battle scenes!"; Εξάλλου μην ξεχνάς μιλάμε για 14χρονα.

Επίσης το NGE δεν προσπαθεί να σου δώσει τίποτα μασημένο, και δεν νομίζω ο Anno να έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Απλά το NGE είναι ένα μέσο έκφρασης γι' αυτόν. Το θέμα με τις υπερβολικές αναλύσεις οφείλεται πρώτον στα παραπάνω αλλά και στο γεγονός ότι η σειρά δανείζεται στοιχεία (θρησκευτικά κα.) που χρησιμοποιούνται ως μέσο για την εξιστόρηση και δεν προσφέρουν ουσιαστικά στο νόημα. Τελικά η σειρά αφήνει το νόημα της ως προσωπική υπόθεση στον καθένα μας. Ο καθένας ότι θέλει βλέπει.

Τώρα εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο Anno έχει δει το NGE σαν το ημερολόγιό του. Όσο μεγαλώνει ξαναγράφει το NGE για να εκφράζει τις αλλαγές στην ιδιοσυγκρασία του. Βέβαια ποιός θα του πει enough is enough; Όχι πάντως η gainax της οποίας τα κέρδη μέχρι το '98 μόνο ήταν 10ψήφια (γεν). (Τόσα που αναγκάσαν την κυβέρνηση να στείλει την εφορία για έλεγχο. Η εταιρια όπως αποκαλύφθηκε "ξέχασε" να πληρώσει φόρους για αρκετά χρόνια και κόσμος πήγε φυλακή!)

Για να χαλαρώσουμε oρίστε η περίληψη μου για το νόημα της σειράς(απαιτείτε να έχετε δει το EoE και να έχετε humor!):
Spoiler:

Posted Image